Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
jomi81 wrote:Witam dziewczyny, mam do Was pytanie. 24 maja miałam transfer 2 zarodków, beta od początku była bardzo wysoka, więc podejrzewałam, że może być ciąża bliźniacza. Wczoraj miałam pierwsze usg (20dpt, 5t5d) i okazało się, że są 2 pęcherzyki, jednak jest duża dysproporcja wymiarów, wymiary jednego wskazują na 6t2d, drugiego na 5t1d. Lekarz uprzedził, że możliwe, że za tydzień pokażą się 2 zarodki, ale jest też prawdopodobieństwo zespołu znikania bliźniaka.
Czy może któraś z Was miała tak dużą różnicę w wymiarach na początkowym etapie, a mimo wszystko ciąża dalej była bliźniaczą? Nie ukrywam, że ucieszyłam sie juz z perspektywy dwóch maluchow.
Jomi ja miałam dokładnie tak samo i nawet lekarz mówił, że to spora różnica i nie wiadomo, czy ten mniejszy przetrwa. Po kilku dniach dostałam dość mocnego krwawienia i już byłam pewna, że co najmniej jeden popłynął a na USG zobaczyłam dwa serduszka
Powiem Ci, że nadal mam stresa bo mi gin powiedział, że do końca I trymestru może jedno zniknąć... Pojutrze mam badania prenatalne i już jestem zestresowana, czy na pewno są oba robaczki Trzymam kciuki żeby były oba i u Ciebie i u mniejomi81 lubi tę wiadomość
-
Bizona kochana bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, ale wierzę że skarby, które nosisz w brzuszku dodadzą ci siły żeby przetrwać te ciężkie chwile.
Trzymaj się dzielnie.
Pat kurczę cały czas o Was myślę, to już za chwilę i będziesz mieć swoje szkraby Powodzenia!!!
-
Anuśka wrote:Jomi ja miałam dokładnie tak samo i nawet lekarz mówił, że to spora różnica i nie wiadomo, czy ten mniejszy przetrwa. Po kilku dniach dostałam dość mocnego krwawienia i już byłam pewna, że co najmniej jeden popłynął a na USG zobaczyłam dwa serduszka
Powiem Ci, że nadal mam stresa bo mi gin powiedział, że do końca I trymestru może jedno zniknąć... Pojutrze mam badania prenatalne i już jestem zestresowana, czy na pewno są oba robaczki Trzymam kciuki żeby były oba i u Ciebie i u mnie
Dziękuję bardzo za te słowa Czyli jest nadzieja Trzymam mocno kciuki za Twoje badania prenatalne.
Anuśka lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:Witam dziewczyny, mam do Was pytanie. 24 maja miałam transfer 2 zarodków, beta od początku była bardzo wysoka, więc podejrzewałam, że może być ciąża bliźniacza. Wczoraj miałam pierwsze usg (20dpt, 5t5d) i okazało się, że są 2 pęcherzyki, jednak jest duża dysproporcja wymiarów, wymiary jednego wskazują na 6t2d, drugiego na 5t1d. Lekarz uprzedził, że możliwe, że za tydzień pokażą się 2 zarodki, ale jest też prawdopodobieństwo zespołu znikania bliźniaka.
Czy może któraś z Was miała tak dużą różnicę w wymiarach na początkowym etapie, a mimo wszystko ciąża dalej była bliźniaczą? Nie ukrywam, że ucieszyłam sie juz z perspektywy dwóch maluchow.jomi81 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka, AllishiiA, miód na moje serce W takim razie nie tracę wiary w te dwa zuchy
czarnulka24, AllishiiA lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jomi, mój lekarz powiedział, że to nie żołnierze i nie będą identycznie ważyć i mierzyć u mnie w trakcie pobytu w szpitalu (anemia) wyszła nawet różnica 12 dni między dziewczynami (to był 21 tydzień). A teraz różnica jest 4dni. To się ciągle zmienia.
-
AllishiiA wrote:Dziewczyny jakich kosmetykow bedziecie uzywac i z jakiej firmy?
AllishiiA lubi tę wiadomość
-
Allishiia ja przy córce używałam Nivea i ta firma sprawdziła się super,więc chyba teraz też po nią sięgnę.ostatnio pojawiły się też kosmetyki z Dove ale nie wiem czy są dobre.na 100% odpada Johnson bo zarówno wcześniej jak i teraz słyszę negatywne opinie,więc boję się stosować.Ale myślę,ze to wszystko zależy od tego czy pociecha ma jakieś problemy ze skórą czy nie.jeśli nie to tak samo jak pieluchy,będzie tolerować wszystkie☺
-
Jeśli chodzi o kosmetyki to ja mam z hippa płyn do kąpieli i mleczko pielęgnacyjne, a oliwki i innych emolientów na początku nie chciałabym używać bo podobno zatykają pory chyba że skóra dziecka będzie wymagała tak mocnego nawilżenia to będziemy myśleć. Poza tym z oliwek wszystko dookoła jest tłuste.
hipp jest polecany przez srokao, polecam poczytać:
http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-hipp-babysanft.html#Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 16:47
-
Tak, już po wszystkim dawno, tylko trochę spalam:-) Czarek 1950g i 54cm, Julek 1500g i 44 cm, póki co podłączony do tlenu, ale prawdopodobnie tylko do jutra. A ja odpoczywam, nic mnie nie boli bo morfinka działa samo cięcie szybko i też nie boli nic, cewnik po znieczuleniu więiv c nie czułam. Wieczorem będę siadać s jutro wstawać i będę mogła wózkiem do maluchów
Bizona ściskam Cie serdecznie i życzę dużo sił w tym trudnym okresie.agula1983, triss, bizona, joaska1985, gabi 7, czarnulka24, AllishiiA, Anuśka, rodzynka66, didi31 lubią tę wiadomość
-
Pat85 serdeczne gratulacje!!!!! Trzymaj sie dzielnie kobito i pozdrow kochanych chlopakow!
Co do kosmetykow ja tez stawiam na Hipp. Ogolnie husteczek itp nie kupuje hurtowo..bede sprawdzac jak reaguja dzieci.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec