X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie, nie było sie czym martwić

Gratuluje udanych wizyt i zdrowych maluszków!

My juz czekamy przed gabinetem, zaraz nasza kolej :-)

urocza lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Super ze juz po wszystkim i wszystko dobrze.
    Agus czekamy teraz na Twoje przechwalanki maleństwem.
    Ja tez juz chce wiedziec Żr wszystko dobrze. Chce juz wizytę.

urocza lubi tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    hej
    ja już po wizycie i obiadku :)
    maluch od piątku urósł ponad 1cm :)
    Serducho pięknie bije i wszystko super!
    Wyniki z krwi ok, szyjka też, oby tak dalej :)
    Martwi mnie tylko usg prenatalne bo umówiliśmy się na przyszły tydzień (11+2), ale chyba będzie za wcześnie, chciałam przełożyć na po świętach, ale nie było już terminów :(
    Zostawiłam przyszłą środę, nie było wyjścia, zobaczymy co zdecyduje lekarz.
    Madziuszka piękna dzidzia :)
    dobrze wnioskuję, że do badań powinien mieć 45mm?
    to chyba mój maluszek tak szybko z 34mm nie nadrobi do środy...
    No tak powiedział nam lekarz na wizycie :/ z tymi tygodniami 11-14 to jest tak orientacyjnie a do USG genetycznego musi mieć od 45 mm do 84mm bo inaczej program w ultrasonografie nie wyliczy wszystkiego, więc faktycznie mogą Ci kazac tak jak mi wrócić za parę dni. Jeżeli Ci to pomoże to mój dzidziuś w przeciągu równego tygodnia urósł 12mm ;) ale i tak raczej się nie wyrobisz, jeżeli placisz za to USG to odrazu przepisz się na inny termin bo będziesz musiała płacić drugi raz, nam lekarz kazał mieć albo nowe skierowanie albo zapłacić za następną wizytę, jak dla mnie trochę chore bo USG w tej klinice kosztuje 200zl ...

urocza lubi tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ciekawostka z mojej wizyty, lekarz powiedział że może za tydzień lub dwa będzie widać płeć :D Tym bardziej nie mogę doczekać się wtorku !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 20:15

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w rejestracji powiedzieli,że jak będzie za wcześnie to nie płacę, lekarka wtedy wskaże nowy termin. Dlatego na razie zostało tak jak jest, jedyny termin w tyg po świętach to 30marca, u jakiegoś innego lekarza, nie ma nas wtedy w Wawie. Najwyżej będzie na początku kwietnia. Niezła loteria z tym usg

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My płacimy za to usg 290zł.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina powinnaś mieć kamerkę w brzuchu na stałe ;)

Sylwia91, adrenalina lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie :)

Z moim małym księciem wszystko dobrze, waży już 1258 g <3 jak będzie dalej przybierał w tym tempie to lekarz obstawia, że przy porodzie będzie ważył około 2,8 kg

Szyjka też się jeszcze wydłużyła więc się cieszę <3

urocza, Sylwia91, adrenalina lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza byłoby cudownie ! I bym sir nie martwiła jak by mozna było jeszcze zmierzyć do tego :)

urocza lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak stoję to mam nawet juz spory brzuch i twardawy. A jak sie położę na plecy to on gdzieś ucieka chyba do tylu bo mam płaski jakby nic sie nie działo ::/

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina też tak mam :)

adrenalina lubi tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja w klubie znikających w poziomie brzuszków ;)

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze tez tak macie bo myślałam ze jestem dziwna. Juz chce miec taki brzuch ze jak sir położę na plecy to nie zniknie :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to jutro 11tc zacznę jak pięknie :) juz niemoge doczekać sie października.

urocza lubi tę wiadomość

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do Was do posiadających fasolki po bardzo długich staraniach!

adrenalina -> i ja też tak mam, że brzuszek znika po położeniu się, po prostu na razie to pierwszy trymestr. Sądzę, że za jakiś czas nie będzie "znikał" :) Ja też nie mogę doczekać się października :D

adrenalina, urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Jola. Ile sie staraliście o maluszka ? Naturalnie sie udało czy z pomocą medyczna ?:)

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraliśmy się prawie 5 lat. Mieliśmy w tym czasie 5 IUI oraz dwa zabiegi in vitro.

Pod koniec grudnia miałam robioną histeroskopię (aby na wszelki wypadek przepchać jajowody, chociaż badanie drożności było ok), w styczniu zdecydowaliśmy się na inseminację "ostatniej szansy" i... udało się :) Nawet w ogóle się nie spodziewaliśmy, jakoś podeszliśmy do tego ze spokojną głową i nie nastawialiśmy się na pozytywny wynik po tylu nieudanych próbach i wiedząc, jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę dzięki inseminacji. Śmiejemy się teraz z mężem, że do ostatniej chwili zastanawialiśmy się, czy w ogóle warto jechać na inseminację (miałam na naturalnym cyklu), ale lekarz nas namówił. Przez dwa tygodnie nie myśleliśmy w ogóle o tym, nie szukałam u siebie objawów ciąży i nie robiłam co chwilę testów ;) Po prostu powoli szykowaliśmy się psychicznie do kolejnego in vitro. Myśleliśmy też o adopcji i obiecaliśmy sobie z mężem, że kiedyś wrócimy do tego, gdy dzidziuś podrośnie.
    Zrobiłam test ciążowy gdy spóźniał mi się okres, ale nawet nie przypuszczałam, że to spóźnienie może być spowodowane ciążą :D Oboje byliśmy zszokowani i mega szczęśliwi, że się udało :) Nie mogłam w to uwierzyć i po wykonanym teście od razu zadzwoniłam do męża z pracy, aby pojechał do apteki po kolejny :D Teraz uśmiechamy się na tamto wspomnienie :)
    Chociaż to dopiero pierwszy trymestr i dzidziuś bardzo, ale to bardzo daje mi w kość, to nadal jestem tak samo szczęśliwa, jak w dniu, gdy dowiedziałam się o ciąży :D

urocza, adrenalina, Sylwia91, freya lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola gratulację!!!
    Cudna historia! Najlepsze oczywiście zakończenie :)
    Witamy w naszym skromnym gronie.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś usłyszałam od koleżanki, że już widać brzuszek :)
    teraz taki dziwny czas, brzuszek już się pokazuję, ale wydaje mi się, że to za wczesnie jeszcze i kombinuję co tu na Święta włożyć luźnego, żeby po jedzonku nie było widać od razu 5miesięcznego brzucha ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza -> dziękuję :)

U mnie też już powoli widać brzuszek. Też mnie brzusio zaskoczył, bo nie spodziewałam się, że tak szybko będzie widać. Przez te ciągłe wymioty nic a nic nie przytyłam, więc tym bardziej się dziwię, co to za brzusiowy psikus ;) Widocznie, różnie to bywa z tymi brzuszkami :D

urocza lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ