X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne brzuszki! Trzymajcie się w komplecie jak najdłużej :)

Mam pytanko odnośnie ruchów bliźniąt: w którym tygodniu je poczułyście?
    U mnie na razie dość nieregularne bulgotanie, ale żadnych wyraźnych.
    21 czerwca lekarz mówił, że ładnie się ruszają i za ok. 2 tyg. powinnam czuć, ale wiecie jak to jest z tą niecierpliwością ;)

Meg85 - świetna komoda z wanienką i przewijakiem! Zainspirowałaś mnie tym "kompleksem", będziemy zamawiać w odcieniach beżu, akurat taka nam pasuje do łazienki :) Dzięki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 08:10

Meg85 lubi tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze mocniejsze ruchy, ktorych bylam pewna mialam w 19 tyg. ;)

Witam sie w 31 tyg. ;) Tak niewiele juz zostalo, a tyle do zrobienia jeszczee... ;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płeć poznałam póxno bo w 18 tc a ruchy takie konkretniejsze to w 24. Wcześniej bulgotanie ale to dla mnie nie były jeszcze znaczace ruchy :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    help me!
    dopadł nas jakiś rotawirus, tj.biegunka :/ Co mogę brać? Które probiotyki-enterol mogę? Albo węgiel aktywny po prostu? Smecta? Pomóżcie :(
    dużo piję wody żeby uzupełniać ją, u mnie nie jest źle gorzej z M ale w razie "w" wolę wiedzieć po co sięgać

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Allishiia i MoNaKo - czyli rozbieżność duża...pozostaje mi tylko czekać ;)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako Twoje dziewczyny pięknie ważą :) świetne wieści, że ta końcówka ciąży jest dla Ciebie lepsza :) a brzuszek rzeczywiście masz spory ale za to jaki ładny :)
    rożki mam dwa jeden miękki i cienki a drugi cieplejszy z wkładem kokosowym usztywniany.
    Monako zakupiłaś w końcu laktator lansinoh? też go rozważam, cena rozsądniejsza niż medela.

Bizona ja na początku ciąży złapałam przeziębienie.i poza tymi ciążowymi tabletkami do ssania to piłam ciepłe mleko z masłem i czosnkiem - okropne ale bardzo mi pomogło na gardło i przeszło w kilka dni.

Alishia jak się czujesz? mam nadzieję, że już lepiej? Widzę że chyba jestem najbliżej Twojego tc ;) ile ważą Twoje dziewczynki?

Dziewczyny jaką pojemność butelek bierzecie? mam dwie małe aventu 60 i chcę zakupić z tt 150?
    I czy kupiłyście już jakieś cieplejsze kombinezony dla maluchów? Ja nadal nie mam nic ciepłego dla nich ale też myślę czy już kupować czy nie wyrosną i czy w sierpniu nie wystarczy do przykrycia kocyk?

Mój brzuszek dziś ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2531a6a026cf.jpg

A my zamiast komody kąpielowej zakupiliśmy taki stelaż ze zwykłą wanienką https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39611cdeaf87.jpg

joaska1985, rodzynka66, AllishiiA, agula1983, czarnulka24 lubią tę wiadomość

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolka, mam kompleksy jak patrzę na twój brzuszek. Jest taki ładny- nie to co mój npiety i taki bardzio żylasty. Strasznie mi wogóle żyły w ciąży wylazły, szczególnie na dłoniach...

Co do laktatora jeszcze go nie kupiłam, ale decyzja zapadła więc lada moment bedzie u mnie. I nie biorę pod uwahgę żadnego innego. Ostatnio bylismy w sklepie dziecięcym i mój mąż mnie rozczuił jak rozmawiał z panią o laktatorah. Tylko ona pokazała mu medeli za 750 zł na dwa cyce. Za taki to ja dziękuję...

Kupiłam dzis śpiworki na forum bliźniaczym na fb...śmieszna cena wiec zobaczymy co przyjdzie. Ale może akurat się przydadzą. Człowiek po prostu głupieje od nadmiaru gadzatów i możliwości.

AAA i jeśli chodzi o cc to czytałam, że fajnie miec do szpitala taki dziecięcy podnóżek/stopień podwyższający bo łóżka w szpitalu sa wysokie i po cc bardzo cężko się na nie wchodzi i z nich schodzi. Później przydają się do karmienie, można nogę oprzeć, a jeszcze pózniej dla dzieci :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako jakie kompleksy, u mnie żyły też i na brzuszku i na rękach, a wrażenie napięcia to tak jak pisałam z każdym dniem mam większe obawy, że mój brzuch eksploduje, niby nie taki duży ale to uczucie przedziwne ciągle nie mogę się przyzwyczaić, a tu za chwilę koniec :)
    czy małe czy duże napięte i z żyłkami i tak piękne, a co dopiero lokatorzy :P

co do gadżetów i ilości rzeczy dostępnych na rynku to się zgadzam, mimo, że staram się zachować zdrowy rozsądek to i tak głupieje od nadmiaru możliwości i na nic nie mogę się zdecydować i a propo zapytam jeszcze o termometr jaki kupiłyście? gdzieś czytałam, że ten jest polecany Termometr bezdotykowy Microlife, NC 150 ale może macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje?

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolka ja mam właśnie microlife i zamawiałam w Gemmini :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 20:32

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako,jolka15 ja mam właśnie termometr bezdotykowy microlife już 8 lat i jest rewelacyjny jak dla mnie.sprawdził i sprawdza się świetnie przy mojej córce,więc zakup tego sprzętu mam już z głowy☺

3i498u69fq9q84na.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    help me!
    dopadł nas jakiś rotawirus, tj.biegunka :/ Co mogę brać? Które probiotyki-enterol mogę? Albo węgiel aktywny po prostu? Smecta? Pomóżcie :(
    dużo piję wody żeby uzupełniać ją, u mnie nie jest źle gorzej z M ale w razie "w" wolę wiedzieć po co sięgać

Didi spróbuj rozgazowaną colę. Jak masz przetwory z zeszłego roku to jagody i sok z jagód.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Meg85 ale mnie rozbawiłaś wpisem o literkach, które chce stworzyć Twój wierny kibic Włoch :) Taki pomysł miał...po prostu pokój i asortyment muszą się dostosować do jego wizji, a nie odwrotnie :P

MoNaKo - umawiałaś się na sesje noworodkową na jakiś konkretny termin? Czy "mniej więcej?". Wielu fotografów zaznacza z góry, że najlepiej umówić się, jak dzieci są jeszcze w brzuszku, no ale wiemy jak to jest: mogą zostać dłużej w szpitalu, możemy się kiepsko czuć po cięciu itp. Ciężko wydedukować ;)

U mnie ostatnio znowu ciągnięcia w pachwinach, półtora tygodnia było dobrze, a teraz cały weekend z przerwami więzadła się rozciągają...

Meg85 lubi tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka twoj brzusio jest przesliuczny taki zgrabny i ladny ;) nie umiem sie napatrzec ;)

Troche lepiej sie czuje juz tak czesto nie boli, ale tez bardzo duuuzo leze ;) widac za duzo chodzilam, sprzatalam i w ogole. Teraz nawet wyjscie na spacer to bardzo po malu i na krotko bo zaraz boli... ;) A co do tygonia to tez mi sie tak wydaje;) ciekawe czy maluszki w tym samym czasie przyjda na swiat ;) A co do plci ja bede miala chlopakow prawdopodobnie ;) chociaz jak by sie tam dziewczynka zawieruszyla to bym nie plakala, a wrecz skakala z radosci ;)

Ja rowniez mam wanienke ze stelazem ;)

Monako super informacja z tym stopniem, w razie czego bede mezowi mowic, zeby go przywiozl ;) ja go akurat mam, bo dla syna juz dawno kupilam tylko teraz podrosl i nie jest uzywany, a znowu sie moze przydac ;)

A co ilosci gadzetow to rzeczywiscie jest tego sporo ;) ale ja osobiscie nie moge sobie na wszystko pozwolic ze wzgledu na finanse i tak ograniczamy sie do rzeczy niezbednych... ;)

MoNaKo lubi tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Witam się w 34tc :-)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i pięknych brzuszków, jolka Twój brzuszek jest mega zgrabniutki - świetnie wyglądasz

Ja zaprezentuję swój, aktualnie 117 cm w obwodzie i +9kg
    0361007d3d710d10med.jpg

63f0827fa2fbc00bmed.jpg

a72a674c55c853b8med.jpg

b2defff4de88f5e4med.jpg

Kurcze dziewczyny jest mi już mega ciężko, a najgorzej jest w nocy, nie mogę się obracać z boku na bok bo wszystko mnie ciągnie i mam wrażenie że w brzuchu mam kamienie.

Co do rożków to ja mam te usztywniane z możliwością wyciągnięcia tego wkładu, zobaczymy czy będziemy używać, jeśli nie to przydadzą się do przykrycia itp

rodzynka66, czarnulka24, joaska1985, AllishiiA lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishia nie wiem dlaczego ciągle byłam przekonana, że u Ciebie dziewczynki :) właśnie jestem ciekawa czy podobnie rosną skoro podobny wiek ciąży bo ciągle mam wrażenie, że to 1268 i 1347 to tak malusio w porównaniu do innych dzieciaczków tutaj ale wiadomo, że 2 tygodnie różnicy to już duża różnica

Agula dziękuję :) Twoj brzusio też imponujący :) jak tak patrze na wasze brzuszki to nie wiem gdzie ci moi mężczyźni się chowają :) i wcale nie dziwię się, że jest ciężko ale już bliżej końca niż dalej i 34 tc to już coś!
    Najgorsze dla mnie jest podnoszenie się z łóżka ...

Ja dzś pierwszy dzień bez pracy, odkurzyłam, umyłam podłogi, umyłam balkon, poprałam pościel, zjadłam mega śniadanko, wyrwałam na allegro kosz na pieluszki z angel care za 40 zł bo pan miał z pęknięciem ale to tylko walor estetyczny, zrobiłam zakupy w smyku, rozwieszę kolejne pranie i... zaraz lecę do pracy ;-) niestety tak to jest na własnej działalności więc ten tydzień jeszcze muszę troszkę popracować. Ale i tak jestem zafascynowana ile rzeczy można ogarnąć od 7 rano do 11 :P

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula1983 wrote:
    Cześć dziewczyny :-)
    Witam się w 34tc :-)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i pięknych brzuszków, jolka Twój brzuszek jest mega zgrabniutki - świetnie wyglądasz

Ja zaprezentuję swój, aktualnie 117 cm w obwodzie i +9kg
    0361007d3d710d10med.jpg

63f0827fa2fbc00bmed.jpg

a72a674c55c853b8med.jpg

b2defff4de88f5e4med.jpg

Kurcze dziewczyny jest mi już mega ciężko, a najgorzej jest w nocy, nie mogę się obracać z boku na bok bo wszystko mnie ciągnie i mam wrażenie że w brzuchu mam kamienie.

Co do rożków to ja mam te usztywniane z możliwością wyciągnięcia tego wkładu, zobaczymy czy będziemy używać, jeśli nie to przydadzą się do przykrycia itp
    Agaula -sliczny brzusio. Wow to już 34tc. Ile ważą twoje maluszki? ? Mają już po 2kg ?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolka15 wrote:
    Monako Twoje dziewczyny pięknie ważą :) świetne wieści, że ta końcówka ciąży jest dla Ciebie lepsza :) a brzuszek rzeczywiście masz spory ale za to jaki ładny :)
    rożki mam dwa jeden miękki i cienki a drugi cieplejszy z wkładem kokosowym usztywniany.
    Monako zakupiłaś w końcu laktator lansinoh? też go rozważam, cena rozsądniejsza niż medela.

Bizona ja na początku ciąży złapałam przeziębienie.i poza tymi ciążowymi tabletkami do ssania to piłam ciepłe mleko z masłem i czosnkiem - okropne ale bardzo mi pomogło na gardło i przeszło w kilka dni.

Alishia jak się czujesz? mam nadzieję, że już lepiej? Widzę że chyba jestem najbliżej Twojego tc ;) ile ważą Twoje dziewczynki?

Dziewczyny jaką pojemność butelek bierzecie? mam dwie małe aventu 60 i chcę zakupić z tt 150?
    I czy kupiłyście już jakieś cieplejsze kombinezony dla maluchów? Ja nadal nie mam nic ciepłego dla nich ale też myślę czy już kupować czy nie wyrosną i czy w sierpniu nie wystarczy do przykrycia kocyk?

Mój brzuszek dziś ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2531a6a026cf.jpg

A my zamiast komody kąpielowej zakupiliśmy taki stelaż ze zwykłą wanienką https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39611cdeaf87.jpg
    Jolka piękny brzusio :)

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Dziewczyny śliczne brzuszki! Trzymajcie się w komplecie jak najdłużej :)

Mam pytanko odnośnie ruchów bliźniąt: w którym tygodniu je poczułyście?
    U mnie na razie dość nieregularne bulgotanie, ale żadnych wyraźnych.
    21 czerwca lekarz mówił, że ładnie się ruszają i za ok. 2 tyg. powinnam czuć, ale wiecie jak to jest z tą niecierpliwością ;)

Meg85 - świetna komoda z wanienką i przewijakiem! Zainspirowałaś mnie tym "kompleksem", będziemy zamawiać w odcieniach beżu, akurat taka nam pasuje do łazienki :) Dzięki!

Co do ruchów to pierwsze bulgotania miałam w 17 tc ale tylko z 3-4 razy dziennie. . A od 19+ 2 czuje coraz więcej wczoraj i dziś dają popalić. Choć mam wrażenie że jeden bardziej bryka. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 11:34

07.06.2019 synek

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66- napisałam do jednaj babeczki na FB której zdjęcia wcześniej oglądałam. Nie liczyłam że się uda ale miała wcześniej wrzucone zdjęcia bliźniaków. A pod zdjęciami taki opis sugerujący że chyba mało jest sesji bliźniaków więc postanowiłam do niej napisać. Ogólnie to do połowy sierpnia nie ma już u niej opcji ale dla mnie (tzn właśnie dla bliźniaczek) zrobi wyjątek :)
    Umówiłyśmy się że dam jej znać jak tylko dziewczynki pojawią się na świecie i od razu napiszę kiedy wychodzimy. Powiedziała że dla nas termin na pewno znajdzie więc juz zaklepane :)
    Myślę że warto poszukać już jakiegoś fotografa, żeby się dogadać. A sesji bliźniakowych aż tak dużo pewnie nie mają więc myślę że to może byc dla nich zachęcające :)

Agula jaki imponujący brzuszek!!! No nareszcie widzę że nie tylko ja mam co dźwigać :) Doskonale Cię rozumiem, że najciężej jest w nocy...z pełnym pęcherzem dotoczyć się do toalety. Moja malutka to czasem tak mi smyra rączką w okolicach pęcherza że nie jest to przyjemne...

jolka, zmęczyłam się samym czytaniem tego co Ty dziś zdążyłaś już zrobić. U mnie wczoraj ostatnie wyjście do galerii. Kupiłam śliczny szlafrok i nie mam juz mocy na takie wyprawy...Będę ograniczać się jedynie do wizyt lekarskich. Dziś jadę z uchem do rodzinnego.
    Ale czekam też na wyniki wymazów i mam złe przeczucia, że antybiotyk nie zadziałał :( :(

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, rodzynka, ja sesję dla blźniaków też mam już umówioną i w przypadku noworodkowych moja fotogorafka zawsze w tygodniu ma wolny dzień żeby ewentualnie dostosować się do wyjścia ze szpitala maluchów, bo sesje noworodkowe w studio najlepiej robić do 7-9 dnia życia dziecka, ale w przypadku bliźniaków wiadomo, że to nie zawsze możliwe. W poprzedni czwartek mialam mieć swoją sesję ciążową ale padało więc przełożyłyśmy się na kolejny czwartek :) a to akurat prezent od męża na 30tkę więc już nie mogę się doczekać :)

Monako trzymam kciuki żeby wyniki były dobre a jeśli dalej coś się dzieje to nie martw się Twój dr tak o ciebie dba, że na pewno coś zaradzi :) już tyle przetrwałaś, że i z tą infekcją dasz radę!

j.34bwdqk3op08o95j.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ