X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki u mnie jutro juz 8 tydzień sie zaczyna :):) jak to szybko leci

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Oj tak,strasznie szybko leci czas, po niedzieli zaczynam 9ty.
    Byle do Świąt :) minie pierwszy trymestr i będzie można ciuszki pooglądać ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mozna oglądać :) chyba ze bardzo wierzysz w zabobony. Bo ja nie.
    Kiedyś nawet z mężem stwierdziliśmy ze za duzo pesymizmu jest na około nas. Np. Przebiegnie czarny kot to niby pech. 13 piątek niby pech itd. A my postanowiliśmy to odmienić kiedy przebiegł nam czarny kot zaczęliśmy sie śmiać i mowić ze spotka nas niedługo szczescie itd. Nigdy nic złego sie nie działo wręcz przeciwnie :)
    Na kupno wózka czy łóżeczka badz ciuszek wiadomo za wczesnie ale oglądać to czasami zajrzę jak sie nudzę :)

urocza lubi tę wiadomość

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, rzeczywiście czas leci szybko dopiero płakałam nad pozytywnym testem a tu już niedługo III trymestr zaczynamy :)

Wczoraj zaczęłam prasować rzeczy dla maluszka, dzisiaj kolejna partia i następne pranie trzeba robić :)

urocza lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę. Chciałabym juz miec cała suszarkę takich maleńkich ubranek :)

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina przyjdzie czas i na to :)

U nas powoli zacznie się zakupowe szaleństwo, niedługo trzeba zamówić wózek, kosmetyki kupić, rzeczy do szpitala ani się obejrzę a będę pakować torbę. Jejku jak to zleciało :)

Cieszcie się każdym dniem ciąży, pamiętam jak na samym początku też nie umiałam się doczekać porodu i maluszka w domu, później przychodzi okres "czy na pewno dam radę" a teraz cieszę się jak głupia z każdego kopniaka (nawet tego w pęcherz :p ) Już jestem oswojona z myślą, że cały mój świat niedługo się zmieni, ale w końcu o to walczyliśmy :)

urocza lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina nie chodzi o zabobony, po prostu mam w najbliższym otoczeniu dwie osoby, które poroniły w 10 tygodniu i dopóki nie minie pierwszy trymestr to obiecałam sobie, że nie będę się niepotrzebnie nakręcać.
    Oczywiście, że wierzę, że będzie dobrze, ale gdzieś z tyłu głowy taki cichutki głosik, żeby nie zapeszać.
    Dlatego tak czekam na Wielkanoc :) Jak nigdy w życiu!
    Nawet przyznam się, że gdzieś w szafie mam jakąś torbę z ciuszkami od koleżanki, którą dostałam wieki temu, nawet nie wiem gdzie dokładnie jest.
    Na razie wyciągam z szafy bluzki tuniki, takie w sam raz na brzuszek i nimi się zachwycam :)
    A dziś idę kupić sukieneczkę dla małej pannicy, którą mamy niebawem odwiedzić więc jest pretekst, żeby po ciuszkach się rozejrzeć.
    Na pewno na razie nie będę kupować.
    Aguś masz piękne zajęcie :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dIewczyny jak tam ?

Mi sie zachciało parówki z szybki z biedry. Poszłam i kupiłam frytki i krokiety z mięsem. Juz w piekarniku moje danie na drugie śniadanie :)
    Na kolacje najwyżej beda parowy :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha niezłe śniadanko. Ja w sobotę wieczorem wysłałam męża po lody. Zjadłam miseczkę i od razu lepiej. Najgorsze zaparcia i odbijanie wieczorne. Frytki też były u mnie w weekend :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :) Jak dawno nie zaglądałam :p ale weekend na studiach spędziłam i dziś wstałam o 11 :p nareszcie wyspana :p hehe Dzis błogie lenistwo :p tzn. będę robić w końcu przyjemniejsze rzeczy niż remomt i nauka do szkoły :p Muszę wózek wyprać :p

Mi się poźno zachcianki zaczęły :p wcześniej nie jadłam prawie nic :p ale moje zachcianki to takie normalne hehe :p

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Haha niezłe śniadanko. Ja w sobotę wieczorem wysłałam męża po lody. Zjadłam miseczkę i od razu lepiej. Najgorsze zaparcia i odbijanie wieczorne. Frytki też były u mnie w weekend :)

Słyszałam wlasnie ze duzo kobiet ma zaparcia w ciazy. Koleżanka tez mi mówiła ze miała i ze to jest od żelaza.
    Ja nie mam z tym problemu wręcz przeciwnie.
    Przed ciąża do rano po wstaniu raz dziennie a teraz od 2-3 razy dziennie.
    Wiec nie wiem skąd to sie ma.

Od wczoraj bardzo boli mnie kość ogonowa. Albo za duzo leżę albo tak sobie myśle ze moze to przez tylkozgiecie macicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku też zaparć nie miałam :)
    Ale zaparcia są też związane z rosnącą macicą która uciska na wszystko w środku :p Ja zaparcia zaczęłam mieć niedawno. Czasem są uciążliwe i pomagają tylko leki a czasem wystarczy zmiana diety :p
    Co dziś porabiacie? :p

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki

Ja dziś ciągle jestem głodna, zjadłam kanapki na śniadanie, a teraz przegryzam ciasteczka owsiane ale to ciągle nie to i brzuszek nadal nie zadowolony! Pączka bym zjadła albo bagietkę czosnkową

urocza lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaparcia najczęściej są od progesteronu, który zwalnia pracę jelit lub żelaza.
    Każdy ma inaczej i trzeba to przeżyć.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Dawno mnie nie było, ale zabiegana jestem okropnie!

Co do zaparć to na początku miałam, a teraz może nie tyle zaparcia co spowolniona praca jelit na pewno, choć czasem i biegunka się zdarzy :/ Dziwne to wszystko!

Zazdroszczę prasowania ubranek! :( Ja dopóki nie skończę I trymestru to postanowiłam nie brać się za takie rzeczy.
    Ogólnie dopisuje mi apetyt, choć czasem mam takie mdłości że boję się cokolwiek zjeść! Zawsze raczej zjadłam ciasto niż obiad, a teraz mnie odrzuca od słodkiego i w ogóle nie mam na nie ochoty, a jak już zjem to często mi się odbija przez resztę dnia i zbiera na wymioty :/

urocza lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słodkie odstawiłam, nawet ukochane cukierki z Wawela mnie nie pociągają ;)
    Przez zaparcia i wzdęcia wiem już teraz jak mogę wyglądać w piątym miesiącu.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to to! To jest to! Ja mam to samo! A do tego apetyt niekoniecznie na zdrowe rzeczy...

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Oo to to! To jest to! Ja mam to samo! A do tego apetyt niekoniecznie na zdrowe rzeczy...
    bum na frytki już minął ;)
    odstawiłam żelazo i zobaczę czy to pomoże na zaparcia, mam nadzieję, że tak bo inaczej na Wielkanoc nie będzie trzeba nikomu mówić o dzidzi bo wszyscy zobaczą ;)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam taki smak na Mc że aż mi się cheeseburgery śniły :D dzisiaj zjadlam dwa i do tego burgera z kurczakiem a zawsze jem tylko 1 także nieźle. Z przejedzenia aż mi słabo było :p oby to minęło

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia taka ochotę mi zrobiłaś na Mc a wyszczególnosci na frytki nagetsy tortillę i hamburgera ze w weekend muszę meza namówić na to wszystko ! :) bedzie cieżko bo zaczął sie odchudzać i Brdzie gadał Że mu utrudniam. Ale teraz juz nie wytrzymam :)

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ