X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • _tika Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witamine k dają teraz w szpitalu w zastrzyku, nie trzeba kupować, tylko d. Ja kupiłam niepotrzebnie.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprovuje was teraz nadrobić:)

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Anuśka ja też już po tym szpitalnym nie szczepiłam i małych też nie zaszczepię. Wczoraj był protest Stop Nop w Warszawie ale z racji stanu zdrowia nigdzie nie pojechałam. Wojtek ma obniżone napięcie mięśniowe obręczy barkowej i zaburzenia SI. Bliźniaki jako wcześniej urodzone mają większe szanse na powikłania.

Widziałam protest bo koleżanka wrzuciła transmisję na żywo. Ale się wkurzyłam bo w mediach gównego nurtu ani słowa, tylko w Polsacie było kilka słów i to takich, że antyszczepionkowcy to jakieś świry :(
    Współczuję problemów zdrowotnych. Mam nadzieję, że Wojtek wróci szybko do zdrowia :)

Co do monitorów oddechu to nie pomogę bo nie miałam nigdy i teraz raczej też nie kupię.

Tika u nas kazali podawać wit K przez 3 miesiące. Ja podawałam tylko D3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 19:14

• roletka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy zlecona witaminę D i przez trzy miesiące dodatkowo d+k

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek już nie wróci do pełni zdrowia. I tak dzięki rehabilitacji i terapii SI (i masie innych rzeczy np logopeda, gim.korekcyjna itp itd) jest lepiej. Witamina K w zastrzyku - dziewczyny proszę przeczytajcie najpierw jakie mogą być skutki uboczne.

Anuśka lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szczepionkach, wit K i zabiegu Credego warto poczytać... Bo to wszystko mocno podejrzane...

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, zgadzam się w 100% z Anuśką, szczególnie jako mama dziecka z NOPem (poszczepienny paraliż i hiperbilirubinemia w szpitalu).

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika witaj po długiej nieobecności.napisz jak sie chowają Twoje Slicznotki☺no i jak ogólnie sobie radzicie.

Meg naprawdę przerażające,to co spotkało Twojego Wojtusia.człowiek slepo ufa lekarzom i medycynie ogólnie a tu .....

Meg85 lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny po weekendzie :)
    Melduję sie nadal w jednym kawałku i osiągnęlam dzisiaj minimalne minimum czyli skończone 32 tygodnie :) oczywiście nadal mam plan na przynajmniej kolejne 2 :)

A jeśli chodzi o przepływy w butlach to chyba wyjdzie w praniu dopiero. Moja szwagierka oddała mi swoje butle, bo mały nie chce z nich korzystać, bo właśnie z tych cyckopodobnych za ciężko mu idzie. Ona karmi piersią i ma po prostu dużo lepsze przepływy niż w tych smokach. Musiała kupić takie co prawie samo leci żeby móc zostawiać małego z babcią i nie zagłodzić malucha :) Ale ona się śmieje, że jak karmi to strach podchodzić, bo można na metr mlekiem dostać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 10:30

Anuśka, AllishiiA, gabi 7 lubią tę wiadomość

a5707df13e.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę zaczynam 17tc a to mój brzuszek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e09dc8ec7af7.jpg

agula1983, Pat85, AllishiiA, bizona, joaska1985, gabi 7 lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat padłam :D Moja sąsiadka tak właśnie miała :D jak jej mąż nie słuchał to potrafiła przez cały pokój trysnąć w niego mlekiem z cyca :D
    Gratuluję ukończenia minimalnego minimum, teraz spokojnie możesz czekać dalej bo w razie czego już maleństwa są bezpieczne :) Super :)

Czarnulka no żartujesz sobie chyba o.O o.O o.O
    To ja jestem na samym początku i mam większy brzuch niż Ty... W 17tc będę słonicą albo hipopotamem :P
    Łatwiej będzie mnie przeskoczyć niż obejść ;D

czarnulka24, Pat85, AllishiiA lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Pat padłam :D Moja sąsiadka tak właśnie miała :D jak jej mąż nie słuchał to potrafiła przez cały pokój trysnąć w niego mlekiem z cyca :D
    Gratuluję ukończenia minimalnego minimum, teraz spokojnie możesz czekać dalej bo w razie czego już maleństwa są bezpieczne :) Super :)

Czarnulka no żartujesz sobie chyba o.O o.O o.O
    To ja jestem na samym początku i mam większy brzuch niż Ty... W 17tc będę słonicą albo hipopotamem :P
    Łatwiej będzie mnie przeskoczyć niż obejść ;D
    No ja na dzień dzisiejszy mam 4kg na plusie ale są też dziewczyny co do tego etapu przytyły 2kg lub nawet schudły.
    Ja jutro jadę do kliniki mam nadzieje ze się dowiem juz płeć

Anuśka lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie i w 30tc :-)

Pat gratuluję skończonego 32tc i pewnie dasz radę jeszcze wytrzymać co najmniej 2 tygodnie zobaczysz, tylko się oszczędzaj i dużo odpoczywaj :-)

tika jak znajdziesz chwilę to napisz co tam u was :-)

czarnulka masz malutki ale zgrabniutki zaokrąglony brzuszek, u mnie już też było widać brzuszek a najbardziej wystrzelił ok 20tc

Widzę że przewinął się temat butelek, ja na ten moment mam 2 butelki aventa 150ml antykolkowe i mam dostać cały zestaw nowych butelek (8szt) więc zobaczę jak to będzie wyglądało i jak coś to będziemy szukać tych odpowiednich bo pewnie każde dziecko ma inne upodobania.

W sobotę byliśmy z mężem na zakupach i mam już praktycznie skompletowaną wyprawkę tylko jeszcze czekam na obiecany wózek i łóżeczko jeszcze jedno muszę zamówić bo jedno już poskładane i mogę zamykać listę wyprawkową :-)

czarnulka24, Pat85 lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    W środę zaczynam 17tc a to mój brzuszek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e09dc8ec7af7.jpg
    Widze ze nie tylko mi brzuszek sie pokazal☺

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko czy to mozliwe ze na poczatku 16 tygodnie czuje delikatne mrowienie?

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka super brzuszek :) to taki najpryjemniejszy etap moim zdaniem, bo brzuszek już ładnie ciążowy, ale jeszcze nie dokucza w życiu codziennym. Super wyglądasz :)

Agula zazdroszczę całej wyprawki - ja nadal wszystkiego nie mam, chociaż już większość :)

Emcia w sumie to może i tak :) ja tak myślę, że gdybym wiedziała czego się spodziewać to pewnie wyczułabym maluchy wcześniej.

Anuśka to sąsiadka jeszcze dobrze umiała celować ;)

czarnulka24, Anuśka lubią tę wiadomość

a5707df13e.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg bardzo przykre jest to co spotkalo twojego synka. ;(

Pat wielkie gratulacje ;)

Agula super mi jescze sporo sporo brakuje ;)

Emcia mysle, ze tak. Ja juz w tym okresie zaczynalam delikatnie czuc ;)

Czarnulka slicznie wygladasz ;)

A z tym szczelaniem z cycka to mialam bardzo podobnie, moze nie tak daleko, ale tez ,,szczelalam'' ;)

czarnulka24, Anuśka, Meg85 lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u polozonej rano po l4 i gdybym sie nie upomniala o badania to bym nie dostala skierowania i tak o to jutro ide na krew, mocz, krzywa i antygeny. A wieczorem usg i mam nadzieje dowieziec sie w koncu plec ;) juz sie nie umiem doczekac ;)

Ja to trafiam na ciulowatych lekrzy, tak mi sie przynajmniej wydaje, a zmienic juz nie moge bo terminy u nas sa przerazajace ;) Jak zadzwonilam tam gdzie prowadzilam pierwsza ciaze to wizyta na sierpien hahahaha ;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie chwalę 860g i 810g szczescia :) wody ok, pecherze ok, przeplywy ok, szyjka dluga, twarda, pozostalo mi tylko jesc zelazo :-) i kolejna wizyta za 3 tygodnie tym razem

Anuśka, joaska1985, AllishiiA lubią tę wiadomość

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolka super że wizyta udana :-) i maluszki ładnie rosną, oby tak dalej :-)

syy28iik833b36lq.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ