X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja po wizycie zadowolona ☺dzięki Bogu wszystko ok.Dziewczyny rosną symetrycznie,wody w normie,szyjka ok i wszystko inne też☺ogólnie jestem też zadowolona z podejścia mojej gin.szyjke sprawdza i na fotelu i przez usg dopochwowo. Mam zezwolenie na dalszą pracę,więc zakończę pracę z końcem roku szkolnego i będę mogła rozdać swoim uczniom świadectwa a potem wakacje ☺

Pat85 lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi to świetnie :)
    a czego uczysz? musisz miec chyba fajne dzieciaki, że masz ochotę dopracować do końca roku :) ja też uczyłam w kilku szkołach na zastępstwa, ale ostatni to takie padalce mi się trafiły (i dyrektorka mało przyjemna), że chętnie kończyłam współpracę ;)

gabi 7 lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi gratuluję dobrych wiadomości :)

Dziewczyny ambitnie stworzyłam sobie wyprawkę z kilku różnych jakie miałam dostępne- i teraz tworzę zamówienie w Gemmini bo sporo mogę tam kupić z listy za jednym zamachem. Już mi wyszło 630 zł no ale wiele rzeczy z listy odchaczone.
    Mam tylko problem z butelkami- nie wiem jakie kupić i ile, zakładając że będę karmić piersią.
    Moja położna poleca dr Brownsa lub Tommy Tippe ale dziewczyny z innego forum mówią że te anykolkowe maja jakąś rureczkę w środku i kiepsko się je myje.
    Jakie wy kupujecie butelki? Dla wcześniaków? Antykolkowe czy jeszcze jakieś inne? I jakiej firmy?
    I jakie smoczki? botez wybór ogromny...
    Podpowiedzcie coś bo dla mnie to jakaś masakra :(

gabi 7 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam butelki Tommy tippee i były super (smoczki do nich mają kształt cycka kolokwialnie mówiąc ;) ). Potem miałam avent i też były dobre.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam pytanko, kiedy trzeba "znaleźć" położną i jaki jest z nią wtedy kontakt? Póki co nic nie działałam w tym temacie...

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat ja uczę niemieckiego w szkole średniej i w tym roku dostałam wychowawstwo w kolejnej już klasie. To będą już moi trzeci wychowankowie (uczę w technikum,więc każda klasa po 4 lata)więc ta chce chociaż do końca 1 klasy doprowadzić.A wrócę do nich chyba jak będę już w 4☺
    Pat a mam do Ciebie pytanie,czy Ty miałaś już podawane te zastrzyki na rozwój plucek swoich chłopaków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 22:22

3i498u69fq9q84na.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja nie kupiłam sama ani jednej buti, ale dostałam sporo i tak mam: 2x avent, 2x tommy tippee, 2x canpol, 4x medela. Będziemy testować, a później się dokupi jeśli będzie taka potrzeba :)

Rodzynka66 położną masz z urzędu z przychodni gdzie jestes zapisana. Taką połozną co będzie Cię odwiedzać w domu. Ale jeśli chcesz inna to możesz wybrac i wtedy podpisujesz z nią deklarację wyboru połoznej, którą tez chyba trzeba dostarczyć do poradni żeby wiedzieli, że nie chcesz swojej przypisanej. Ale to spokojnie masz jeszcze dużo czasu.
    A ja znacznie mniej i przypomniałaś mi, że miałam taką deklarację podpisać :)

a5707df13e.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja kiedyś zaraz po studiach trafiłam do tzw, ZDZ-ów i miałam chłopaków z mechaniaka i technikum uzupełniającego - niektórzy byli prawie w moim wieku ;)
    Żadnych zastrzyków nie dostawałam, sama też się zastanawiałam nad tym i chyba zapytam lekarza we wtorek. W sumie gdybym wytrzymała jeszcze 2 tygodnie to nie będzie raczej potrzebne.

a5707df13e.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 dziękuję za informację :) Czyli położna przyda nam się dopiero po porodzie

A jak tam nasze potrójne mamy?;) Jak się czujecie, w którym tygodniu będziecie rodzić?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • megilejn Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od mamus slyszalam bardzo dobre opinie o tommy t. Butelkach

czekamy na corcie i synka

fbe4e53146.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 ile obecnie mierzą i ważą Twoje maluszki?
    Dużo odpoczywasz, masz zalecone leżenie, czy normalnie funkcjonujesz?
    Wózek i łóżeczka już kupione? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 05:46

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tyg dowiedziałyscie się płeć?bo mi wczoraj lekarz jeszcze nie mógł powiedzieć :( ale jadę do kliniki we wtorek może tam powiedzą

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiedziałam dopiero jak trafiłam ok 20 tygodnia do szpitala bo mój lekarz jakiś nieudolny był.. A w szpitalu powiedziała mi o płci pani od.. dopplera żył (podejrzewali zatorowość płucną i to było jako wykluczające badanie nieinwazyjne). Pani była po prostu ciekawa jak maluchy wyglądają i zapytała czy nie chciałabym poznać płci. Zrobiła mi dopplera brzucha..

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka ja płeć znałam w 17 tyg.,było doskonale widać ☺ale wiem że dziewczyny wiedzą też wcześniej,zależy wszystko od tego jak sie dzieciaki dają podejrzeć ☺

Pat ja pracuje w technikum i też mamy samych chłopaków,sporadycznie jakaś dziewczyna się trafi☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 08:58

3i498u69fq9q84na.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi super, ze wszystko w porzadku ;)

Co do butelek to zostaje przy avent, ale dokupie jeszcze dwie canpol, zeby mi sie do termoopakowania zmiescily ;) bo kupujac na allegro termooopakowanmie podwojne nie pomyslalam o tym, ze beda takie male i aventy nie wchodza bo sa szerokie ;)

gabi 7 lubi tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka66 dwa tygodnie temu mieli 1230 i 1500 g, a długości dr nie mierzy, tylko obwody główek ibrzuszków. Odpoczywam sporo, ale to dlatego, że po prostu jest mi już cięzko i niewygodnie, potrafię też przespać w dzień 2 godziny. Ale nie mam nakazu leżenia. Normalnie wychodzę do sklepu, rodziców czy spotykam się z koleżankami na lody :) a dzisiaj jadę do teściów na wieś korzystać z pogody :) i tam mam mieć przygotowane przez koleżanki bociankowe party :)
    Wózek czeka, łóżeczka też, więc mam już trochę spokoju, że w razie czego prawie wszystko gotowe. Nie mam wielu drobiazgów co prawda, ale najwyżej męża z listą wyślę.

Czarnulka ja około 15 tygodnia zobaczyłam na usg płeć - tak się układali, że nie dało się tego nie zauważyć ;)

rodzynka66 lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedź.

A powiedżycie mi bo mi zasugerowano w 13 tyg ze jest duża różnica między dziećmi i kazali przyjechać w 16 tyg na kontrolę. Ale skoro maluszków nie mierzą od głowy do pupci to skąd będą wiedzieć czy różnica się nie zwieksza. . ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 10:48

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o takich kocykach? Ja chyba nie chcę Minky a tu jest 100% polska bawełna i bardzo mi się podobają a do tego mają też takie płaskie podusie i piękne czapeczki.
    Ja jestem chora jak mam się na coś zdecydować bo wszystko jest takie piękne dla tych maluszków a ja nawet nie mogę pomacać i dotknąć :(
    http://kocykowo.pl/products/show/kocyk-bawelniany-072-zosia-kwiatki,365,1407.html
    http://kocykowo.pl/products/show/czapka-babalu-kokardka-0-3-mc,400,1860.html

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny w którym tyg dowiedziałyscie się płeć?bo mi wczoraj lekarz jeszcze nie mógł powiedzieć :( ale jadę do kliniki we wtorek może tam powiedzą
    Ja się dowiedziałam chyba w 18 tc- bardzo póżno ale wtedy wiedziałam juz że to na 100%. Mój lekarz nie lubi mówić za wcześnie-woli przekazywać pewne informacje.
    Na innym forum dziewczyny już w 13 tc znały płeć która później się zmieniła. Lepiej chwilke dłużej poczekać ale mieć pewność że np siusiak juz nie urośnie :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka bo będą mierzyć obwód główek, brzuszkó i długość kości udowej- na tej podstawie komputer wylicza masę dzieci i bedzie wiadomo jaka różnica.

Pat udanej bociankowej imprezy :)

Dziewczyny a z tymi butelkami to nadal nie wiem jakie kupić. Chyba wezmę te Tommy co poleca położna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 11:03

czarnulka24 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ