WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mniejszy brzuch niż ostatnio ale lekarz powiedział, że dziewczyny się rozsunęły na boki (co rzeczywiście czuć i widać bo środek brzucha mam jakby lekko zapadnięty).. Ale mam mniejszy brzuch niż Agula a na plusie już 18kg!

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto z 14.05:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b65c7bddc9ed.jpg

AllishiiA, bizona lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wrzucam brzuszek w 27 tc :)

https://naforum.zapodaj.net/076587125d31.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/d13073f7e2a6.jpg.html

AllishiiA, czarnulka24 lubią tę wiadomość

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne Wasze brzuszki ale widać że u każdej inny :)
    Jolka a ty na pewno nosisz dwa skarby?? Taki brzuszek to ja miałam jakoś pod koniec pierwszego/poczatek drugiego trymestru a u Ciebie już 27! I jestem w szoku :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr ciągle tak twierdzi, że to dwójka :P ale rzeczywiście nawet mój mąż stwierdził, że na kolejnej wizycie zapyta lekarza czy to normalne, że mam taki mały brzuch ;-) u mnie to chyba jednak uwarunkowanie genetyczne, moja mama co prawda w pojedyńczych ciążach zawsze miała malutki brzuszek, podobnie mojej mamy siostra z bliźniakami (tu kolejne 'obciążenie' genetyczne ;) ) do samego porodu nie wiedziała, że bliźniaki - bo takie były czasy że nie było usg, a druga sprawa nikt by nie pomyślał po jej brzuszku, że może być tam też dwóch chłopców ;-)

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wasze brzuszki ekstra :) małe czy duże ważne żeby się dobrze i długo nosiły :)
    Ale faktycznie Jolka to chowa gdzieś głeboko swoje maluchy :)

A Meg też nie wiem gdzieś Ty te 18 kg zmieściła - w ogóle nie widać :)

Agula i tło dla brzuszka eleganckie - śliczne łózeczko :)

Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach :)
    Ja też dziś idę, ale tak na szybko, pewnie bez ważenia nawet. Niestety znów leukocyty, nabłonki i bakterie w moczu mi wyszły. Od razu niosę dziś na posiew. Ale za to morfologia coraz lepsza i żadnej anemii już nie mam :)

a5707df13e.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja prawdopodobnie będę mieć synów :)bo dziś doktorka mówiła że widzi jajka :)

AllishiiA, agula1983, bizona, joaska1985, Pat85, Anuśka lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka gratuluje udanej wizyty ;)

Monako cudny masz brzuszek ;)

Bizona bardzo mi przykro, ze tyle nerwow masz na swojej glowie, trzymaj sie, a ja trzymam kcikuki, aby wszystko sie poukladalo dobrze ;*

Co do szybkiego pojscia do szpitala ja mam nadzieje, ze lekarz mnie wysle na rozwiazanie od razu... Nie wiem jak to bedzie ze starszym synkiem, tydzien ok, ale 3 tygoddnie lezec tam bez sensu to to mi sie nie widzi...

Pat rowniez cudny brzuszek ;) i wagowo to szacunek ja juz mam na plusie niecale 9 kg, a gdzie do konca ;)

Moze i mi sie uda zrobic i wrzucic zdjecie, ale nie obiecuje ;) (jak wrzucac?)

Agula cudowny brzusio ;) a to lozeczko w tle bardzoladnie sie prezentuje ;)

jolka gdzie ty te szkraby tam ukrywasz ;) taki zgrabniutki ten brzusio ;)

bizona, Pat85 lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po glukozie po prostu masakra. Nie nastawialam sie zle bo pamietalam z pierwszej ciazy, ze nie bylo najgorzej, a teraz to normalnie masakara. Musialam powstrzymywac wymioty do tej pory mi nie dobrze. Po godzinie zrobilo mi sie slabo dobrze, ze pielegniarki pozwolily mi sie polozyc i jakos dotrwalam, ale byla to straszna meczarnia dla mnie. Do tej pory czuje sie slaba i jest mi nie dobrze. A slodyczy to mam dosc ;) w piatek pojde do poloznej po wyniki i mam nadzieje, ze nie bedzie cukrzycy ;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostane mama dwoch chlopakow ;) w sumie bede miala 3 urwisow i poligon ;) hehe
    wagowo 874g i 858g, ulozeni miednicowo ;) Cala reszta w jak najlepszym pozadku ;) Milego dnia wszystkim ;)

agula1983, bizona, joaska1985, didi31, Anuśka lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishia - foty wrzucasz przez stronkę naforum.zapodaj.net :) kopiujesz link i wklejasz i już jest ;)
    Pat, zazdroszczę z tą morfologią ;) u mnie ciągle hemoglobina lata w dół - co drgnie w górę to zaraz spadek.. Mimo że biorę Tardyferon Fol dwa razy dziennie od końca marca. Nadal mam obawy przez tą cholerną infekcję gbs.. Wolałabym rodzic sn a nie cc, a antybiotyków się boję bardzo (alergia) - już raz miałam zapaść..

Pat85, AllishiiA lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje chlopakow!!!:)

Co byscie zrobily? Dostalam od kolezanki materac do lozeczka prawie wogole nie uzywany, bo dzieci wolaly z nia spac i tak spaly. Materac lateksowy firmy Havea..podobno b.dobry. planowalam kupic dwa nowe materace, ale po informacji ze prawie wogole nie uzywany nie wiem co robic..

Kolejne pytanie:) jaki proszek kupujecie? Lovela, Jelp, Dzidzius?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materaca to nie znam tego o którym piszesz, a co do proszku to mój alergik tylko dzidziusia tolerował (długo używaliśmy). Teraz już używa Vizira i omo jak my ;)

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam dzidziusia i lovele jak były na promocji jak jeszcze w ciąży byłam jak proszek i płyn się skończył to wyprałam w parę bodziakow w naszym żeby sprawdzić czy nie ma żadnej reakcji i jakoś od 2-3m pralam w naszych już

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój po proszku Jelp i po płynie Lovela dostał plam jak przy pokrzywce :P nie ma jednego dobrego proszku - wszystko trzeba wypróbować i zobaczyć jak dziecko reaguje. 8 lat temu położne w szkole rodzenia kanały prać dziecięce ciuszki i pościel tylko w płatkach mydlanych i tak robiłam przed urodzeniem (płatki też były z Dzidziusia). Pralka ledwo to zniosła :P lepiło się w szufladkach i na grzałce jeśli było prane w temp 30 stopni (nie rozpuszczały się dobrze).

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wszystko ok, prepływy dobre, ilość wód też:) Mam zrobić posiew moczu i jak coś wyjdzie dzwonic do dr. Jak nie to za dwa tygodnie na wizytę. Mówił doktor, że jeszcze te dwa tygodnie to będzie super, ale żebym w razie czego się już teraz nie martwiła. A i powiedział, że już szyjki nawet nie sprawdza, bo jego zdaniem nawet jeśli jeszcze się skróciła to i tak już nic z nią nie będziemy robić i to na tym etapie bez znaczenia. Ale też u mnie nigdy źle z nią nie było- w 30 tygodniu 3 cm.

Bizona lateksowe materace są fajne - my spimy od 3 lat na lateksie i sobie chwalimy. Tylko drogie, więc myślę że powinnaś brać :) wypierz pokrowiec i tyle, sam lateks nie powinien niczym nawet przechodzić w razie czego.

My mamy takie materacyki:
    http://etygrysek.pl/Materace/120x601/MATERAC-LATEKSOWO-PIANKOWO-KOKOSOWY-12060.html

A jeśli chodzi o proszek to ja chyba znowu jestem najgorszą (przyszłą) matką, bo zaczęłam już prać wszystkie rzeczy w zwykłym płynie, tylko nastawiam na taki program dla alergików z super płukaniem. Zobaczymy co z tego będzie. A i na dodatek wysuszyłam ciuszki w suszarce w wysokiej temperaturze i uważam, że zastąpiło to prasowanie :)

Ooo Meg widzę, że wygrałaś wojnę o Emilkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 16:48

a5707df13e.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne brzuszki macie, czym w czasie ciąży je smarujecie?

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat fajnie że wizyta udana :-) jednak chłopaków nie ważył?

Jeśli chodzi o proszki i płyny do prania to na tą chwilę mam lovelę i na razie nie kupuje na zapas, dopiero jak zobaczę jak dzieci reagują.

didi ja smaruję się oliwką babydream z rossmana i palmersem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 21:45

Pat85 lubi tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat - może inaczej - mąż jeszcze nie wie że przegrał ;)

Didi - ja mam taki krem z tołpy na rozstępy i chyba działa bo nic nie mam :)

Pat85 lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biozona to sa dobre materace, ja bym brala ;) tylko pokrowiec wyprac i jest super ;)

Pat gratuluje udanej wizyty ;)

Ja przy pierwszsym dziecku pralam w lovela i teraz tez tak bede, a jak szybko przejde na zwykly proszek to bedzie zalezec od dzieci z pierwszym dopiero na dwa latka i to nie wszystkie proszki teraz najlepsze dla nas sa kapsulki do prania ;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ