Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pat super wieści
Brzuch mnie też ostatnio bardzo swędzi,ale o dziwo jeszcze rozstępów brak .
Wczoraj lekarka mówiła mi że między 34-36 tygodniem będziemy rozwiązywać ciążę że względu na jedno łożysko. Czy u was też tak mówili?
Dziewczyny to już tuż tuż pomału zaczynam się stresować, a do tego dziś w nocy miałam takie dziwne bóle,aż po plecach mu poszło. Czyżby już skurcze przepowiadajace?Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
Joaśka mój lekarz też mówił że w bliźniaczych trzeba zakończyć ciążę przed końcem 38 tygodnia. Podobno potem wzrasta ryzyko śmierci płodu lub płodów. A mówił to lekarz z GUM w Gdańsku, gdzie specjalizują się w ciążach mnogich.
Co do cukru - ja mam na czczo za każdym razem 99, w domu pół rodziny z cukrzycą (dziadkowie z dwóch stron i ich rodzeństwo) i nikt mi nie kazał nic brać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 10:06
-
Bizona z tym cukrem to dasz radę ale fajnie że wczoraj zrobiłaś sobie pożegnanie z niezdrowym jedzeniem
Ja dziś zaszalałam- wyjechałam z domu z mamą przed 8 na pobranie krwi a pózniej zakupy takie domowe typu doniczki, narzuta na łóżko itp, zaliczyłam dwa sklepy dziecięce i stwiedziłam że nie kupuję wanienki ze stelażem ( jakies mało stabilne mi się wydawały tylko zaraz zamówię komodę kąpielową. A przenśnie przewijaki- w smyku coś koło 70 zł a taki sam w necie za niecałe 50...
Teraz padam na pysk i nic już dziś nie robię bo ostatnio trochę przesadzam z aktywnością i muszę się bardziej pilnować.
Dziewczyny mnie brzuch właśnie swędzi ale rozstępów ani widu ani słychu więc to chyba nie jest wyznacznik.... -
Meg85 to mega dziwne ze nikt Ci cukrzycy nie zdiagnozowal..a krzywa rak kolo 28tc mialas ok?
Monako stacjonarny Smyk to samo zlo;) tam ceny bardzo roznia sie od ichniejszych cen w sklepie internetowym. Juz nie mowiac o wyborze..ja do jakiego bym nie poszla jest bardzo maly wybor kocykow czy recznikow kapielowych a u nich na str od dzwona.
Poniewaz reczniki chcialam wymacac..to kupilam w swiecie dziecka..nazwa firmy cos z Duo Baby chyba. Nie prakam jeszcze ale w dotyku jest b.dobre..nie takie bardzo miekkue. Takich nie chce bo slabo chl9na wode. Takze dwa mam niby dobrej firmy a dwa mam z Pepco ktore wezme do szpitala. Wszystkie w tych największych rozmiarach bo na kazdym kroku slysze i czytam ze tylko te najwieksze kupowac.
My z racji tego ze nie mamy metrazu i bedziemy kapac u nas w pokoju to wybierzemy wanienke ze stelażem. I podobno najlepsze sa te najwieksze i nieprofilowane..bo malego babla i tak sie kapie na rekach a czasami przez to wyprofilowanie ciezko sie zmiescic z bablem i reka.
Nam zostalo do kupienia wlasnie wanienka, krem z filtrem i dla mnie koszule do szpiraka i staniki do karmienia..a i gacie mega wielkue bawelniane. Rak chyba wszystko mamy..a napewno to najwazniejsze. Jakis butelek i laktatora nie biore do szpiraka. Hak sie okaze ze bedzie potrzebne to moj kupi. Poki co mamy dwie buteli Aventu dla najmlodszych te ktore dostalismy na prezentacji.
O w morde..sorry za bledy:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 13:22
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Kupilismy w poniedzialek twardy przewijak na lozeczko. On chyba na komode tez sie nadaje, ale bedziemy go trzymac na lozku bo z komody wystaje. Czekaj juz Ci wrzucam co kupilismy
http://www.klups.pl/produkty/new/przewijak-indianka-072/
My mamy tak ze lozeczka stoja w rogu pokoju. Na jednym z nich ten przewijak i zaraz przy lozku komoda w ktorej bedziemy trzymac ubranka w ktorych aktualnie chodza i kosmetyki do przewijania.
Z takich dobrych rad od poloznej..powiedziala zeby kupic jakikolwiek koszyczek, w ktorym bedziemy trzymac rzeczy do przewijania. 5 piluch, kremy itp..chodzi o to, ze jesli bedziemy gdzies indziej przewijac to katwiej jest zkapac za koszyczek niz latac co chwile z dzieckiem po krem bo sie zapomnialo.
Tak, z tym koszyczkiem to wiem
I bardzo Ci dziękuję za link bo jest tam narysowane czym się różni przewijak twardy od miękkiego A za cholere nie mogłam dojść do tego który powinnam zamówić! Mój bedzie na komodzie więc musi być miękkibizona lubi tę wiadomość
-
Ja używam podkładów jednorazowych na przewijak , nie używam prześcieradeł . Zrestzą mam juz doswiadczenie po dwójce dzieci . Z tym koszyczkiem to też jest bardzo dobra opcja . Potrzebne sa kremy , pieluszki- pampersy . Na boku mam jeszcze pieluchy tetrowe . teraz ostatnio nowym nabytkiem mam jeszcze środek do odkażania skóry Linoseptic czy jakos tak . też mi go położna poleciła , bo dobrze dezynfekuje a nie jest drogi .
-
Na przewijak kupilismy poki co jedno przescieradlo z froty. Zabrudzi sie..pojdzie do prania..i bedziemy klasc tetrowki. Co do jednorazowych podkladow to sa one drogie..raczej bede je brac na spacer itp. Choc wkasnie rozmawialam z kolezanka i polecala podklady do wielokrotnego użytku bo tak by zbankrutowala na jednorazowkach. Oczywiscue wszystko wyjdzie w praniu..stad bedziemy miec jedno przescieradlo, terowki, oodklady jednoeazowe i kupie na bank wielorazowy bo nie mamy.
A pro po dezynfekcji..uzywalyscie badz planujecie zakup specjalnego plynu? Ja raczej tak..mam uzywane lozeczka wiec bede chciala je przetrzec czyms bezpiecznym dla dzieci to samo z zabawkami. Mozliwe ze kupie tylko raz..ale chyba na poczatek przejade wszystko szmata z takim plynem;)
Ja kupiłam wanienke sama i jak kapalismy to wkladalismy ja do wanny a odkąd siedzą sami kąpiemy ich razem w wannie przewijak miałam taki na łóżeczko ale przykleilismy go na komode, zaraz wam zdjęcie spróbuję wrzucić. Nie miałam żadnego przescieradelka ani nie podkladalam podkładów
-
https://zapodaj.net/e5359ae19d07d.jpg.html mam nadzieję że wejdzie
-
Ja mam prysznic bardzo mala kabine, takze wanienke bedziemy stawiac u nas w pokoju. W lazience nie ma sie gdzie ruszyc. Do tego mieszkamy w 7 osob..wiecznie zajeta itp.
Roletka a dzieciaczki nie placza ze im zimno przy przewijaniu? Taki goly przewijak to wydaje mi sie byc nieprzyjemny dla ciala dziecka..ale wiecie jak ja sie znam;)
Pytalam na wrzesniowkach ale Wam skopiuje:
Dziewczyny a jakie macie oswietlenie w pokoju dzieci? Nasze bable lozeczka maja w pokoju zrobionym z a'la garderoby..nie ma tam okna, wiec jest bardzo ciemno. Zaczelam sie zastanawiac nad takim swiatlem do kontaktu, ktore palilo by sie cala noc. Do tego jakas lampka, moze b6c tez ta z ikea wiszaca na sciane obok jednego z l9zeczek na ktorym bedzie przewijak, zeby w nocy nie palic jasnego gornego swiatla. Kurcze no ciezko jest mi cos wymyslic z racji tego ze tam nie ma okna, ktore daje swiatlo. Teraz np jest jasno na zew, a w tym pokoiku ciemno na maxa.
Bizona nigdy nie plakali że mają zimno przy przewijaniu mieli bodziaki ubrane a zanim zdjelam pampersa to już zagrzane było, po kapaniu kładł am ich z ręcznikiem więc też nie od razu bezpośrednio na przewijak co do światła w pokoju to na zdjęciu co wrzuciłam widać, mamy lampki 3 nad lozeczkami a na środku żyrandol z Ikea który się otwiera i zamyka wtedy wiadomo daje mniej światła, ja na noc zaciagam im rolety to mają całkiem ciemno a jak któreś się obudzi to zapalam światło w łazience bo jest obok ich pokoju i mam lekko oświetlone u nich a i jeszcze mam w ich pokoju szafę która ma dwa światełka u góry
-
Rety a ja myslalam ze wrzucilas zdjecie jakies z netu a nie swojego pokoju;) hehe. Kurcze bardzo ladnie tam u Ciebie widac ze macie duzo miejsca super:)
A powiedz dzieci spia z Wami w pokoju? Ja do pokoiku dzieci mam dwa kroki, wiec lozeczka widze idealnie..mi sie wydaje ze ja poprostu bede schizowac jak nie bede widziec czy dzieci oddychaja czy nie spia itp. Stad myslalam o jakiejs lampce do kontaktu. Kurcze pewnie i tak kupie..ale chcialam wlasnie znac opinię innych.
Haha, nasz pokoik to jest oczywiście teraz wygląda inaczej jeszcze poszukam zdjęcie realnego bo nie zrobię nowego bo mamy tam teraz krzesła z salonu bo dzieci na nie wchodziły a Pszczoły śpaly na początku przy mnie w kolysce później już u siebie
-
https://zapodaj.net/2128bc56bb443.jpg.html
https://zapodaj.net/74bfd762370a0.jpg.html
https://zapodaj.net/36f3498a685c2.jpg.html
https://zapodaj.net/2f08ea0f3541a.jpg.html
To przy okazji Pszczoły witają się z blizniakami tymi jeszcze w brzuszkach i tymi które już zaczęły poznawać ten światAllishiiA, joaska1985, rodzynka66 lubią tę wiadomość
-
U nas lozeczka stoja tak jak na zdjeciach..no i na tym jednym kolo kom9dy przewijak. Oczywiscie wszystko zagracone bo co dostajemy, kupujemy to wrzucamy tam;) takze wyobraźcie sobie ze kiedys tam bedzie porzadek;)
Aaa..no i ozdoby nad lozeczkami..chcialabym cos powiesic. Myslalam o dwoch obrazkach nad kazdym. Jak myslicie? Ok a to nasz bangladesz:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c97c9116f297.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88c93f648555.jpg
roletka, AllishiiA, joaska1985 lubią tę wiadomość
O mamo jakie szkraby cudowne:) az mi sie oczy zaszklily..odpiernicza mi przez hormony pewnie;)
Fajny maja pokoik. I widze motyw pszczol przewija sie u Was na kazdym kroku;)roletka lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec