PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
-
WIADOMOŚĆ
-
lotka1990 wrote:dziewczyny a ja badałam tylko beta hcg. w poniedziałek mam już wizytę ale jakoś wcześniej nie słyszałam żeby badać też progesteron, jak to jest? powinnam czy nie powinnam? :p
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Agniechaaaa wrote:Powinno sie badać jest to hormon utrzymujący ciaze, ale sama wiem po koleżankach ze jak ciaza jest „od szczala i bez komplikacji” to niektóre nawet nie wiedza co to bhcg i bardzo im tego zazdroszczę! Ze mnie sie w diagnostyce w sr smali ze doświadczona bo beta i progesteron powtórka po 48h bo wielszosc tylko raz bete i tyle niewiedza jest cudowna mniej stresu
o becie zdążyłam przeczytać w internecie i poleciałam też po 48 godzinach. a Potem jeszcze raz bo się stresowałam i czekam na tą cholerną wizytę :p robiłam w 10 dpo i mialam 21, potem w 12 dpo - 68 i jeszcze w 15 dpo i było 1110
a co do niewiedzy to prawda - jak na początku czytałam to forum to byłam przerażona, teraz staram się za dużo nie myśleć.. :pkkarolina89 lubi tę wiadomość
-
kkarolina89 wrote:Super!!!! ❤
Ja dla swojego zdrowia psychicznego zrezygnowalam z trzeciej bety, bo za duzo stresu co bedzie, to bedzie, we wtorek wizyta
mam wizytę dzień wcześniej, będę na pewno czekać na informacje od Ciebie!kkarolina89 lubi tę wiadomość
-
Zastanawiam sie jednak nad tym progesteronem, bo nawet nie wiedzialam, ze w roznych porach dnia, moze byc inny, bo zalezy od "wyrzutu" hormonu
Badalam progesteron z pol roku temu i byl jak najbardziej prawidlowy dla drugiej fazy cyklu, wiec moze i teraz jest ok.
Ale bety trzeciej robic nie bede! Po 48h byl przyrost 209%. Uparlam sie i koniec! Niewiedza lepszaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 18:23
-
Ja nie robię bety- grzecznie poczekam do 7 tygodnia i wszystkiego się dowiem.. W poprzedniej ciąży poszłam od razu po zobaczeniu dwóch kresek i nabawiłam się niezłych stresów, bo serduszko się nie chciało pojawić, co tydzień USG aż w końcu zabieg. Wierzę, że teraz będzie inaczej.. mam nadzieję.
kkarolina89 lubi tę wiadomość
-
blama wrote:Ja nie robię bety- grzecznie poczekam do 7 tygodnia i wszystkiego się dowiem.. W poprzedniej ciąży poszłam od razu po zobaczeniu dwóch kresek i nabawiłam się niezłych stresów, bo serduszko się nie chciało pojawić, co tydzień USG aż w końcu zabieg. Wierzę, że teraz będzie inaczej.. mam nadzieję.
Mysle, ze zdrowe podejscie -
Ineczka wrote:Ja badałam betę i proga po 48 h powtórka późno robiłam test wiec trochę stresu mnie ominęło,za to teraz jak zrobiłam proga to drugi wynik jest mniejszy i chyba niepotrzebnie go robiłam zestresował mnie tylko beta rośnie to najważniejsze staram się o tym nie myśleć
Nic sie mie martw, wszystko bedzie dobrze :*2 cykl starań
beta 26.10. 128,9
beta 28.10. 382,33 -
Della wrote:oooo ja też z tarczycą się zmagam... zrobię TSH i też będę się umawiać do endo. A czy w terminie miesiączki miałyście cały czas ból podbrzusza? Ile to trwało? Ja dopiero jestem 1 dzień po terminie, ale od 3 dni to podbrzusze pobolewa, gdyby nie beta to byłabym pewna, że okres zaraz przyjdzie...
Mnie bolało 5 dni w sumie, jak na okres, teraz tylko trochę ciągnie jak za długo chodzę,ale w pierwszej ciąży też tak miałam;)
z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat
-
Mnie w pierwszej ciąży tylko raz betę sprawdzali ,a progesteronu w ogóle bo ciąża szła książkowo. Teraz trochę mieliśmy komplikacje z zajściem przez pcos (które wcześniej nie dawało objawów bo ciąża pojawiła się od razu po tabletkach anty). Teraz badali tylko Betę raz i powtórkę mam za tydzień, progesteronu nie badali bo biorę go w Tabletkach z powodu plamień na samym początkuz pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat
-
Tincia wrote:Ineczka wrote:Ja badałam betę i proga po 48 h powtórka późno robiłam test wiec trochę stresu mnie ominęło,za to teraz jak zrobiłam proga to drugi wynik jest mniejszy i chyba niepotrzebnie go robiłam zestresował mnie tylko beta rośnie to najważniejsze staram się o tym nie myśleć
Nic sie mie martw, wszystko bedzie dobrze :*
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Jak tam weekend sie zapowiada?
Ja niestety jade do pracy, ale byle do 14
Nastawilam sie dzisiaj pozytywnie, bo ciagle mam w glowie czarne scenariusze, za duzo mysli, ale NIE! Od dzis przyjmuje tylko mysli pozytywne
Bo niby dlaczego nie mogloby byc idealnie?
Tarczyce badam we wtorek, a progesteron, jesli od lekarza dostane takie zalecenie im mniej badan, tym mniej stresu i oczekiwania na wynik -
Tincia wrote:jutro o ile beda napisze jak tam
Ineczka wrote:Czekam na super wieści dostałam ddupka 3 razy po 1 do pierwszej wizyty 22.11 mam brac może to był jednorazowy spadek proga, ale wole dmuchać na zimne i czuje się spokojniejsza
Dzwoniłaś do swojego ginekologa, że bierzesz dupka?2 cykl starań
beta 26.10. 128,9
beta 28.10. 382,33 -
Della wrote:oooo ja też z tarczycą się zmagam... zrobię TSH i też będę się umawiać do endo. A czy w terminie miesiączki miałyście cały czas ból podbrzusza? Ile to trwało? Ja dopiero jestem 1 dzień po terminie, ale od 3 dni to podbrzusze pobolewa, gdyby nie beta to byłabym pewna, że okres zaraz przyjdzie...
Kochana jesteśmy w podobnej sytuacji tyle ze ja nie robiłam jeszcze bety. Narzeczony mówił "zrobisz test to będziemy wiedzieć czy jesteś w ciazy". Wczoraj i dzisiaj robiłam test i nic. Dzisiaj powinnam dostać okres ale pierwszy raz się spóźnia. Zawsze miałam co do minuty. Zawsze wiedziałam ze dostanę. Podbrzusze mnie boli, bardziej kłuje. Raz z jednej raz z drugiej strony. Piersi bolą nadal i są nabrzmiałe. Zawsze miałam na początku plamienie a w tym cyklu mam dużo białego śluzu. Temperatura tez wysoka 37,2-37,3. Boje się bo bardzo pragniemy dziecka. Za każdym razem kiedy idę do toalety to mam obawy żeby okresu nie było Jak do poniedziałku nie przyjdzie to pójdę na betę Trzymaj kochana kciuki :* -
Tincia wrote:Niestety moje wyniki będą dopiero w poniedziałek, nie wiem jak to wytrzymam
Dzwoniłaś do swojego ginekologa, że bierzesz dupka?
w_oczekiwaniu_na_cud wrote:Kochana jesteśmy w podobnej sytuacji tyle ze ja nie robiłam jeszcze bety. Narzeczony mówił "zrobisz test to będziemy wiedzieć czy jesteś w ciazy". Wczoraj i dzisiaj robiłam test i nic. Dzisiaj powinnam dostać okres ale pierwszy raz się spóźnia. Zawsze miałam co do minuty. Zawsze wiedziałam ze dostanę. Podbrzusze mnie boli, bardziej kłuje. Raz z jednej raz z drugiej strony. Piersi bolą nadal i są nabrzmiałe. Zawsze miałam na początku plamienie a w tym cyklu mam dużo białego śluzu. Temperatura tez wysoka 37,2-37,3. Boje się bo bardzo pragniemy dziecka. Za każdym razem kiedy idę do toalety to mam obawy żeby okresu nie było Jak do poniedziałku nie przyjdzie to pójdę na betę Trzymaj kochana kciuki :*
w_oczekiwaniu_na_cud wrote:Kochana a miałaś może na początku jakaś plamienie? U mnie właśnie coś zaczyna się dziać przyszło jakieś plamienie. Myślisz ze jest jeszcze szansa? Temperatura 37,4 się utrzymuje.
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615