Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny. Pisze bo juz nie daje rady. Jutro zaczynam 16tydz ale od tygodnia mam twardnienia i bole brzucha. Wg zalecen swojego lekarza bralam no spe, magnez i ciagle lezalam ale nie pomagalo, wiec wczoraj polecil mi sie polozyc do szpitala. Dostalam juz mnostwo zastrzykow, kroplowki i nic. Dalej brzuch twardy jak kamien. Na dodatek na oddziale lekarze drwia ze mnie bo nienawidza sie z moim lekarzem prowadzacym (ktory pracuje w szpitalu w innym miescie), i pozwalaja sobie na glupie uwagi. A jak sie poplakalam, bo bardzo boje sie o dzieci, a jestem tez juz mama Aniolka, to zamiast ze mna porozmawiac, uspokoic to po cichu przypisali Hydroksyzyne i Relanium (odmowilam). Bardzo sie boje tych ogromnych dawek lekow, ale boje sie tez napinania brzucha. Jestem juz na skraju zalamania, choc wiem ze nerwy robia duzo zlego. Szukam jakiegos pocieszenia....
-
Dziewczyny wczoraj facet mi puknal w tyl auta, w pierwszej chwili nic nie zauwazylam, lekko wgnieciona rejestracje co w ogole sie nie rzuca w oczy. A jak przyjachalam i wujek spojrzal to sie okazalo, ze na 2 cm zderzak wgnieciony. Jestem na siebie taka zla bo faceta poscilam i nic zadnego numeru ani zdjecia, ale polak madry po szkodzie, a pierwszy raz bylam w takiej sytuacji i to byl stres, bo jeszcze dziecko ze mna i od siostry. Cala noc nie spalam. Nauczka na przyszlosc. Nawet glupiej stowy nie wzielam, on nic nie proponowal, a ja tez nic nie mowilam. Wiem, ze glupia jestem, ale stres robi swoje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 09:34
-
Tika super,ze tu zagladasz☺ja na 100% będę miała całą masę pytań do Ciebie,bo ciężko mi sobie pewne rzeczy wyobrazić,ale skoro piszesz ze to kwestia organizacji to ja też jakoś dam radę ☺powiedz w takim razie czy warto inwestować w drogi wozek,chodzi mi o gondole?czy lepiej więcej wydać na wypasiona spacerowke?
Midwife,to okropne,ze sa tacy lekarze.oni powinni być od pomagania a nie komentowania i robienia sobie żartów?A ten Twój lekarz pracuje w szpitalu w którym jesteś?czy nie?trzymaj się kochana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 10:57
-
Moj lekarz przyjmuje w moim miescie prywatnie, a pracuje 100km dalej. Nienawisc wynika z tego ze jest uwazany za najlepszego tutaj... a czy ktoras z was tez miala tak wczesnie skurcze i lezala z tego powodu w szpitalu? Zastanawiam sie jaka jest przyczyna tego ze dostalam juz tyle lekow a macica dalej sie stawia....
-
Gabi to ja ci odpowiem też
teraz kupilabym używana gondole a zainwestowała w spacerówke. W gondoli jeździli do 5m później w spacerowkach rozkladalismy im na płasko do póki nie siedzieli sami, ostatnio sprzedalam bebetto 42 korzystaliśmy z niego 14m teraz kupiliśmy baby jogger city mini i jestem nim zachwycona, bo w bebetto zaczynało się już ciężko skręcac przez wagę Pszczół a BJ jest pod tym względem teraz o niebo lepszy
gabi 7 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja się żegnam z Wami... Jestem po pierwszych prenatalnych i jeden rozwija się prawidłowo a drugi zatrzymał się na 8t 5d. Serduszko nie bije
Od dzisiaj moja ciąża jest traktowana jako pojedyncza...
Trzymam kciuki za Was wszystkie podwójne mamusieBuziaczki dla Was i dla maleństw. Wszystkiego dobrego i duuuuużo zdrówka
-
Pat 85 gratulacje do domu wychodzisz sama czy z bobaskami27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewczyny byłam dziś na usg 17tydz+2 dni ale dzieci są ciut większe z usg .
Jeden waży 176 gram drugi 136 gram .
Jedynie szyjka się skróciła 3 tyg temu miałam 3.5 dziś 3.36ale lekarz mówił że na razie nic nie będzie zakładał żadnego krążka tylko będziemy monitorować. Mowil że płyn owodniowy w normie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 15:15
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka bobasy od Pat na pewno jeszcze będą trochę w szpitalu, muszą ciałka nabrać
Co do szyjki to na razie mała różnica może też być błąd pomiaru bo wystarczy trochę inna pozycja twoja, dzieci, głowicy usg i już inaczej wychodzi oszczędzaj się na pewno wszystko dobrze będzieczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Anuska przykro mi:-(trzymam kciuki żeby drugi maluszek był bardzo silny i rozwijał się prawidłowo ☺
Czarnulka moja gin powiedziała,ze dopóki szyjka ma więcej niż 2,5 cm to wszystko jest ok i nic nie trzeba robić.
Roletka dzięki za info.potwierdzilas moje przypuszczenia☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 18:21
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
A co do USG - moje dawne wyobrażenia były takie: dowiadujesz się, że jesteś w ciąży. Świat staje się kolorowy, z niecierpliwością czekasz na każde USG i z radością hasasz by zobaczyć maluszka.
A rzeczywistość? Zupełnie inna... pod gabinetem serce mi wali jak dzwon, mam wrażenie, że cała poczekalnia słyszy. Gdy gin sprawdza i zapada "chwila ciszy", kolejny stres...Potem tylko czekam ma kolejny termin wizyty, która jest radością, ale i przyprawia o wiele nerwów, czy aby wszystko w porządku "w środku"...
Powodzenia didi na czwartkowej wizycieJa mam w środę!
-
nick nieaktualny
-
Co do gondoli, mysle tak jak roletka i tak też sama zrobilam.
Anuska, przykro mi. Ja cala ciaze sie tego balam. Ale wazne teraz zeby z dzidzia bylo wszystko ok.
Ja nie bralam co prawdla Clexane, ale Fraxiparine, ale to coś podobnego. Bralam dopiero od 30tc do konca, w dzien cesarki musialam przestac i po cc zaraz kolejne 30 dni zastrzykow. Także może to potrwac:(
Po cc toteż standarrd z tego, co wiem
Pat, jak sobie radzisz?
-
Emcia123 wrote:Dziewczyny ktoras z Was brala Clexane jezeli tak to do ktorego tygodnia? Ja juz koncze 17 a konca zastrzykow nie widac. Lek dostalam po stracie pierwszego dziecka.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Anuska przykro mi ;( trzymam kciuki za drugiego bobasa, zeby rozwijal sie zdrowo
Co do wozka do rowniez uwazam tak samo jak roletka
Czarnulka fajnie maluszki wazaa szyjka narazie nie ma sie co przejmowac, ale trzeba sie oszczedzac
czarnulka24 lubi tę wiadomość