X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg ja też chcę tą komodę. Jak bedziesz już po wizycie zdawała nam relacje i dobre wieści to daj znać czy ona jest profilowana w środku i tak na oko jak myślisz- długo możnea będzie tej komody używać?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg jak tam po wizycie? Ja też tam chodziłam, ale do prof. Świątkowskiej ;)

Meg85 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Macie coś sprawdzonego na takie puchnięcie? Woda z solą już nie pomaga..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f74efee3f42.jpg

Napar z pokrzywy do picia :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka15 gratuluję udanej wizyty☺

Czarnulka u dentysty było ok,tylko teraz mnie cały czas ten ząb cmi:-(następna wizyta za 2 tyg ale jak mi do jutra nie przejdzie to startuje tam jutro i niech coś mi z tym zębem zrobi.

3i498u69fq9q84na.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak:
    Jesteśmy w drodze powrotnej jeszcze (Rumia i przystanek na lody w McDonaldzie :P ).
    Wizyta ok, dziewczyny znów rosną nierówno - jedna ma 2227g a druga 1750g. Aż mi się wierzyć nie chce, że przez tydzień jedna przybrała 35g a druga ponad 400g.. Miałam ze sobą walizkę spakowaną w razie co ale jednak powiedział, że nie jest źle i mogę wracać do domu :)
    Jak dojadę to zrobię fotki komody i wrzucę tutaj bo w necie sam opis jest słaby.. Jest lekko profilowana ale tylko dno, na pewno nie posadzisz tam dziecka tak jak np w wannie Onda (wolałam tą Onda ale stelaż trudno dostępny i drogi).

Co do picia pokrzywy - odpada, jestem uczulona :/ na większość ziół mam uczulenie (przy odczulaniu na komosę, bylicę i babkę lancetowatą dostałam zapaści).

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Nadrobilam zaległości w czytaniu w końcu.
    Gratuluję udanych wizyt i dużych maluszków wszystkim Wam i każdej z osobna :) no i trzymajcie się jak najdłużej!
    Meg współczuję stóp! Dobrze, że to już końcówka!
    A ja nadal kursuje między domem a szpitalem. Jak jestem w domu to odciagam mleko, jem (apetyt mam przerażający) albo w przerwach między tym śpię ;)
    Po tygodniu z każdym dniem wracam do stanu normalności i mam nawet coraz mniejszy brzuch. Tylko jestem strasznie słaba fizycznie - tydzień w szpitalu w łóżku mnie wykonczyl (plus psychicznie był jeszcze gorszy).
    No a chłopaki uczą się wcinac mleko z butli i idzie im coraz lepiej :) przybierają też na wadze powoli. Ale to nadal kruszynki i mimo 54cm Czarka nadal śmiało mieści się w najmniejsze ciuszki. Na pewno zostaną do skończenia 37 tygodnia i mam nadzieję że ani dnia dłużej, bo już bardzo chcemy mieć ich w domu! Ogólnie to są mali, ale bardzo dzielni i szybko robią postępy :)
    Na oddziale sporo bliźniaków i trojakow urodzonych przed 30 tygodniem. A córeczka jednej dziewczyny ważyła tylko 650g ale nie pamiętam z którego tygodnia, teraz już prawie kilogram. Więc moje 33 tygodnie uważam za nie najgorszy wynik.

a5707df13e.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pat☺super ze Twoje chłopaki sa dzielne i świetnie sobie radza.jeszcze troche i bedziecie wszyscy razem w domu.ucaluj swoich dzielnych kawalerów ☺

3i498u69fq9q84na.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg dobrze, że wracasz do domu, zawsze to lepiej :) A na jaki poród się nastawiacie? No i co lekarz na te opuchnięte nogi ?

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie moge znaleźć waszych postów odnośnie co potrzeba dla maluszków kupic tzw jaki krem na oparzenia, plyn do kąpieli, i inne . Bylabym wdzięczna za listę

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4add579e4c3f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9d507ae328e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e412bfeacdd4.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db544e4ecd03.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad20724d1422.jpg

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka nastawiam się na sn, być może w Gdańsku na Klinicznej. Jeżeli nic się samo nie zacznie mam stawić się około 18 lipca na izbę przyjęć.

pirelka lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg fajowe zakupy☺rany 18 lipca to już tuż tuż ☺lada moment będziesz już widzieć swoje dziewczyny.

3i498u69fq9q84na.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg trzymam kciuki :) ja też sn i też na klinicznej.

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg co do wagi dziewczynek to pamiętaj ze jest to waga orientacyjna.
    U mnie dr ostatnio miał problem z pomiarem i mówi że jedna 2300 a druga ponad 1600.
    Powiedziałam że to nie możliwe bo tydzień temu jedna miała 1420 a druga 1440. Zmierzył jeszcze raz i juz było ok. U mnie jedna jest tak nisko głowką ułożona że naprawdę trzeba się nieźle nagimnastykować żeby w miarę dobry pomiar zrobić.
    Co do komody- wczoraj też zamówiłam ale dałam mężowi wybór bo to on w końcu bedzie kąpał. Wybrał ceba bayby laura ale jest bardzo podobna do Twojej.
    Mam nadzieję że będą się fajnie sprawdzać.
    Meg, podziwiam za to że chcesz próbować rodzić sn. Ja mam dwie dziewuchy główkowo i lekarz poinformował mnie że gdybym bardzo chciała to mogę spróbować ale nawet on jest za zakończeniem ciąży przez cc. Więc u mnie sn na pewno odpada.

Pat85 dobrze że chłopaki są pod opieka ale rozumiem, że chciałąbyś być już z nimi w domku.Najważniejsze że nabierają ciałka i potrafią ciągnąć butlę. Do mnie cały czas nie dociera że Ty juz :) trzymam za Was mocno kciukasy a faktycznie porównując Twój termin porodu a poród w 30 tc to dla takich szkrabów jest to przepaść. Więc Twój wcale nie jest taki zły. Spij teraz ile możesz, dbaj o siebie i informuj nas co u Was :* :* :*

Dziewczyny a będziecie przechowywać komórki macierzyste z krwi pępowinowej?
    Ja bardzo poważnie się nad tym zastanawiam...ale decyzja nie łatwa.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako u mnie jedna jest główkowo a druga pośladkowo. Lekarz mówi że jak jedna pójdzie głową w dół to druga obojętnie jak się ułoży - i tak łatwiej ją będzie wyciągnąć. Też ta co jest głową w dół siedzi tak nisko, że miał problem z pomiarem. Nie pierwszy raz. Główkę można było zobaczyć tylko do warg, nosek już jest nieosiągalny.
    Pirelka to rozumiem, że jesteś z Trójmiasta? :) ja mam do Gdańska do samego gabinetu doktora 136km a na Kliniczną ciut dalej. Nie wiem czy w razie co zdążę. Leżałam tam w kwietniu na patologii. Warunki są straszne :P jak w głębokim PRLu :P ale z kolei sprzęt i fachowcy są mega. Na ścianach zdjęcia odratowanych bliźniaków z wagą urodzeniową nawet 400g!

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat cudownie, że chłopcy rosną i mają się co raz lepiej :) troszkę podrosną i zaczną nadrabiać masę zobaczysz :) czy Julek też już jest poza inkubatorkiem? Jak z laktacją po cc i bez przystawiania maluchów? Laktator na dwie piersi się sprawdza? Odopoczywaj teraz dużo żebyś się zregenerowała po szpitalu i po tych wszystkich przeżyciach i dbaj o siebie :)

U mnie też wczoraj dr najpierw się trochę wystraszył, że mniejszy chłopak ma dużo dużo za mały brzuszek ale jak zmierzyliśmy drugi raz to już pomiary wyszły ok - kwestia uchwycenia brzdąca a nie jest łatwo - u nas w szczególności jak jeden leży na drugim ;-)
    Meg jak do 18 lipca dasz radę to szacun :) trzymam kciuki bo wiadomo im dłużej w brzuszku tym dla dziewczynek lepiej.

Monako już kiedyś pytałam o komórki macierzyste - my się nie decydujemy, decyzja jest bardzo trudna i sami nie jesteśmy do niej przekonani w 100% ale więcej jednak było na nie niż na tak, pobranie krwi pępowinowej jeżeli miałaby się kiedyś przydać w chorobie np nowotworowej starcza tylko do 40 kg co oznacza że w przypadku osobnika już dorosłego potrzebujesz jeszcze innego dawcy, zgodność dla rodzeństwa jest max do 70%, dla rodziców do 40% a im dalej tym mniej, słyszałam też opinię, że komórki pobrane od dziecka nie nadają się do wykorzystania stricte dla niego ponieważ jeżeli to dziecko od którego je pobrano zachorowało to oznacza, że krew już miała dany gen odpowiedzialny za chorobę, wykorzystanie ich na dzień dzisiejszy jest niewielkie głównie w bardzo rzadkich chorobach krwi lub w medycynie estetycznej. Najważniejszy argument dla nas ZA był taki że gdyby kiedykolwiek cokolwiek tfu tfu to będziemy żałować że nie pobraliśmy ... Ale jednak postanowiliśmy, że nie.
    Monako zorientuj się czy jeszcze w ogóle możesz ewentualnie zamówić zestaw startowy bo z tego co pamiętam mieliśmy na szkole rodzenia informację, że najpóźniej należy decydować się do 30 tc aby został on przygotowany i dostarczony do Was.

Ja wczoraj z kolei miałam na szkole rodzenia temat szczepień powiem wam że nie ogarniam tego :P

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienia - uważajcie na to bo lekarze mają zyski że sprzedaży szczepionek. Moje dziecko miało NOP, dlatego wiem co mówię, mimo że cześć znajomych nazywa mnie oszołomem antyszczepionkowym. Ja jestem za wolnością wyboru - kto chce niech sobie szczepi ALE - niech wie co może się stać. Żeby to była świadoma decyzja. Wejdzcie na np Facebooku na Stop NOP i przeczytajcie kilka relacji rodziców, których maleństwa zmarły po szczepieniach lub są trwale uszkodzone, niepełnosprawne.. Za granicą zmarły bliźniaczki po szczepieniu na bodajże DTP.

Nie odbierzcie mnie źle proszę, ale uwierzcie, że nie chciałybyście przeżywać tego koszmaru, który ja musiałam (plus mniej więcej w tym samym czasie rozwód z Debilem - tzn byłym mężem).

Najważniejsza jest wiedza i świadomość a nie ślepe zaufanie komuś, kto ma z tego zysk. W przeszłości udowadniano że cukier jest zdrowy i żeby go dzieciom nie żałować, że papierosy nie szkodzą, a co wyszło po latach? ;)

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg tak jestem z Trójmiasta, mieszkam w Gdyni ;) faktycznie porodówka wyremontowana, ale szpital to przedwojenny budynek, PRL rządzi :D Oddział dziecięcy jednak bardzo dobry, opieka świetna, w razie wu możliwośc przebywania rodziców również bardzo dogodna.
    Trzymam za Was kciuki ;)

• jolka15 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wam lekarz kazał liczyć ruchy? Czytałam na wrześniówkach, że większość liczy ruchy od 30 tc, mi dr nie zalecał ale też do końca nie wiem jakbym miała to uczynić bo jednego dzieciaczka czuje mniej z tego względu, że brat na nim leży. Czy wy liczycie u siebie?

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie liczyłam i lekarz nie kazał, pytał tylko czy czuję ruchy i tyle.

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ