X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 33tc :-)

gabi kciuki za wizytę :-)

Dziewczyny współczuję z tym puchnięciem, ja jak na razie (odpukać) nie puchnę, piję dużo wody teraz nawet ok 3l więc może to mi pomaga, ale za to boli mnie prawa stopa jak tylko trochę pochodzę, ale podobno to normalne że stopy i dłonie bolą i nawet puchną bo więzadła się rozciągają.

Czarnulka co do szyjki to wizyty kontrolujące jej stan co 2 tygodnie moim zdaniem wystarczą i jak mówił mój gin że przed badaniem warto mieć opróżniony pęcherz bo pełny może fałszować pomiary.

Bizona super że baby shower było udane, takie rzeczy bardzo cieszą :-)

Meg moje maluchy też mi dają w kość z kopniakami a najbardziej jak w nocy włażą pod żebra, albo śmigają po pęcherzu ;-)
    a i zgaga też mnie męczy już nawet w nocy, pomagam sobie układając poduszki wyżej

AllishiiA jak tam impreza?

gabi 7, czarnulka24, Meg85 lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka nie mam planowanej cc bo okazało się, że ciąża jest 2o (nadal nie jest jasne czy 2k czy 1k bo poprzedni lekarz dał ciała..). Większa i cięższa córa leży głową na ujściu szyjki więc lekarze mówią że jeśli nie przekręci się (a raczej już zostanie głową w dół bo od samego początku tak jest, zresztą jest baaardzo nisko bo na usg nie może jej zmierzyć dokładnie główki nawet) to mogę rodzić SN. I tak bym chciała ale jak się nie uda to wtedy cc będzie nieplanowana ;) w środę jadę do Gdańska do prof. Priessa na konsultacje i biorę ze sobą na wszelki wypadek walizkę szpitalną.
    Dzisiaj pokój dziewczyn schnie po wczorajszym malowaniu. Koty czekają w kolejce do weta. Żeby zdążyć przed rozwiązaniem je odrobaczyć. Zaraz lecimy na miasto z ostatnią listą rzeczy do walizki. W piątek dentysta i mam nadzieję, że już zostanie tylko czekać :)

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie nie raz o tym pisalyscie, ale powtorzcie proszę jakie macie wózki dla pociech. Czy jeden za drugim czy obok, najlepiej piszcie firmy to sobie poczytam o nich.
    Pogoda dziś nam sprzyja, słońca nie widać i pewnie będzie deszcz, jupi!!

Trzymajcie się dziewczyny, już bliżej jak dalej. U mnie dopiero 12 tydz się kula. Jest tu jeszcze jakaś mamusia na podobnym etapie? :)

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi u mnie już 24 tydz a o wózku jeszcze nawet tak na poważnie nie myślałam.jakoś nie mam jeszcze weny na zakup tego rodzaju,więc Tu tymbardziej masz jeszcze na to mnóstwo czasu☺

Ja właśnie zaraz będę mieć wizytę i od samego rana strasznie jestem poddenerwowana:-(

Meg jestem strasznie ciekawa co u Ciebie zdecydują w kwestii porodu bo i mnie też ciąża 1k2o.Ale ja raczej nastawiam się na cc.szczerze to przyjmę kazda decyzje oby tylko z dziewczynami było wszystko ok.wiadomo,ze w ciąży pojedynczej wolalabym sn bo tak rodzilam starsza córkę a o cc nie mam zdania :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 13:09

3i498u69fq9q84na.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a m jeszcze pytanie,która z Was jest tak jak ja w ciąży 1k2o,bo szczerze to się jakoś w tym wszystkim pogubilam☺

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolka, nie kupiłam tych kocyków.
    Byłam w Tesco jak były 30 % rabaty i znalazłam cudowne bawełniane kocyki więc stwerdziłam że na razie mi wystarczą a o takich cieplejszysz pomyślę później. Na lato mam tez pieluszki bambusowe i flanelowe.

Meg85 moja jedna córcia też leży główką tak nisko że dr ostatnio musiał mierzyć 2 razy bo przy pierwszym znacznie się pomylił.
    Obie są ułożone główkowo i dr poinformował mnie że mam możliwość rodzenia siłami natury. On jednak jest za opcją porodu bliźniąt zakończonym cc. I nawet sn nie biorę pod uwagę. Moim zdaniem za duże ryzyko.
    Moje dziewczynki w piątek ważyły po 1670 g wiec już nie mogę doczekać się przekroczenia 2 kg :)

didi31 wózek to był mój pierwszy dziecięcy zakup. Ja mam BUGABOO DONKEY TWIN. Kupiłam używany ale wygląda jak nowy. Już się nie mogę doczekać spacerów :)

gabi7, kciuki za wizytę, czekam na relację jak będziesz już po! Co do ciąży to ja jstem w 1k20o :)

Bizona mi tez już puchną stopy i dłonie, ale tak niewiele nam zostało...

Pat85 myslimy o Was, daj znać chociaż w dwóch zdaniach co u Was, jak się czujecie :*

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg podziwiam za odwagę, że rozważasz poród sn dwójki :)
    moje dziecie ułożone od początku poprzecznie więc nie ma nawet rozmowy o sn ale tak jak w przypadku Monako mój dr bierze pod uwagę tylko cc bo bezpieczniej.

Monako szkoda, że ich nie kupiłaś bo byłam ciekawa opinii bo wyglądały cudnie :) i sama je rozważam. Na pewno też kupię jakieś cieniutkie ale biorąc pod uwagę, że chłopcy urodzą się max w połowie sierpnia to pewnie już niewiele ciepłych dni przed nami będzie zanim wyjdziemy ze szpitala itd. A Twoje dziewczynki tak ładnie rosną że rzeczywiście do rozwiązania będzie po 2kg do kochania :)

didi ja kupiłam wózek jeden za drugim tako duo z budką moonlight vela

gabi u mnie również 1k2o

Meg85 lubi tę wiadomość

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja właśnie po wizycie i moja szyjka ma tylko 2.73 to źle? Lekarz za bardzo się nie przejął tylko mówił żeby brać min luteine 100x2
    Kutfaaa... masakra zawsze coś :(
    Ostatnio mu wspominałam o pessarze to mówił ze to wcale nie jest takie dobre i na razie kontrolujemy.

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka szyjka 27mm to jeszcze nie tragedia, mój gin mówił i w szpitalu też powtarzali że norma to 25mm, poniżej tej granicy zakłada się pessar albo szew, ale on w ciąży bliźniaczej jest niewskazany i ważne jest aby szyjka była zamknięta i nie rozwarta. Bierz tą luteinę i leż jak najwięcej, zobaczysz jak się sprawy mają po tych 2 tygodniach i jak dalej się będzie skracać tfu tfu.. to naciskaj gina na założenie tego pessara.
    Trzymam kciuki żeby się już więcej nie skracała.

Gabi u mnie ciąża 2k2o

czarnulka24 lubi tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi u mnie ciąża 1k2o

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula1983 wrote:
    czarnulka szyjka 27mm to jeszcze nie tragedia, mój gin mówił i w szpitalu też powtarzali że norma to 25mm, poniżej tej granicy zakłada się pessar albo szew, ale on w ciąży bliźniaczej jest niewskazany i ważne jest aby szyjka była zamknięta i nie rozwarta. Bierz tą luteinę i leż jak najwięcej, zobaczysz jak się sprawy mają po tych 2 tygodniach i jak dalej się będzie skracać tfu tfu.. to naciskaj gina na założenie tego pessara.
    Trzymam kciuki żeby się już więcej nie skracała.

Gabi u mnie ciąża 2k2o

No dziś właśnie zrobił lekarz posiew bo chciałam. Bo gdyby coś to zeby zdarzyć wyleczyć ewentualna infekcje gdyby była. 5 lipca mam połówkowe. Oby nie bylo systemu podkradania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 18:10

07.06.2019 synek

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka ja mam pessar i cieszę się z niego. Fakt wyszły mi syfiaste bakerie i brałam antybiotyk. W piątek powtarzamy wymazy i zobaczymy co tm się dzieje.
    Z bakteriami można jeszcze walczyć ale z brakim szyjki już nie...
    Tylko tak jak pisze agula- do 2,5 to szyjka jest ok i lekarz nie interweniują.
    Co do szwu- u mnie nie było opcji przy ciąży bliźniaczej ale na innych forach mamy piszą że miały zakładany szew.

jolka co do kocyków to stweirdziłam też że mogę zażyczyć sobie na prezent bo juz znajomi wypytują co bym chciała, czego mi brakuje lub co by się przydało.

Was też już pytają? bo z jednej strony głupio tak narzucać komuś coś ale często prezenty mogą się powtarzać...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

U mnie weekend spokojny,nawet się trochę wyspałam.

Gabi u mnie też 1k2o

Odpukac jak narazie nic mi nie puchnie ale za to okropnie bolą po południu.
    Jutro zaś wizyta ciekawa jestem jak tam moja szyjka ;)
    Monako super wagę mają twoje dziewczyny.

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin mówiła jak będą obie główką w dół to można naturalnie rodzic, ale ja jakoś wolę cesarke. Jak narazie są ułożone do Cc ale jeszcze mogą się obrócić. Ze względów bezpieczeństwa zdecyduje się raczej na cesarke ,boję się po prostu ze wyjda jakies komplikacje.

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi ja mam zamówiony wózek Dorjan Linen Line Twin.

Jolka - ja się po prostu boję cc :) coś czuję że szybko pójdzie bo mam szyjkę 10mm.

Dzisiaj mam tak spuchnięte kostki, że jak chodzę to czuję jak mi "galareta" się trzęsie.. Palcami już ruszać nie mogę :(

Skurcze dzisiaj wróciły, znowu mnie męczą. Byliśmy w mieście, chyba wszystko do szpitala już mam.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź odnośnie rodzaju ciąży ☺
    Ja melduję się po wizycie,która strasznie się stresowalam.Wszystko w najlepszym porządku☺szyjka ponad 3 cm,tyle samo co na ostatniej wizycie,więc się nie skraca,zamknięta i twarda a dziewczyny rosną symetrycznie i obie waza już ponad pół kg☺,wody w normie.strasznie się cieszę ale skakać do góry nie mogę,bo wolę nie ryzykować ☺- to taki żarcik ☺

Joaska trzymam kciuki za Twoja jutrzejsza wizytę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 20:21

joaska1985 lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi gratuluję super wiadomości :)

Rozmawiałam dziś z kuzynka męża,rok temu rodzila dziewczyny z ciąży takiej jak moja 1k2o. Jak już wyszły ze szpitala to powiedziałam mi ,że jej dziewczyny około 3 miesiące nosiły rozmiar 50.(przy wypisie 48cm)wiadomo że u każdej będzie inaczej ale zawsze dobrze wiedzieć. No i poradziła mi duzoooo bodziakow i pieluch bo non stop się im ulewalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 21:38

gabi 7 lubi tę wiadomość

• _tika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje super szybko rosną, bo też przy wypisie miały 49 i 48 cm a teraz ubranka na 50 i 56 są spakowane. Na długość sa za krótkie i rękawki też już 3/4 w kaftanikach się zrobily. Male w poniedziałek koncza 3 miesiące. Ale każde dziecko rośnie inaczej.
    My nosimy tylko 62 a czasem i wezsze 68 pasuje.
    Co do ulewania to u mnie tak samo. Teraz już dużo mniej ulewaja, ale też się zdarza. Na początek pieluchy tetrowe pralam codziennie a miałam sporo, cała pralka była samej tetry.

My też 1k2o.
    Jak dla mnie cesarka była nieprzyjemna i dłużej dochodziłam do siebie niz po sn gdy rodzilam synka.. Ale nawet wiedzac to nie zmienilabym decyzji o cc. To było dla moich dzieciaczkow :) Tez podziwiam za odwagę co do sn. Jednak jeśli masz dobry szpital i polozne, którym ufasz, że w razie najmniejszych wątpliwości zrobią cc, probuj:)
    Ja lezalam długo w szpitalu w ciazy i mialam codzień ktg takie dla blizniakow. I czesto na tym ktg bylo widać tylko jedno tetno, albo lekarz sam nie był pewien czy to tetno jednego, czy po prostu majq akurat tak podobne. wysłali mnie nawet na usg żeby sprawdzić czy na pewno biją oba serduszka.tak były ułożone niefortunnie te moje dziewczynki. To przewazylo w mojej decyzji o cc, bo nie wyobrażam sobie porodu, gdzie ma miejsce coś takiego.

Po drugie przy porodzie blizniat zwykle mama cały czas musi lezec pod ktg, to poteguje bol. Choć może nie u każdego tak jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 23:23

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Dokładnie Tika każde dziecko jest inne i inaczej rośnie. Dziewczyny od kuzynki mają już przeszło rok a dalej są drobniutkkie, mówiła że teraz ważą około 10kilo a ubranka pasują ż rozmiarem 80. U niej dziewczyny spały razem w łóżeczku prawie do 6 miesiąca razem bo się mieściły.

Ja jak zwykle już wyspana, ostatnio mąż zadowolony bo razem kawę rano pijemy :)

Meg współczuję z nogami, wyobrażam sobie jak to musi być męczące. Przy pierwszej ciąży też tak miałam pod koniec teraz o dziwo spokój.

Meg85 lubi tę wiadomość

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dzisiaj do fryzjera <3 w trzecim trymestrze można już farbować spokojnie (bez amoniaku),poza tym po porodzie nie wiadomo kiedy uda się wyrwać na taki luksus jak fryzjer :P
    Kupowaliśmy wczoraj butelki dla Glizd. Chciałam Avent lub Tommee Tippee bo te znam z czasów jak syn ciągnął butlę. Niestety było po jednej sztuce. Ale pani powiedziała, że lepsze od A. i TT są takie jakieś nowości, które dla mnie są nowe, a może słyszałyście lub używałyście już takich? Firma nazywa się DrBrown's Natural Flow. Kupiliśmy te butelki bo chciałam mieć już z głowy zakupy. Ktoś coś? :)
    PS czy Was też ciągnie ostatnio na słodkie i “śmieciowe" żarcie? Ja najchętniej ssałabym mleczko z tubki i zagryzała pizzą.. Pierwszy raz aż tak mocno czuję się jak narkoman na detoksie jak nie zjem słodyczy :P

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ