X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat super wieści :)

Brzuch mnie też ostatnio bardzo swędzi,ale o dziwo jeszcze rozstępów brak .
    Wczoraj lekarka mówiła mi że między 34-36 tygodniem będziemy rozwiązywać ciążę że względu na jedno łożysko. Czy u was też tak mówili?

Dziewczyny to już tuż tuż pomału zaczynam się stresować, a do tego dziś w nocy miałam takie dziwne bóle,aż po plecach mu poszło. Czyżby już skurcze przepowiadajace?

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka mój lekarz też mówił że w bliźniaczych trzeba zakończyć ciążę przed końcem 38 tygodnia. Podobno potem wzrasta ryzyko śmierci płodu lub płodów. A mówił to lekarz z GUM w Gdańsku, gdzie specjalizują się w ciążach mnogich.

Co do cukru - ja mam na czczo za każdym razem 99, w domu pół rodziny z cukrzycą (dziadkowie z dwóch stron i ich rodzeństwo) i nikt mi nie kazał nic brać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 10:06

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona z tym cukrem to dasz radę ale fajnie że wczoraj zrobiłaś sobie pożegnanie z niezdrowym jedzeniem :)

Ja dziś zaszalałam- wyjechałam z domu z mamą przed 8 na pobranie krwi a pózniej zakupy takie domowe typu doniczki, narzuta na łóżko itp, zaliczyłam dwa sklepy dziecięce i stwiedziłam że nie kupuję wanienki ze stelażem ( jakies mało stabilne mi się wydawały tylko zaraz zamówię komodę kąpielową. A przenśnie przewijaki- w smyku coś koło 70 zł a taki sam w necie za niecałe 50...
    Teraz padam na pysk i nic już dziś nie robię bo ostatnio trochę przesadzam z aktywnością i muszę się bardziej pilnować.

Dziewczyny mnie brzuch właśnie swędzi ale rozstępów ani widu ani słychu więc to chyba nie jest wyznacznik....

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 to mega dziwne ze nikt Ci cukrzycy nie zdiagnozowal..a krzywa rak kolo 28tc mialas ok?

Monako stacjonarny Smyk to samo zlo;) tam ceny bardzo roznia sie od ichniejszych cen w sklepie internetowym. Juz nie mowiac o wyborze..ja do jakiego bym nie poszla jest bardzo maly wybor kocykow czy recznikow kapielowych a u nich na str od dzwona.
    Poniewaz reczniki chcialam wymacac..to kupilam w swiecie dziecka..nazwa firmy cos z Duo Baby chyba. Nie prakam jeszcze ale w dotyku jest b.dobre..nie takie bardzo miekkue. Takich nie chce bo slabo chl9na wode. Takze dwa mam niby dobrej firmy a dwa mam z Pepco ktore wezme do szpitala. Wszystkie w tych największych rozmiarach bo na kazdym kroku slysze i czytam ze tylko te najwieksze kupowac.

My z racji tego ze nie mamy metrazu i bedziemy kapac u nas w pokoju to wybierzemy wanienke ze stelażem. I podobno najlepsze sa te najwieksze i nieprofilowane..bo malego babla i tak sie kapie na rekach a czasami przez to wyprofilowanie ciezko sie zmiescic z bablem i reka.

Nam zostalo do kupienia wlasnie wanienka, krem z filtrem i dla mnie koszule do szpiraka i staniki do karmienia..a i gacie mega wielkue bawelniane. Rak chyba wszystko mamy..a napewno to najwazniejsze. Jakis butelek i laktatora nie biore do szpiraka. Hak sie okaze ze bedzie potrzebne to moj kupi. Poki co mamy dwie buteli Aventu dla najmlodszych te ktore dostalismy na prezentacji.

O w morde..sorry za bledy:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 13:22

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona a masz przewijak? Taki nakładany na koodę? Bo nie wiem czy zamówić twardy czy miękki, z zagłówkiem czy bez :/
    Maskara- wszystko trzeba ogarniać tylko skąd wiedzieć jakiego wyboru dokonać??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilismy w poniedzialek twardy przewijak na lozeczko. On chyba na komode tez sie nadaje, ale bedziemy go trzymac na lozku bo z komody wystaje. Czekaj juz Ci wrzucam co kupilismy
    http://www.klups.pl/produkty/new/przewijak-indianka-072/

My mamy tak ze lozeczka stoja w rogu pokoju. Na jednym z nich ten przewijak i zaraz przy lozku komoda w ktorej bedziemy trzymac ubranka w ktorych aktualnie chodza i kosmetyki do przewijania.

Z takich dobrych rad od poloznej..powiedziala zeby kupic jakikolwiek koszyczek, w ktorym bedziemy trzymac rzeczy do przewijania. 5 piluch, kremy itp..chodzi o to, ze jesli bedziemy gdzies indziej przewijac to katwiej jest zkapac za koszyczek niz latac co chwile z dzieckiem po krem bo sie zapomnialo.

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z tym koszyczkiem to wiem :)
    I bardzo Ci dziękuję za link bo jest tam narysowane czym się różni przewijak twardy od miękkiego :) A za cholere nie mogłam dojść do tego który powinnam zamówić! Mój bedzie na komodzie więc musi być miękki :)

bizona lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na przewijak to prześcieradła bedziecie używały czy jenorazowe podkłady??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Ninoczka Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam podkładów jednorazowych na przewijak , nie używam prześcieradeł . Zrestzą mam juz doswiadczenie po dwójce dzieci . Z tym koszyczkiem to też jest bardzo dobra opcja . Potrzebne sa kremy , pieluszki- pampersy . Na boku mam jeszcze pieluchy tetrowe . teraz ostatnio nowym nabytkiem mam jeszcze środek do odkażania skóry Linoseptic czy jakos tak . też mi go położna poleciła , bo dobrze dezynfekuje a nie jest drogi .

• bizona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przewijak kupilismy poki co jedno przescieradlo z froty. Zabrudzi sie..pojdzie do prania..i bedziemy klasc tetrowki. Co do jednorazowych podkladow to sa one drogie..raczej bede je brac na spacer itp. Choc wkasnie rozmawialam z kolezanka i polecala podklady do wielokrotnego użytku bo tak by zbankrutowala na jednorazowkach. Oczywiscue wszystko wyjdzie w praniu..stad bedziemy miec jedno przescieradlo, terowki, oodklady jednoeazowe i kupie na bank wielorazowy bo nie mamy.

A pro po dezynfekcji..uzywalyscie badz planujecie zakup specjalnego plynu? Ja raczej tak..mam uzywane lozeczka wiec bede chciala je przetrzec czyms bezpiecznym dla dzieci to samo z zabawkami. Mozliwe ze kupie tylko raz..ale chyba na poczatek przejade wszystko szmata z takim plynem;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków dla mamy i dziecka wysyłam Wam obrazek, który może w czymś pomoże :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfd3b3ee6fd7.jpg

AllishiiA lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wanienke sama i jak kapalismy to wkladalismy ja do wanny a odkąd siedzą sami kąpiemy ich razem w wannie :-) przewijak miałam taki na łóżeczko ale przykleilismy go na komode, zaraz wam zdjęcie spróbuję wrzucić. Nie miałam żadnego przescieradelka ani nie podkladalam podkładów :-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/e5359ae19d07d.jpg.html mam nadzieję że wejdzie :-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prysznic bardzo mala kabine, takze wanienke bedziemy stawiac u nas w pokoju. W lazience nie ma sie gdzie ruszyc. Do tego mieszkamy w 7 osob..wiecznie zajeta itp.

Roletka a dzieciaczki nie placza ze im zimno przy przewijaniu? Taki goly przewijak to wydaje mi sie byc nieprzyjemny dla ciala dziecka..ale wiecie jak ja sie znam;)

Pytalam na wrzesniowkach ale Wam skopiuje:
    Dziewczyny a jakie macie oswietlenie w pokoju dzieci? Nasze bable lozeczka maja w pokoju zrobionym z a'la garderoby..nie ma tam okna, wiec jest bardzo ciemno. Zaczelam sie zastanawiac nad takim swiatlem do kontaktu, ktore palilo by sie cala noc. Do tego jakas lampka, moze b6c tez ta z ikea wiszaca na sciane obok jednego z l9zeczek na ktorym bedzie przewijak, zeby w nocy nie palic jasnego gornego swiatla. Kurcze no ciezko jest mi cos wymyslic z racji tego ze tam nie ma okna, ktore daje swiatlo. Teraz np jest jasno na zew, a w tym pokoiku ciemno na maxa.

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona nigdy nie plakali że mają zimno ;-) przy przewijaniu mieli bodziaki ubrane a zanim zdjelam pampersa to już zagrzane było, po kapaniu kładł am ich z ręcznikiem więc też nie od razu bezpośrednio na przewijak :-) co do światła w pokoju to na zdjęciu co wrzuciłam widać, mamy lampki 3 nad lozeczkami a na środku żyrandol z Ikea który się otwiera i zamyka wtedy wiadomo daje mniej światła, ja na noc zaciagam im rolety to mają całkiem ciemno a jak któreś się obudzi to zapalam światło w łazience bo jest obok ich pokoju i mam lekko oświetlone u nich a i jeszcze mam w ich pokoju szafę która ma dwa światełka u góry

• bizona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety a ja myslalam ze wrzucilas zdjecie jakies z netu a nie swojego pokoju;) hehe. Kurcze bardzo ladnie tam u Ciebie widac ze macie duzo miejsca super:)
    A powiedz dzieci spia z Wami w pokoju? Ja do pokoiku dzieci mam dwa kroki, wiec lozeczka widze idealnie..mi sie wydaje ze ja poprostu bede schizowac jak nie bede widziec czy dzieci oddychaja czy nie spia itp. Stad myslalam o jakiejs lampce do kontaktu. Kurcze pewnie i tak kupie..ale chcialam wlasnie znac opinię innych.

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, nasz pokoik to jest oczywiście teraz wygląda inaczej jeszcze poszukam zdjęcie realnego bo nie zrobię nowego bo mamy tam teraz krzesła z salonu bo dzieci na nie wchodziły :-D a Pszczoły śpaly na początku przy mnie w kolysce później już u siebie :-)

• roletka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/2128bc56bb443.jpg.html
    https://zapodaj.net/74bfd762370a0.jpg.html
    https://zapodaj.net/36f3498a685c2.jpg.html
    https://zapodaj.net/2f08ea0f3541a.jpg.html

To przy okazji Pszczoły witają się z blizniakami tymi jeszcze w brzuszkach i tymi które już zaczęły poznawać ten świat :-)

AllishiiA, joaska1985, rodzynka66 lubią tę wiadomość

• bizona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lozeczka stoja tak jak na zdjeciach..no i na tym jednym kolo kom9dy przewijak. Oczywiscie wszystko zagracone bo co dostajemy, kupujemy to wrzucamy tam;) takze wyobraźcie sobie ze kiedys tam bedzie porzadek;)
    Aaa..no i ozdoby nad lozeczkami..chcialabym cos powiesic. Myslalam o dwoch obrazkach nad kazdym. Jak myslicie? Ok a to nasz bangladesz:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c97c9116f297.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88c93f648555.jpg

roletka, AllishiiA, joaska1985 lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo jakie szkraby cudowne:) az mi sie oczy zaszklily..odpiernicza mi przez hormony pewnie;)
    Fajny maja pokoik. I widze motyw pszczol przewija sie u Was na kazdym kroku;)

roletka lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ