Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja położna polecała Tommmy Tippy aldbo dr Browna
Co do apetytu to ja bym ciągle mogła jeść lasanie i popijać piwem 0%- takim zimnym cytrynowym. A rbuzy i truskawki pożeram w ilościach ogromnych ale kusi mnie też na słodkie niestety
tika, a jak były ułozone dziewczynki w dniu porodu?
Dziewczyny odnośnie fryzjera to ja byłam w 3 trymestrze ( nie pamiętam dokładnie w którym tc) ale tak sobie myślę że w przyszłym tygodniu poszłabym jeszcze raz tylko wtedy chciałąbym je trochę rozjaśnić. Ale rozjaśniacz raczej niebezpieczny dla dzieci? Co myślicie? odważyłybyście się? -
U nas położna polecała medele http://www.medela.pl/dla-mam-karmiacych-piersia/produkty/karmienie/zestaw-smoczka-specialneeds ma trzy kreski którymi można regulować przepływ pokarmu - podobno szczególnie ważne u wcześniaczków więc ja na pewno zamówię dwie takie, mam jeszcze dwie małe z aventa i może dokupię dwie średnie z tt - zobaczymy co się najlepiej sprawdzi.
Monako ja farbowałam się zarówno w pierwszym trymestrze jak i w ostatni piątek i właśnie rozjaśniałam włoski od nasady - co do artykułów na temat farbowania to tak jak na każdy znajdziesz podzielone opinie - jedni piszą że to szkodliwe bo mogą przeniknąć substancje inni piszą że dzisiejsze farby mają dużo lepszy skład niż kiedyś i już taka ostrożność nie jest zalecana. Co do zasady nikt nie potwierdza żeby miało to szkodliwy wpływ bo nie ma takich badań, ale też z racji że nie ma badać nie da się tego wykluczyć. Poza tym żeby substancje z farby dostały się do krwioobiegu i do łożyska są niskie - skóra na głowie musiałaby mieć jakieś ranki itp, więc chyba najgorzej z wdychaniem amoniaku.
Ja wychodzę z założenia, że bez przesady i jeżeli nie farbujemy się co 3 tygodnie to raczej ryzyko zaszkodzenia jest niskie.
Ja tylko przed farbowaniem w czasie ciązy poprosiłam fryzjęrkę żeby nakładając od dołu sprawdzić jak zareaguje skóra bo wiadomo, że jest wrażliwsza i miałam otwarte drzwi żeby nie wdychać oparów.j. -
Jeśli chodzi o farbowanie to uważam tak jak Jolka15,teraz wszystkie lepsze salonu używają kosmetyków bez amoniaku i raczej takich przyjaznych dla skóry,więc poszlabym spokojnie robić się na bóstwo☺ja też się wybieram ale to za jakiś miesiąc i wcale się tym nie stresuje☺
Jeśli chodzi o butelki to na 100% albo Dr Brown albo TT. -
jolka, gabi dzięki Przekonałyście mnie. Jak nie pójdę przed porodem to później już nie wiem kiedy. Tak więc dzwonię się umawiać a jutro mam kosmetyczkę żeby z buźką też coś zrobić
I wogóle to napaliłam się na coś takiego, chyba będę męczyć męża o taki sprzęt:
https://mediamarkt.pl/agd-male/odkurzacz-philips-powerpro-aqua-3w1-fc6409-01
wcześniej myślałam o iRobocie ale koleżanka dała mi na kilka dni i jak dla mnie nie warto. Ale ten myjący odkurzacz to jakoś do mnie trafia. Przy dwójce brzdąców i dwóch kotach myślę że można zaoszczędzić trochę czasu. -
Dziewczyny melduję się po wizycie,
Moje panny ważą już 1655gram i 1736gram
Szyjka ma 3.58cm tak więc w porządku
Dziś miałam pierwsze ktg 30 min na jedna i 30 na druga pannę. Od teraz mam się stawiać raz w tygodniu na badanie ktg. Czy też macie tak często?AllishiiA lubi tę wiadomość
Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
joasia piękna waga dziewczynek
u mnie tydzień mniej niż u Ciebie jestem ciekawa ile ważą moi chłopcy ale muszę wytrzymać do jutra
chociaż dziś byłam w luxmed po skierowanie na tokso i lekarz był w ciężkim szoku że mam tak mały brzuch na 30 tydzień nie mówiąc już o dwóch dzieciaczkach i jestem ciekawa czy przekłada się to bardzo na mase maluchów
i dziewczyny w SMYKU mega promocje
joaska1985, Meg85 lubią tę wiadomość
j. -
A ja sie witam przeziebiona od dwoch dni. Prawie caly czas spie..ale robi sie coraz lepiej. Piszecie ze macie zachcianki..ja jak jestem chora zawsze lubie zjesc frytki czy pizze cos co wiem ze z zasady jest smaczne bo i tak smaku zabardzo nie czuje. A na diecie musze jesc same niedobre rzeczy dla mnie..jogurty naturalne same warzywa surowe itp ogolnie jak na chorobe nie bardzo.
Butelki mamy dwie z Aventu. Jeszcze chce jakies dwie dokupic. Tt albo Dr B. Wy macie te antykolkowe z rureczkami czy jakie??
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Przy córce miałam antykolkowe butelki dr Brown. Niestety kolki były straszne pomimo tych butelek, a czyszczenie tej rurki jest mocno upierdliwe Także ja dr Brown nie polecam.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
MoNaKo wrote:jolka, gabi dzięki Przekonałyście mnie. Jak nie pójdę przed porodem to później już nie wiem kiedy. Tak więc dzwonię się umawiać a jutro mam kosmetyczkę żeby z buźką też coś zrobić
I wogóle to napaliłam się na coś takiego, chyba będę męczyć męża o taki sprzęt:
https://mediamarkt.pl/agd-male/odkurzacz-philips-powerpro-aqua-3w1-fc6409-01
wcześniej myślałam o iRobocie ale koleżanka dała mi na kilka dni i jak dla mnie nie warto. Ale ten myjący odkurzacz to jakoś do mnie trafia. Przy dwójce brzdąców i dwóch kotach myślę że można zaoszczędzić trochę czasu.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Tez myslalam o tym odkurzaczu Mam dwa koty i albo siersc na podlodze albo zwirek. Czytalas moze czy ma dobre opinie?
natty jest bardzo dużo dobrych opinii ale są również złe. Wiadomo, wiele zależy od tego jakich efektów ktoś oczekuje. Ja byłam napalona na iRobota dopóki koleżanka mi nie pozyczyła. Tragedia! I tez cena 1500!
Co do tego philipsa to przejadę się z mężem do media markt w weekend i moze zrobią nam jakąś prezentację, pokażą jak działa. Pieniądze nie małe więc chciałabym być zadowolona z zakupu dlatego musiałabym przekonać sie na żywo zanim go kupię. Jak coś to zdam relację Ale kusi mnie bardzo!
joaśka a ja myślałam że to moje dziewczyny są duże. Twoje brzdące rosną imponująco. Gratulujęnatty85, joaska1985 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a kupujecie rożki niemowlęce??
Bo w sklepie to widziałam same takie grube ale myślę że tatusiowi byłoby lepiej trzymać takie maleństwa. Tylko że w sierpniu to jeszcze mogą być upały.
Zastanawiam się tez nad śpiworkami bo mam tylko dwa otulacze z moterhood... -
Joaska gratuluję pięknej wagi dziewczynek☺
Monako ja mam 2 rożki po swojej córce ale bardziej praktyczniejsza była u nas taka plaska dłuższa prostokątna poduszeczka np. Gdyby tatuś bal się wziąć bez☺ja np. Karmilam na tej poduszce bo było mi wygodniej a w wakacje raczej na rożek za ciepło.moja córka urodziła się w czerwcu i tylko w szpitalu z nich w zasadzie skorzystałam.joaska1985 lubi tę wiadomość
-
gabi ja mam dwa takie fajne nie za grube kocyki i tez pomyślałam że zawsze mozna je w te kocyki owinąć zamiast w rożki. Chyba z tymi rożkami poczekam. Mam otulacze, mam kocyki, zobaczę co się sprawdzi
A wogóle to dopada mnie taki apetyt że jestem przerażona. Zjadłam naleśniki z całym słoikiem dźemu jagodowego i mam wyrzuty sumienia bo skusiłam sie wcześniej na 4 czekoladki do kawy.
Nie mogę jeść takiego syfu ale to silniejsze ode mnie -
Hej dziewczyny!
Po imprezie super troche pomalu potanczylam, bylo naprawde super ze wzgeldu na meza do 12.30 bylismy, bo tak sie fajnie bawil, ze zal mi bylo jechac bo ja juz o 10 bym pojechala
Ja wanienke mam duza i gabke na to pielucha...
Wozek na pierwsze pol roku kupilismy adbor duo uzywany na wiosne jak dzieci juz beda samodzielnie siedziec mamy zamiar kupic laske jedna obok drugiej... Mieszkamy na 3 pietrze i taki ciezki wozek nie dam rady sama wniesc, a gdzie tam zakupy i dzieci
U mnie 2k2o.
Od kad wiecej leze to brzuch juz przestal tak twardniec i bolec, czasami nawet nie biore tej nospy co mi kazal, bo jak mnie nie boli to stweirdzialam, ze szkoda sie faszerowac lekami... Wizyta za tydzien we wtorek, wiec dalej lezec i zobaczymy
Monako i joaska super waga dziewczynek do porodu beda mialy fajna wage
Wszystkim gratuluje udanych wizyt
A co do upalow to ja mam dosc, czuje sie przez to taka slaba i tylko lezec...
Ja mam butelki z aventu.
Ja mam rozki, mam takie ceinkie i kilka grubszych. Przy pierwszym dziecku bylam z tego bardzo zadowolona i latwiej niektorym trzymac dzieci;)
Ja dzisiaj mialam ochote na slodkie to zjadlam marsa, ale tak ogolnie to nie moge na slodkie patrzec, ale owoce to bym jadla kilogramami a i brzuch w koncu zauwazaja i mowia, ze teraz to juz sie nie da ukryc (najwyzsza pora) w ciagu miesiaca naprawde zrobil sie imponujacy niestety nie mam jak zrobic zdjecia...
-
nick nieaktualnyCo do butelek to u Nas sprawdziły się świetnie Avent Natural, kolek nie było.
A co do rożków to u mnie przydawały się bardzo i do dzisiaj czasem je używam jeszcze nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez nich. Teraz mam 6szt, początkowo miałam tylko 2, ale dokupiłam 4 bo przydawały się, a ciągle jakiś był brudny -
Monako ja mojego Damiana nie widziałam z dzieckiem mniejszym niż roczne myślałam że będzie się bał wziąść Pszczoły na początku a on po prostu je wziął, co więcej to on pierwszy ich kapal, on pierwszy zmieniał pampersy
MoNaKo lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam rozki kupilam na allegro za 19 zeta. Wydaha mi sie cienkie..tzn maja tam haka a'la wate w srodku ale nie sa mega grube. Nie byl to majatek wiec zaryzykowalam. A noz mega sie sprawdzi. Jak nie bedzie kolderka do wozka.
Mamy 2 rozki, 2 piluchy bambusowe 120x120 , 2 ciensze kocyki z poliestru i 2 kocyki ocieplane z motherhood.
Wazylam sie dzis ale na innej wadze niz w szpitalu i schudlam 1kg. Takze dieta cukrzycowa dziala;) jaram sie hehe Dostalam tez insuline w zastrzykach ale po zastrzykach do ivf to dla mnie pikus;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec