X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy bierzecie luteine dopochwowo?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam dopóki mi pessara nie założono

czarnulka24 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka ja biorę luteinę rano i wieczorem

syy28iik833b36lq.png
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też biorę rano i wieczorem. A jeśli chodzi o te wyniki to ja już jestem po konsultacji z lekarzem, mam powtórzyć wyniki i przyjść za dwa tygodnie do niego, a i sprawdzić czy byłam szczepioba na różyczkę. Zarówno igm jak i igg wyszły obecne :(

Weruś9110
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weruś zrób tak jak lekarz ci zalecił i lepiej nie czytaj tego co piszą w internecie, bo sobie włosy z głowy powyrywasz. Wszystko będzie dobrze zobaczysz, trzymam kciuki :-)

Monako dzięki za relację z wizyty położnej :)
    Co do ręczników to ja kupiłam 100% bawełna i też wydają mi się mimo wszystko szorstkie nawet po praniu, więc chyba je odstawię na później i dobrze że wzięłam rozmiar 100x100 a na początek jednak kupię welurowe (moja kuzynka miała i sobie chwaliła że mięciutki)
    http://allegro.pl/babyono-okrycie-kapielowe-recznik-welurowe-76x76-i6755008836.html

joaska takie kłucia czasami też u mnie występują i mój lekarz mówił że są związane z więzadłami i to normalne, ale jeśli mocno ci to dokucza to warto skonsultować z lekarzem.

syy28iik833b36lq.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha bo mi lekarz też zlecił branie luteiny z tym ze źle się pi niej czuje. Zgłaszałam to lekarzowi to mówił żeby brać dawkę 50 x2 dziennie wcześniej było 100 2 xdziennie. Oprócz tego biore duphason 3x2.
    A po co jest ta luteina dopochwowa w ogóle czy to nie to samo co duphason?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 16:57

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    ja brałam dopóki mi pessara nie założono
    jakiego względu? Szyjka ci się zaczęła skracac? Kiedy miałaś założony w któryn tygodniu i z ile cm szyjka?

07.06.2019 synek

• joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie się chwalą to i ja też :)

https://naforum.zapodaj.net/6673cfb73ed9.jpg.html

AllishiiA, Pat85, agula1983, didi31, bizona lubią tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/6673cfb73ed9.jpg.html

• joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coś pokrecilam z ta fotka ;)

Dajcie znać czy da się wejść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 17:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,moge sie wtracic? ;)
    Po transferze dwoch zarodków beta mi rosnie jak szalona (+/-) podwaja sie w 24h. Czy sa tu jakies osoby po In vitro, ktore pamietalyby jak im przyrastala beta po transferze?
    Za jakiekolwiek info bede wdzieczna... i mam nadzieje, ze niedlugo zawitam tu na stałe;)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula dzięki za link, zamówię te welurowe a te które mam zostawię awaryjnie. Chyba że po praniu cudownie zmięknną chociaż nie sądzę.

Jeszcze z tego co mówiła położna warto kupić sobie po CC plastry SUTICRON na blizny.
    No i majtki z siatki poporodowe.
    Tak więc dopisałam do listy.

czarnulka pessar mam dokładnie od 8 kwietnia. Z tą szyjką to była dziwna sprawa bo miałam 3 pomiary i każdy przez innego lekarza. Eaz było 2,5 po 3 dniach 2,2 i po tygodniu 4,5 ale wtedy nie badał mi jej mój lekarz bo był na wyjeździe.
    U niego na wizycie wystarczyło że zbadał mnie palpacyjnie i od razu decyzja że zakładamy pessar bo szyjka jest miękka a ja noszę dwójkę dzieci. Miałam też twardnienia macicy ale jak na razie jest ok.
    Odnośnie pessara to była bardzo dobra decyzja, psychicznie lepiej mi z tym pessarem ale muszę pilnować czy nie mam żadnych bakterii. Miesiąc temu miałam różne wymazy wczoraj też dr pobrał mi z pochwy.
    Pessar na poczatku nie trzymał tak dobrze więc nawet z nim musiałam leżeć ale teraz jest super i mogę wyskoczyc do smyka czy ikei ale nie wszystko naraz :)

joaśka jaki piękny brzuszek!! jak z katalogu!! Ja to mam cały w żyłach i do tego przebarwienia.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 nie pamietam już jakie miałam przyrosty ale coś około 120%
    Kiedy masz wizytę? I który jesteś dpt?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona nie wiem gdzie te kilogramy, ale wygladasz moim zdaniem suuuper ;)

A tak po namysle podobaja mi sie te imiona (Pat masz racje ;)) I zostaje Wiktor i Adam ;) Moj wujek ma tak na imie dla tego nie bylam przekonana, ale jedno drugiemu nie szkodzi, a bardzo ladne imie ;)

Monako bardzo fajne informacje ;)

Jolka ja rowniez mam klucia w roznych miejscach i pojawiaja sie jak ide, ale nie zawsze.

Czarnulka ja bralam przez pierwsze 3 miesiace ;)

Werus lepiej nie czytac bo sie tylko czlowiek stresuje, a zaufac lekarzowi, na pewno wszystko bedzie dobrze ;)

Monako moze po kilku praniach beda lepsze ;)

Joaska swietnie wygladasz, sliczny brzusio ;)

a88 niestety ja nie pomoge...

A co do tych plastrow to sobie o nich musze pocztac bo ostatnio u ginekologa wpadla mi ulotka z jakimis plastrami i powiem wam, ze zaisteresowaly mnie te plastry ;)

czarnulka24, bizona lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, w sumie i tak teraz nic nie mogę zmienić, tylko powtórzyć badania i czekać do nast wizyty na konsultacje wyników. To będą długie dwa tygodnie

Weruś9110
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam poszukiwania za lozeczkami. Chciala bym od razu z calym kompletem poscieli ;) Mam nadzieje, ze uda mi sie cos fajnego upolowac ;) A do tego mam zamiar kupic plozy...

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka Brzuszek ekstra :)

Monako też myślałam o takich monitorach do pieluch, ale później jakoś sobie wmówiłam, że takiemu maluchowi musi być strasznie niewygodnie z czymś takim ;) Ja się wstrzymam z zakupem aż się nie urodzą - może w szpitalu coś doradzą albo może w ogóle (chociaż znając mnie to mało prawdopodobne) nie będziemy kupować. Taki do pieluchy o tyle fajny, że wszędzie go zabierzesz - do wóżeczka na spacer czy do babci.

Weruś współczuję czekania na wyniki, bo to zawsze najgorsze. Ale postaraj się nie stresować, bo to nic nie zmieni a na pewno ani Tobie ani maluchom nie będzie od stresu lepiej.

Czarnulka ja też na luteinie dopochwowej od około 15 tygodnia i do końca już tak będę. Nienawidzę wszelkich globulek, ale w tej ciąży to już mi wszystko jedno - przywykłam :)

a88 też nie pomogę, ale mam nadzieję, że zostaniesz tu u nas na kolejne 9 miesięcy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 19:12

a5707df13e.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku luteina100 2x2 , i duphaston 2x1. Ciekawe jak długo... Gdzieś obiło mi się o uszy, że luteina jakoś wpływa fałszywie na wyniki testu pappa? Powoduję podwyższenie tego białka? Czy coś poplątałam? Za 2tyg mamy pierwsze prenatalne, oby było ok. Rozważamy test nifty, robiłysicie czy w ciąży bliźniaczej mało informacji test wnosi i bez sensu?

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie- ile ciuszków (bodziaków, pajacy, półśpiochów...) i jakich rozmiarów zamierzacie kupić??
    Muszę zrobic sobie listę bo po weekendzie przyjedzie mama więc polatamy po kilku sklepach a pózniej wszystko mi poprasuje i popierze ale mam problem z oszacowaniem ile i czego potrzebuję :/
    Coś juz mam (najwięcej bodziaków ) ale braki jeszcze duże...
    Pytałam położnej czy nie za wcześnie na pranie ciuszków- powiedziała że nie ale warto je owinąć w jakiś bawełniany materiał i schować do szafy.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Też jestem zainteresowana ile i jakie ciuszki na początek kupić.

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ