X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w ciazy mnogiej w innym czasie (szybciej) dzieci ukladaja sie do porodu, czy tak samo? ;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula dzisiaj bez pomiarów, tylko wykluczenie podkradania.

Meg i tak trzymaj ;)

J asię smarowałam palmersem, ziają, olejem kokosowym, a teraz mam lirene oliwkę "będę mamą" i tak mi się zapach podoba (a mąż się śmieje, że wszystkie moje piżamy pachną dzieckiem), że smaruję nią całe ciało :) dzisiaj nawet doktor był zdziwiony, że przy takim brzuchu na mnie małą nie mam rozstępów :)

Allishiia moi nadal poprzecznie, choć lekko po skosie, więc raczej już się nie ułożą w pozycji porodowej.

a5707df13e.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje leżą w pozycji "69" od ok 1,5 miesiąca. Wystarczy, że jedno dziecko ułoży się główką w dół to jest szansa na poród sn (oczywiście nie w jednoowodniowej) - drugie dziecko "wyciągną po kablu" ;)

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Moje leżą w pozycji "69" od ok 1,5 miesiąca. Wystarczy, że jedno dziecko ułoży się główką w dół to jest szansa na poród sn (oczywiście nie w jednoowodniowej) - drugie dziecko "wyciągną po kablu" ;)

Moi też tak leżeli większość czasu, aż w końcu jeden uznał, że dość kkopania sie po głowach i przekręcił się na tą samą stronę głową co brat ;) ale nadal obaj w poprzek.

a5707df13e.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt :)

I śliczne macie brzuszki :)
    Mój obwód brzucha wynosi około 106cm.

Mam pytanie czy wy też macie takie kłucie na dole brzucha, raz z prawej a raz z drugiej strony. Mam to bardzo często tak jakby wbijanie igły.
    Niewiem czy się martwić? Ma którąś podobne odczucie może?

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)

Pat85 gratuluję udanej wizyty. Jejku u Ciebie juz tak blisko!!!

Dziewczyny przyszła do mnie paka z gemini ale jestem tak padnięta że nie mam mocy jej otworzyć. Odnośnie proszku to zamówiłam lovelę. Zobaczymy czy się sprawdzi.
    A jeśli chodzi o smarowanie to ja się smaruję oliwką babydream, olejem kokosowym i migdałowym a czasem stosuję balsam elancyl. Smaruję się kilka razy dziennie i za każdym razem czymś innym. Rozstępów jak na razie brak :)

Jestem tez po wizycie i wszystko dobrze. pessar trzyma bardzo dobrze, dzieciaczki sliczne i duże. Jedna córcia ma ponad 1300 a druga ponad 1400 gram. Szok bo moja kolezanka jest dzień mniej w ciąży niż ja i jej synek miał dziś 1200 a ciąża pojedyńcza.
    Mocz i morfologie też mam ok ale tsh podwyzszone więc mam brać wuższą dawkę euthyroxu.
    Pobrał mi też dr posiew z pochwy na bakterie tlenowe i beztlenowe ze względu na pessar.
    W piatek idziemy na usg 3 trymestru do innego dr.

bizona, natty85, AllishiiA lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt☺

Didi ja używam na przemian palmersa,oliwki i masła zwiekszajacego elastyczność skóry z perfekty.
    Monako pięknie rosną Twoje slicznotki☺

Ja dopiero 21 tydz.Ale moje dziewczyny za każdym razem ułożone inaczej☺chyba mają sporo miejsca na fikołki☺teraz obydwie poprzecznie a ostatnio jedna była glowkowo.zobaczymy jak będzie na kolejnej wizycie.

Czarnulka,Allishiia gratuluję syneczkow☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 20:32

MoNaKo, czarnulka24, AllishiiA lubią tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam dodać że jutro odwiedza mnie położna! Tak mnie zaskoczyła tym spontanem że nawet nie mam listy pytań :/
    A dziś jestem już tak zmęczona że nic ciekaego nie wymyślę...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako gratuluję udanej wizyty i Twoje dziewczynki jak ładnie rosną :-)

Napisz później co ciekawego było na spotkaniu z położną.

syy28iik833b36lq.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzieci ulozone juz dluzszy czas podłużnie glowkowo.

A to moj bebzon. Waga 106 kg;) tadaaaam
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/415f525cd69a.jpg

natty85, AllishiiA, Pat85, agula1983, joaska1985, gabi 7, czarnulka24 lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ladnie dziewczyny rosna ;)

A my mamy problem z imieniem ;)

Jeden ma byc Wiktor Jan i tu wszyscy sie zgadzaja, a moja mama z mezem chca zeby drugi mial na imie Adam Kondrad. I tu ja sie nie chce zgodzic raz ze mam wujka Adama i nie wiem czy jestem przekonana do tego imienia. Ladne, polskie, proste imie, takie chccialam, ale nie jestem przekonana ;) A tak bardzo chcialam ta Weronike ;( Co wy myslicie o tych imionach Wiktor i Adam...

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Monako Twoje dziewuchy to zuchy - takie już duże, świetnie :)

Bizona brzuchal jak przystało na dwójke lokatorów, a tych kg nie widać :)

Allishia mój mąż chciał Wiktora i Borysa, ale mi się nie podobało i nasi bliscy znajomi mają akurat synków o tych imionach, więc nawet bez kłótni przeszło ;) za to Adam mi bardzo pasuje - mój chrześniak jest Adaś i jest cudnym chłopcem, więc dobrze mi sie kojarzy :) ale nie poddawaj się i szukajcie aż dojdziecie do kompromisu. Czasami też po dłuższym osłuchaniu z imieniem i przyzwyczajeniu zaczyna się dopiero podobać.

bizona lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona piękny brzusio :-) i zgadzam się z Pat że tych kg nie widać, ja tam widzę laseczkę w ciąży ;-)

bizona lubi tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    U mnie dzieci ulozone juz dluzszy czas podłużnie glowkowo.

A to moj bebzon. Waga 106 kg;) tadaaaam
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/415f525cd69a.jpg
    Pieknie wygladasz

bizona lubi tę wiadomość

• bizona Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane jestescie:)
    Co do imion..Wiktor i Adam bardzo ladne. Moj brat np nazwal tak dzieci, ze na poczatku mi sie nie podobalo. Oczywiscie n8gdy mu tego nie mowilam, bo to nie istotne. A teraz...to najpiękniejsze imiona dla mnie bo bardzo kocham jego szkraby:) Mozecie sobie wybrac pare imion i dopasujecie jak dzieci sie urodza.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona, no nareszcie pokazałaś brzuszek. I tych kilogramów naprawdę nie wiedać!!!

Allishiia- z imieniem to my też mieliśmy problem. Pierwsze wybrane było już dawno, ale z drugim był problem. Mi podobała sie Nadia, mężowi też ale stwierdził że on ruskiego imienia córce dawał nie bedzie. Więc odpadło. Póżniej miała być Zuzia- ale zbyt podobne do Zosi,...Gabrysia, Patrycja- ale ciągle nie mogłam się z nimi oswoić.
    Jak przyjechała do nas kuzynka z zaproszeniem na ślub z córką Nadią to mojemu mężowi coś się odmieniło i zgodził się na Nadię i to juz tak ostatecznie.
    Kuzynke widzę raz na 5 lat i ona nie miała nic przeciwko że też tak nazwiemy swoją pociechę.
    Tak więc poczekaj na takie olsnienie, może coś Wam wpadnie do głowy w najmniej oczekiwanym momencie :)

bizona lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po wizycie z położną.
    Spotkanie było takie ogólne ale fajne.
    Z ważniejszych rzeczy to:
    - można się nie zgodzić po CC żeby podać dzieciom mleko modyfikowane ( nie jestem pewna czy nie chodzi tu o cc planowaną )
    - w moim szpitalu należy zaznaczyć/przypomnieć o tym że tata chce kangurować dzieci po porodzie ( wiadomo o ile nie urodzą się zbyt wcześnie i nie bedą musiały być w inkubatorkach- ale takiej wersji nie bierzemy przecież pod uwagę :) )
    - warto zaznaczyć że nie zgadzamy sie na kąpiel dzieci (szczególnie wcześniaków) tylko obtarcie z krwi. Kąpiel dopiero w 2 dobie.
    - zaopatrzyć się w ciuszki na poczatek do rozmiaru chociaż 62
    - przy wcześniakach warto mieć monitory oddechu a ostatnio wynalazłam pieluszkowe ( Pat cos tez dla Ciebie) i położna mówi że one sprawdzają się super.
    http://www.monitory-oddechu.com.pl/do-pieluchy/
    - wspomniała też o krwi pępowinowej że warto o tym pomysleć- ona jest za tym aby przechowywać. Ale tu chcę jeszcze doradzić się mojego lekarza.

bizona lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to znowu ja :) podczytuję was regularnie, macie dziewczyny śliczne brzuszki. Ja dzisiaj byłam na wizycie, z dzieciakami wszystko ok, natomiast w badaniach krwi wyszła mi różyczka i to zarówno ta przebyta ale też tak jakbym się niedawno zaraziła. Chyba popełniłam błąd bo zaczęłam czytać w internecie czym to grozi i jestem załamana :(

Weruś9110
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako dzięki za jak zwykle cenne rady :)

Weruś lepiej nie czytaj, bo to zawsze coś złego wyczytasz. Lepiej skonsultuj z lekarzem i pewnie jak miałaś kiedyś to już jesteście bezpieczni :)

Jolka ja miewam kłucia, najczęściej z jednej strony. Zaczęły się około 20 tygodnia i kilka razy w seriach się pojawialy. Nic złego przy tym sie nie działo:)

a5707df13e.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weruś, ja bym skontaktowała się z lekarzem w związku z wynikiem. Ale skoro juz kiedyś różyczkę przebyłas to nie jest źle. Gorzej jak taką chorobę w ciąży łapie się po raz pierwszy.

Pat85 ja się chyba skuszę na te monitory...nie ważne że z torbami pójdę ale jeśli zdarzy się tak że moje dziewczyny dadzą mi pospać w nocy 2-3 godziny to chciałabym spać spokojnie a nie budzić sie co chwila żeby sprawdzać czy oddychają.

Właśnie wypakowałam paczkę z Gemini. Jestem padnięta. Jedyne co mi nie pasuje to nie wiem czy te ręczniczki z kapturkiem które zamówiłam nie są zbyt szorstkie jak na takie maluszki. Zobaczę je po praniu. Ale cena była śmieszna więc brałam pod uwagę że i jakość może być taka sobie...

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ