Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wizyty na NFZ ale za badania płace. Ja miałam juz duzo badan wczesniej robionych w klinice wiec koszt mi odszedł. Bo skserowali mi wszystkie wyniki. Teraz najwiecej ile zapłaciłam to 30 zł. A teraz jak juz umówiłam sie na kolejna wizytę to juz zadnych badan nie chciał narazie. Wiec u mnie nie było tragedi.
Nikt nie zlecił mi różyczki. Ani w klinice ani na NFZ. -
Nawet jak masz jakiegos spoko rodzinnego to możesz pójść i poprosić o skierowanie na to badanie.
Morfologia glukoza i mocz <= najczęstsze badania ale i najtańsze, ja za te 3 u siebie płace 18 zł. Ale reszta jest droższa. HIV i tak chyba ( nie chce wprowadzić w błąd) bedziesz musiała zrobic prywatnie bo nie robią na NFZ.
Ale juz toxo i Hcv ( juz droższe badania) moze Ci zlecić -
adrenalina wrote:Bedzie dobrze :*
adrenalina, urocza lubią tę wiadomość
-
Hiv też jest na nfz, od jakiegoś czasu na bank.
A co do różyczki, po szczepieniu pojawiają się przeciwciała pamięciowe IgG, takie same jak po zachorowaniu. Także wyjdą podwyższone, jeśli byłyście szczepione albo chorowałyście. Najważniejsze nie przechodzić tych chorób podczas ciąży, najlepiej przed. Oczywiście z wyjątkiem HIV -
Sylwia91 wrote:Jutro zapiszę się do przychodni przy szpitalu do jakiegoś gin bo czytałam że mają usg 4D haha no i będę sobie chodzić tu i tu, a badania będę robić z nfz. Jutro niestety muszę już zrobić prywatnie bo nie mam czasu żeby czekać dłużej, wizytę mam za tydzień we wtorek a chcę mieć wszystkie wyniki.
Na szczęście nie ma problemu w pracy z wyjściami, bo badania i wizyty w czasie ciąży są nieobecnością usprawiedliwioną i nie trzeba odrabiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 20:18
Sylwia91 lubi tę wiadomość