X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy bierzecie luteine dopochwowo?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam dopóki mi pessara nie założono

czarnulka24 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka ja biorę luteinę rano i wieczorem

syy28iik833b36lq.png
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też biorę rano i wieczorem. A jeśli chodzi o te wyniki to ja już jestem po konsultacji z lekarzem, mam powtórzyć wyniki i przyjść za dwa tygodnie do niego, a i sprawdzić czy byłam szczepioba na różyczkę. Zarówno igm jak i igg wyszły obecne :(

Weruś9110
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weruś zrób tak jak lekarz ci zalecił i lepiej nie czytaj tego co piszą w internecie, bo sobie włosy z głowy powyrywasz. Wszystko będzie dobrze zobaczysz, trzymam kciuki :-)

Monako dzięki za relację z wizyty położnej :)
    Co do ręczników to ja kupiłam 100% bawełna i też wydają mi się mimo wszystko szorstkie nawet po praniu, więc chyba je odstawię na później i dobrze że wzięłam rozmiar 100x100 a na początek jednak kupię welurowe (moja kuzynka miała i sobie chwaliła że mięciutki)
    http://allegro.pl/babyono-okrycie-kapielowe-recznik-welurowe-76x76-i6755008836.html

joaska takie kłucia czasami też u mnie występują i mój lekarz mówił że są związane z więzadłami i to normalne, ale jeśli mocno ci to dokucza to warto skonsultować z lekarzem.

syy28iik833b36lq.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha bo mi lekarz też zlecił branie luteiny z tym ze źle się pi niej czuje. Zgłaszałam to lekarzowi to mówił żeby brać dawkę 50 x2 dziennie wcześniej było 100 2 xdziennie. Oprócz tego biore duphason 3x2.
    A po co jest ta luteina dopochwowa w ogóle czy to nie to samo co duphason?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 16:57

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    ja brałam dopóki mi pessara nie założono
    jakiego względu? Szyjka ci się zaczęła skracac? Kiedy miałaś założony w któryn tygodniu i z ile cm szyjka?

07.06.2019 synek

• joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie się chwalą to i ja też :)

https://naforum.zapodaj.net/6673cfb73ed9.jpg.html

AllishiiA, Pat85, agula1983, didi31, bizona lubią tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/6673cfb73ed9.jpg.html

• joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coś pokrecilam z ta fotka ;)

Dajcie znać czy da się wejść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 17:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,moge sie wtracic? ;)
    Po transferze dwoch zarodków beta mi rosnie jak szalona (+/-) podwaja sie w 24h. Czy sa tu jakies osoby po In vitro, ktore pamietalyby jak im przyrastala beta po transferze?
    Za jakiekolwiek info bede wdzieczna... i mam nadzieje, ze niedlugo zawitam tu na stałe;)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula dzięki za link, zamówię te welurowe a te które mam zostawię awaryjnie. Chyba że po praniu cudownie zmięknną chociaż nie sądzę.

Jeszcze z tego co mówiła położna warto kupić sobie po CC plastry SUTICRON na blizny.
    No i majtki z siatki poporodowe.
    Tak więc dopisałam do listy.

czarnulka pessar mam dokładnie od 8 kwietnia. Z tą szyjką to była dziwna sprawa bo miałam 3 pomiary i każdy przez innego lekarza. Eaz było 2,5 po 3 dniach 2,2 i po tygodniu 4,5 ale wtedy nie badał mi jej mój lekarz bo był na wyjeździe.
    U niego na wizycie wystarczyło że zbadał mnie palpacyjnie i od razu decyzja że zakładamy pessar bo szyjka jest miękka a ja noszę dwójkę dzieci. Miałam też twardnienia macicy ale jak na razie jest ok.
    Odnośnie pessara to była bardzo dobra decyzja, psychicznie lepiej mi z tym pessarem ale muszę pilnować czy nie mam żadnych bakterii. Miesiąc temu miałam różne wymazy wczoraj też dr pobrał mi z pochwy.
    Pessar na poczatku nie trzymał tak dobrze więc nawet z nim musiałam leżeć ale teraz jest super i mogę wyskoczyc do smyka czy ikei ale nie wszystko naraz :)

joaśka jaki piękny brzuszek!! jak z katalogu!! Ja to mam cały w żyłach i do tego przebarwienia.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 nie pamietam już jakie miałam przyrosty ale coś około 120%
    Kiedy masz wizytę? I który jesteś dpt?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona nie wiem gdzie te kilogramy, ale wygladasz moim zdaniem suuuper ;)

A tak po namysle podobaja mi sie te imiona (Pat masz racje ;)) I zostaje Wiktor i Adam ;) Moj wujek ma tak na imie dla tego nie bylam przekonana, ale jedno drugiemu nie szkodzi, a bardzo ladne imie ;)

Monako bardzo fajne informacje ;)

Jolka ja rowniez mam klucia w roznych miejscach i pojawiaja sie jak ide, ale nie zawsze.

Czarnulka ja bralam przez pierwsze 3 miesiace ;)

Werus lepiej nie czytac bo sie tylko czlowiek stresuje, a zaufac lekarzowi, na pewno wszystko bedzie dobrze ;)

Monako moze po kilku praniach beda lepsze ;)

Joaska swietnie wygladasz, sliczny brzusio ;)

a88 niestety ja nie pomoge...

A co do tych plastrow to sobie o nich musze pocztac bo ostatnio u ginekologa wpadla mi ulotka z jakimis plastrami i powiem wam, ze zaisteresowaly mnie te plastry ;)

czarnulka24, bizona lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, w sumie i tak teraz nic nie mogę zmienić, tylko powtórzyć badania i czekać do nast wizyty na konsultacje wyników. To będą długie dwa tygodnie

Weruś9110
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam poszukiwania za lozeczkami. Chciala bym od razu z calym kompletem poscieli ;) Mam nadzieje, ze uda mi sie cos fajnego upolowac ;) A do tego mam zamiar kupic plozy...

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka Brzuszek ekstra :)

Monako też myślałam o takich monitorach do pieluch, ale później jakoś sobie wmówiłam, że takiemu maluchowi musi być strasznie niewygodnie z czymś takim ;) Ja się wstrzymam z zakupem aż się nie urodzą - może w szpitalu coś doradzą albo może w ogóle (chociaż znając mnie to mało prawdopodobne) nie będziemy kupować. Taki do pieluchy o tyle fajny, że wszędzie go zabierzesz - do wóżeczka na spacer czy do babci.

Weruś współczuję czekania na wyniki, bo to zawsze najgorsze. Ale postaraj się nie stresować, bo to nic nie zmieni a na pewno ani Tobie ani maluchom nie będzie od stresu lepiej.

Czarnulka ja też na luteinie dopochwowej od około 15 tygodnia i do końca już tak będę. Nienawidzę wszelkich globulek, ale w tej ciąży to już mi wszystko jedno - przywykłam :)

a88 też nie pomogę, ale mam nadzieję, że zostaniesz tu u nas na kolejne 9 miesięcy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 19:12

a5707df13e.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku luteina100 2x2 , i duphaston 2x1. Ciekawe jak długo... Gdzieś obiło mi się o uszy, że luteina jakoś wpływa fałszywie na wyniki testu pappa? Powoduję podwyższenie tego białka? Czy coś poplątałam? Za 2tyg mamy pierwsze prenatalne, oby było ok. Rozważamy test nifty, robiłysicie czy w ciąży bliźniaczej mało informacji test wnosi i bez sensu?

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie- ile ciuszków (bodziaków, pajacy, półśpiochów...) i jakich rozmiarów zamierzacie kupić??
    Muszę zrobic sobie listę bo po weekendzie przyjedzie mama więc polatamy po kilku sklepach a pózniej wszystko mi poprasuje i popierze ale mam problem z oszacowaniem ile i czego potrzebuję :/
    Coś juz mam (najwięcej bodziaków ) ale braki jeszcze duże...
    Pytałam położnej czy nie za wcześnie na pranie ciuszków- powiedziała że nie ale warto je owinąć w jakiś bawełniany materiał i schować do szafy.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Też jestem zainteresowana ile i jakie ciuszki na początek kupić.

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ