Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za przyszłe wizyty
Bizona mam nadzieję że to nic poważnego z tym gardłem, a próbowałaś miodu, imbiru i cytryny? są też fajne tabletki na gardło dla kobiet w ciąży prenalen.
Meg normalnie dostaniesz 500+ na każde dziecko jeśli sprawujesz nad nimi opiekę tzn jeśli masz już jedno starsze dziecko to dostaniesz na bliźniaki 1000zł lub 1500zł jeśli dochód na członka rodziny nie przekracza 800zł i nie liczą się w dochód na ten moment alimenty ani inne pobierane zasiłki.
Jeśli chodzi o komodę kąpielową to mam taką jak Meg razem z przewijakiem.
Co do butelek to miałam na początek 2 te najmniejsze z Aventa naturals, ale właśnie wczoraj dostałam od mojego brata paczkę z Anglii a tam taki pakiecik do tego przysłał 8 paczek pampersów i 12 paczek chusteczek nawilżanych
-
My mamy jedna pake 0 i jedna duza pake 1 pampers premium care. Aa i jeszcze mam Dady 1. Wszyscy nam doradzali zeby od razu nie kupowac hurtowych ilosci, bo nie wiadomo ktore beda ok. Mieszkam w centrum, wiec pelno sklepow dookola jak by nagle trzeba bylo dokupic. Jak juz cos mi sie sprawdzi wtedy zamowie duuuza ilosc.
O kurde ale paka extra:) mamy te same smoczki;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:42
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
jolka15, wczoraj na maila dostałam materiały i cennik żeby się zapoznać. Masakra jak daje marketingiem. Mój mąż nie jest lekarzem ale ma dużo wspólnego z kręgiem medycznym więc przygotuje dla tej Pani obszernie długą listę pytań. Na pewno nie podpiszemy żadnej umowy pomimo cudownych promocji jakie są właśnie do poniedziałku z okazji dnia ojca.
Dziewczyny a wogóle to jestem przerażona- nigdzie nie mogę znależć wyniku na cytomegalie a wiem, że miałam robioną tylko dawno temu. Z tego co pamiętam, nic mi nie wyszło ale dr w karte nie wpisał i załamka
Kiedy Wy robiłyście badanie na CMV? Robiłyście wogóle? Bo może ja sobie coś wymyśliłam i jest nieobowiązkowe? Ale w karcie ciąży jest rubryka żeby wpisać tam wynik.... -
Syn mieszka ze mną, jego ojciec ma ograniczone prawa, a alimenty ściągane są sądownie od dziadków (a od byłego zaległości ściąga komornik sądowy). Mam więc nadzieję, że dostaniemy kasę bo po macierzyńskim mam zamiar iść na wychowawczy.
W smyku są fajne przeceny, a jak macie kartę smyka to jeszcze naliczają punkty do kolejnych zniżek. Na stronie internetowej też są rabaty. Ja kupiłam dwa kompleciki za w sumie 70parę zł a normalnie musiałabym zapłacić ok 130.
Mój psycho-włoski-kibic (czyt. mąż) wymyślił, że zrobimy nad łóżeczkami imiona z literek. Byliśmy w Castoramie po inne rzeczy a ten szuka farby do drewna. Pytam się po co, co chce malować. A on chce kupić zieloną i czerwoną żeby imiona miały kolory flagi włoskiej....
Pomijam fakt, że pokój jest w kolorach kremowo-jagodowych,trochę różu (tylko łóżeczka niebieskie) i te czerwono-zielone literki to będą taaak pasowały jak świni siodło...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:32
bizona lubi tę wiadomość
-
Monako na mojej liście badań nie ma cmv, ani też w karcie nie mam miejsca na taki wpis. Monako dopytajcie też o kwestie bliźniąt 1k bo nam mówiono, że wtedy można pobrać od jednego, tylko nie pamiętam na ile wtedy zgodność oceniono. I też dość ważna kwestia, jeżeli po badaniu pobranej krwi okazuje się, że ma jakieś bakterie, to jest nieprzydatna. Ale nie badałam statystyk w ilu przypadkach tak się dzieje.
Agula to Ty już dylematu co do butelek i smoczków nie masz super prezent!
Ja smoczki wrzuciłam z lovi ale nie wiem czy nie wezmę jednych z aventu a jednych z lovi żeby zobaczyć co bardziej podpasuje.
Bizona właśnie też myślałam, że te 88 pampersów to strasznie dużo ale mąż mnie zbił z tropu uznając, że biorąc pod uwagę średnie zużycie 7-10 pieluch dziennie przez dziecko to ta ilość przy bliźniakach wystarczy na 4/5 dni. I też nie wiem czy brać te 2-5 kg czy 0 newborn >2,5kg.j. -
jolka15 uspokoiłaś mnie z tą cytomegalią ale i tak zapytam dr czy zrobic to badanie czy nie ma takiej potrzeby.
Dziękuję tez za podpowiedzi pytań, lista będzie bardzo długa ale po tym materiale nabrałam sporo wątpliwości:
http://rodzicielstworadosci.com/ciaza-i-porod/zanim-pozwolisz-pobrac-krew-pepowinowa/
-
Monako ja CMV miałam robione na początku ciąży razem z Hiv, Vdrl, Hcv,Różyczka i toksoplazmoza i wszystkie wyniki mam wpisane w kartę ciąży. Teraz na wizycie gin ma mi pobrać GBS i trzeba będzie powtórzyć HBS. HCV,WR,HIV i Toxo IgM bo wymagane w 3 trymestrze.
-
Hej dziewczyny!
Ja sie od dwoch dni gorzej czuje... Ciagle pobolewa mnie brzuch, takie albo miesiaczkowe bole, albo klocie... Teraz biore nospe i leze, ale jak tylko wstane nawet do ubikacji to znowu boli. Nie jest to mocny bol, taki bardzo delikatny, ale sprawia dyskomfort i tylko sie modle, zeby to nie bylo skracanie szyjki... A do tego moj synio goraczkuje, ale przynajmniej lezy ze mna A najbardziej jestem przerazona, ze tyle rzeczy mi jescze brakuje...
Bizona ja tez ostatnio czuje jakby raczke, albo nozke takie fajne to
Butelki mam po dwie z aventu duza i mala. Jak bedzie potrzeba to sie dokupi... a planu porodu przy pierwszym porodzie nie mialam i teraz tez nie bede sobie tym glowy zawracac
Agula super paka
Pampersy najlepiej lubialam dade, bo sa takie same jak pampers a nawet lepsze bym powiedziala Narazie kupi sie do szpitala,(myslalam o paczce 43 szt.) w razie czego sie dokupi, a zazwyczaj jak ktos przychodzi do maluszkow to jeszcze kupuje paczke pampersow
Ja jeszcze nie dostalam skierowania na tamte badania...
-
Allishiia a jak masz ułożone maleństwo? Ja mam często bóle miesiączkowe albo w krzyżu ale zawsze pojawiają się one wtedy kiedy córcia któa ma bardzo nisko główkę jest aktywna. Pytałam o to dziś dr i powiedział żeby sie tym nie martwić.
Kochane ja już po wizycie, córcie ważą 1946 i 1955 wiec kwestia 1-2 dni i bedą mieć po 2 kg!!! Kolejny etap na który czekałam. Wiadomości są dobre, pessar leży bardzo dobrze, brzuch idealny i z córciami wszystko dobrze a to przeciez najważniejsze.
Wyniki mocz i morfologię robię co dwa tygodnie i teraz mam wszystko bardzo dobrze. W razie czego zrobiłam sobie też crp i jest ok.
Jak wszystko idzie tak pięknie to na oddział wybieram się 35t1 lub 2 dzień. Wtedy od razu zdejmują mi pessar i bedziemy czekać kilka dni na decyzję o cięciu.
Dr i ja jesteśmy w szoku bo po przygodach jakie miałam na poczatku nie sądził, że końcowy etap będzie taki spokojny.
Z badań mam zlecone VDRL, tokso, HBS ale myślę o tym badaniu na HIV bo jak trzeba to za jednym kłóciem bym zrobiła...Co do cytomegalii, nie kazał robić więc nie dyskutuję.
Pobrał mi też posiewy i zobaczymy czy antybiotyk wytępił mi te syfiaste bakterie które się przyplątały...
A wogóle to umówiłam się z babką na sesję noworodkową. Nie ma już terminów od dawna ale dla ciąży bliźniaczej zrobi wyjątek
I chwalę się- moję dwa szczęścia w brzuszku i 13 kg na plusie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1411fd044e62.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37b125bf076d.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c5524ef80bc.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 18:09
AllishiiA, czarnulka24, Bella93, joaska1985, bizona, rodzynka66 lubią tę wiadomość
-
Chyba wlasnie nisko glowka, to mnie bardzo uspokoilas ale mimo wszystko bede duzo lezec na wszelki wypadek
Gratuluje bardzo udanej wizyty teraz mozesz spac spokojnie jak dziewczyny takie duze ja tez czekam az osiagnal 2 kg to bede spokojna A Wygladasz swietnieMoNaKo lubi tę wiadomość
-
Monako wyglądasz świetnie,pozazdrościć☺a waga dziewczynek rewelacyjna,spokojnie dobija do 2,5kg i szybko wyjdziecie do domu tak jak to było u Tiki.
Dziewczyny a jak Wasze brzuchu?zrobiły Wam się jakieś rozstępy? U mnie jak do tej pory jest wszystko ok ale to dopiero 25 tydz. -
Dziękuję Wam za miłe słowa
Mam dwa sierściuszki- koty brytyjskie długowłose. Kocham ich puszyste futerko ale przy dwójce brzdąców stwierdziliśmy że będziemy je strzyc. W zeszłym tygodniu bylismy u kociekgo fryzjera i było ok ale za pierwszysm razem to miałam takie stresa jak one to przeżyją że prawie depresji dostałam czy dobrze robię.
I teraz wiem że to była dobra decyzja i dla nas i dla kotów
Co do brzucha- rozstępów nie mam ale mam bardzo widoczne żyły. Smaruję się od poczatku ciąży ale od połowy 2 trymestru to już tak intensywniej bo nawt 3 razy dziennie i za każdym razem czymś innym czyli w ciagu dnia uzywam 3 różnych smarowideł- Biooil, olejek baybdream, olejek ze słodkich migdałów i kokosowym. Chyba działa. Ale czasem tak mnie swędzi brzuch w okolicy pępka że nie powiedziane że i rzstępy się nie pojawią. Moja mama w pierwszej ciąży nie miała a w drugiej już tak. Ale przytyła 20 kg.
Allishiia jak możesz to dużo leż i wypoczywaj, na pewno to nie zaszkodzi a może bardzo pomóc. Ja przeleżałam prawie całą ciążę i warto było bo teraz jestem już na takim etapie że zaczynam być spokojna -
MoNaKo wrote:Allishiia a jak masz ułożone maleństwo? Ja mam często bóle miesiączkowe albo w krzyżu ale zawsze pojawiają się one wtedy kiedy córcia któa ma bardzo nisko główkę jest aktywna. Pytałam o to dziś dr i powiedział żeby sie tym nie martwić.
Kochane ja już po wizycie, córcie ważą 1946 i 1955 wiec kwestia 1-2 dni i bedą mieć po 2 kg!!! Kolejny etap na który czekałam. Wiadomości są dobre, pessar leży bardzo dobrze, brzuch idealny i z córciami wszystko dobrze a to przeciez najważniejsze.
Wyniki mocz i morfologię robię co dwa tygodnie i teraz mam wszystko bardzo dobrze. W razie czego zrobiłam sobie też crp i jest ok.
Jak wszystko idzie tak pięknie to na oddział wybieram się 35t1 lub 2 dzień. Wtedy od razu zdejmują mi pessar i bedziemy czekać kilka dni na decyzję o cięciu.
Dr i ja jesteśmy w szoku bo po przygodach jakie miałam na poczatku nie sądził, że końcowy etap będzie taki spokojny.
Z badań mam zlecone VDRL, tokso, HBS ale myślę o tym badaniu na HIV bo jak trzeba to za jednym kłóciem bym zrobiła...Co do cytomegalii, nie kazał robić więc nie dyskutuję.
Pobrał mi też posiewy i zobaczymy czy antybiotyk wytępił mi te syfiaste bakterie które się przyplątały...
A wogóle to umówiłam się z babką na sesję noworodkową. Nie ma już terminów od dawna ale dla ciąży bliźniaczej zrobi wyjątek
I chwalę się- moję dwa szczęścia w brzuszku i 13 kg na plusie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1411fd044e62.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37b125bf076d.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c5524ef80bc.jpg
Super ważą twoje maluszki
A jakie miałaś przygody na początku ciąży co sie działo? W ktorym tyg i przy ile cm szyjce założyli ci pessar?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewczyny Maluchy tak się rozpychaja w brzuszku że szok. Hehe ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 14:30
AllishiiA, agula1983, joaska1985, gabi 7, rodzynka66 lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka rowniez wyglaasz swietnie! tylko pozazdroscic i nie widac tych 7 kg na plusie
Ja mam 10 na ostatniej wizycie, ciekawe jak bedzie teraz a rozstepow nowych nie mam na razie i watpie, ze sie pojawia. za to po pierwszej ciazy mam masakryczne... ale juz do nich przywyklamczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulka u mnie to historia dosyc długa- pominę już 3 ciąże biochemiczne i starania przez 4 lata.
Ta ciąża jest dzięki in vitro.
Na poczatku krwiak- leżenie.
Ledwo krwiak się wchłonął to miałam mega twardy brzuch- leżnie.
Póżniej szyjka- trudno ocenic jaki miała pomiar w dniu kiedy dr zakładał mi pessar bo to było tak że byłam na IP z bólami i tam dr zmierzył że 2,5 cm. Po kilku dniach miałam badanie u innego lekarza ( mój był na wyjeździe ) i szyjka 2,2 więc masakra. Po kilku dniach znów IP czyli ten sam sprzęt co za pierwszym razem i szyjka 4,5 cm.
Mój dr po powrocie nie mierzył już szyjki tylko po badaniu palpacyjnym stwierdził że zakładamy bo nie jest dostatecznie twarda i tak trochę zapobiegawczo. Żałuję że nie zmierzył mi szyjki przed założenie pessara ale może nie chciał jej juz drażnić?
Przez szyjkę oczywiście- leżenie...
W międzyczasie stan zapalny, wysokie CRP i 2 tygodnie szpital- leżenie... Dodam że hemoglobina 5 i to nadaje się juz do przetoczenia krwi. Na szczęście udało się podnieść i jest ok.
Po szpitalu wszystko nieco się uspokoiło i od dwóch/trzech tygodni mogę żyć normalnie ale oszczędnie. Tylko że teraz nie mam już siły więc tak czy siak dużo czasu spędzam w łóżku.
Cała ciążą przeleżana ale dr twierdzi że gdybym nie była tak usłuchana to mogłoby się różnie skończyć.
Teraz walczę z bakteriami i mam nadzieję że wynik będzie dobry. Bo jeśli nie to trzeba bedzie pozbyć się pessara i wtedy raczej juz na oddział. -
MoNaKo wrote:czarnulka? Raczej śliczna blondynka
Śliczny brzuszek!!!27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity