Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale laktator też kupowałam i tam były 2 albo trzy w zestawie też
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 20:31
-
No to wrzucam moje wypociny
Lista ubranek:
Tu nie będę opisywać ile czego bo sama mam z tym jeszcze problem. Nie wiem ile 50 a ile 56 więc będę kupować no oko
-4 ręczniki kąpielowe( ja zamawiam z firmy AKUKU za 20 zł- ktoś na forum polecał i są w Gemini
-Wanienka ze stelażem
-Przewijak
-Nożyczki ( położna polecała firmy Canpol)
-Szczotka do włosów miękka
-Płyn do kąpieli Oilatum lub Emolium ( wziełam mniejszą buteleczkę Oilatum bo nie wiadomo jak skóra dzieci zareaguje)
- Sterylne gaziki 5x5 ok 2 op ( wg mojej położnej- ja wzięłam jedno gdzie jest 50 szt)
-10 ampułek NaCl po 5 ml
-Patyczki higieniczne cieńsze i grubsze po 1 op.- firmy Kindii
-chusteczki nawilżane- polecane przez Srokao Bobini bayby sensitive 2 op i Bobini bayby z witaminą e też 2 op
-Krem do pupy na odparzenia- Sudocrem
-Krem do pupy na codzień- wziełam Linomag i Alatan zielony bo śmieszna cena
-Pieluchy jednorazowe- wziełam po 1 opakowaniu dwóch różnych firm te najmniejsze do 2 kg.
-Pieluchy tetrowe 30 sztuk- z Geminii
-Pieluchy bambusowe 4 sztuki- wziełam te
https://www.aptekagemini.pl/texpol-pielusz-bambus-75x75-class-nie-1szt.html też z Geminii
( zobaczymy jak się sprawdzą, jeśli będą w porządku to domówię większe)
-Kocyki cienkie 2 sztuki
-kocyki grube 2 sztuki
z kocyków to te mi się podobają
http://kocykowo.pl/products/show/kocyk-bawelniany-072-zosia-rozyczki,365,1825.html
-aspirator do noska FRIDA lub HAXE ( wzięłam fridę )
-Termometr bezdotykowy Microlife NC 150- polecany chyba też tutaj
-Proszek Lovela do koloru i do białego
-rożki- nad tym ciągle się zastanawiam, nie chciałabym grubych a cieńkie jeszcze mi się w necie nie rzuciły...
-kosz na zużyte pieluchy ( będę go wystawiać na ogród i pod koniec dnia opróżniać)
-woeczki na zużyte pieluchy
-Octenisept
-2 butelki- Tommy Tippe o wolnym przepływie od urodzenia
-szczoteczka do mycia butelek
-wkładki laktacyjne
-maść na brodawki PURELAN 100
-2 smoczki silikonowe i pudełko na smoczki
-Płatki kosmetyczne małe do mycia buźki- tak mam w wyprawce od położnej
-Płatki duże do mycia pupy- też w wyprawce od położnej ( mam Kindii)
-organizer do przewijaka lub jakieś pojemniki w zależności jaki kupię
-Biustonosze do karmienia 2 sztuki ( 1 już mam, póżniej dokupię wiecej w razie potrzeby)
-lekki szlafrok do szpitala
jednorazowe podkłady do przewijania
-podnóżek z Ikei- fajny do karmienia
-laktator- ja będę mieć ten polecany przez Srokao tylko na dwa cyce http://www.srokao.pl/2017/05/swietny-laktator-oby-nie-by-ci-potrzebny.html
-LinomagSun krem przeciwsłoneczny od urodzenia (nie wiem czy bedzie dobry bo jakiś tani mi się wydaje 15 zł- ale i tak nie będę z dziećmi wychodzić w pełnym słońcu)
Dziewczyny doradzały jeszcze dopisanie witaminy D i K i dopisałam ale muszę skonsultować z pediatrą jakie konkretnie.
Nie pisałam o tym co już mam:
-koszule do karmienia ( mam 4 sztuki)
-wózek
-foteliki samochodowe
-dwa kosze mojżesza
-trochę ciuszków ale same 50
Lista nie jest poukładana bo spisywałam ją z kilku różnych, bardzo dużo rzeczy zamawiam przez Geminii.
Chętnie coś dopiszę do swojej listy- jeśli o czymś zapomniałam proszę o sugestie
U nas do szpitala nic nie trzeba mieć- żadnych podkładów ani podpasek poporodowych i nic z wyprawki dla dzieci ale co szpital to inaczej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 20:45
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Super Gabi, cieszę się. Dziewczyny podpowiedziały żeby wziąć więcej NaCL
I doradzały żeby zamówić woreczki do mrożenia pokarmu ale ja jednak kupiłam 4 pojemniki do przechowywania mleka.
Zamówiłam dziś w Gemini na 800 zł!
Ale mam bardzo dużo rzeczy z listy które mogę odchaczyć.
Tylko jak patrzę na ceny reczniczków dla dzieci to ja kupiłam po 20 zł za sztukę a przekrój jest taki kosmiczny że nie wiem czy będę z nich zadowolona, choć wczesniej poczytałam opinie i są naprawdę dobre.
-
Monako jak nie będziesz do konaca zadowolona to bedziesz je miala na tzw zapas a jeszcze zamówisz dwa lepsze chociaz cena nie zawsze idzie w parze z jakością wiec ocenisz jak przyjda i przy okazji podziel sie opinia mi kolezanki polecally reczniki z kapturkiem w ikea ale wiem ze ich nie kupie mam wrazenie ze sa szorstkie i zal by mi było wycierac tak delikatna skórkę nimi. A kwota zamowienia rzeczywiscie ogromna ale za to mnóstwo rzeczy juz masz super ze wrzucilas liste bo wlasnie dzis planuje zrobic swoja mam nadzieje że tym razem podejscie do jej sporzadzenia bedzie udane.
A czy kupujecie od razu kombinezony jakies dla maluchów?
U nas po glukozie na czczo 71, po godzinie 148,7 a po dwoch 108,7, nawet jeszcze nie czytalam jakie sa normy.
Jutro wizyta wiec juz bezsenna noc ech
Zauwazylam w nocy jak zmieniam pozycje i sie przebudze to mam spiety i taki mocno zaokraglony brzuch na dole, nie wiem czy to 'dolny' bejbik czy jakies niepokojące twardnienia.
j. -
Meg85 wrote:Serio w Auchan za 37 z groszami zwykły piankowy. Ja i tak mam łóżeczka turystyczne a nie drewniane bo mi się drewniane nie sprawdziły przy Wojtku.
A czemu Ci się drewniane nie sprawdziły? Kurczę ja mam jedno drewniane i jedno turystyczne. To może jakbym Marychnę przerzuciła do większego łóżka, to miałabym już dwa dla maluchów... Trochę bym przyoszczędziła
Monako listę masz świetną
Tylko dziewczyny uważajcie na emolienty. Proszę... U nas po Oillatum prawie się skończyło na AZS Te apteczne emolienty polegają na tym, że w składzie są odpadki ropopochodne (czyt. reklamówki foliowe w płynie) i one strasznie wpływają na maleńką skórę Nawet na większości blogów piszą, żeby myć dzieci samą wodą na początku a dopiero później detergentami. Ja przy Marysi pierwszy raz przeczytałam skład tych kosmetyków ze zrozumieniem. To jest mega szkodliwe dziadostwo... Ja się tak wkurzyłam, że od ponad roku robię własne mydła i maści - takie bez jakiejkolwiek chemii. Więc bardzo Was proszę czytajcie składy!I wybierajcie to co ma najkrótszy i najbezpieczniejszy skład. I omijajcie Johnssona bo jest syf nad syfy... Nawet najtańsze żele pod prysznic są lepsze niż to dziadostwo!
Co do szczotki do butelek to ja też miałam / nadal mam i nie użyłam ani razu Butelki TT mają fajne szerokie wejście i spokojnie łapka do środka wchodzi i można ją myć normalnie
Laktator mi się bardzo podoba I w ogóle stronka fajna
Jolka dobrze Ci wyszła glukoza Trzymam kciuki za wizytę -
Witam serdecznie
Tydzień temu miałam wizytę,dziewczyny ważą 968 gram i 891gram. Moja szyjka już ma 4.2 a miałam 5.
No i do tego schudłam prawie 2 kilo. Znajomi się śmieją jak mnie widzą ,że dziewczyny wszystko ze mnie wyciagaja
Że spaniem ostatnio lepiej ale i tak mam problem z nogami.
Ja też już mam łóżeczka i materace lateksowe ż Ikei. Do tego półkoprzewijak. Laktator elektryczny mam od siostry.
Jedno opakowanie butelek Tommy tippy ale i tak kupię z firmy MAM podobno u nas w Niemczech sa bardzo dobre. No i pare ubranek
Rozkow nie kupuję, tu u nas jeszcze nie widziałam ani Minky. Mam kupione 4 kocyki ż Ikei po prostu
Reszta zakupów jeszcze przed nami.Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
Monako ja do kąpieli mam z hippa, położne nie zalecaly mi nic z dodatkiem emolientow do codziennego stosowania jeśli nie ma takiej potrzeby, zastanów się bo jak coś wyskoczy to później trzeba dodatkowo smarować a tak często wystarcza kąpiel właśnie w czymś takim
Aspirator do noska z tych najlepsza jest frida ale ja polecam kupić Ci ten do odkurzacza jak mieliśmy pierwszy katar to firda była dobra ale musiałam się nameczyc bo uciekali a tym do odkurzacza moment i już odciagniete nawet uciec nie zdarzyli
Termometr mam bezdotykowy, elektryczny a i tak ostatecznie przy goraczkowaniu wracam do korzeni i mierze w pupie rteciowym i tylko temu ufam jak chce dokładną temp. Bezdotykowy tylko służy mi do tego żeby wiedzieć czy już jest gorączkaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 08:39
-
A te butelki TT to bierzecie ze smoczkiem o wolnym przepływie czy średnim? I 250 ml czy 150 ml
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 11:11
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka ja taki zestaw kupiłam
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6721075669czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Anuśka, Roletka- macie rację z tymi emolientami. Dobrze że zamówiłam najmniejszą butelkę to nie zapłaciłam mega dużo i nawet nie szkoda będzie wyrzucić. Albo zostawić w szafce i użyć w razie potrzeby.
Co do emolientów to były na liście wyprawkowej od mojej położnej więc tym bardziej sie dziwię- skoro można tego uniknąć to po co położna o tym pisze?
Roletka, zaopatrzę się właśnie w Hippa do kąpieli i tyle.
Co do tego odciągacza z odkurzacza to jeszcze nie mogę się przekonać ale pewnie sytuacja prędzej czy później mnie zmusi żeby sie zaopatrzeć
A co do smarowania skóry po kąpieli? Olejek migdałowy/kokosowy może być? Czy wogóle warto smarować czy lepiej dodać kilka krolpli olejku do kąpieli?
Zielona jestem
Czarnulka ja wzięłam o wolnym przepływie bo to są butelki mam nadzieje awaryjne. Zamierzam karmić piersią jak najdłużej ale wiem że w praktyce rózżnie może z tym być.
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Anuśka mnie się drewniane nie sprawdziło bo moje dziecko miało powikłania po szpitalnym szczepieniu i nocami miało ataki, uderzał się wtedy główką o szczeble, potem zaczął je ssać i gryźć zaczęły wychodzić drzazgi.. Ochraniacze miałam ale tak wierzgał że mimo wszystko przekopywał się do szczebli i próbował wcisnąć między nie główkę. Jak zaczął stawać (z powodu paraliżu po wspomnianym już szczepieniu posypał się cały rozwój i nie siadał) to gryzł brzeg łóżeczka i znowu - drzazgi.. Dlatego mam uraz do drewnianych. A turystyczne - służyło nam i do spania i jako kojec np na taras. Wojtek spał w nim do 4 roku życia bo bardzo je lubił. Nawet jak kupiliśmy tapczanik (specjalny, obity gąbką tapicerską żeby nie obijał się o nic, z zaokrąglonymi brzegami) to pół roku próbował w nim spać, wolał kojec Stwierdziłam że szkoda kasy.
-
Monako ja mam z hippa balsam po kąpieli i płyn do kąpieli to jedyne czego używamy, nigdy żadnych problemów nie mieliśmy. My kąpiemy, a przynajmniej kapalismy do póki dzieci nie przychodzą brudne z dworu, 2-3 razy w tyg, tak nam zlecili w szpitalu żeby dziecku codziennie nie zmywacze flory która sobie wytwarza i wtedy smarowalismy balsam codziennie, teraz jak kąpiemy codziennie jak jest pogoda to smarujemy co 2-3 dzień, nie lubię żadnych oliwek bo później wszystko z nich jest dlatego nasz wybór padł na balsam
Ja też nie byłam przekonana Fo katarka alezanim wyprobowalam na dzieciach sprawdziłam czy im krzywdy nie zrobię i był to jeden z lepszych naszych zakupów -
Meg współczuję powikłań. U nas "na szczęście" (jeśli można tak powiedzieć) skończyło się na wymiotach po każdym posiłku przez tydzień, ale to też dopiero po tym szczepieniu w 7mcu. No i po szpitalnym była żółtaczka przez 3 miesiące... Na MMR się nie zdecydowałam już i na pewno się nie zdecyduję. Bliźniaków na pewno nie zaszczepię. Mam uraz straszny...
My do noska mamy Katarek (do odkurzacza). Najpierw spróbowałam na sobie, bo bałam się, że dziecku mózg wyciągnę Najlepszy zakup ever Polecam gorąco... Ja jak miałam ogromny katar i nos bolał od smarkania to też go używałam
Monako kokosowym nie smaruj bo sam wysusza skórę. Może być jako dodatek ale nie więcej niż 10% mieszanki. Najbezpieczniejsza jest oliwa z oliwek, tylko nierafinowana, albo olej ze słodkich migdałów. Ja sobie zrobiłam taką mieszankę z masła shea, oliwy, olejku ze słodkich migdałów i macadamia. W oliwie przez dwa tyg moczyło się ziele rumianku, więc dodatkowo będzie leczył wszelkie ranki/odpażenia lub pryszcze u matki I na rozstępy jest super i dla niemowlaczków będzie cudny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 14:21
-
Anuśka ja też już po tym szpitalnym nie szczepiłam i małych też nie zaszczepię. Wczoraj był protest Stop Nop w Warszawie ale z racji stanu zdrowia nigdzie nie pojechałam. Wojtek ma obniżone napięcie mięśniowe obręczy barkowej i zaburzenia SI. Bliźniaki jako wcześniej urodzone mają większe szanse na powikłania.