X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości to z telefonu mozna wstawić tu zdjecie ? Jak tak to jak ?
    Ja próbowałam kilka razy kopiować i wklejać ale nie dało rady. A zadko korzystam z komputera bo jestem leniwa. Wole z telefonu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Da się :p trzeba wejść na stronkę np. tinypic.pl i tam wrzucic zdjecie i link do forum skopiować i wrzucić ;p

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili zazdroszczę Ci finishu... Już niedługo przytulisz maleństwo :) nie pamiętam czy mówiłaś co to będzie? Chłopczyk czy dziewczynka?

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki okazuje się że minimalnie schudłam i nie mieszczę się w tym fioletowym zakresie wagi. Któraś tak ma? Jest się czym przejmować?

• urocza Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zdjęć, mam nadzieję, że się nie obrazicie, ale nie wrzucam prywatnych fotek do netu, tak mam i tego się trzymam.
    Sylwia ja od początku jestem poniżej fioletowego zakresu, nie ma się czym martwić, przytyjesz w drugim i trzecim trymestrze. Tym bardziej, że jesteś przeziębiona i apetyt też nie za wielki.
    Skończył mi się abonament na belly i na razie nie wykupowałam, troszkę mniej opcji, ale kalendarz i zapisy można dalej prowadzić, nie mam teraz tych porównań, może to i dobrze, mniej stresu ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszylas mnie trochę :) ulżylo mi. Ja nie zapisuje już tych wszystkich objawów bo nie chce mi się w to bawić... Będę wprowadzać pewnie dane dziecka tzn rozmiar itd

urocza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u mnie chłopak :p Antoni :p
    Też się cieszę, że to już końcówka bo niestety ale ciąże źle przeszłam :(

Ja początkowo też schudłam i byłam poniżej lini także spokojnie:) Najwazniejsze jest to aby dziecko rosło :)

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to same chłopaki na razie na wątku :)
    ja też obstawiam u siebie chłopaka, zobaczymy czy się sprawdzi :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam dziewczynę ze względu na przytulanie 2 dni przed owu :p zobaczymy czy się sprawdzi! Chociaż było też dzień po owu i mogło wtedy zaskoczyć, wszystko to jeszcze niezbadane :P

urocza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u siebie tez obstawiałam dziewczynke :p i tak tez na usg wyszło :p a potem zdziwienie jak lekarz jednak siusiaka zobaczył haha :p ale się cieszę z chłopaka :p chociaż mi to wszystko jedno było :p

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też wszystko jedno, byle zdrowe było :)

Sylwia91, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Oby zdrowa dzidziunia była i o nic więcej nie proszę :)

Aleksandrakili, urocza lubią tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyrzuty sumienia przez to że mam swoje preferencje co do płci :( Wiadomo najważniejsze żeby było zdrowe, ale od zawsze mysle o dziewczynce i jakoś nie moge sobie wyobrazić siebie jako mamy chłopca :( Z chińskiego kalendarza płci wychodzi dziewczynka, czuje gdzieś w głębi że to dziewczynka ale nie wiem czy to nie autosugestia... Boże tyle czasu sie staraliśmy a ja o płci myśle...

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh Madziuszka po prostu masz preferencje, to nie powód do wyrzutów sumienia :)
    kalendarz chiński już oszukał moją koleżankę, miała być dziewczyna jest chłopak :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka myśle, że jak poznasz płeć to od razu się zakochasz nie ważne czy będzie syn czy córka, a jak już urodzisz maluszka to już w ogóle nie będziesz w stanie myśleć, że mogłaby być innej płci :)

U mnie kalendarz chiński się sprawdził

urocza lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kalendarz chinski się nie sprawdził jehe :p miała być dziewczynka :p i wyszedł chłopak :D

Nie miej wyrzutów sumienia :) Każdy ma tam jakieś swoje małe marzenie akurat ty masz co do płci :) Ja ci tego życzę żeby była córka :) ale wiem ze jak sie okaże synuś to i tak na 100% bedziesz go kochać tak samo :*

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Za oknem piękne słońce, a ja leże znów w łóżku, od wczoraj mam potworny kaszel, idę dziś do lekarza. Już było dobrze,w piątek wróciłam do pracy a tu znowu zwolnienie się szykuje. Boję się czy kaszel nie zaszkodzi maleństwu. Jak nie urok to sraczka.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Like dla ostatniej sentencji heheh. Ja też się boję bo kichałam na potęgę... Ale będzie dobrze! Trzeba w to wierzyć

urocza lubi tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie aż dziw bierze że w tym roku jeszcze nie miałam ani kataru ani kaszlu ani żadnego zapalenia gardła :) Dzisiaj jedziemy odwiedzić teściów i przekazać nowinę :) Ciekawe jak zareguja, tzn ciekawe jak zareguje teść, teściowa wie ale nic nikomu nie mówiła :)

urocza lubi tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Spotkało mnie dzis cos dziwnego.
    Poszłam zrobic badania na NFZ (przynajmniej lekarz przyjął mnie na NFZ i zlecił te badania )
    A babka ktora pobierała ni krew wzięła ode mnie 20 zł za badania :/
    Przeciez powinny byc darmowe. Nir kłóciłam sie z nimi o 20 zł ale chyba muszę szukać sobie znow lekarza.
    Co z tego ze mam wizyty za darmo jak muszę za wyniki płacić.

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ