X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    dziewczyny a ja badałam tylko beta hcg. w poniedziałek mam już wizytę ale jakoś wcześniej nie słyszałam żeby badać też progesteron, jak to jest? powinnam czy nie powinnam? :p
    Ja badałam betę i proga po 48 h powtórka późno robiłam test wiec trochę stresu mnie ominęło,za to teraz jak zrobiłam proga to drugi wynik jest mniejszy i chyba niepotrzebnie go robiłam zestresował mnie tylko beta rośnie to najważniejsze staram się o tym nie myśleć

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Powinno sie badać jest to hormon utrzymujący ciaze, ale sama wiem po koleżankach ze jak ciaza jest „od szczala i bez komplikacji” to niektóre nawet nie wiedza co to bhcg :) i bardzo im tego zazdroszczę! Ze mnie sie w diagnostyce w sr smali ze doświadczona bo beta i progesteron powtórka po 48h bo wielszosc tylko raz bete i tyle :) niewiedza jest cudowna mniej stresu :)

o becie zdążyłam przeczytać w internecie i poleciałam też po 48 godzinach. a Potem jeszcze raz bo się stresowałam i czekam na tą cholerną wizytę :p robiłam w 10 dpo i mialam 21, potem w 12 dpo - 68 i jeszcze w 15 dpo i było 1110 :)

a co do niewiedzy to prawda - jak na początku czytałam to forum to byłam przerażona, teraz staram się za dużo nie myśleć.. :p

kkarolina89 lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Super!!!! ❤
    Ja dla swojego zdrowia psychicznego zrezygnowalam z trzeciej bety, bo za duzo stresu ;) co bedzie, to bedzie, we wtorek wizyta :)

mam wizytę dzień wcześniej, będę na pewno czekać na informacje od Ciebie! :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie jednak nad tym progesteronem, bo nawet nie wiedzialam, ze w roznych porach dnia, moze byc inny, bo zalezy od "wyrzutu" hormonu :/
    Badalam progesteron z pol roku temu i byl jak najbardziej prawidlowy dla drugiej fazy cyklu, wiec moze i teraz jest ok.

Ale bety trzeciej robic nie bede! Po 48h byl przyrost 209%. Uparlam sie i koniec! Niewiedza lepsza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 18:23

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robię bety- grzecznie poczekam do 7 tygodnia i wszystkiego się dowiem.. W poprzedniej ciąży poszłam od razu po zobaczeniu dwóch kresek i nabawiłam się niezłych stresów, bo serduszko się nie chciało pojawić, co tydzień USG aż w końcu zabieg. Wierzę, że teraz będzie inaczej.. mam nadzieję.

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Ja nie robię bety- grzecznie poczekam do 7 tygodnia i wszystkiego się dowiem.. W poprzedniej ciąży poszłam od razu po zobaczeniu dwóch kresek i nabawiłam się niezłych stresów, bo serduszko się nie chciało pojawić, co tydzień USG aż w końcu zabieg. Wierzę, że teraz będzie inaczej.. mam nadzieję.

Mysle, ze zdrowe podejscie :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam betę bo po pierwsza ciąża, a test ciążowy był bardzo słaby (aż się zastanawiałam czy nie mam urojenia, że widzę tam jakąś kreseczkę :p). a że jestem niecierpliwa to poleciałam na tą bete :p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Tincia Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja badałam betę i proga po 48 h powtórka późno robiłam test wiec trochę stresu mnie ominęło,za to teraz jak zrobiłam proga to drugi wynik jest mniejszy i chyba niepotrzebnie go robiłam zestresował mnie tylko beta rośnie to najważniejsze staram się o tym nie myśleć
    Nic sie mie martw, wszystko bedzie dobrze :*

2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Della wrote:
    oooo ja też z tarczycą się zmagam... zrobię TSH i też będę się umawiać do endo. A czy w terminie miesiączki miałyście cały czas ból podbrzusza? Ile to trwało? Ja dopiero jestem 1 dzień po terminie, ale od 3 dni to podbrzusze pobolewa, gdyby nie beta to byłabym pewna, że okres zaraz przyjdzie...

Mnie bolało 5 dni w sumie, jak na okres, teraz tylko trochę ciągnie jak za długo chodzę,ale w pierwszej ciąży też tak miałam;)

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w pierwszej ciąży tylko raz betę sprawdzali ,a progesteronu w ogóle bo ciąża szła książkowo. Teraz trochę mieliśmy komplikacje z zajściem przez pcos (które wcześniej nie dawało objawów bo ciąża pojawiła się od razu po tabletkach anty). Teraz badali tylko Betę raz i powtórkę mam za tydzień, progesteronu nie badali bo biorę go w Tabletkach z powodu plamień na samym początku

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Ineczka wrote:
    Nic sie mie martw, wszystko bedzie dobrze :*
    Musi daj znać jak będziesz miała wyniki twojej bety :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Tincia Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Musi daj znać jak będziesz miała wyniki twojej bety :)
    jutro o ile beda napisze jak tam :)

2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam weekend sie zapowiada? :)

Ja niestety jade do pracy, ale byle do 14 ;)
    Nastawilam sie dzisiaj pozytywnie, bo ciagle mam w glowie czarne scenariusze, za duzo mysli, ale NIE! Od dzis przyjmuje tylko mysli pozytywne :)
    Bo niby dlaczego nie mogloby byc idealnie? ;)

Tarczyce badam we wtorek, a progesteron, jesli od lekarza dostane takie zalecenie :) im mniej badan, tym mniej stresu i oczekiwania na wynik ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    jutro o ile beda napisze jak tam :)
    Czekam na super wieści :) dostałam ddupka 3 razy po 1 do pierwszej wizyty 22.11 mam brac może to był jednorazowy spadek proga, ale wole dmuchać na zimne i czuje się spokojniejsza :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Tincia Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Czekam na super wieści :) dostałam ddupka 3 razy po 1 do pierwszej wizyty 22.11 mam brac może to był jednorazowy spadek proga, ale wole dmuchać na zimne i czuje się spokojniejsza :)
    Niestety moje wyniki będą dopiero w poniedziałek, nie wiem jak to wytrzymam :(
    Dzwoniłaś do swojego ginekologa, że bierzesz dupka?

2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • w_oczekiwaniu_na_cud Znajoma

Wysłany: 28 października 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Della wrote:
    oooo ja też z tarczycą się zmagam... zrobię TSH i też będę się umawiać do endo. A czy w terminie miesiączki miałyście cały czas ból podbrzusza? Ile to trwało? Ja dopiero jestem 1 dzień po terminie, ale od 3 dni to podbrzusze pobolewa, gdyby nie beta to byłabym pewna, że okres zaraz przyjdzie...

Kochana jesteśmy w podobnej sytuacji tyle ze ja nie robiłam jeszcze bety. Narzeczony mówił "zrobisz test to będziemy wiedzieć czy jesteś w ciazy". Wczoraj i dzisiaj robiłam test i nic. Dzisiaj powinnam dostać okres ale pierwszy raz się spóźnia. Zawsze miałam co do minuty. Zawsze wiedziałam ze dostanę. Podbrzusze mnie boli, bardziej kłuje. Raz z jednej raz z drugiej strony. Piersi bolą nadal i są nabrzmiałe. Zawsze miałam na początku plamienie a w tym cyklu mam dużo białego śluzu. Temperatura tez wysoka 37,2-37,3. Boje się bo bardzo pragniemy dziecka. Za każdym razem kiedy idę do toalety to mam obawy żeby okresu nie było :( Jak do poniedziałku nie przyjdzie to pójdę na betę :) Trzymaj kochana kciuki :*

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Niestety moje wyniki będą dopiero w poniedziałek, nie wiem jak to wytrzymam :(
    Dzwoniłaś do swojego ginekologa, że bierzesz dupka?
    Napisałam SMS bo nie odbierała ona ciagle w biegu i mi rano odp.Wiec od razu do apteki i wzięłam :)nie zaszkodzi a jestem spokojniejsza

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w_oczekiwaniu_na_cud wrote:
    Kochana jesteśmy w podobnej sytuacji tyle ze ja nie robiłam jeszcze bety. Narzeczony mówił "zrobisz test to będziemy wiedzieć czy jesteś w ciazy". Wczoraj i dzisiaj robiłam test i nic. Dzisiaj powinnam dostać okres ale pierwszy raz się spóźnia. Zawsze miałam co do minuty. Zawsze wiedziałam ze dostanę. Podbrzusze mnie boli, bardziej kłuje. Raz z jednej raz z drugiej strony. Piersi bolą nadal i są nabrzmiałe. Zawsze miałam na początku plamienie a w tym cyklu mam dużo białego śluzu. Temperatura tez wysoka 37,2-37,3. Boje się bo bardzo pragniemy dziecka. Za każdym razem kiedy idę do toalety to mam obawy żeby okresu nie było :( Jak do poniedziałku nie przyjdzie to pójdę na betę :) Trzymaj kochana kciuki :*
    Trzymam kciuki miałam podobne objawy :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • w_oczekiwaniu_na_cud Znajoma

Wysłany: 28 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Trzymam kciuki miałam podobne objawy :)

Kochana a miałaś może na początku jakaś plamienie? U mnie właśnie coś zaczyna się dziać :( przyszło jakieś plamienie. Myślisz ze jest jeszcze szansa? Temperatura 37,4 się utrzymuje.

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w_oczekiwaniu_na_cud wrote:
    Kochana a miałaś może na początku jakaś plamienie? U mnie właśnie coś zaczyna się dziać :( przyszło jakieś plamienie. Myślisz ze jest jeszcze szansa? Temperatura 37,4 się utrzymuje.
    Miałam w 4dpo taki śluz podbarwiony na różowo, potem kawa z mlekiem coś takiego i dalej już nic

v5abi09kg49ph79h.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ