X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie będę miała niani ale kupujemy pieluszkowe monitory oddechu.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostalam kosz na pieluchy zapobiegajacy smrodkowi :)
    taki: http://www.tommeetippee.pl/product/sangenic-tec-pojemnik-na-zuzyte-pieluszki/

a5707df13e.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat te pojemniki podobno są super!
    Ja się nad nimi zastanawiam ale dobre i szczelne są też woreczki na pieluchy i też nic nie czuć.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O woreczkach mówiła mi szwagierka, ale ona używa ich tylko poza domem, a w domu normalnie pieluchy do kosza. W sumie to ile razy u nich nie byłam to nie było nic czuć mimo braku "zabezpieczeń" pieluch. Ale jednak co podwójna produkcja to nie jeden maluch i na dodatek jeśli się zdaży, że trzeba będzie dokarmiać to ponoć wtedy robi sie dużo bardziej śmierdzący problem niż na samym cycku.
    Poza tym ja jestem niestety zdania, że kupa to kupa i nawet malucha nie pachnie to wolałam się zabezpieczyć, a że mogłam zrobić listę co chcę dostac to skorzystałam :)

MoNaKo, Meg85 lubią tę wiadomość

a5707df13e.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W smyku też jest jakaś nakładka na śmietnik z workami - 180 worków za ok 36zł. Ale firmy nie pamiętam...

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

U mnie z samego rana słońce świeci to i humor juz lepszy. Siostra tez ma ten kosz na pampersy i bardzo sobie chwali.

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego słonecznego weekendu babeczki☺

3i498u69fq9q84na.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj padało :/ przespałam całe popołudnie, dopiero obudziłam się w 10 minucie meczu ;) a po meczu znowu odpadłam. Puchną mi dłonie z rana, aż nie mogę zacisnąć pięści. Że kostki są opuchnięte to rozumiem, ale dłonie? Macie tak?

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki :)
    Meg ja mam takie paskudne uczucie opuchnięcia czy drętwienia rąk i nóg jak leżę. Ale w zasdzie nie widać tego za bardzo tylko ja to czuję.Ja się poskarżyłam mężowi to powiedział, że to ucisk na któryś tam nerw czyli tzw korzonki. No i co poradzisz... Może przy dłoniach też coś gdzieś naciska. Ja ogólnie piję jak smok i chyba nabieram wody na cięzkie czasy, bo nigdy tyle nie piłam.

a5707df13e.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki,brakowało mi Was i waszych wpisów.mi udało się dopiero przed chwilą wejść na forum,bo ciągle mnie wyrzucalo z powodu jakiś modernizacji serwisu.
    Co u Was?
    Pat i Meg mam nadzieje,ze się nadal trzymacie☺

Dzisiaj miałam straszny dzień.w weekend wypadła mi plomba a wcześniej musiała się wdac też próchnica w górną 8.od wczoraj bolał mnie strasznie ząb.poszłam po pracy do swojej dentystki i dzięki Bogu przyjęła mnie od razu ale..... bolało niemiłosiernie.za to teraz niesamowita ulga.za 2,5 tyg.idę na kolejną wizytę.przy okAzji wypytalam o znieczulenie,przeswietlenie itd.

Dzisiaj znalazłam coś takiego jak:organizer na akcesoria do przewijania.nie wiem czy cos takiego kupie ale podoba mi się ten PRINCE LIONHEART. A Wy cos takiego będziecie miały?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2017, 21:28

3i498u69fq9q84na.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Witam Was w prawie bezsenna noc z patologii ciąży. Wczoraj rano odeszły mi wody i pojechaliśmy do szpitala. Przyjęli mnie na porodowke i tam leżałam pod ktg które pisało mi skurcze,których nie czułam. Dostałam sterydy na plucka i kilka antybiotyków plus lek ma wyciszenie skurczow. I tak przenieśli mnie na patologia. Wody mi ciągle płyną i nie jest to miłe ani komfortowe ale dzisiaj druga dawka sterydów i w najgorszym razie jutro cięcie. A mówią ze może i 2 tygodnie yak mnie potrzymaja. Ale jakoś wątpię i psychiczne też z tym odpływem wód mi ciężko mimo że położne mówią że wszystko ok. Mam nadzieję że reszta się nie rozpakowuje :)

a5707df13e.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat trzymamy kciuki za Ciebie i maluchy! <3 <3 <3

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat trzymamy kciuki! Ty masz w sobie tyle pozytywnego myślenia, że musi być dobrze :)
    A kosz który nadesłałaś - rewelacyjny! Muszę Męża namówić :D Choć te wkłady nie takie tanie.. a ja mam strasznie dobry węch, zapach kupki mnie to totalnie odrzuca!

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat kochana trzymam za Ciebie i Twoich chłopaków bardzo mocno kciuki☺wszystko będzie dobrze☺

3i498u69fq9q84na.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat trzymamy kciuki :) <3

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat, jak będziesz o siłach to skrobnij choć jedno zdanie co u Was się dzieje.

Dziewczyny polećcie mi coś do kąpania, jakąś komodę, coś na kółkach? Chcę wanienkę z odpływem, żeby nie dźwigać jak będę sama w domu (męża nie ma na noc ok 3 razy w tygodniu). Szukam i nic sensownego jeszcze nie upatrzyłam a czas goni :(

PS która już spakowana do szpitala? Bierzecie podkłady poporodowe czy te majtko pieluchy dla dorosłych? Ja pamiętam 8 lat temu miałam podkłady ale to tragedia była..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 08:32

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat trzymam kciuki za Was z całych sił &&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 08:34

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam drugą dawkę sterydów. No a jutro mam być na czczo bo będzie cięcie! Z obu worków odplynely wody i dr powiedział, że uważa że lepiej rodzic kilka dni wcześniej bez infekcji niż na siłę kilka później ale z infekcja. Chłopcy 1900 i 1500 g. Ja mam podkłady ale tych wód jest tyle, że za pieluchy bym się nie obraziła :) zdarza mi się siedzieć w kałuży ;) trzymajcie kciuki i trzymajcie się w całości babeczki :)

Meg85 lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat bardzo mocno trzymam kciuki żeby jeszcze chłopcy posiedzieli chociaż troszkę, a Ty jak się czujesz? Twój lekarz Cię dogląda? Jak mówią, że jest ok to najważniejsze i trzeba myśleć i nastawić się pozytywnie chociaż domyślam się, że perspektywa dwóch tygodni w szpitalu jest słaba ale to już tak niewiele w stosunku do tego czasu, który już upłynął więc dasz radę dziewczyno! :) sterydy na płucka zrobią swoje i chłopcy mogą wyskakiwać :)
    jak tylko będziesz mogła to pisz jak się miewacie.

Ja tymczasem zdam krótką relację z bezpiecznego malucha ;) jeżeli macie u siebie możliwość pójść na warsztaty to bardzo polecam. Zupełnie niepotrzebne były krótkie bloki tematyczne na temat komórek macierzystych, firmy nuk, palmers (takie 5 min bla bla bla) ale te główne tematy dot. pierwszej pomocy u malucha, nauka montażu fotelika, isofixy i bezpieczna jazda samochodem kobiet w ciązy - bezcenne.
    Pierwsza pomoc to oczywiście w większości warsztat więc warto poczytać (nam rozdawali książki z opisem i rysunkami - jak będę miała chwilę wrzucę Wam skan jeśli ktoś będzie zainteresowany) o bezdechu, zadławieniu itd.
    Natomiast od razu zmieniliśmy zdanie co do zakupu fotelika i już wiemy, że trzeba jechać, przymierzyć do samochodu, ma mieć kąt 3-45 st., i co najmniej 3* w testach adac z bezpieczeństwa - tym samym nie bierzemy fotelika z tako w komplecie z wózkiem. Baza isofix z kolei bardzo ułatwia montaż fotelika i nie trzeba się stresować czy są dobrze naciągnięte pasy więc też się skusimy. Jazda w foteliku tyłem zalecają jak najdłużej ale przynajmniej do 15 miesiąca życia.
    Bardzo też istotna kwestia dla nas - jazda samochodem w ciąży. Super jest adapter na pas biodrowy, który wpływa na jego ułożenie poniżej kolców biodrowych, a jeśli nie mamy adaptera to pilnować tej kwestii żeby zawsze był poniżej wtedy ucisk jest mniej niebezpieczny dla dzidziusia. Pas ramieniowy nie powinien odstawać na wysokości szyi tylko ładnie przylegać aby nie zranić. Konkluzja była taka że lepiej mieć pas niż nie mieć bo jednak ryzyko bez pasów jest większe. Jeżeli kierujemy to kierownica min. 30 cm od nas, bo na taką odległość mniej więcej wystrzelą poduszki w razie wypadku.
    I z takich rzeczy to najważniejsze w sumie :)

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa Pat to trzymamy kciuki bardzo bardzo mocno :):):) chłopcy ładnie ważą! Go girl! :)

j.34bwdqk3op08o95j.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ