X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny póki pamiętam. Jakie wskazówki przed usg brzusznym? Któraś pisała o coli żeby dzidzia nie spała to pamiętam, ale było coś jeszcze o pęcherzu żeby lepiej było widać. Liczę że poznam płeć przynajmniej na 80% i zrobię wszystko żeby badanie wyszło jak najdokładniej :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz od 7 tc mam przez brzuch i nigdy nic nie piłam ( oprócz wody ) przed usg, jak miałam ochotę to sikałam jak nie to nie. I za każdym razem niunia była bardzo energiczna. Machała do nas i ruszała sie na wszystkie strony. Także myśle ze nawet jak śpi to usg pod małym naciskiem obudzi dzidzie :)
    Urocza wczesniej pisała o prenatalnych ze przed wypije puszkę coli bo bedzie żywsze. Ale ja jednak unikam kofeiny. Jak kto woli. Jeszcze przed prenatalnymi to rozumiem bo chcesz miec pewność ze dzidzia napewno bedzie sie ruszała by zmierzyć karczek. Ale jak idziesz na zwykle usg to i tak zmierzy Twoja niunie i usłyszysz serduszko. Czy wypijesz colę czy nie :) a co do siusków to nie wiem. Ja przeważnie i tak sikam przed sama wizyta bo mam tak ze stresu, nie trzymałabym na sile by miec pełny pęcherz. Ale to tez kwestia indywidualna.

Dzis nam ochotę na kalafior :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio mialam ochotę na kalafior! :D może to jakaś kolejna ciążowa zachcianka jak ogórki kiszone hehe...
    Coli pić nie będę, a pęcherza na siłę trzymać też nie w takim razie bo jak mi dociśnie to popuszcze haha :D

adrenalina lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo sie ruszam tak sie najadłam. Oczywiście kalafior z jajkiem i bułka tarta.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o pęcherz przed usg, to zawsze mnie pytali czy wysiusiałam się przed badaniem. Adrenalina ma rację, na zwykłe usg nie ma musu żeby wierzgał maluch.
    Kofeina z puszki coli nie szkodzi bardziej niż fastfoody i słodycze :P
    Z tego co wiem dwie filiżanki kawy dziennie to dopuszczalna i bezpieczna dawka dla ciężarnych.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja też czytałam że można spożywać kofeinę w umiarkowanej ilości. Ja raz na jakiś czas pije latte i cole

• urocza Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko z umiarem, jedynie czego należy się zupełnie wystrzegać to alkohol i papierosy.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Ja teraz cała w strachu bo u nas okropny wysyp kleszczy a mieszkam w swoim domu na wsi, mam kawał spory podwórka i mój kotek chodzi wolno po dworku ale też śpi w domu. Przynosi kleszcze które mu spadają żywe i chodzą po podłodze, nawet po ścianach czy kocu :( psy mam białe i od razu widać, ale kot czarny i jest problem. Dzisiaj go spryskałam ale i tak boję się że złapie w końcu jednego...

• urocza Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja, to faktycznie plaga, pilnuj się, żeby nie złapać tego świństwa.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie uważam strasznie bo boję się o dziecko... Kotek z racji tego że jest już ciepło to śpi na dworku, ma posłanie na tarasie, ciepłe z kocykiem i pod dachem także mam nadzieję że jest mu dobrze bo mam koszmarne wyrzuty sumienia ale czego się nie robi dla upragnionego dziecka... Dzisiaj kiepsko się czuję czy to przez pogodę? Niby ciepło ale takie dziwne to powietrze... Uciekam odpocząć a Wam życzę dobrej nocy bez wstawania na siusiu! ;) ja już nie pamiętam kiedy całą noc przespałam

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wstawałam tylko raz :)
    Ale czasami bywa ze i trzy razy w nocy sie budzę :) na siusiu.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dotarłam do 6 rano! :D niestety picia przed snem u mnie nie da się wykluczyć bo męczą mnie mdłości wieczorami i pomaga mi woda z cytryną także piję.

• urocza Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie o 6tej pędzę do kibelka. I tak to moja pora wstawania do pracy, ale w weekendy chciałabym pospać,a tu nie da rady.
    Wybieracie się na jakieś warsztaty dla przyszłych mamuś?

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam ale mam już takie doświadczenie z maleństwami że nie wiem czy jest sens. Miałam pod opieką 3 w odstępach czasu, od pierwszych dni byłam pomocą 24h często, bo to w rodzinie. Bardziej myślałam o szkole rodzenia żeby się lepiej na to przygotować

• urocza Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widziałam wczoraj malucha,ale słyszałam serduszko, wszystkie badania z krwi i moczu ok,szyjka też. Oby tak dalej. Powoli mam odstawiać Dupka.
    Pojutrze wybieram się na warsztaty Mamo to ja.nie mam żadnego doświadczenia z takimi maluchami, może coś ciekawego się dowiem.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza to podzielisz się z nami wrażeniami! :) ja byłam dziś oddać mocz do badania, kolejka w laboratorium była kosmiczna więc weszłam z kimś kto szedł do pobrania i zeszło mi się raptem minutę dłużej niż trwało pobieranie krwi tamtej pani, a oczywiście cała kolejka bulwers niemały. Trudno. Nie będę czekać 2 godziny żeby tylko oddać mocz... Ale Nie lubię takich sytuacji eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 11:19

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozdrawiam ze szpitalnego łóżka, moje ciśnienie nie spadało i praktycznie nie czułam ruchów małego wiec przyjechalam na oddzial. KTG wyszlo ok, maly sie rozszalal, ale cisnienie dalej wysokie, jeszcze na badaniu USG okazalo sie, ze szyjka skrocila sie do 26 mm i jest rozwarcie na 1 palec :-/

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    A ja pozdrawiam ze szpitalnego łóżka, moje ciśnienie nie spadało i praktycznie nie czułam ruchów małego wiec przyjechalam na oddzial. KTG wyszlo ok, maly sie rozszalal, ale cisnienie dalej wysokie, jeszcze na badaniu USG okazalo sie, ze szyjka skrocila sie do 26 mm i jest rozwarcie na 1 palec :-/
    Agusia trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze :(

agus3004 lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus bedzie dobrze. Trzymamy kciuki.

• urocza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus trzymaj się!

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ