X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy link: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/mama-po-porodzie/dwoje-przy-piersi-czyli-karmienie-piersia-blizniat_35106.html
    :)

AllishiiA lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AllishiiA wrote:
    Czarnulka to czemu takie bole przy luteinie? To powinno przeciez odciazyc szyjke i macice... A z tym obiciazeniem to nie mam pojecia, mi sie wydaje na logike, ze po co robic tyle krzywych jak wyniki w normie. Powinni tylko cukier nma czczo zbadac... Ja mam przy kazdej morfologi.
    No właśnie nie wiem. Może jestem uczulona na luteine dopochwową ale duphason i luteina pod język niC mi nie szkodzą

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki, ja już jestem po usg 3 trymestru.
    Waga moich dziewczyn to 1444g i 1420g.
    Dr nie miał kompletnie do czego się przyczepić, anatomicznie bardzo ładnie, wszystkie przepływy dobre, narządy pracują jak należy, mózg w porządku, dosłownie wszystko jest dobrze!!!
    A ten dr jest średnio przyjemny ale za to bardzo dokładny.
    Powiedział nawet że "dzieci dobrze się ze sobą czują i bardzo ładnie wszystkim się dzielą"
    Rzadko płakałam ze szczęścia w ciąży. Częściej ze stresu. Ale dziś nie mogłam się powstrzymać :)
    Na dzień dzisiejszy nie występuje zespół TTTS czyli podkradania więc zaczynam wchodzić w tą spokojniejszą fazę ciąży.

Co do kotów to ja mam dwa ale toksoplazmozę przeszłam dawno temu jak nie myslałąm nawet o sierściuszku w domu :)

Dziewczyny co do żelaza to ja będąc w szpitalu miałam 5 ( ale nie z tego powodu tam trafiłam) i byłam przerażona. Brałam wcześniej preparat BURAK i do tego ŻELAZEK (bez recepty). Jak widać nic to nie dało.
    Od kiedy zaczęłam brać SORBIFER ( na receptę) i pić koktajl codziennie z całą natką pietruszki moja hemoglobina po niecałych 3 tygodniach skoczyła do poziomu 11,3 czyli u mnie na dolnej granicy ale normy.
    Na razie muszę odpocząć od tych koktajli bo troszkę mi obrzydły ale robię tylko tydzień przerwy. Nawet mój dr powiedział że sam sorbifer aż tak szybko by tej hemoglobiny nie podniósł.

Pat85, joaska1985 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu jestem jakaś inna, bo przy najgorszej morfologii i dusznościach takich, że bałam się wyjśc z domu, że gdzieś zemdleję miałam żelazo powyżej normy. A biorę tylko kompleks omega med optima forte i żadnego dodatkowego. A teraz już mam w ogóle morfologię ładną nawet jak na nie ciężarną :) i właśnie zobaczyłam wyniki posiewu moczu - ujemny mimo sporej ilości bakterii w ogólnym :)

Allishiia dobrze, że też masz wyniki w porządku :)

Meg no właśnie z tą tokso to stwierdzam, że w takim razie wcale nie tak łatwo się nią zarazić jak Ty też nigdy nie miałaś :) najbardziej mnie śmieszy jak znajomi pytają czy już pozbyliśmy się kota skoro jestem w ciąży, bo na pewno zarazi mnie toksoplazmą. Zawsze odpowiadam, że nie wiem skąd mój niewychodzący kot miałby ją wziąć, bo z tego co mi wiadomo to do chrupek raczej nie dodają ;)

a5707df13e.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zastanawiam się nad kocykami:
    https://www.lamillou.com/shop/knitted-blanket-100-percent-bamboo-1

albo ten:
    https://sklep.lullalove.com/kategoria/kocyki-i-otulacze/bambusowy-koc-tkany-blekitny

Który byście wybrały?
    Moja mama powiedziała że mam zamówić na jej koszt i że mogę zaszaleć.
    Ale czy taki drogi kocyk to nie przegięcie?
    Sama juz nie wiem :(

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 mój znajomy też pytał kiedy pozbywamy sie kotów bo ja w ciąży i ta toksoplazmoza to wielkie zagrozenie.
    Powiedziałam mu tylko że szybciej on się zarazi tokso bo wcina tatara ( a ja surowego miesa nigdy nie jadłam i nie będę jadła) niż ja mając nawet całe stado kotów.
    Chyba i tak nie dotrało :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako gratuluję udanej wizyty i ciągle nie mogę wyjść z podziwu jakie te Twoje dziewczyny duże :)

a5707df13e.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten 100% bambusowy śliczny, ale chyba bym aż tyle na niego nie wydala wiedząc, że za połowę ceny też są niezłe, a pewnie jako przykrycie będziesz używać tylko w upały. A ten drugi pewnie dzięki domieszce bawełny cieplejszy to dłużej posłuży :)

a5707df13e.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat ja też jestem zaskoczona. Jest to pomiar przez innego lekarza więc dziewuszki są naparwdę duże. Skoro tak ładnie rosna to na pewno dobrze im u mnie w brzuszku :)

Pat85 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat właśnie bardziej skłaniam się ku temu z domieszką bawełny bo tez uważam że częsciej i dłużej będę z niego korzystać.

Kurcze dziewczyny juz wczesniej pytałam co u Kredowej bo długo sie nie odzywa. Mam tylko nadzieje że z maluszkami wszystko dobrze a ta cisza jest spowodowana np szykowaniem wyprawki, pokoiku itp, itd...

Kredowa daj jakieś info ze u Was wszystko w porzadku!!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Kredowa za długo się nie odzywasz! mam nadzieję, że tak jak pisze Monako nie masz czasu, bo szalejesz z wyprawką.

I Bulkaasia jak tam u Was? Jak Ty sie czujesz i jak Twoje dziewczyny? jeszcze szpital czy już w domku?

a5707df13e.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat, ja też nie kumam tego zabobonu :D musiałabym chyba kocią kuwetę wylizać, dać się pogryźć szczurom (to głównie one są nosicielem toxo) i potem jeszcze tego szczura tudzież inne mięso wątpliwego pochodzenia zeżreć na surowo żeby się zarazić :P
    Monako możesz podać przepis na twój pietruszkowy koktajl? :)

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tylko sie czuje bardziej oslabiona jak jest upal i sie szybciej mecze...

Monako ladnie dziewczyny rosna i takie duze sa ;) I podala bys jak ten koktajl robisz bo chetnie skorzystam, zeby mi podskoczylo zelazo ;)

Pat to tylko sie cieszyc, ze wyniki sadobre i nie ma sie do czego przyczepic ;)

Nie fajne jak ktos tak mowi, zeby sie zwierzaka pozbyc... Ja uwazam, ze jak zwierze zadbane i badane to nie zaszkodzi dziecku na pewno. No chyba, ze jak dziecko przyjdzie i zwierze jest agresywne i nie mozna go samego z dzieckiem zostawic to w tedy przykro mi, ale nawet nie miala bym wyrzutow sumienia poszukac mu nowego domu. Nie wyzucac! tylko poszukac nowy dom ;) Takie moje zdanie ;)

A co do tej toksoplazmozy to ktos moze nie miec zwierzaka, a sie szybciej zarazi niz ktos kto ma duza stycznosc ze zwierzakami. Ja w sumie mialam zawsze bo rodzina na wsi to tam wszystkie zwierzeta i stajnia obowiazkowo do zaliczenia ;) a dzieci jak dzieci rece zawsze brudne ;)

Monako Ten drugi kocyk na pewno wiecej posluzy i jest ladniejszy ;) ale ta cena ;) Fajnie, ze sa te mamy ;) moja kupuije lozeczka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 17:26

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako gratuluję wizyty :) super dziewczyny rosną, a reszcie gratuluję dobrych wyników :)

Ja ostatnio nie mam dobrego humoru ani Dnia.
    Jak od początku ciąży miałam się dobrze to teraz mnie dopadło, dziś leżę w łóżku cały dzień i bez okazji płacze co 5 min ;)
    Hormony szaleją na całego. Do tego ciągle zmęczenie i mam bardzo często kłucie w pochwie co do najlepszych nie należy. Czuje się po prostu zmęczona. Sama siebie nie poznaje. Mam nadzieję,że to przejściowe;)

Ja też mam kota i toxo negatywne. I nie wyobrażam sobie bez niej naszej rodziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 17:56

Meg85 lubi tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Pat, ja też nie kumam tego zabobonu :D musiałabym chyba kocią kuwetę wylizać, dać się pogryźć szczurom (to głównie one są nosicielem toxo) i potem jeszcze tego szczura tudzież inne mięso wątpliwego pochodzenia zeżreć na surowo żeby się zarazić :P
    Monako możesz podać przepis na twój pietruszkowy koktajl? :)

Meg, popłakałam się ze śmiechu z tym lizaniem kuwety :) :)

Przepis na koktajl który jest zbawieniem przy problemach z wypróznianiem:
    - cała natka pietruszki,
    - banan
    - kawałek obranej i wrzuconej cytryny( nie wyciśniętej tylko w kawałku)
    - jabłko ze skórką
    - kawałek świeżego ananasa lub mango- może być dowolny owoc... Kiedys wrzuciłam sobie maliny i tez był bardzo dobry ale wyglądał tragicznie :)
    - kefir lub jogurt naturalny- ilość wg uznania. Mąż mi robi dosyć gęsty.
    Blendujemy :)
    Najlepiej konsumować schłodzony tym bardziej w takie upalne dni.

Prawda jest taka, że wszystkie składniki można modyfikować- najważniejsza jest natka pietruszki i żeby zneutralizować jej smak. Banan i cytryna skutecznie tłumią smak pietruszki, jabłko jest tez zdrowe a ananas nadaje fajny smak. Koktajl smakuje lepiej niż wygląda ale naprawdę u mnie doskonale się sprawdza.
    Tylko fakt- piłam codziennie.

AllishiiA, Meg85 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaśka to na pewno hormony i na pewno szybko przejdzie. Ja tez miałam kilka kryzysów szczególnie jak wstawałam z łożka w sypialni żeby zaraz położyć się do łóżka w salonie.
    Mamy prawo mieć wahania nastrojów więc to nic złego.
    Kup sobie może coś pysznego co choć troszkę poprawi Ci nastrój.

joaska1985 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako dzieki wielkie za koktajl jutro zrobie zakupy i sporzadze wywar ;)

Joaska to na pewno hormony... Ja myslalam, ze to nie mozliwe i ze to bzdury na resorach, ale przekonalam sie na wlasnej skorze ;) zdazy mi sie tak czasami ;) a wczesniej w ogole tak nie mialam ;)

Dziewczyny jakie nianie elektroniczne zamierzacie kupowac? Bo mi wpadla w oko OVERMAX BABYLINE 2.1. Moze miala ktoras do czynienia z nia ;)

joaska1985 lubi tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako gratuluję udanej wizyty i takich dużych dziewczyn☺a przepis na koktajl wygląda ciekawie,może i ja się skuszę ☺

Joaska to jest nas dzisiaj dwie,tylko że ja do poludnia byłam w pracy i nie miałam możliwości zaszycia się pod kocem.nie mam na nic siły i ochoty:-(mam nadzieję,ze jutrzejszy dzień będzie lepszy.

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupujecie takie gadżaty jak lusterko do obserwacji dziecka w podróży?
    Bo dzieci będą jeździły tyłem i właśnie znalazłam coś takiego.
    https://babynet.pl/besafe-lusterko-do-obserwacji-dziecka-w-podrozy-p-3860.html

W dodatku pomyślałam jeszcze o roletkach na szyby:
    https://babynet.pl/markas-roletki-przeciwsloneczne-kaufmann-czarne-azsaa110-p-3464.html

i już więcej nie mam pomysłów na takie nieoczywiste gadżaty. Ale może Wy kupujecie coś jeszcze czego nie ma w standardowych listach wyprawkowych?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishia ja w ogóle nie miałam niani elektronicznej przy pierwszym dziecku i teraz nawet nie brałam pod uwagę takiego zakupu. Czytałam gdzieś że to jest promieniowanie elektromagnetyczne podobne do tego z telefonu więc chyba nie kupię wcale.. Muszę zgłębić temat :)

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ