Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny. Pisze bo juz nie daje rady. Jutro zaczynam 16tydz ale od tygodnia mam twardnienia i bole brzucha. Wg zalecen swojego lekarza bralam no spe, magnez i ciagle lezalam ale nie pomagalo, wiec wczoraj polecil mi sie polozyc do szpitala. Dostalam juz mnostwo zastrzykow, kroplowki i nic. Dalej brzuch twardy jak kamien. Na dodatek na oddziale lekarze drwia ze mnie bo nienawidza sie z moim lekarzem prowadzacym (ktory pracuje w szpitalu w innym miescie), i pozwalaja sobie na glupie uwagi. A jak sie poplakalam, bo bardzo boje sie o dzieci, a jestem tez juz mama Aniolka, to zamiast ze mna porozmawiac, uspokoic to po cichu przypisali Hydroksyzyne i Relanium (odmowilam). Bardzo sie boje tych ogromnych dawek lekow, ale boje sie tez napinania brzucha. Jestem juz na skraju zalamania, choc wiem ze nerwy robia duzo zlego. Szukam jakiegos pocieszenia....
-
Dziewczyny wczoraj facet mi puknal w tyl auta, w pierwszej chwili nic nie zauwazylam, lekko wgnieciona rejestracje co w ogole sie nie rzuca w oczy. A jak przyjachalam i wujek spojrzal to sie okazalo, ze na 2 cm zderzak wgnieciony. Jestem na siebie taka zla bo faceta poscilam i nic zadnego numeru ani zdjecia, ale polak madry po szkodzie, a pierwszy raz bylam w takiej sytuacji i to byl stres, bo jeszcze dziecko ze mna i od siostry. Cala noc nie spalam. Nauczka na przyszlosc. Nawet glupiej stowy nie wzielam, on nic nie proponowal, a ja tez nic nie mowilam. Wiem, ze glupia jestem, ale stres robi swoje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 09:34
-
Tika super,ze tu zagladasz☺ja na 100% będę miała całą masę pytań do Ciebie,bo ciężko mi sobie pewne rzeczy wyobrazić,ale skoro piszesz ze to kwestia organizacji to ja też jakoś dam radę ☺powiedz w takim razie czy warto inwestować w drogi wozek,chodzi mi o gondole?czy lepiej więcej wydać na wypasiona spacerowke?
Midwife,to okropne,ze sa tacy lekarze.oni powinni być od pomagania a nie komentowania i robienia sobie żartów?A ten Twój lekarz pracuje w szpitalu w którym jesteś?czy nie?trzymaj się kochana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 10:57
-
Moj lekarz przyjmuje w moim miescie prywatnie, a pracuje 100km dalej. Nienawisc wynika z tego ze jest uwazany za najlepszego tutaj... a czy ktoras z was tez miala tak wczesnie skurcze i lezala z tego powodu w szpitalu? Zastanawiam sie jaka jest przyczyna tego ze dostalam juz tyle lekow a macica dalej sie stawia....
-
Gabi to ja ci odpowiem też teraz kupilabym używana gondole a zainwestowała w spacerówke. W gondoli jeździli do 5m później w spacerowkach rozkladalismy im na płasko do póki nie siedzieli sami, ostatnio sprzedalam bebetto 42 korzystaliśmy z niego 14m teraz kupiliśmy baby jogger city mini i jestem nim zachwycona, bo w bebetto zaczynało się już ciężko skręcac przez wagę Pszczół a BJ jest pod tym względem teraz o niebo lepszy
gabi 7 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja się żegnam z Wami... Jestem po pierwszych prenatalnych i jeden rozwija się prawidłowo a drugi zatrzymał się na 8t 5d. Serduszko nie bije Od dzisiaj moja ciąża jest traktowana jako pojedyncza...
Trzymam kciuki za Was wszystkie podwójne mamusie Buziaczki dla Was i dla maleństw. Wszystkiego dobrego i duuuuużo zdrówka -
Pat 85 gratulacje do domu wychodzisz sama czy z bobaskami27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewczyny byłam dziś na usg 17tydz+2 dni ale dzieci są ciut większe z usg .
Jeden waży 176 gram drugi 136 gram .
Jedynie szyjka się skróciła 3 tyg temu miałam 3.5 dziś 3.36 ale lekarz mówił że na razie nic nie będzie zakładał żadnego krążka tylko będziemy monitorować. Mowil że płyn owodniowy w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 15:15
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka bobasy od Pat na pewno jeszcze będą trochę w szpitalu, muszą ciałka nabrać
Co do szyjki to na razie mała różnica może też być błąd pomiaru bo wystarczy trochę inna pozycja twoja, dzieci, głowicy usg i już inaczej wychodzi oszczędzaj się na pewno wszystko dobrze będzieczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Anuska przykro mi:-(trzymam kciuki żeby drugi maluszek był bardzo silny i rozwijał się prawidłowo ☺
Czarnulka moja gin powiedziała,ze dopóki szyjka ma więcej niż 2,5 cm to wszystko jest ok i nic nie trzeba robić.
Roletka dzięki za info.potwierdzilas moje przypuszczenia☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 18:21
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
A co do USG - moje dawne wyobrażenia były takie: dowiadujesz się, że jesteś w ciąży. Świat staje się kolorowy, z niecierpliwością czekasz na każde USG i z radością hasasz by zobaczyć maluszka.
A rzeczywistość? Zupełnie inna... pod gabinetem serce mi wali jak dzwon, mam wrażenie, że cała poczekalnia słyszy. Gdy gin sprawdza i zapada "chwila ciszy", kolejny stres...Potem tylko czekam ma kolejny termin wizyty, która jest radością, ale i przyprawia o wiele nerwów, czy aby wszystko w porządku "w środku"...
Powodzenia didi na czwartkowej wizycie Ja mam w środę! -
nick nieaktualny
-
Co do gondoli, mysle tak jak roletka i tak też sama zrobilam.
Anuska, przykro mi. Ja cala ciaze sie tego balam. Ale wazne teraz zeby z dzidzia bylo wszystko ok.
Ja nie bralam co prawdla Clexane, ale Fraxiparine, ale to coś podobnego. Bralam dopiero od 30tc do konca, w dzien cesarki musialam przestac i po cc zaraz kolejne 30 dni zastrzykow. Także może to potrwac:(
Po cc toteż standarrd z tego, co wiem
Pat, jak sobie radzisz?
-
Emcia123 wrote:Dziewczyny ktoras z Was brala Clexane jezeli tak to do ktorego tygodnia? Ja juz koncze 17 a konca zastrzykow nie widac. Lek dostalam po stracie pierwszego dziecka.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Anuska przykro mi ;( trzymam kciuki za drugiego bobasa, zeby rozwijal sie zdrowo
Co do wozka do rowniez uwazam tak samo jak roletka
Czarnulka fajnie maluszki waza a szyjka narazie nie ma sie co przejmowac, ale trzeba sie oszczedzacczarnulka24 lubi tę wiadomość