Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jolka, u nas raczej nie ma takich szkoleń, ogólnie mieszkam niby w dużym mieście a jednak zadupie.. Dobrze, że Biedroń jest medialny to chociaż coś się od czasu jego prezydentury dzieje w naszym mieście
Ja jestem po szkoleniach i mam uprawnienia do udzielania pierwszej pomocy, tak samo mój mąż (ratownik WOPR). Oboje jesteśmy nauczycielami, wychowawcami, u nas w zawodzie takie szkolenia są obowiązkowe co dwa lata. Co do pasów masz rację, adaptery to super sprawa i kosztują w granicach 100-200zł. Ja już zwyczajnie pasów nie zapinam bo mnie denerwują. Adaptera nie kupowałam bo prawie całą ciążę mi nie przeszkadzały, dopiero tak od ok 1,5 miesiąca. Isofixa też nie kupię bo jest strasznie drogi. Zresztą mamy auto z rocznika 2003 to nawet nie ma jak wpiąć. Polecam Wam wszystkim fotelik 9-18 kg firmy beSafe - byłam mega zadowolona i dziecko też (to był model izi comfort x1 bo dawno to było, teraz pewnie są już lepsze).AllishiiA lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
Pat trzymam za was kciuki bardzo bardzo mocno
Duzo zdrowia dla ciebie i chlopakow!!!
A ja zaczynam pranie i prasowanie... Bo jak w sobote sprzatalam bylam taka zasapana i zmeczona jak bym przebiegla z dwa kilometry sprintem. A jak skoncze pranie i prasowanie to zaczne sprzatac tak co nie co w szafkach i w ogole, a pozniej bede uprawiac lezing i odpocziwingWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 10:12
-
Zastanawiam sie nad zakupem lakatora, mialam kupic z aventu reczny, ale sa te elektryczne... I czy w ogole warto wydawac kase, a potem okaze sie, ze uzyje go kilka razy albo w ogole. A wy jakie macie zdanie?
Przy pierwszym dziecku nie mialam i nie kupilam (karmialam 3 miesiace).
-
Ja przy pierwszym miałam i używałam bo miałam nawał pokarmu. Karmiłam ok 8 miesięcy. Najbardziej przydał się, kiedy jechałam na wesele kuzyna bez małego. Nie dość że mogłam zostawić mamie mleko dla niego to jeszcze podczas wyjazdu (półtorej doby) musiałam sobie ściągać bo miałam cycki twarde jak kamienie.. Ogólnie przydaje się,choć rzeczywiście nie codziennie.
AllishiiA lubi tę wiadomość
-
hej dziewczynki w końcu belly działa
i widzę że coś się dzieje, Pat trzymam kciuki najmocniej jak potrafię, powodzenia jutro
Ja dzisiaj byłam na wizycie i wszystko ok 8kg na plusie, szyjka krótsza niż ostatnio, ale w normie i ma 3cm twarda i zamknięta (miesiąc temu miała 4cm). Maluszki moje ważą 1550 i 1430 ułożone miednicowo i poprzecznie co może się jeszcze zmienić ale nie musi bo już mają mało miejsca. Kolejna wizyta za miesiąc, miała być za 2 tygodnie ale mój gin idzie na urlop, a i tak muszę się zgłosić do szpitala na 2 dni na kontrolę więc będzie wizyta w szpitalu.
W niedzielę byliśmy na komunii i ledwo wysiedziałam 3 godziny a jak przyjechaliśmy do domu to byłam tak zmęczona że poszłam spać o 19:00
Joaska to pulsowanie to jak najbardziej może być czkawka, ja czuję takie rytmiczne pulsowanie ok 1-2 minuty najczęściej po jedzeniu i tak 3 do 5 razy na dzień się zdarza, a czasami tylko raz.
Dziewczyny trzymam kciuki za wizytyjoaska1985, AllishiiA lubią tę wiadomość
-
Zaczynam czuć że to już - papiery i zgody na znieczulenie podpisane, dostałam płyn do mycia i czopki dzisiaj ostatnia kolacja na oddziale i między 9 a 11 prawdopodobnie idę na blok nie bardzo sobie umiem to wszystko wyobrazić i że te małe potworki co mnie tluka po zebrach już jutro będą na zewnątrz!
Meg85, AllishiiA lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny.
Napisze Wam tylko w skrocie..niestety moja mama odeszla w niedziele, teraz w piatek bedzie pogrzeb. Ciezki dla nas czas..ale najwazniejsze ze juz nie cierpi, bo bylo bardzo zle..
Ja o dziwo sie trzymam..chyba przez bombelki w brzuchu, oraz to jak z rodzenstwem bylismy przy mamie przy tym calym cierpieniu i wiemy ze teraz juz jej nic nie boli. Bo patrzenie na to lamalo serce..
Pat...kurcze mocno trzymam kciuki za Was!!!! bedzie dobrze zobaczysz! a juz niedlugo bedziesz tulic swoje malenstwa
Pisalyscie o fotelikach. To prawda ze foteliki dopasowuje sie do samochodu i do dziecka. My mamy troche problem, bo nie mamy samochodu..kupilismy maxi cosi cabriofix, bo sa najbardziej uniwersalne i pasuja tez do naszego wozka. Wiadomo ze czasem ktos nas podwiezie gdzies samochodem i foteliki musza byc.
Zrobilam juz zakupy w necie kosmetyczne dla siebie i bombelkow. Brakuje nam jednego materaca, foli przeciwdeszczowych do wozka, recznikow dla dzieci i kosmetykow dla mnie do szpitala. Ogolnie pierdolek..ale wiem ze z tymi pierdolami jak sie uzbiera to czasem najciezej;)
W przyszlym tyg bede juz miala wiecej czasu. Zaczne sobie ukladac, prac i powoli sie szykowac, ze na poczatku lipca ide do szpitala.
Dzieciaczki juz mnie tak nie kopia jak wczesniej..chyba maja juz coraz mniej miejsca. Coraz ciezej mi sie siedzi, bo wszystko podchodzi mi pod zebra...o chodzeniu nie wspomne. W poniedzialek mam usg..juz nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc co slychac u maluszkow:)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Pat trzymam kciuki za jutro Ale Ci się pusto w brzuszku zrobi
I daj znać jak laktator się spisuje. Mam ten sam w koszyku na Allegro ale ciekawam jak się spisuje
Didi Ty też 11tc? Nie masz żadnego suwaczka i nic nie widać Na kiedy masz termin?
Agula piękną masz szyjkę Nawet jak się będzie o 1cm co miesiąc skracać to i tak masz szanse do 37tc wytrzymać
Bizona strasznie współczuję... Ciężki czas przed Tobą... Ja nie potrafiłam przestać myśleć... I przed samym porodem i później w momentach kiedy nie wiadomo co robić z dziećmi, bo płaczą albo chorują i przydałoby się dobre słowo od matki albo jakaś porada... Wtedy było mi najciężej... Mocno Cię przytulam -
bizona 3maj się
Anuśka termin na 5 styczeń ale pewnie w święta będzie już ekipa. Kurcze ostatnio brzuch mnie boli, sama nie potrafię określić jak. Ale chodzę lekko skulona bo jak się prostuje to boli. Tłumacze sobie że może się rozciągam ...powinna się denerwowac?szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
didi31 wrote:bizona 3maj się
Anuśka termin na 5 styczeń ale pewnie w święta będzie już ekipa. Kurcze ostatnio brzuch mnie boli, sama nie potrafię określić jak. Ale chodzę lekko skulona bo jak się prostuje to boli. Tłumacze sobie że może się rozciągam ...powinna się denerwowac?
To faktycznie identycznie jak ja Też mam termin na 5 stycznia Czyli gdzieś na Święta rozpakujemy prezenciki
No rozciągają się wszelkie więzadła... Takie dziwne uczucie...
A ja już wyglądam jakbym po połowie ciąży była... Masakryczny brzuch już mam, strach pomyśleć, co będzie w listopadzie -
Witam dziewczyny, mam do Was pytanie. 24 maja miałam transfer 2 zarodków, beta od początku była bardzo wysoka, więc podejrzewałam, że może być ciąża bliźniacza. Wczoraj miałam pierwsze usg (20dpt, 5t5d) i okazało się, że są 2 pęcherzyki, jednak jest duża dysproporcja wymiarów, wymiary jednego wskazują na 6t2d, drugiego na 5t1d. Lekarz uprzedził, że możliwe, że za tydzień pokażą się 2 zarodki, ale jest też prawdopodobieństwo zespołu znikania bliźniaka.
Czy może któraś z Was miała tak dużą różnicę w wymiarach na początkowym etapie, a mimo wszystko ciąża dalej była bliźniaczą? Nie ukrywam, że ucieszyłam sie juz z perspektywy dwóch maluchow.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018