Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agula dzisiaj bez pomiarów, tylko wykluczenie podkradania.
Meg i tak trzymaj
J asię smarowałam palmersem, ziają, olejem kokosowym, a teraz mam lirene oliwkę "będę mamą" i tak mi się zapach podoba (a mąż się śmieje, że wszystkie moje piżamy pachną dzieckiem), że smaruję nią całe ciało dzisiaj nawet doktor był zdziwiony, że przy takim brzuchu na mnie małą nie mam rozstępów
Allishiia moi nadal poprzecznie, choć lekko po skosie, więc raczej już się nie ułożą w pozycji porodowej. -
Meg85 wrote:Moje leżą w pozycji "69" od ok 1,5 miesiąca. Wystarczy, że jedno dziecko ułoży się główką w dół to jest szansa na poród sn (oczywiście nie w jednoowodniowej) - drugie dziecko "wyciągną po kablu"
Moi też tak leżeli większość czasu, aż w końcu jeden uznał, że dość kkopania sie po głowach i przekręcił się na tą samą stronę głową co brat ale nadal obaj w poprzek. -
Dziewczyny gratuluję wizyt
I śliczne macie brzuszki
Mój obwód brzucha wynosi około 106cm.
Mam pytanie czy wy też macie takie kłucie na dole brzucha, raz z prawej a raz z drugiej strony. Mam to bardzo często tak jakby wbijanie igły.
Niewiem czy się martwić? Ma którąś podobne odczucie może?Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
Hej mamuśki
Pat85 gratuluję udanej wizyty. Jejku u Ciebie juz tak blisko!!!
Dziewczyny przyszła do mnie paka z gemini ale jestem tak padnięta że nie mam mocy jej otworzyć. Odnośnie proszku to zamówiłam lovelę. Zobaczymy czy się sprawdzi.
A jeśli chodzi o smarowanie to ja się smaruję oliwką babydream, olejem kokosowym i migdałowym a czasem stosuję balsam elancyl. Smaruję się kilka razy dziennie i za każdym razem czymś innym. Rozstępów jak na razie brak
Jestem tez po wizycie i wszystko dobrze. pessar trzyma bardzo dobrze, dzieciaczki sliczne i duże. Jedna córcia ma ponad 1300 a druga ponad 1400 gram. Szok bo moja kolezanka jest dzień mniej w ciąży niż ja i jej synek miał dziś 1200 a ciąża pojedyńcza.
Mocz i morfologie też mam ok ale tsh podwyzszone więc mam brać wuższą dawkę euthyroxu.
Pobrał mi też dr posiew z pochwy na bakterie tlenowe i beztlenowe ze względu na pessar.
W piatek idziemy na usg 3 trymestru do innego dr.bizona, natty85, AllishiiA lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt☺
Didi ja używam na przemian palmersa,oliwki i masła zwiekszajacego elastyczność skóry z perfekty.
Monako pięknie rosną Twoje slicznotki☺
Ja dopiero 21 tydz.Ale moje dziewczyny za każdym razem ułożone inaczej☺chyba mają sporo miejsca na fikołki☺teraz obydwie poprzecznie a ostatnio jedna była glowkowo.zobaczymy jak będzie na kolejnej wizycie.
Czarnulka,Allishiia gratuluję syneczkow☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 20:32
MoNaKo, czarnulka24, AllishiiA lubią tę wiadomość
-
U mnie dzieci ulozone juz dluzszy czas podłużnie glowkowo.
A to moj bebzon. Waga 106 kg;) tadaaaam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/415f525cd69a.jpg
natty85, AllishiiA, Pat85, agula1983, joaska1985, gabi 7, czarnulka24 lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Monako ladnie dziewczyny rosna
A my mamy problem z imieniem
Jeden ma byc Wiktor Jan i tu wszyscy sie zgadzaja, a moja mama z mezem chca zeby drugi mial na imie Adam Kondrad. I tu ja sie nie chce zgodzic raz ze mam wujka Adama i nie wiem czy jestem przekonana do tego imienia. Ladne, polskie, proste imie, takie chccialam, ale nie jestem przekonana A tak bardzo chcialam ta Weronike ;( Co wy myslicie o tych imionach Wiktor i Adam...
-
Cześć dziewczyny
Monako Twoje dziewuchy to zuchy - takie już duże, świetnie
Bizona brzuchal jak przystało na dwójke lokatorów, a tych kg nie widać
Allishia mój mąż chciał Wiktora i Borysa, ale mi się nie podobało i nasi bliscy znajomi mają akurat synków o tych imionach, więc nawet bez kłótni przeszło za to Adam mi bardzo pasuje - mój chrześniak jest Adaś i jest cudnym chłopcem, więc dobrze mi sie kojarzy ale nie poddawaj się i szukajcie aż dojdziecie do kompromisu. Czasami też po dłuższym osłuchaniu z imieniem i przyzwyczajeniu zaczyna się dopiero podobać.bizona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzieki kochane jestescie:)
Co do imion..Wiktor i Adam bardzo ladne. Moj brat np nazwal tak dzieci, ze na poczatku mi sie nie podobalo. Oczywiscie n8gdy mu tego nie mowilam, bo to nie istotne. A teraz...to najpiękniejsze imiona dla mnie bo bardzo kocham jego szkraby:) Mozecie sobie wybrac pare imion i dopasujecie jak dzieci sie urodza.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Bizona, no nareszcie pokazałaś brzuszek. I tych kilogramów naprawdę nie wiedać!!!
Allishiia- z imieniem to my też mieliśmy problem. Pierwsze wybrane było już dawno, ale z drugim był problem. Mi podobała sie Nadia, mężowi też ale stwierdził że on ruskiego imienia córce dawał nie bedzie. Więc odpadło. Póżniej miała być Zuzia- ale zbyt podobne do Zosi,...Gabrysia, Patrycja- ale ciągle nie mogłam się z nimi oswoić.
Jak przyjechała do nas kuzynka z zaproszeniem na ślub z córką Nadią to mojemu mężowi coś się odmieniło i zgodził się na Nadię i to juz tak ostatecznie.
Kuzynke widzę raz na 5 lat i ona nie miała nic przeciwko że też tak nazwiemy swoją pociechę.
Tak więc poczekaj na takie olsnienie, może coś Wam wpadnie do głowy w najmniej oczekiwanym momencie
bizona lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem już po wizycie z położną.
Spotkanie było takie ogólne ale fajne.
Z ważniejszych rzeczy to:
- można się nie zgodzić po CC żeby podać dzieciom mleko modyfikowane ( nie jestem pewna czy nie chodzi tu o cc planowaną )
- w moim szpitalu należy zaznaczyć/przypomnieć o tym że tata chce kangurować dzieci po porodzie ( wiadomo o ile nie urodzą się zbyt wcześnie i nie bedą musiały być w inkubatorkach- ale takiej wersji nie bierzemy przecież pod uwagę )
- warto zaznaczyć że nie zgadzamy sie na kąpiel dzieci (szczególnie wcześniaków) tylko obtarcie z krwi. Kąpiel dopiero w 2 dobie.
- zaopatrzyć się w ciuszki na poczatek do rozmiaru chociaż 62
- przy wcześniakach warto mieć monitory oddechu a ostatnio wynalazłam pieluszkowe ( Pat cos tez dla Ciebie) i położna mówi że one sprawdzają się super.
http://www.monitory-oddechu.com.pl/do-pieluchy/
- wspomniała też o krwi pępowinowej że warto o tym pomysleć- ona jest za tym aby przechowywać. Ale tu chcę jeszcze doradzić się mojego lekarza.bizona lubi tę wiadomość
-
Hej, to znowu ja podczytuję was regularnie, macie dziewczyny śliczne brzuszki. Ja dzisiaj byłam na wizycie, z dzieciakami wszystko ok, natomiast w badaniach krwi wyszła mi różyczka i to zarówno ta przebyta ale też tak jakbym się niedawno zaraziła. Chyba popełniłam błąd bo zaczęłam czytać w internecie czym to grozi i jestem załamanaWeruś9110
-
Monako dzięki za jak zwykle cenne rady
Weruś lepiej nie czytaj, bo to zawsze coś złego wyczytasz. Lepiej skonsultuj z lekarzem i pewnie jak miałaś kiedyś to już jesteście bezpieczni
Jolka ja miewam kłucia, najczęściej z jednej strony. Zaczęły się około 20 tygodnia i kilka razy w seriach się pojawialy. Nic złego przy tym sie nie działo:) -
Weruś, ja bym skontaktowała się z lekarzem w związku z wynikiem. Ale skoro juz kiedyś różyczkę przebyłas to nie jest źle. Gorzej jak taką chorobę w ciąży łapie się po raz pierwszy.
Pat85 ja się chyba skuszę na te monitory...nie ważne że z torbami pójdę ale jeśli zdarzy się tak że moje dziewczyny dadzą mi pospać w nocy 2-3 godziny to chciałabym spać spokojnie a nie budzić sie co chwila żeby sprawdzać czy oddychają.
Właśnie wypakowałam paczkę z Gemini. Jestem padnięta. Jedyne co mi nie pasuje to nie wiem czy te ręczniczki z kapturkiem które zamówiłam nie są zbyt szorstkie jak na takie maluszki. Zobaczę je po praniu. Ale cena była śmieszna więc brałam pod uwagę że i jakość może być taka sobie...