Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie I raczej z mojej parki zrobily sie dziewczyny pewnosci do konca brak. Dzis mialam szyjke 3,8cm lekarz powiedział, że na nastepnej wizycie zalozy mi pessar, dla mojego bezpieczenstwa. Czy zakladanie jest bolesne? Jak dlugo to trwa? Z GORY DZIEKUJE ZA POMOC.
-
Przy 3.5 pessar ? Kurczę ja mam 2.73 i lekarz nie chce jeszcze nic założyć . 5 lipca mam połówkowe mam nadzieje ze wszystko będzie ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 08:03
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualny
-
No to macie dobrych lekarzy, mój pierwszy tylko kazał brać luteine a ten nowy mówi że już za późno na cokolwiek bo każda interwencja może skończyć się wywołaniem porodu (a szyjka 1cm..).
Rożki też zamówiłam na allegro. Przy pierwszym sprawdziły się, szczególnie jak Rodzina przyjechała zobaczycie małego i każdy chciał choć na chwilę potrzymać.
Wczoraj przyszła komoda kąpielowa, jest super wygląda lepiej niż w necie
Pokoik praktycznie gotowy, łóżeczka stoją myślałam o imionach nad łóżeczkami - w chińczyku są literki białe po 3 zł za sztukę, można coś wymyślić.
Kupiłam też wczoraj materiał na zasłonki do dziewczyn (biały w bzy), mama mi to przeszyje na maszynie i można wieszać
Wczoraj też każdy kto mnie widział reagował "o kur.. co ci się stało?!" a mnie tylko nogi spuchły - znowu same stopy od kostki w dół.
Dzisiaj wizyta w Gdańsku o 17:45, wyjeżdżamy już o 14:30 żeby uniknąć korków w okolicy Wejherowa i Rumi.
Odezwę się wieczorem po wizycie
-
O ja pierd..le biduuuulek bolą Cię bardzo? Mi puchna, ale nie az tak..no i nie bola na szczescie.
Kiedys jak mi w szpitalu zle die wkoli w nadgarstek w sekunde powstala gula wielkosci pilki od ping ponga..kazali mi ja to robic oklady z sody oczyszczonej. Ale czy w ciazy jest ok tez Ci nie powiem. Ja bym chyba podjechala gdzies do lekarza..kurcze nie wiem jak Ci pomoc.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
nick nieaktualny
-
Meg no faktycznie musisz się kobieto ucierpieć z tymi nogami,takiej opuchlizny to nie widziałam.A po nocy Ci ustępuje czy jest cały czas?
Powodzenia kochana na wizycie☺już początek 35 tyg u Ciebie.super.
Ja dziewczyny teraz siedzę u dentysty i zaraz wchodzę.jak zwykle przed wizytą mam strasznego pietra:-(już chciałabym być po.I mnie dzisiaj masakrycznie duszno ale może jakoś wytrzymam. -
Meg -współczuję opuchlizny. Wygląda strasznie. . Ciekawe z czego to ?woda sie tak zatrzymuje czy nie wiadomo od czego?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
gabi 7 wrote:Meg no faktycznie musisz się kobieto ucierpieć z tymi nogami,takiej opuchlizny to nie widziałam.A po nocy Ci ustępuje czy jest cały czas?
Powodzenia kochana na wizycie☺już początek 35 tyg u Ciebie.super.
Ja dziewczyny teraz siedzę u dentysty i zaraz wchodzę.jak zwykle przed wizytą mam strasznego pietra:-(już chciałabym być po.I mnie dzisiaj masakrycznie duszno ale może jakoś wytrzymam.
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Dziewczyny czy któraś się orientuje w ktorym tyg w ciąży bliźniaczej są szanse na przeżycie dzieci ? Ile muszą ważyć minimum. .?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Meg wspolczuje ;( mi tez pochnal, ale przy twoich to tak jak by w ogole... Mojej kuzynce tez tak puchly i niestety nie byla w stanie nic z tym zrobic, ale mysle, ze lekarz na taka opuchlizne powinien cos polecic i zapobiec chociaz troche...
Milego dnia wszystkim Ja jade na dzialke do cioci z dziecmi, bo ani na plac zabaw ani w domu juz sie nie da siedziec... A wiatrak cala noc chodzi, bo sie nie da spac
-
Meg biedna konsultowałaś to z lekarzem, czy to normalne że aż tak puchną nogi?
Ja już po wizycie moi chłopcy ważą 1268 i 1347 g różnica jest niewielka w pomiarach bo 6% więc mieszczą się jeszcze w błędzie statystycznym, wody ok, przepływy ok więc ttts póki co nas omija nadal ułożeni poprzecznie, przez ostatnie 3 tygodnie przybrali po 400 g więc jak tak dalej pójdzie to pęknę do tego 36 tc kolejna wizyta za 3 tygodnie.
Z tej radości zasiadam do zamawiania leżaczków z tiny love ;pczarnulka24, gabi 7, AllishiiA lubią tę wiadomość
j. -
Ja wyszlam do lumpa szukac szlafroka..wlasnie bierzecie cienki szlafrok do szpitala? Pozniej poszlam do apteki i po jakis 29 min wrocilam do domu i nadal sie poce..masakea. A jeszxze dzis ide na usg tarczycy..zanim dojade do kekarza tramwajem bez klimy to sie tak upocę ze bede smierdziec w gabinecie...trudno. ja z tych co sie poca zima..co dopiero dzis.
Emcia123, mój dr też miał takie troszkę zapobiegawcze podejście do pessara. Tm bardziej że miałam twardnienia brzucha ale z kolei szyjka nie była tak twarda jakby dr chciał.
Pamiętaj tylko o tym aby robić częste wymazy z pochwy. Bo pessar z jednej strony to ogromna korzyść dla ciąży ale lubią przyplątać się bakterie. Więc pilnuj tego sama i przypominaj doktorowi.
Założenie to dosłownie 3 sekundy. Będziesz czuła że coś Ci na tą szyjkę naszło i będzie po wszystkim. Nie boli
Meg a możesz wrzzucić link jaką komodę zamówiłaś?
Kurde a stopy- nigdy nie widziałam takiej opuchlizny. Koniecznie powiedz o tym dr na wizycie. Czy one są opuchnięte jak chodzisz czy cały czas? nawet po przebudzeniu?
jolka, piękna waga Najważniejsze że tego ttts ani widu ani słychu. Najbardziej się o to boję, choć na tym etapie ciąży to liczę że skoro wczesniej dziewczynki równo się wszytskim dzieliły to bedzie tak już do końca.
Bizona kochana gratuluję -1kg zobaczysz jaka laska bedziesz na tej diecie
Co do szlafroka też muszę kupić ale to już w necie. Dziś byłam u kosmetyczki i więcej nie wychodzę. Może sporadycznie. Całą ciążę przeleżałam i teraz 2 tyg sobie pozwoliłam na zakupowe szaleństwa ale po każdych jestem tak wykończona że zasypiam na stojąco. Teraz juz będę grzecznie siedzieć w domu/ogrodzie.
Dziewczyny a co z Kredową? Kurczę, myślę co u niej i cisz, nie odzywa się -
Ja tez nie wiem co sie dzieje i czytalam na podajze sierpniowkach czy ciazy blizn8aczej jak dziewczyny zwrocily uwage ze my tu sie zastanawiamy, a one chyba wiedza co sie stalo. Albo z moim mozgiem cos nie tak..i nie potrafie odczytać kontekstu. Bo to dziwne troche bylo.
Nie wiem..jesli wiecie dziewczyny to dajcie znac.
nick nieaktualny