X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AllishiiA wrote:
    Meg bardzo przykre jest

Emcia mysle, ze tak. Ja juz w tym okresie zaczynalam delikatnie czuc ;)
    Mnie tak jakby cos laskotalo w srodku najbardziej jak sie poloze na plecach☺

• bizona Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis mialam wizyte u prowadzacej dr w szpitalu. Zapytalam ze lzami w oczach jaki moge wziac lek uspokajajacy w wrazie gdyby z moja mama twu twu...a za chwile lekarka do mnie ze w 32 tc widzi mnie juz na patologi do porodu. Myslalam ze jebne na tym fotelu..wczesniej jak pytalam o ta brzerzną pępowinę to byla rozmowa tylko czy sn czy cc...i doktor mowila ze to jeszcze duzo czasu i beda sprawdzac. A dzis zostalam poinformowana ze od 32 tc juz w szpitalu a porod przez cc 36. Dla dzieciaczkow wszystko..wiadomo..ale bylam/jestem w niezlym szoku. Musze sobie wszystko w glowie poukladac..przyspieszyc zakupy itp. Najbardziej martwie sie jak pogodzic opieke nad mama jak bede w szpitalu...o ile mama bedzie z nami do tego czasu:( no mowie Wam mam niezlego stresa dzis jak mysle o tym wszystkim. Juz ta cukrzyca tak sie nie denerwuje. Po szpitalnej diecie to pewnie schudne jeszcze;)
    No juz Wam nie smuce. Acha...w ciagu miesiaca przytylam 0..tak tak ja grubasek;) lekarz nic mi na to nie mowil. Wiadomo ze dzieciaczki urosly, takze musialam cos schudnac;) choc by to byl gram;)

Ide czytac o wyprawkach itp..

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolka gratuluję udanej wizyty. Ja mam jutro i też liczę na same dobre wiadomości :)

A zapisujecie się na usg 3 trymestru? Robi sie takie jak w drugim czy już nie?
    Ja muszę jutro dr zapytać bo jestem zapisana na piątek ale niech on sam zdecyduje czy mam iść.

A oto mój brzuszek :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2475226c06fc.jpg

bizona, joaska1985, AllishiiA, Bella93 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    jolka gratuluję udanej wizyty. Ja mam jutro i też liczę na same dobre wiadomości :)

A zapisujecie się na usg 3 trymestru? Robi sie takie jak w drugim czy już nie?
    Ja muszę jutro dr zapytać bo jestem zapisana na piątek ale niech on sam zdecyduje czy mam iść.

A oto mój brzuszek :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2475226c06fc.jpg
    Ojej brzuszek cudny. I bardzo malutki jak na ten etap ciazy i do tego dwòjeczka w środku

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona tak bardzo mi przykro że masz tyle stresów związanych z mamą :(
    Wierzę jednak że mama z tego niedługo wyjdzie i będzie mogła w dobrym zdrowiu oczekiwać na przyjście wnucząt.
    Co do szpitala to ja już od poczatku jestem nastawiona że tam trafię w 34 tc ( oby nie wcześniej) dlatego założyłam sobie że do 30 tc muszę mieć całą wyprawkę. W przyszłym tygodniu przyjeżdża mama robic generalne porzadki, prać i prasować wszystko dla dzieci- choć ciuszków mam jeszcze mało i do tego musi spakować mnie do szpitala.
    Nie wiem czy widziałaś ale ostatnio wrzuciłam swoją listę i pod spodem jest kilka wskazówek od dziewczyn, zerknij- chyba z dwie strony do tyłu, może coś Ci się przyda.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka jak to malutki :) Jest ogromny moim zdaniem, mam już 103 cm w obwodzie! Na plusie 10 kg ale nigdzie indziej nie przytyłam tylko właśnie brzuszek urósł.
    Jutro wizyta i bardzo jestem ciekawa ile juz ważą moje dziewczyny.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa, co u Ciebie???
    Odezwij się czy wszystko u Was w porządku!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako mistrzowski brzuszek:) niezla pileczka;) Liste widzialam widzialam:) wszyyyystko pomocne:)

Co do usg to ja mam teraz 19.06 to bedzie skonczony 29tc..nie wiem kiedy dokladnie jest to usg III trymestru..mnie teraz zapisuja co 3 tyg pozniej pewnie bedzie czesciej.

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka gratulacje ładnych dzieciaczków :)

Bizona nie stresuj się na zapas, bedziemy trzymać kciuki za Ciebie i za mamę!

Monako ja usg takiego typowego trzeciego trymestru nie miałam. W 27 był dokładny przegląd przy echu serduszek i ostatnio pomiary i ogadanie w 3d. A przepływy, pępowiny itp mój dr sprawdza co wizytę. To chyba uznał, że po co robić jakieś specjalne jak i tak to robi. Tyle, że te wzystkie super dokładne to też u niego, więc mam troszkę inaczej.
    A brzuszek masz elegancki i widać, że nic nie przytyłaś :)

Też się pochwalę swoją piłką ważącą 10 kg i cały metr obwodu :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ee22c67638c.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b79de480380d.jpg
    przepraszam za jakość, ale nijak nie mam gdzie zrobić żeby okno nie przeszkadzało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 18:32

czarnulka24, joaska1985, AllishiiA lubią tę wiadomość

a5707df13e.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no extra macie te brzuszki:) wystajace pileczki:)

Ciekawe jaki Kimmy ma teraz;)

Pat85 lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 ja granicę metra już przekroczyłam a Ty jak na czas ciąży to brzuszek masz świetny, Ja czuję że u mnie bedzie sporo większy.
    Co do tego usg to właśnie mój dr też mi wszystko zawsze dokładnie mierzy na wizycie- przepływy, główki, brzuszki, sprawdza pessar i łożysko. Ale na usg połówkowe wysłałą mnie do swojego znajomego i tam z automatu babka zapisała nas na najbliższy piątek. Jutro zapytam mojego dr czy iść czy odwołać, niech on sam decyduje. Tym bardziej że a mam naprawdę często wizyty więc nawet nie czuję takiej potrzeby aby iść do innego lekarza.

Pat85 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Czarnulka jak to malutki :) Jest ogromny moim zdaniem, mam już 103 cm w obwodzie! Na plusie 10 kg ale nigdzie indziej nie przytyłam tylko właśnie brzuszek urósł.
    10 kg??strasznie mało. Moja znajoma teraz rodziła i to ciąża pojedyncza. Przytyła 30 kg

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Daj znać po wizycie. Ile ważą twoje maluchy

MoNaKo lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w czwartek. Mój brzuch u mnie przy wykresie ;) teraz jest inny bo opadł trochę.. Wiercą się od wczoraj strasznie.. W nocy myślałam, że zaraz do szpitala pojadę i będzie koniec ciąży.. Też macie wrażenie, że pchają się Wam do wyjścia?

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg ja czasami mam wrażenie, że zaraz zobaczę rączkę albo nóżkę między nogami. Ale Roletka pisała o takim uczuciu "grzebania w szyjce", że też je miała i to kilka ładnych tygodni, więc jestem spokojniejsza.
    Wiercą się czzasami nie do zniesienia i aż boli. A te wiercenie i mocne kopniaki zaraz powodują u mnie twardnienie brzucha.

A i chciałam oficjalnie stwierdzić, że ciąża rzuciła mi sie na mózg - prze chwilą popłakałam się siedząc na kanapie. A jak by ktoś pytał dlaczego to sama nie wiem ;)
    a jak do tąd nie miałam jakiś odchyłów w stronę nadmiernego smutku czy radości.
    Chyba dostaję pier...a od siedzenia w domu po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 22:31

a5707df13e.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) mam nadzieję że udana wizyta prZełoży się na dobry sen bo jestem wykonczona. Monako, Pat Wasze brzuszki sa imponujace :) jak na bliźniaki przystało,mnie wciaz pytaja gdzie ukrywam drugie dziecko :p Monako powodzenia jutro!

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny☺gratuluję wszystkim udanych wizyt i wspaniałych wiadomości.
    Brzuszki rewelacyjne☺
    W niedzielę widziałam się ze znajomą, która z blizniakami ma termin za miesiąc no i brzuch ma wielgasny☺ale funkcjonuje normalnie,nawet usiąść nie chciała tylko wolała postać.pozazdrościć.

Pat rewelacyjnie,ze już zaczęłaś 33 tydz.kibicuję Ci strasznie mocno żebyś wytrzymała nawet więcej niż te 2 kolejne☺

Bizona trzymam kciuki za Ciebie i Twoją mamę,żeby wszystko się dobrze poukladalo i żebyście mogły obie cieszyć się z maluchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 07:39

bizona lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :-)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :-)

Pat świetnie napisane o tym gmeraniu przy szyjce, ja też mam czasami takie uczucie a szczególnie w pozycji stojącej i wtedy stoję jak wryta a jak idę to się zatrzymuję i stoję bez słowa - bardzo dziwne uczucie.

Ja usg 3 trymestru będę miała od razu na wizycie za tydzień i będzie to 30tc+1dz, mój lekarz je robi i powiedział że po prostu przedłużymy wizytę żeby dokładnie pooglądać maluszki.

Widzę że chwaliłyście się swoimi pięknymi brzuszkami to i ja pochwalę się swoim, a w obwodzie całe 104cm i 7,5kg na plusie:
    dcd0884192150497med.jpg1674d67f823a1947med.jpg711a2e2c3b786b45med.jpg

Anuśka, bizona, joaska1985, AllishiiA lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula1983 jaki duuuuuzy:) cudowny:)

Kurcze ja mam wrazenie ze mam mniejszy brzuch od Was;)

Z tym gmeraniem mam podobnie jak pisze agula..ide ide i nagle stop i stoje jak glupia. Tykko ja to czuje jak takie mega parcie na pecherz, choc wiadomo ze nawet bym kropelki nie wysikala;)

agula1983 lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona pewnie tylko ci się wydaje że masz mniejszy, ja też myślałam że od ostatniego zdjęcia niewiele się zmieniło, ale jak porównałam to jednak widać różnicę. Jak masz ochotę to wrzuć fotkę my ocenimy ;-)
    Który u Ciebie tc bo akurat Twój suwaczek mi się nie wyświetla?

syy28iik833b36lq.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ