X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie! Ja też muszę się rozejrzeć bo moje spodnie niedługo przestaną być wygodne... Myślałam o jakiś jeansach z gumą taką szeroką.. Niby 7 tydz. A ja się czuję jak balon..

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przerzuciłam się na leginsy i spodnie, które wcześniej były luźniejsze.
    Te dopasowane już mnie cisną, waga spadła w pierwszych tygodniach i na razie stoi w miejscu, ale w pasie mam 3cm więcej i brzucha już nie wciągnę :)
    Dziś po badaniach dopadły mnie mdłości przed południem, mam nadzieję, że to tylko chwilowo.
    Sylwia jak dziś samopoczucie?
    Adrenalina jak po badaniach?

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze. Czekam na wyniki maja byc w internecie koło 16.
    Jutro albo w piątek pójdę zrobic te na NFZ.

Co do tycia ja przytyłam 4 kilogramy juz i ciagle jem. Aż boje sie pomysleć ci bedzie pozniej. Juz w lato bede jak bomba wielka. A spodni jeansowych juz nie nosze od miesiaca ciagle tylko leginsy.

• urocza Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Dobrze. Czekam na wyniki maja byc w internecie koło 16.
    Jutro albo w piątek pójdę zrobic te na NFZ.

Co do tycia ja przytyłam 4 kilogramy juz i ciagle jem. Aż boje sie pomysleć ci bedzie pozniej. Juz w lato bede jak bomba wielka. A spodni jeansowych juz nie nosze od miesiaca ciagle tylko leginsy.

Robisz podwójnie? Czy to jakieś różne badania?
    Kg zrzucisz po ciąży :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze zrzucę bo przeraża mnie to ale nie potrafię sie oprzeć.
    Cześciowo takie same od lekarza z kliniki zwiększone sa o toxoplazmozę igm i igg

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podwójnie dlatego ze ostatnio jak byłam w klinice to jesCze nir byłam umówiona na NFZ. A teraz juz jak bede na wizycie prywatnej to powiem Że chce robic badania u siebie w mieście na NFZ i ze kartę ciazy tez juz mam.
    Nir wiem jeszcze co powie lekarz w klinice na to mam nadzieje ze zle na to nie zareaguje tylko zrozumie ze nie chce jeździć ciagle i płacić. Wiadomo ze na miejscu i za darmo duzo wygodniej :)
    Nie wiem jak zacząć wogole ta gadkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 13:59

urocza lubi tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chyba również pasuje do tego wątku ponieważ u nas pierwsza fasolka po dwóch latach starań :)

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy. Widze ze tez w październiku szykuje sie poród :)

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak termin mam na 6 :) a Ty ?

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka witamy!
    Październik to piękny miesiąc, fajne ludki się wtedy rodzą, zwłaszcza na początku :)
    Dwa lata starań to tak jak u mnie, no może trochę węcej niż dwa, ale z przerwami.
    Madziuszka udało się naturalnie czy ze wspomaganiem?

Adrenalina myślę, że spokojnie wyjaśnij lekarzowi, że ze względu na finanse chcesz robić badania na nfz. Ja tak powiedziałam swojemu i zrozumiał, poza tym teraz będziecie mieli mnóstwo wydatków na dzidziusia więc jest to jak najbardziej zrozumiałe.

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez wspomagania, po prostu odpuscilismy hahaha :) No my zaczęliśmy się starać w grudniu 2013, to był pierwszy cykl a udany rozpoczął się 30 grudnia 2015:)

urocza lubi tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Tak termin mam na 6 :) a Ty ?
    15.10 :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina jak nic się nie zmieni to urodzimy razem, z pierwszego usg wyszła mi młodsza ciąża i też mam termin na 15tego :)
    Madziuszka masz najstarszą październikową fasolę :)

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Bez wspomagania, po prostu odpuscilismy hahaha :) No my zaczęliśmy się starać w grudniu 2013, to był pierwszy cykl a udany rozpoczął się 30 grudnia 2015:)
    heh czyli jak zwykle niezawodny sposób - odpuszczenie ;)
    u nas może nie do końca odpuszczenie, ale ostatni cykl przed in vitro i bardzo byliśmy zaskoczeni, że się udało :)

Madziuszka lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka witaj w naszej małej grupie :)
    Ja też rodzę w październiku :D z kalendarzyka wychodzi 30 ale zobaczymy po usg co gin powie :) a ja czuję się już lepiej choć ciągle mi słabo więc leżę w łóżku :( ale przynajmniej apetyt trochę lepszy i coś tam zjadłam. Jutro się zważę bo jak ostatnio to robiłam to był jeden kg na plus. Nawet niecały

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam dodać że sama urodziłam się w październiku 17ego a ślub braliśmy 25ego października :) także to nasz miesiąc hehe

urocza lubi tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się wazylam i schudlam 0,5 kg, brzusznek mi już wyskoczył no ale nic dziwnego na wczorajszym USG dzidzia miała 3 cm, a pęcherzyk ciążowy 46 mm ! :)

urocza lubi tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie! Ja mam wizytę 17ego marca i już się nie mogę doczekać... Szczególnie że zapisałam się już dwa tygodnie temu albo i wcześniej! :( Madzia która to była wizyta?

urocza lubi tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na IP w szpitalu, bo spanikowalam że od trzech dni ustępują mi objawy, dodatkowo naczytalam się w necie i wpadlam w histerię :( jestem po jednym poronieniu więc jestem przeczulona... Pojechalismy zbadali mnie i jest okej, po prostu powoli wszyskie najgorsze objawy ustępują jeszcze trzy tyg i drugi trymestr zaczynam. Co do wizyt miałam dwie, pierwsza w7 tyg widzieliśmy wtedy serduszko i zlecono mi wszystkie badania, następną miałam w 9 i na tej była konsultacja wyników, zlecenie na USG genetyczne w 12 tyg i badanie gin, teraz kazała mi się zgłosić za miesiąc, czyli w 13 tyg :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz się nie mogę doczekać swojej wizyty :) jak wygląda takie usg genetyczne?

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ