X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ja też zanim coś kupię to sto razy skład przeglądam czy nie ma żadnych sls, peg czy aluminium... Ciężko takie znaleźć.. Zastanawia mnie Twoja odpowiedź - że sama robisz. Możesz zdradzić jak? Olej kokosowy, soda, gliceryna itp czy masz jakieś swoje magiczne sztuczki? :) Jeśli to nie problem to bardzo proszę o podpowiedzi :)

Anuśka lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do mnie jeszcze nie dotarło, że oni są moi :) leżę znowu na patologii żeby nie było mi przykro, że wszystkie kobiety mają dzieci przy sobie a ja sama. Taka jest polityka w tym szpitalu. W ogóle to warunki i personal jak w prywatnej klinice. Panie położne po prostu kochane. Tylko jedzenie niestety dużo pozostawia do życzenia, ale to najmniejszy problem akurat. I tak zawsze wszyscy wszystko chcą przynieść :)

a5707df13e.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat wielkie gratulacje ;)

Anuska napisala bys jak robisz te kosmetyki bo jestem ciekawa ;)

Ja zawsze uzywalam bambino, a teraz zastanawiam sie nad babydream, a jezeli chodzi o chusteczki nawilzane to uwielbiam Huggies i nigdy z nich nie zrezygnuje ;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o kosmetykach z ziaji? Bo ja ogólnie to lubię dla siebie i wydają mi się całkiem niezłe.

a5707df13e.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat to super,ze jesteś zadowolona z opieki.to bardzo ważne.A o której miałaś cc?lezysz teraz plackiem czy możesz się ruszać na łóżku?ja dla siebie też używam ziajki i jestem zadowolona.

3i498u69fq9q84na.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 Wielkie Gratulacje☺ pamietam jak zaczelam odwiedzac ta strone bylas miej wiecej na tym etapie co ja ale ten czas szybko leci. JUZ JESTES MAMUSIA!☺

• bizona Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat super z ta patologia. Podoba mi sie to podejscie szpitala.
    A drugiego maluszka dostajesz do karmienia xzy cos? Masz pokarm czy on sie pojawia dopiero przy dostawianiu? Ja wlasnie nie ogarniam tych rzeczy...kiedy laktator i czy swoj..czy jesli teraz dzieci sa karmione mm to pozniej normalnie na cycu? Co z ta siara? Za duzo wszystkiego:)

A taka rada od moich kolezanek po cc..bierz leki jak daja;) nie staraj sie byc twarda;)

Ziaja...niestety nie mam pojecia. Czytalam ze krem z spf jest ok, reszta nie wiem:/

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat super masz warunki :) Oj tak Bizona ma rację, jak tylko dają kroplówy przeciw bólowe to bierz ile dają :)
    A jak z karmieniem? Przynoszą Ci maluszki?

Dziewczyny dużo by pisać o tych moich kosmetykach... Mam wszystko na FB bo sporo osób z różnymi AZS, ŁZS, Łuszczycą czy trądzikiem u mnie zamawia kosmetyki. Dla dzieci na odparzenia i dla mam na poranione brodawki też robię mazidełka. Przetestowałam to wszystko na sobie i wiem, że działa :)

Jak chcecie poczytać to zapraszam:

https://www.facebook.com/anuskowecudenka/

Jeśli byście chciały o cokolwiek zapytać to piszcie tam wiadomości bo tam częściej jestem niż na BBF :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 22:17

AllishiiA, didi31 lubią tę wiadomość

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pat ogromne gratulacje :)! Musisz uwierzyć w tę piękną rzeczywistość, że to Twoje Cuda :D
    W jakim mieście rodziłaś? Trzymam kciuki za szybkie opuszczenie szpitalnych murów :)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat ogromne gratulacje, dużo zdrówka dla was :-)

Bizona musiałabyś się dowiedzieć jak jest w szpitalu w którym chcesz rodzic bo co szpital to inaczej. W moim Pszczoły nie były karmione mm bo ma bank mleka i jak mojego było mało to z banku mleko dostawały. Ja miałam cc przed 19 to rano przyszła do mnie położna laktacyjna z laktatorem wytlumaczyla jak z niego korzystać i spytała czy może spróbować do strzykawki powyciskac siare, bolało ale coś tam udało jej się wycisnąć. W ten dzień udało mi się odciagac po 5ml na drugi dzień nie miałam nic ani kropelki, laktacyjna mówiła że tak będzie i tak było kazała mimo wszystko siedzieć z laktatorem co 2h i tak też robiłam, po całym dniu suszy w nocy udało mi się odciągnąć 50ml i później już coraz więcej bo był nawał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 07:34

bizona lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja rodziłam w 34+5 i nie było mowy o przynoszeniu dzieci na karmienie, ja odciagalam i zanosilam do dzieci, jak wyszły z oiomu to mogłam dostawić do piersi ale i tak na neonatologie chodziłam karmić. Zresztą ja wypisałam się na 4 dzień to w domu odciagalam co 3h a w szpitalu karmilam i chodziłam dodatkowo do pokoju laktacyjnego bo dalej miałam tam mój laktator i nim odciagalam dodatkowo bo dzieci jeszcze nie ssaly aktywnie tylko bardziej ciumkaly i lubili spać przy cycku to ich od razu odsuwalam bo nie chciałam żeby z UU zrobili sobie smoczki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 07:43

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona właśnie doczytalam, bardzo współczuję straty :-( trzymaj się kochana <3

Padło też pytanie o wielkość pęcherzyków u mnie na pierwszym usg był jeden zarodek na drugi już były dwa ale jeden miał pęcherzek wielkości 47mm a drugi tylko 17mm i też nie wiedzieliśmy jak będzie a wszystko było ok

• jolka15 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat gratulacje!!! Duzo zdrowka dla chlopakow a dla Ciebie szybkiego powrotu do formy:) cudownie, ze juz sa z Wami i wszystko jest ok :)

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was po cichu od kilku dni, w sumie przeczytałam cały wątek ;) Także też pozwolę sobie pogratulować Pat85 maluchów po drugiej stronie brzucha :) Zdrówka dla Was!

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • bizona Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka dzieki za informacje jak to bylo u Ciebie. A powiedz czy laktator bralas swoj do szpitala? Bede na patologii juz miesiac przed porodem..pewnie dowiem sie wszystkuego, ale jakos na mojej luscie zakupow nie znalazl sie laktator...teraz jak patrze na ceny po 600 zl to sie zdeczka podlamalam;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona nie brałam swojego, dostałam szpitalny z medeli, w domu miałam ręczny bo musiałam odciagac dla maluchów jak w szpitalu jeszcze były. Po dwóch dniach kupiłam używany za 60zl bo odciaganie co 3h to mi ręką odpadala, jak już dzieci wyszły to rzadko używałam laktatora a jak już to ręcznego

• roletka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i była możliwość wypożyczenia laktatora do domu

• bizona Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo przydatne informacje. Dzieki. Ja bede miec od kolezanki reczny Medeli ale nie wiedzialam wlasnie jak to jest w szpitalu. Wypytam tez o to polozna na sr bo jest ona tez doradca laktacyjnym.

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona, wyrazy współczucia, trzymaj się!
    Pat, gratulacje!! Jak się czujesz po cc? Ja nie wspominam dobrze, choć nie bylo tragedii. Mam nadzieję, że wkrótce maluszki będą z Toba.

U nas teraz juz dobrze,raz po szczepieniu dziewczynki były tragicznie marudne,sama nie dawalam rady, ale poza tym mamy jako taki plan dnia i sobie radzimy. Wczesniej 2msc byłam sama z cala trojka prawie cały dzień i byłam już wykończona psychicznie i fizycznie, az nagle tesciowa zlamala reke i jest cały czas w domu, to duża pomoc choćby przy starszaku.robi tez mam pranie. Po 2 mscach jest trochę łatwiej,bo wiem co i jak.

Rozgladamy się za wózkiem 2w1spacerowym,bo gondola mi się rozwala. Maz zrobił mi dostawke do wózka dla starszego synka.

Dużo wychodzimy, jeździmy z dziećmi również autem(np. Dziś byliśmy na obiedzie w restauracji, na procesji i na meczu siatkówki z dziewczynami i synkiem, aktywny dzień :D) 3 lipca jedziemy na pierwsze wakacje w gory na tydzień. Dajemy radę. Nauczyłam się nawet je podnosić razem.

Karmimy się piersią i dwa razy dziennie dokarmiamy pol porcji mm, ale dziewczyny nie lubią mm. Chcemy od soboty zejsc na 1 dokarmianie a potem na sama piers. Dziewczyny przytyly 2kg w 2 msce:)

Jeśli chcecie kp, zapraszam was do grupy "Blizniaki na piersi" na Facebooku. Jest tam mnóstwo specjalistów i dziewczyn karmiących piersią, pisza tez dziewcztny w ciazy o swoich obawach dotyczących kp. Naprawdę polecam, super atmosfera i wsparcie. Mnie w moim otoczeniu nawet nie pytaja, czy kp, bo uwazaja że jak blizniaki to tylko mm, a tu niespodzianka :) lubię ich niby wtedy i czuję się dumna :)

Jeśli chcecie dziewczyny coś wiedzieć, to pytajcie,nie chce, sie wymadrzac bo każdy ma swoje metody, ale np. ja w ciazy też nie umiałam sobie wyobrazić jak to będzie i laknelam info od mam blizniakow.

Z ciekawostek, dla nas zbawienie to lezaczki, nie wiem czy inne dzieci też tak mają ale przy moich bliźniakach to cudo. Moge je chustac obie i uspokajac, dokarmiam je tam jak jesem sama.

Duzo mamy roboty, ale dziewczynki są cudne i już się usmiechaja:)

AllishiiA, joaska1985 lubią tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    U nas wszystko ok. Dzisiaj idę do domu i zdam relację. Bo ciągle jak już coś więcej napiszę to nagle wszystko znika i już mnie szlag trafia.

Meg85 lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ