X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat super wieści :)

Brzuch mnie też ostatnio bardzo swędzi,ale o dziwo jeszcze rozstępów brak .
    Wczoraj lekarka mówiła mi że między 34-36 tygodniem będziemy rozwiązywać ciążę że względu na jedno łożysko. Czy u was też tak mówili?

Dziewczyny to już tuż tuż pomału zaczynam się stresować, a do tego dziś w nocy miałam takie dziwne bóle,aż po plecach mu poszło. Czyżby już skurcze przepowiadajace?

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka mój lekarz też mówił że w bliźniaczych trzeba zakończyć ciążę przed końcem 38 tygodnia. Podobno potem wzrasta ryzyko śmierci płodu lub płodów. A mówił to lekarz z GUM w Gdańsku, gdzie specjalizują się w ciążach mnogich.

Co do cukru - ja mam na czczo za każdym razem 99, w domu pół rodziny z cukrzycą (dziadkowie z dwóch stron i ich rodzeństwo) i nikt mi nie kazał nic brać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 10:06

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona z tym cukrem to dasz radę ale fajnie że wczoraj zrobiłaś sobie pożegnanie z niezdrowym jedzeniem :)

Ja dziś zaszalałam- wyjechałam z domu z mamą przed 8 na pobranie krwi a pózniej zakupy takie domowe typu doniczki, narzuta na łóżko itp, zaliczyłam dwa sklepy dziecięce i stwiedziłam że nie kupuję wanienki ze stelażem ( jakies mało stabilne mi się wydawały tylko zaraz zamówię komodę kąpielową. A przenśnie przewijaki- w smyku coś koło 70 zł a taki sam w necie za niecałe 50...
    Teraz padam na pysk i nic już dziś nie robię bo ostatnio trochę przesadzam z aktywnością i muszę się bardziej pilnować.

Dziewczyny mnie brzuch właśnie swędzi ale rozstępów ani widu ani słychu więc to chyba nie jest wyznacznik....

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 to mega dziwne ze nikt Ci cukrzycy nie zdiagnozowal..a krzywa rak kolo 28tc mialas ok?

Monako stacjonarny Smyk to samo zlo;) tam ceny bardzo roznia sie od ichniejszych cen w sklepie internetowym. Juz nie mowiac o wyborze..ja do jakiego bym nie poszla jest bardzo maly wybor kocykow czy recznikow kapielowych a u nich na str od dzwona.
    Poniewaz reczniki chcialam wymacac..to kupilam w swiecie dziecka..nazwa firmy cos z Duo Baby chyba. Nie prakam jeszcze ale w dotyku jest b.dobre..nie takie bardzo miekkue. Takich nie chce bo slabo chl9na wode. Takze dwa mam niby dobrej firmy a dwa mam z Pepco ktore wezme do szpitala. Wszystkie w tych największych rozmiarach bo na kazdym kroku slysze i czytam ze tylko te najwieksze kupowac.

My z racji tego ze nie mamy metrazu i bedziemy kapac u nas w pokoju to wybierzemy wanienke ze stelażem. I podobno najlepsze sa te najwieksze i nieprofilowane..bo malego babla i tak sie kapie na rekach a czasami przez to wyprofilowanie ciezko sie zmiescic z bablem i reka.

Nam zostalo do kupienia wlasnie wanienka, krem z filtrem i dla mnie koszule do szpiraka i staniki do karmienia..a i gacie mega wielkue bawelniane. Rak chyba wszystko mamy..a napewno to najwazniejsze. Jakis butelek i laktatora nie biore do szpiraka. Hak sie okaze ze bedzie potrzebne to moj kupi. Poki co mamy dwie buteli Aventu dla najmlodszych te ktore dostalismy na prezentacji.

O w morde..sorry za bledy:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 13:22

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona a masz przewijak? Taki nakładany na koodę? Bo nie wiem czy zamówić twardy czy miękki, z zagłówkiem czy bez :/
    Maskara- wszystko trzeba ogarniać tylko skąd wiedzieć jakiego wyboru dokonać??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilismy w poniedzialek twardy przewijak na lozeczko. On chyba na komode tez sie nadaje, ale bedziemy go trzymac na lozku bo z komody wystaje. Czekaj juz Ci wrzucam co kupilismy
    http://www.klups.pl/produkty/new/przewijak-indianka-072/

My mamy tak ze lozeczka stoja w rogu pokoju. Na jednym z nich ten przewijak i zaraz przy lozku komoda w ktorej bedziemy trzymac ubranka w ktorych aktualnie chodza i kosmetyki do przewijania.

Z takich dobrych rad od poloznej..powiedziala zeby kupic jakikolwiek koszyczek, w ktorym bedziemy trzymac rzeczy do przewijania. 5 piluch, kremy itp..chodzi o to, ze jesli bedziemy gdzies indziej przewijac to katwiej jest zkapac za koszyczek niz latac co chwile z dzieckiem po krem bo sie zapomnialo.

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z tym koszyczkiem to wiem :)
    I bardzo Ci dziękuję za link bo jest tam narysowane czym się różni przewijak twardy od miękkiego :) A za cholere nie mogłam dojść do tego który powinnam zamówić! Mój bedzie na komodzie więc musi być miękki :)

bizona lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na przewijak to prześcieradła bedziecie używały czy jenorazowe podkłady??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Ninoczka Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam podkładów jednorazowych na przewijak , nie używam prześcieradeł . Zrestzą mam juz doswiadczenie po dwójce dzieci . Z tym koszyczkiem to też jest bardzo dobra opcja . Potrzebne sa kremy , pieluszki- pampersy . Na boku mam jeszcze pieluchy tetrowe . teraz ostatnio nowym nabytkiem mam jeszcze środek do odkażania skóry Linoseptic czy jakos tak . też mi go położna poleciła , bo dobrze dezynfekuje a nie jest drogi .

• bizona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przewijak kupilismy poki co jedno przescieradlo z froty. Zabrudzi sie..pojdzie do prania..i bedziemy klasc tetrowki. Co do jednorazowych podkladow to sa one drogie..raczej bede je brac na spacer itp. Choc wkasnie rozmawialam z kolezanka i polecala podklady do wielokrotnego użytku bo tak by zbankrutowala na jednorazowkach. Oczywiscue wszystko wyjdzie w praniu..stad bedziemy miec jedno przescieradlo, terowki, oodklady jednoeazowe i kupie na bank wielorazowy bo nie mamy.

A pro po dezynfekcji..uzywalyscie badz planujecie zakup specjalnego plynu? Ja raczej tak..mam uzywane lozeczka wiec bede chciala je przetrzec czyms bezpiecznym dla dzieci to samo z zabawkami. Mozliwe ze kupie tylko raz..ale chyba na poczatek przejade wszystko szmata z takim plynem;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków dla mamy i dziecka wysyłam Wam obrazek, który może w czymś pomoże :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfd3b3ee6fd7.jpg

AllishiiA lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wanienke sama i jak kapalismy to wkladalismy ja do wanny a odkąd siedzą sami kąpiemy ich razem w wannie :-) przewijak miałam taki na łóżeczko ale przykleilismy go na komode, zaraz wam zdjęcie spróbuję wrzucić. Nie miałam żadnego przescieradelka ani nie podkladalam podkładów :-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/e5359ae19d07d.jpg.html mam nadzieję że wejdzie :-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prysznic bardzo mala kabine, takze wanienke bedziemy stawiac u nas w pokoju. W lazience nie ma sie gdzie ruszyc. Do tego mieszkamy w 7 osob..wiecznie zajeta itp.

Roletka a dzieciaczki nie placza ze im zimno przy przewijaniu? Taki goly przewijak to wydaje mi sie byc nieprzyjemny dla ciala dziecka..ale wiecie jak ja sie znam;)

Pytalam na wrzesniowkach ale Wam skopiuje:
    Dziewczyny a jakie macie oswietlenie w pokoju dzieci? Nasze bable lozeczka maja w pokoju zrobionym z a'la garderoby..nie ma tam okna, wiec jest bardzo ciemno. Zaczelam sie zastanawiac nad takim swiatlem do kontaktu, ktore palilo by sie cala noc. Do tego jakas lampka, moze b6c tez ta z ikea wiszaca na sciane obok jednego z l9zeczek na ktorym bedzie przewijak, zeby w nocy nie palic jasnego gornego swiatla. Kurcze no ciezko jest mi cos wymyslic z racji tego ze tam nie ma okna, ktore daje swiatlo. Teraz np jest jasno na zew, a w tym pokoiku ciemno na maxa.

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona nigdy nie plakali że mają zimno ;-) przy przewijaniu mieli bodziaki ubrane a zanim zdjelam pampersa to już zagrzane było, po kapaniu kładł am ich z ręcznikiem więc też nie od razu bezpośrednio na przewijak :-) co do światła w pokoju to na zdjęciu co wrzuciłam widać, mamy lampki 3 nad lozeczkami a na środku żyrandol z Ikea który się otwiera i zamyka wtedy wiadomo daje mniej światła, ja na noc zaciagam im rolety to mają całkiem ciemno a jak któreś się obudzi to zapalam światło w łazience bo jest obok ich pokoju i mam lekko oświetlone u nich a i jeszcze mam w ich pokoju szafę która ma dwa światełka u góry

• bizona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety a ja myslalam ze wrzucilas zdjecie jakies z netu a nie swojego pokoju;) hehe. Kurcze bardzo ladnie tam u Ciebie widac ze macie duzo miejsca super:)
    A powiedz dzieci spia z Wami w pokoju? Ja do pokoiku dzieci mam dwa kroki, wiec lozeczka widze idealnie..mi sie wydaje ze ja poprostu bede schizowac jak nie bede widziec czy dzieci oddychaja czy nie spia itp. Stad myslalam o jakiejs lampce do kontaktu. Kurcze pewnie i tak kupie..ale chcialam wlasnie znac opinię innych.

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, nasz pokoik to jest oczywiście teraz wygląda inaczej jeszcze poszukam zdjęcie realnego bo nie zrobię nowego bo mamy tam teraz krzesła z salonu bo dzieci na nie wchodziły :-D a Pszczoły śpaly na początku przy mnie w kolysce później już u siebie :-)

• roletka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/2128bc56bb443.jpg.html
    https://zapodaj.net/74bfd762370a0.jpg.html
    https://zapodaj.net/36f3498a685c2.jpg.html
    https://zapodaj.net/2f08ea0f3541a.jpg.html

To przy okazji Pszczoły witają się z blizniakami tymi jeszcze w brzuszkach i tymi które już zaczęły poznawać ten świat :-)

AllishiiA, joaska1985, rodzynka66 lubią tę wiadomość

• bizona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lozeczka stoja tak jak na zdjeciach..no i na tym jednym kolo kom9dy przewijak. Oczywiscie wszystko zagracone bo co dostajemy, kupujemy to wrzucamy tam;) takze wyobraźcie sobie ze kiedys tam bedzie porzadek;)
    Aaa..no i ozdoby nad lozeczkami..chcialabym cos powiesic. Myslalam o dwoch obrazkach nad kazdym. Jak myslicie? Ok a to nasz bangladesz:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c97c9116f297.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88c93f648555.jpg

roletka, AllishiiA, joaska1985 lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo jakie szkraby cudowne:) az mi sie oczy zaszklily..odpiernicza mi przez hormony pewnie;)
    Fajny maja pokoik. I widze motyw pszczol przewija sie u Was na kazdym kroku;)

roletka lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ