X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mniejszy brzuch niż ostatnio ale lekarz powiedział, że dziewczyny się rozsunęły na boki (co rzeczywiście czuć i widać bo środek brzucha mam jakby lekko zapadnięty).. Ale mam mniejszy brzuch niż Agula a na plusie już 18kg!

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto z 14.05:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b65c7bddc9ed.jpg

AllishiiA, bizona lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wrzucam brzuszek w 27 tc :)

https://naforum.zapodaj.net/076587125d31.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/d13073f7e2a6.jpg.html

AllishiiA, czarnulka24 lubią tę wiadomość

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne Wasze brzuszki ale widać że u każdej inny :)
    Jolka a ty na pewno nosisz dwa skarby?? Taki brzuszek to ja miałam jakoś pod koniec pierwszego/poczatek drugiego trymestru a u Ciebie już 27! I jestem w szoku :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr ciągle tak twierdzi, że to dwójka :P ale rzeczywiście nawet mój mąż stwierdził, że na kolejnej wizycie zapyta lekarza czy to normalne, że mam taki mały brzuch ;-) u mnie to chyba jednak uwarunkowanie genetyczne, moja mama co prawda w pojedyńczych ciążach zawsze miała malutki brzuszek, podobnie mojej mamy siostra z bliźniakami (tu kolejne 'obciążenie' genetyczne ;) ) do samego porodu nie wiedziała, że bliźniaki - bo takie były czasy że nie było usg, a druga sprawa nikt by nie pomyślał po jej brzuszku, że może być tam też dwóch chłopców ;-)

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wasze brzuszki ekstra :) małe czy duże ważne żeby się dobrze i długo nosiły :)
    Ale faktycznie Jolka to chowa gdzieś głeboko swoje maluchy :)

A Meg też nie wiem gdzieś Ty te 18 kg zmieściła - w ogóle nie widać :)

Agula i tło dla brzuszka eleganckie - śliczne łózeczko :)

Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach :)
    Ja też dziś idę, ale tak na szybko, pewnie bez ważenia nawet. Niestety znów leukocyty, nabłonki i bakterie w moczu mi wyszły. Od razu niosę dziś na posiew. Ale za to morfologia coraz lepsza i żadnej anemii już nie mam :)

a5707df13e.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja prawdopodobnie będę mieć synów :)bo dziś doktorka mówiła że widzi jajka :)

AllishiiA, agula1983, bizona, joaska1985, Pat85, Anuśka lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka gratuluje udanej wizyty ;)

Monako cudny masz brzuszek ;)

Bizona bardzo mi przykro, ze tyle nerwow masz na swojej glowie, trzymaj sie, a ja trzymam kcikuki, aby wszystko sie poukladalo dobrze ;*

Co do szybkiego pojscia do szpitala ja mam nadzieje, ze lekarz mnie wysle na rozwiazanie od razu... Nie wiem jak to bedzie ze starszym synkiem, tydzien ok, ale 3 tygoddnie lezec tam bez sensu to to mi sie nie widzi...

Pat rowniez cudny brzuszek ;) i wagowo to szacunek ja juz mam na plusie niecale 9 kg, a gdzie do konca ;)

Moze i mi sie uda zrobic i wrzucic zdjecie, ale nie obiecuje ;) (jak wrzucac?)

Agula cudowny brzusio ;) a to lozeczko w tle bardzoladnie sie prezentuje ;)

jolka gdzie ty te szkraby tam ukrywasz ;) taki zgrabniutki ten brzusio ;)

bizona, Pat85 lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po glukozie po prostu masakra. Nie nastawialam sie zle bo pamietalam z pierwszej ciazy, ze nie bylo najgorzej, a teraz to normalnie masakara. Musialam powstrzymywac wymioty do tej pory mi nie dobrze. Po godzinie zrobilo mi sie slabo dobrze, ze pielegniarki pozwolily mi sie polozyc i jakos dotrwalam, ale byla to straszna meczarnia dla mnie. Do tej pory czuje sie slaba i jest mi nie dobrze. A slodyczy to mam dosc ;) w piatek pojde do poloznej po wyniki i mam nadzieje, ze nie bedzie cukrzycy ;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostane mama dwoch chlopakow ;) w sumie bede miala 3 urwisow i poligon ;) hehe
    wagowo 874g i 858g, ulozeni miednicowo ;) Cala reszta w jak najlepszym pozadku ;) Milego dnia wszystkim ;)

agula1983, bizona, joaska1985, didi31, Anuśka lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishia - foty wrzucasz przez stronkę naforum.zapodaj.net :) kopiujesz link i wklejasz i już jest ;)
    Pat, zazdroszczę z tą morfologią ;) u mnie ciągle hemoglobina lata w dół - co drgnie w górę to zaraz spadek.. Mimo że biorę Tardyferon Fol dwa razy dziennie od końca marca. Nadal mam obawy przez tą cholerną infekcję gbs.. Wolałabym rodzic sn a nie cc, a antybiotyków się boję bardzo (alergia) - już raz miałam zapaść..

Pat85, AllishiiA lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje chlopakow!!!:)

Co byscie zrobily? Dostalam od kolezanki materac do lozeczka prawie wogole nie uzywany, bo dzieci wolaly z nia spac i tak spaly. Materac lateksowy firmy Havea..podobno b.dobry. planowalam kupic dwa nowe materace, ale po informacji ze prawie wogole nie uzywany nie wiem co robic..

Kolejne pytanie:) jaki proszek kupujecie? Lovela, Jelp, Dzidzius?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materaca to nie znam tego o którym piszesz, a co do proszku to mój alergik tylko dzidziusia tolerował (długo używaliśmy). Teraz już używa Vizira i omo jak my ;)

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam dzidziusia i lovele jak były na promocji jak jeszcze w ciąży byłam jak proszek i płyn się skończył to wyprałam w parę bodziakow w naszym żeby sprawdzić czy nie ma żadnej reakcji i jakoś od 2-3m pralam w naszych już

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój po proszku Jelp i po płynie Lovela dostał plam jak przy pokrzywce :P nie ma jednego dobrego proszku - wszystko trzeba wypróbować i zobaczyć jak dziecko reaguje. 8 lat temu położne w szkole rodzenia kanały prać dziecięce ciuszki i pościel tylko w płatkach mydlanych i tak robiłam przed urodzeniem (płatki też były z Dzidziusia). Pralka ledwo to zniosła :P lepiło się w szufladkach i na grzałce jeśli było prane w temp 30 stopni (nie rozpuszczały się dobrze).

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wszystko ok, prepływy dobre, ilość wód też:) Mam zrobić posiew moczu i jak coś wyjdzie dzwonic do dr. Jak nie to za dwa tygodnie na wizytę. Mówił doktor, że jeszcze te dwa tygodnie to będzie super, ale żebym w razie czego się już teraz nie martwiła. A i powiedział, że już szyjki nawet nie sprawdza, bo jego zdaniem nawet jeśli jeszcze się skróciła to i tak już nic z nią nie będziemy robić i to na tym etapie bez znaczenia. Ale też u mnie nigdy źle z nią nie było- w 30 tygodniu 3 cm.

Bizona lateksowe materace są fajne - my spimy od 3 lat na lateksie i sobie chwalimy. Tylko drogie, więc myślę że powinnaś brać :) wypierz pokrowiec i tyle, sam lateks nie powinien niczym nawet przechodzić w razie czego.

My mamy takie materacyki:
    http://etygrysek.pl/Materace/120x601/MATERAC-LATEKSOWO-PIANKOWO-KOKOSOWY-12060.html

A jeśli chodzi o proszek to ja chyba znowu jestem najgorszą (przyszłą) matką, bo zaczęłam już prać wszystkie rzeczy w zwykłym płynie, tylko nastawiam na taki program dla alergików z super płukaniem. Zobaczymy co z tego będzie. A i na dodatek wysuszyłam ciuszki w suszarce w wysokiej temperaturze i uważam, że zastąpiło to prasowanie :)

Ooo Meg widzę, że wygrałaś wojnę o Emilkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 16:48

a5707df13e.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne brzuszki macie, czym w czasie ciąży je smarujecie?

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat fajnie że wizyta udana :-) jednak chłopaków nie ważył?

Jeśli chodzi o proszki i płyny do prania to na tą chwilę mam lovelę i na razie nie kupuje na zapas, dopiero jak zobaczę jak dzieci reagują.

didi ja smaruję się oliwką babydream z rossmana i palmersem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 21:45

Pat85 lubi tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat - może inaczej - mąż jeszcze nie wie że przegrał ;)

Didi - ja mam taki krem z tołpy na rozstępy i chyba działa bo nic nie mam :)

Pat85 lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biozona to sa dobre materace, ja bym brala ;) tylko pokrowiec wyprac i jest super ;)

Pat gratuluje udanej wizyty ;)

Ja przy pierwszsym dziecku pralam w lovela i teraz tez tak bede, a jak szybko przejde na zwykly proszek to bedzie zalezec od dzieci z pierwszym dopiero na dwa latka i to nie wszystkie proszki teraz najlepsze dla nas sa kapsulki do prania ;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ