X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki u mnie jutro juz 8 tydzień sie zaczyna :):) jak to szybko leci

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Oj tak,strasznie szybko leci czas, po niedzieli zaczynam 9ty.
    Byle do Świąt :) minie pierwszy trymestr i będzie można ciuszki pooglądać ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mozna oglądać :) chyba ze bardzo wierzysz w zabobony. Bo ja nie.
    Kiedyś nawet z mężem stwierdziliśmy ze za duzo pesymizmu jest na około nas. Np. Przebiegnie czarny kot to niby pech. 13 piątek niby pech itd. A my postanowiliśmy to odmienić kiedy przebiegł nam czarny kot zaczęliśmy sie śmiać i mowić ze spotka nas niedługo szczescie itd. Nigdy nic złego sie nie działo wręcz przeciwnie :)
    Na kupno wózka czy łóżeczka badz ciuszek wiadomo za wczesnie ale oglądać to czasami zajrzę jak sie nudzę :)

urocza lubi tę wiadomość

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, rzeczywiście czas leci szybko dopiero płakałam nad pozytywnym testem a tu już niedługo III trymestr zaczynamy :)

Wczoraj zaczęłam prasować rzeczy dla maluszka, dzisiaj kolejna partia i następne pranie trzeba robić :)

urocza lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę. Chciałabym juz miec cała suszarkę takich maleńkich ubranek :)

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina przyjdzie czas i na to :)

U nas powoli zacznie się zakupowe szaleństwo, niedługo trzeba zamówić wózek, kosmetyki kupić, rzeczy do szpitala ani się obejrzę a będę pakować torbę. Jejku jak to zleciało :)

Cieszcie się każdym dniem ciąży, pamiętam jak na samym początku też nie umiałam się doczekać porodu i maluszka w domu, później przychodzi okres "czy na pewno dam radę" a teraz cieszę się jak głupia z każdego kopniaka (nawet tego w pęcherz :p ) Już jestem oswojona z myślą, że cały mój świat niedługo się zmieni, ale w końcu o to walczyliśmy :)

urocza lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina nie chodzi o zabobony, po prostu mam w najbliższym otoczeniu dwie osoby, które poroniły w 10 tygodniu i dopóki nie minie pierwszy trymestr to obiecałam sobie, że nie będę się niepotrzebnie nakręcać.
    Oczywiście, że wierzę, że będzie dobrze, ale gdzieś z tyłu głowy taki cichutki głosik, żeby nie zapeszać.
    Dlatego tak czekam na Wielkanoc :) Jak nigdy w życiu!
    Nawet przyznam się, że gdzieś w szafie mam jakąś torbę z ciuszkami od koleżanki, którą dostałam wieki temu, nawet nie wiem gdzie dokładnie jest.
    Na razie wyciągam z szafy bluzki tuniki, takie w sam raz na brzuszek i nimi się zachwycam :)
    A dziś idę kupić sukieneczkę dla małej pannicy, którą mamy niebawem odwiedzić więc jest pretekst, żeby po ciuszkach się rozejrzeć.
    Na pewno na razie nie będę kupować.
    Aguś masz piękne zajęcie :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dIewczyny jak tam ?

Mi sie zachciało parówki z szybki z biedry. Poszłam i kupiłam frytki i krokiety z mięsem. Juz w piekarniku moje danie na drugie śniadanie :)
    Na kolacje najwyżej beda parowy :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha niezłe śniadanko. Ja w sobotę wieczorem wysłałam męża po lody. Zjadłam miseczkę i od razu lepiej. Najgorsze zaparcia i odbijanie wieczorne. Frytki też były u mnie w weekend :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :) Jak dawno nie zaglądałam :p ale weekend na studiach spędziłam i dziś wstałam o 11 :p nareszcie wyspana :p hehe Dzis błogie lenistwo :p tzn. będę robić w końcu przyjemniejsze rzeczy niż remomt i nauka do szkoły :p Muszę wózek wyprać :p

Mi się poźno zachcianki zaczęły :p wcześniej nie jadłam prawie nic :p ale moje zachcianki to takie normalne hehe :p

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Haha niezłe śniadanko. Ja w sobotę wieczorem wysłałam męża po lody. Zjadłam miseczkę i od razu lepiej. Najgorsze zaparcia i odbijanie wieczorne. Frytki też były u mnie w weekend :)

Słyszałam wlasnie ze duzo kobiet ma zaparcia w ciazy. Koleżanka tez mi mówiła ze miała i ze to jest od żelaza.
    Ja nie mam z tym problemu wręcz przeciwnie.
    Przed ciąża do rano po wstaniu raz dziennie a teraz od 2-3 razy dziennie.
    Wiec nie wiem skąd to sie ma.

Od wczoraj bardzo boli mnie kość ogonowa. Albo za duzo leżę albo tak sobie myśle ze moze to przez tylkozgiecie macicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku też zaparć nie miałam :)
    Ale zaparcia są też związane z rosnącą macicą która uciska na wszystko w środku :p Ja zaparcia zaczęłam mieć niedawno. Czasem są uciążliwe i pomagają tylko leki a czasem wystarczy zmiana diety :p
    Co dziś porabiacie? :p

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki

Ja dziś ciągle jestem głodna, zjadłam kanapki na śniadanie, a teraz przegryzam ciasteczka owsiane ale to ciągle nie to i brzuszek nadal nie zadowolony! Pączka bym zjadła albo bagietkę czosnkową

urocza lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaparcia najczęściej są od progesteronu, który zwalnia pracę jelit lub żelaza.
    Każdy ma inaczej i trzeba to przeżyć.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Dawno mnie nie było, ale zabiegana jestem okropnie!

Co do zaparć to na początku miałam, a teraz może nie tyle zaparcia co spowolniona praca jelit na pewno, choć czasem i biegunka się zdarzy :/ Dziwne to wszystko!

Zazdroszczę prasowania ubranek! :( Ja dopóki nie skończę I trymestru to postanowiłam nie brać się za takie rzeczy.
    Ogólnie dopisuje mi apetyt, choć czasem mam takie mdłości że boję się cokolwiek zjeść! Zawsze raczej zjadłam ciasto niż obiad, a teraz mnie odrzuca od słodkiego i w ogóle nie mam na nie ochoty, a jak już zjem to często mi się odbija przez resztę dnia i zbiera na wymioty :/

urocza lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słodkie odstawiłam, nawet ukochane cukierki z Wawela mnie nie pociągają ;)
    Przez zaparcia i wzdęcia wiem już teraz jak mogę wyglądać w piątym miesiącu.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to to! To jest to! Ja mam to samo! A do tego apetyt niekoniecznie na zdrowe rzeczy...

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Oo to to! To jest to! Ja mam to samo! A do tego apetyt niekoniecznie na zdrowe rzeczy...
    bum na frytki już minął ;)
    odstawiłam żelazo i zobaczę czy to pomoże na zaparcia, mam nadzieję, że tak bo inaczej na Wielkanoc nie będzie trzeba nikomu mówić o dzidzi bo wszyscy zobaczą ;)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam taki smak na Mc że aż mi się cheeseburgery śniły :D dzisiaj zjadlam dwa i do tego burgera z kurczakiem a zawsze jem tylko 1 także nieźle. Z przejedzenia aż mi słabo było :p oby to minęło

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia taka ochotę mi zrobiłaś na Mc a wyszczególnosci na frytki nagetsy tortillę i hamburgera ze w weekend muszę meza namówić na to wszystko ! :) bedzie cieżko bo zaczął sie odchudzać i Brdzie gadał Że mu utrudniam. Ale teraz juz nie wytrzymam :)

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ