X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • roletka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale laktator też kupowałam i tam były 2 albo trzy w zestawie też

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 20:31

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio w Auchan za 37 z groszami ;) zwykły piankowy. Ja i tak mam łóżeczka turystyczne a nie drewniane bo mi się drewniane nie sprawdziły przy Wojtku.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wrzucam moje wypociny :)
    Lista ubranek:
    Tu nie będę opisywać ile czego bo sama mam z tym jeszcze problem. Nie wiem ile 50 a ile 56 więc będę kupować no oko :)

-4 ręczniki kąpielowe( ja zamawiam z firmy AKUKU za 20 zł- ktoś na forum polecał i są w Gemini
    -Wanienka ze stelażem
    -Przewijak
    -Nożyczki ( położna polecała firmy Canpol)
    -Szczotka do włosów miękka
    -Płyn do kąpieli Oilatum lub Emolium ( wziełam mniejszą buteleczkę Oilatum bo nie wiadomo jak skóra dzieci zareaguje)
    - Sterylne gaziki 5x5 ok 2 op ( wg mojej położnej- ja wzięłam jedno gdzie jest 50 szt)
    -10 ampułek NaCl po 5 ml
    -Patyczki higieniczne cieńsze i grubsze po 1 op.- firmy Kindii
    -chusteczki nawilżane- polecane przez Srokao Bobini bayby sensitive 2 op i Bobini bayby z witaminą e też 2 op
    -Krem do pupy na odparzenia- Sudocrem
    -Krem do pupy na codzień- wziełam Linomag i Alatan zielony bo śmieszna cena
    -Pieluchy jednorazowe- wziełam po 1 opakowaniu dwóch różnych firm te najmniejsze do 2 kg.
    -Pieluchy tetrowe 30 sztuk- z Geminii
    -Pieluchy bambusowe 4 sztuki- wziełam te
    https://www.aptekagemini.pl/texpol-pielusz-bambus-75x75-class-nie-1szt.html też z Geminii
    ( zobaczymy jak się sprawdzą, jeśli będą w porządku to domówię większe)
    -Kocyki cienkie 2 sztuki
    -kocyki grube 2 sztuki
    z kocyków to te mi się podobają
    http://kocykowo.pl/products/show/kocyk-bawelniany-072-zosia-rozyczki,365,1825.html
    -aspirator do noska FRIDA lub HAXE ( wzięłam fridę )
    -Termometr bezdotykowy Microlife NC 150- polecany chyba też tutaj
    -Proszek Lovela do koloru i do białego
    -rożki- nad tym ciągle się zastanawiam, nie chciałabym grubych a cieńkie jeszcze mi się w necie nie rzuciły...
    -kosz na zużyte pieluchy ( będę go wystawiać na ogród i pod koniec dnia opróżniać)
    -woeczki na zużyte pieluchy
    -Octenisept
    -2 butelki- Tommy Tippe o wolnym przepływie od urodzenia
    -szczoteczka do mycia butelek
    -wkładki laktacyjne
    -maść na brodawki PURELAN 100
    -2 smoczki silikonowe i pudełko na smoczki
    -Płatki kosmetyczne małe do mycia buźki- tak mam w wyprawce od położnej
    -Płatki duże do mycia pupy- też w wyprawce od położnej ( mam Kindii)
    -organizer do przewijaka lub jakieś pojemniki w zależności jaki kupię
    -Biustonosze do karmienia 2 sztuki ( 1 już mam, póżniej dokupię wiecej w razie potrzeby)
    -lekki szlafrok do szpitala
    jednorazowe podkłady do przewijania
    -podnóżek z Ikei- fajny do karmienia
    -laktator- ja będę mieć ten polecany przez Srokao tylko na dwa cyce http://www.srokao.pl/2017/05/swietny-laktator-oby-nie-by-ci-potrzebny.html
    -LinomagSun krem przeciwsłoneczny od urodzenia (nie wiem czy bedzie dobry bo jakiś tani mi się wydaje 15 zł- ale i tak nie będę z dziećmi wychodzić w pełnym słońcu)

Dziewczyny doradzały jeszcze dopisanie witaminy D i K i dopisałam ale muszę skonsultować z pediatrą jakie konkretnie.

Nie pisałam o tym co już mam:
    -koszule do karmienia ( mam 4 sztuki)
    -wózek
    -foteliki samochodowe
    -dwa kosze mojżesza
    -trochę ciuszków ale same 50

Lista nie jest poukładana bo spisywałam ją z kilku różnych, bardzo dużo rzeczy zamawiam przez Geminii.
    Chętnie coś dopiszę do swojej listy- jeśli o czymś zapomniałam proszę o sugestie :)

U nas do szpitala nic nie trzeba mieć- żadnych podkładów ani podpasek poporodowych i nic z wyprawki dla dzieci ale co szpital to inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 20:45

czarnulka24 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako dzięki za listę.ja już raz rodzilam ale było to 8 lat temu,więc trochę czasu minęło ☺lista przyda się na 100%☺

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Gabi, cieszę się. Dziewczyny podpowiedziały żeby wziąć więcej NaCL :)
    I doradzały żeby zamówić woreczki do mrożenia pokarmu ale ja jednak kupiłam 4 pojemniki do przechowywania mleka.
    Zamówiłam dziś w Gemini na 800 zł!
    Ale mam bardzo dużo rzeczy z listy które mogę odchaczyć.
    Tylko jak patrzę na ceny reczniczków dla dzieci to ja kupiłam po 20 zł za sztukę a przekrój jest taki kosmiczny że nie wiem czy będę z nich zadowolona, choć wczesniej poczytałam opinie i są naprawdę dobre.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako jak nie będziesz do konaca zadowolona to bedziesz je miala na tzw zapas a jeszcze zamówisz dwa lepsze chociaz cena nie zawsze idzie w parze z jakością wiec ocenisz jak przyjda i przy okazji podziel sie opinia :) mi kolezanki polecally reczniki z kapturkiem w ikea ale wiem ze ich nie kupie mam wrazenie ze sa szorstkie i zal by mi było wycierac tak delikatna skórkę nimi. A kwota zamowienia rzeczywiscie ogromna ale za to mnóstwo rzeczy juz masz :) super ze wrzucilas liste bo wlasnie dzis planuje zrobic swoja mam nadzieje że tym razem podejscie do jej sporzadzenia bedzie udane.

A czy kupujecie od razu kombinezony jakies dla maluchów?

U nas po glukozie na czczo 71, po godzinie 148,7 a po dwoch 108,7, nawet jeszcze nie czytalam jakie sa normy.
    Jutro wizyta wiec juz bezsenna noc ech :)

Zauwazylam w nocy jak zmieniam pozycje i sie przebudze to mam spiety i taki mocno zaokraglony brzuch na dole, nie wiem czy to 'dolny' bejbik czy jakies niepokojące twardnienia.

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Serio w Auchan za 37 z groszami ;) zwykły piankowy. Ja i tak mam łóżeczka turystyczne a nie drewniane bo mi się drewniane nie sprawdziły przy Wojtku.

A czemu Ci się drewniane nie sprawdziły? Kurczę ja mam jedno drewniane i jedno turystyczne. To może jakbym Marychnę przerzuciła do większego łóżka, to miałabym już dwa dla maluchów... Trochę bym przyoszczędziła ;)

Monako listę masz świetną :)
    Tylko dziewczyny uważajcie na emolienty. Proszę... U nas po Oillatum prawie się skończyło na AZS :( Te apteczne emolienty polegają na tym, że w składzie są odpadki ropopochodne (czyt. reklamówki foliowe w płynie) i one strasznie wpływają na maleńką skórę :( Nawet na większości blogów piszą, żeby myć dzieci samą wodą na początku a dopiero później detergentami. Ja przy Marysi pierwszy raz przeczytałam skład tych kosmetyków ze zrozumieniem. To jest mega szkodliwe dziadostwo... Ja się tak wkurzyłam, że od ponad roku robię własne mydła i maści - takie bez jakiejkolwiek chemii. Więc bardzo Was proszę czytajcie składy!I wybierajcie to co ma najkrótszy i najbezpieczniejszy skład. I omijajcie Johnssona bo jest syf nad syfy... Nawet najtańsze żele pod prysznic są lepsze niż to dziadostwo!

Co do szczotki do butelek to ja też miałam / nadal mam i nie użyłam ani razu :) Butelki TT mają fajne szerokie wejście i spokojnie łapka do środka wchodzi i można ją myć normalnie :)

Laktator mi się bardzo podoba :) I w ogóle stronka fajna :)

Jolka dobrze Ci wyszła glukoza :) Trzymam kciuki za wizytę :)

• AllishiiA Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie butelki 125 ml i dwie 260 ml.
    A materace beda piankowe ;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie :)
    Tydzień temu miałam wizytę,dziewczyny ważą 968 gram i 891gram. Moja szyjka już ma 4.2 a miałam 5.
    No i do tego schudłam prawie 2 kilo. Znajomi się śmieją jak mnie widzą ,że dziewczyny wszystko ze mnie wyciagaja ;)
    Że spaniem ostatnio lepiej ale i tak mam problem z nogami.
    Ja też już mam łóżeczka i materace lateksowe ż Ikei. Do tego półkoprzewijak. Laktator elektryczny mam od siostry.
    Jedno opakowanie butelek Tommy tippy ale i tak kupię z firmy MAM podobno u nas w Niemczech sa bardzo dobre. No i pare ubranek

Rozkow nie kupuję, tu u nas jeszcze nie widziałam ani Minky. Mam kupione 4 kocyki ż Ikei po prostu ;)

Reszta zakupów jeszcze przed nami.

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • roletka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja do kąpieli mam z hippa, położne nie zalecaly mi nic z dodatkiem emolientow do codziennego stosowania jeśli nie ma takiej potrzeby, zastanów się bo jak coś wyskoczy to później trzeba dodatkowo smarować a tak często wystarcza kąpiel właśnie w czymś takim
    Aspirator do noska z tych najlepsza jest frida ale ja polecam kupić Ci ten do odkurzacza jak mieliśmy pierwszy katar to firda była dobra ale musiałam się nameczyc bo uciekali a tym do odkurzacza moment i już odciagniete nawet uciec nie zdarzyli ;-)
    Termometr mam bezdotykowy, elektryczny a i tak ostatecznie przy goraczkowaniu wracam do korzeni i mierze w pupie rteciowym i tylko temu ufam jak chce dokładną temp. Bezdotykowy tylko służy mi do tego żeby wiedzieć czy już jest gorączka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 08:39

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te butelki TT to bierzecie ze smoczkiem o wolnym przepływie czy średnim? I 250 ml czy 150 ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 11:11

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • roletka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka ja taki zestaw kupiłam

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6721075669

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, Roletka- macie rację z tymi emolientami. Dobrze że zamówiłam najmniejszą butelkę to nie zapłaciłam mega dużo i nawet nie szkoda będzie wyrzucić. Albo zostawić w szafce i użyć w razie potrzeby.
    Co do emolientów to były na liście wyprawkowej od mojej położnej więc tym bardziej sie dziwię- skoro można tego uniknąć to po co położna o tym pisze?

Roletka, zaopatrzę się właśnie w Hippa do kąpieli i tyle.
    Co do tego odciągacza z odkurzacza to jeszcze nie mogę się przekonać ale pewnie sytuacja prędzej czy później mnie zmusi żeby sie zaopatrzeć :)

A co do smarowania skóry po kąpieli? Olejek migdałowy/kokosowy może być? Czy wogóle warto smarować czy lepiej dodać kilka krolpli olejku do kąpieli?
    Zielona jestem :/

Czarnulka ja wzięłam o wolnym przepływie bo to są butelki mam nadzieje awaryjne. Zamierzam karmić piersią jak najdłużej ale wiem że w praktyce rózżnie może z tym być.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka mnie się drewniane nie sprawdziło bo moje dziecko miało powikłania po szpitalnym szczepieniu i nocami miało ataki, uderzał się wtedy główką o szczeble, potem zaczął je ssać i gryźć zaczęły wychodzić drzazgi.. Ochraniacze miałam ale tak wierzgał że mimo wszystko przekopywał się do szczebli i próbował wcisnąć między nie główkę. Jak zaczął stawać (z powodu paraliżu po wspomnianym już szczepieniu posypał się cały rozwój i nie siadał) to gryzł brzeg łóżeczka i znowu - drzazgi.. Dlatego mam uraz do drewnianych. A turystyczne - służyło nam i do spania i jako kojec np na taras. Wojtek spał w nim do 4 roku życia bo bardzo je lubił. Nawet jak kupiliśmy tapczanik (specjalny, obity gąbką tapicerską żeby nie obijał się o nic, z zaokrąglonymi brzegami) to pół roku próbował w nim spać, wolał kojec ;) Stwierdziłam że szkoda kasy.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja mam z hippa balsam po kąpieli i płyn do kąpieli to jedyne czego używamy, nigdy żadnych problemów nie mieliśmy. My kąpiemy, a przynajmniej kapalismy do póki dzieci nie przychodzą brudne z dworu, 2-3 razy w tyg, tak nam zlecili w szpitalu żeby dziecku codziennie nie zmywacze flory która sobie wytwarza i wtedy smarowalismy balsam codziennie, teraz jak kąpiemy codziennie jak jest pogoda to smarujemy co 2-3 dzień, nie lubię żadnych oliwek bo później wszystko z nich jest dlatego nasz wybór padł na balsam
    Ja też nie byłam przekonana Fo katarka alezanim wyprobowalam na dzieciach sprawdziłam czy im krzywdy nie zrobię i był to jeden z lepszych naszych zakupów ;-)

• roletka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i emolium które reklamują nie jest dobrym emolientem

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg współczuję powikłań. U nas "na szczęście" (jeśli można tak powiedzieć) skończyło się na wymiotach po każdym posiłku przez tydzień, ale to też dopiero po tym szczepieniu w 7mcu. No i po szpitalnym była żółtaczka przez 3 miesiące... Na MMR się nie zdecydowałam już i na pewno się nie zdecyduję. Bliźniaków na pewno nie zaszczepię. Mam uraz straszny...

My do noska mamy Katarek (do odkurzacza). Najpierw spróbowałam na sobie, bo bałam się, że dziecku mózg wyciągnę ;) Najlepszy zakup ever :D Polecam gorąco... Ja jak miałam ogromny katar i nos bolał od smarkania to też go używałam :)

Monako kokosowym nie smaruj bo sam wysusza skórę. Może być jako dodatek ale nie więcej niż 10% mieszanki. Najbezpieczniejsza jest oliwa z oliwek, tylko nierafinowana, albo olej ze słodkich migdałów. Ja sobie zrobiłam taką mieszankę z masła shea, oliwy, olejku ze słodkich migdałów i macadamia. W oliwie przez dwa tyg moczyło się ziele rumianku, więc dodatkowo będzie leczył wszelkie ranki/odpażenia lub pryszcze u matki ;) I na rozstępy jest super i dla niemowlaczków będzie cudny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 14:21

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ja też już po tym szpitalnym nie szczepiłam i małych też nie zaszczepię. Wczoraj był protest Stop Nop w Warszawie ale z racji stanu zdrowia nigdzie nie pojechałam. Wojtek ma obniżone napięcie mięśniowe obręczy barkowej i zaburzenia SI. Bliźniaki jako wcześniej urodzone mają większe szanse na powikłania.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, czy słyszałyście coś o przenośnych monitorach oddechu?
    U mnie klasyczny odpada bo mam kosze mojżesza a teraz wynalazłam że są też przenośne.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja w ogóle nie miałam także tutaj nie pomogę

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ