Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane ja po wizycie zadowolona ☺dzięki Bogu wszystko ok.Dziewczyny rosną symetrycznie,wody w normie,szyjka ok i wszystko inne też☺ogólnie jestem też zadowolona z podejścia mojej gin.szyjke sprawdza i na fotelu i przez usg dopochwowo. Mam zezwolenie na dalszą pracę,więc zakończę pracę z końcem roku szkolnego i będę mogła rozdać swoim uczniom świadectwa a potem wakacje ☺
Pat85 lubi tę wiadomość
-
Gabi to świetnie
a czego uczysz? musisz miec chyba fajne dzieciaki, że masz ochotę dopracować do końca roku ja też uczyłam w kilku szkołach na zastępstwa, ale ostatni to takie padalce mi się trafiły (i dyrektorka mało przyjemna), że chętnie kończyłam współpracęgabi 7 lubi tę wiadomość
-
Gabi gratuluję dobrych wiadomości
Dziewczyny ambitnie stworzyłam sobie wyprawkę z kilku różnych jakie miałam dostępne- i teraz tworzę zamówienie w Gemmini bo sporo mogę tam kupić z listy za jednym zamachem. Już mi wyszło 630 zł no ale wiele rzeczy z listy odchaczone.
Mam tylko problem z butelkami- nie wiem jakie kupić i ile, zakładając że będę karmić piersią.
Moja położna poleca dr Brownsa lub Tommy Tippe ale dziewczyny z innego forum mówią że te anykolkowe maja jakąś rureczkę w środku i kiepsko się je myje.
Jakie wy kupujecie butelki? Dla wcześniaków? Antykolkowe czy jeszcze jakieś inne? I jakiej firmy?
I jakie smoczki? botez wybór ogromny...
Podpowiedzcie coś bo dla mnie to jakaś masakragabi 7 lubi tę wiadomość
-
Pat ja uczę niemieckiego w szkole średniej i w tym roku dostałam wychowawstwo w kolejnej już klasie. To będą już moi trzeci wychowankowie (uczę w technikum,więc każda klasa po 4 lata)więc ta chce chociaż do końca 1 klasy doprowadzić.A wrócę do nich chyba jak będę już w 4☺
Pat a mam do Ciebie pytanie,czy Ty miałaś już podawane te zastrzyki na rozwój plucek swoich chłopaków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 22:22
-
Monako ja nie kupiłam sama ani jednej buti, ale dostałam sporo i tak mam: 2x avent, 2x tommy tippee, 2x canpol, 4x medela. Będziemy testować, a później się dokupi jeśli będzie taka potrzeba
Rodzynka66 położną masz z urzędu z przychodni gdzie jestes zapisana. Taką połozną co będzie Cię odwiedzać w domu. Ale jeśli chcesz inna to możesz wybrac i wtedy podpisujesz z nią deklarację wyboru połoznej, którą tez chyba trzeba dostarczyć do poradni żeby wiedzieli, że nie chcesz swojej przypisanej. Ale to spokojnie masz jeszcze dużo czasu.
A ja znacznie mniej i przypomniałaś mi, że miałam taką deklarację podpisać -
Gabi ja kiedyś zaraz po studiach trafiłam do tzw, ZDZ-ów i miałam chłopaków z mechaniaka i technikum uzupełniającego - niektórzy byli prawie w moim wieku
Żadnych zastrzyków nie dostawałam, sama też się zastanawiałam nad tym i chyba zapytam lekarza we wtorek. W sumie gdybym wytrzymała jeszcze 2 tygodnie to nie będzie raczej potrzebne. -
Dziewczyny w którym tyg dowiedziałyscie się płeć?bo mi wczoraj lekarz jeszcze nie mógł powiedzieć ale jadę do kliniki we wtorek może tam powiedzą27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja się dowiedziałam dopiero jak trafiłam ok 20 tygodnia do szpitala bo mój lekarz jakiś nieudolny był.. A w szpitalu powiedziała mi o płci pani od.. dopplera żył (podejrzewali zatorowość płucną i to było jako wykluczające badanie nieinwazyjne). Pani była po prostu ciekawa jak maluchy wyglądają i zapytała czy nie chciałabym poznać płci. Zrobiła mi dopplera brzucha..
-
Czarnulka ja płeć znałam w 17 tyg.,było doskonale widać ☺ale wiem że dziewczyny wiedzą też wcześniej,zależy wszystko od tego jak sie dzieciaki dają podejrzeć ☺
Pat ja pracuje w technikum i też mamy samych chłopaków,sporadycznie jakaś dziewczyna się trafi☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 08:58
-
Gabi super, ze wszystko w porzadku
Co do butelek to zostaje przy avent, ale dokupie jeszcze dwie canpol, zeby mi sie do termoopakowania zmiescily bo kupujac na allegro termooopakowanmie podwojne nie pomyslalam o tym, ze beda takie male i aventy nie wchodza bo sa szerokie
gabi 7 lubi tę wiadomość
-
Rodzynka66 dwa tygodnie temu mieli 1230 i 1500 g, a długości dr nie mierzy, tylko obwody główek ibrzuszków. Odpoczywam sporo, ale to dlatego, że po prostu jest mi już cięzko i niewygodnie, potrafię też przespać w dzień 2 godziny. Ale nie mam nakazu leżenia. Normalnie wychodzę do sklepu, rodziców czy spotykam się z koleżankami na lody a dzisiaj jadę do teściów na wieś korzystać z pogody i tam mam mieć przygotowane przez koleżanki bociankowe party
Wózek czeka, łóżeczka też, więc mam już trochę spokoju, że w razie czego prawie wszystko gotowe. Nie mam wielu drobiazgów co prawda, ale najwyżej męża z listą wyślę.
Czarnulka ja około 15 tygodnia zobaczyłam na usg płeć - tak się układali, że nie dało się tego nie zauważyć
rodzynka66 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź.
A powiedżycie mi bo mi zasugerowano w 13 tyg ze jest duża różnica między dziećmi i kazali przyjechać w 16 tyg na kontrolę. Ale skoro maluszków nie mierzą od głowy do pupci to skąd będą wiedzieć czy różnica się nie zwieksza. . ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 10:48
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewczyny co myślicie o takich kocykach? Ja chyba nie chcę Minky a tu jest 100% polska bawełna i bardzo mi się podobają a do tego mają też takie płaskie podusie i piękne czapeczki.
Ja jestem chora jak mam się na coś zdecydować bo wszystko jest takie piękne dla tych maluszków a ja nawet nie mogę pomacać i dotknąć
http://kocykowo.pl/products/show/kocyk-bawelniany-072-zosia-kwiatki,365,1407.html
http://kocykowo.pl/products/show/czapka-babalu-kokardka-0-3-mc,400,1860.html -
czarnulka24 wrote:Dziewczyny w którym tyg dowiedziałyscie się płeć?bo mi wczoraj lekarz jeszcze nie mógł powiedzieć ale jadę do kliniki we wtorek może tam powiedzą
Na innym forum dziewczyny już w 13 tc znały płeć która później się zmieniła. Lepiej chwilke dłużej poczekać ale mieć pewność że np siusiak juz nie urośnie -
Czarnulka bo będą mierzyć obwód główek, brzuszkó i długość kości udowej- na tej podstawie komputer wylicza masę dzieci i bedzie wiadomo jaka różnica.
Pat udanej bociankowej imprezy
Dziewczyny a z tymi butelkami to nadal nie wiem jakie kupić. Chyba wezmę te Tommy co poleca położna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 11:03
czarnulka24 lubi tę wiadomość