Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja oddałam rok temu kl. III gim. Rok jazdy bez trzymanki A to poczytajcie, uśmiałam się nieźle
http://polaherbaciane.blogspot.com/2012/01/krolowa-matka-zostaje-wielodzietna.html
http://polaherbaciane.blogspot.com/2012/01/krolowa-matka-zostaje-wielodzietna_17.html
-
roletka wrote:https://zapodaj.net/2128bc56bb443.jpg.html
https://zapodaj.net/74bfd762370a0.jpg.html
https://zapodaj.net/36f3498a685c2.jpg.html
https://zapodaj.net/2f08ea0f3541a.jpg.html
To przy okazji Pszczoły witają się z blizniakami tymi jeszcze w brzuszkach i tymi które już zaczęły poznawać ten świat
Roletka jakie śliczne Twoje pszczółki I bardzo podobne, a przecież dwukosmówkowe :> i takie roztropne oczka -
Dziewczyny czy Wy też meczycie się ze spuchnietymi nogami?no i czy codziennie mierzycie sobie ciśnienie?.poczytalam dzisiaj o zatruciu ciazowym i już sobie nabilam głowę:-(a zgaga mi też dzisiaj daje się we znaki.niestety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 10:38
-
Mnie name szczescie zgaga omija, ale za to okropnie bola mnie stopy, nie wiemnrob czy Wy tez take macie? Ale ogolnje ciaza jest taking stanem, ze chyba nie da sie go przejsc bez zadnych dolegliwosci Widze ze sa to dziewczyny na podobnym etapie co ja (u mnie 19 tydz.). Powiedzcie mi, kompletujecie juz wyprawke? No u nas narazie na gadaniu sie konczy :pWeruś9110
-
Nogi? U mnie masakra.. Bolą i puchną.. Na zdjęciu moje piękne stópki po zdjęciu butów (po zakończeniu roku u syna w szkole):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73724093fead.jpg
Moczę je w wodzie z solą przeciw opuchliźnie ale pomaga na krótko.. Dziś wyglądają jeszcze gorzejWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 17:16
gabi 7 lubi tę wiadomość
-
Meg to nie jesteś sama,moje dzisiaj opuchnięte od samego rana,ale wczoraj ja też im dałam popalić☺założyłam szpilki bo taka laska chciałam być na zakończeniu roku.człowiek głupi a potem cierpi.jutro wybieramy się rodzika na dłuższą podróż samochodem i już się boję,jak moje nogi to wytrzymają.
W poniedz.mam wizytę i już mi sie ciśnienie podnosi z nerwów.
Dzisiaj byłam i mojej bratowej w szpitalu zobaczyć moja bratanice.dawno takiego maleństwa nie widziałam a moje będą pewnie jeszcze mniejsze.widziałam sie też z ta moja znajomą,co w poniedz.urodziła bliźniaki.dzisiaj z jedną wychodzila już do domu a druga od wczoraj jest na konsultacji w Warszawie.Meg85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy kontrola szyjki co 2 tyg to za dlugi odstęp czasu ?powinna być kontrolowana częściej. .
Nie wiem czemu ale okropnie boję że mi się skróci albo otworzy i będzie za późno
W 10 tyg i 14 miala 3.5 a w 18 juz 3.36 ..
Cały czas o tym myślę.
Lekarz mówil że narazie tylko kontrolujemy a jakby co to ostatecznie pessar..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Hej hej !
Ja mam nogi od dawna opuchniete, jak jeszcze nie bylo upalow takze znam tez bol. A najlepsze ze u mnie b.duza roznica jest pomiedzy lewa a prawa stopa;)
Co do szyjki...moja ciaza 2k2o szyjka miezona na fotelu raz na miesiac przy wizycie. Usg ostatnio w 17 czy 18tc. Tez sie zdziwilam ze ostatnie dwa razy nie mierzyli przez usg..domyslam sie ze wiedza co robia i nie nakrecam sie.
Co u mnie...a no glodna chodze bo na tej diecie jestem..w sumie tylko obiadem w jakims tam sposob najadam sie;) niestety caly czas cukry wysokie rano wiec bedzie insulina. Nie boje sie, tylko kolejna rzecz ktora bede musiala pilnowac....ale wiadomo! Wszystko dla bąbelków;)
Wczoraj zoragnizowano mi baby shower, ktory oczywiscie byl niespidzianka. W takim bylam szoku ze nawet sie nie poplakalam a placzka ze mnie duza..w sensie bardzo latwo sie wzruszam;) bylo extra i nigdy tego nie zapomne:)
Zostaly mi do kupienia koszule i cyckonosze. Na koszule chce wydac jak najmniej..bo w domu nie bede korzystac. Takze najlepiej z lumpa, bo te z bazaru maja bardzo slaby nieoddychajacy material. Na moje gabaryty niestety nie jest latwe w lumpie cos znalezc:/
Cyckonosze to tylko w sklep bielizniarski..cena 170 za jeden. Takze jutro podjade do Mark&Spancer bo tam byly dwa za 189 zeta. Nie wiem za bardzo jaki rozmuar miseczki, wiec kupie cos zeby luz byl troche. A no i szlafrok..tez bym chciala cienki, to hak na zlosc same grube w lumpkach;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Dzirwczyny a jakie wanienki kupujecie 102 cm czy 86cm?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
A kupujesz jakus lezaczek albo hamak materialowy do wanienkiStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Zupelnie nic. Zawsze mozna dokupic...a poki co zdaje sie na polozna, ktora mowila zeby wanienka byla jak najmniej wyprofilowana. Wyobraź sobie jak chwytasz dziecko..prawie cala reka po lokiec musi sie tam zmiescic plus dzieciaczek. Nie mowiac o meskiej rece. To samo z tymi lezakami..tak sobie mysle ze wiekszosc z nas byla kompana tylko na reku. A np tetrowka lezala na dole wanienki zeby dziecko sie nie slizgalo i jakos sawano rade. Wiem ze gadzety czasem sa mega pomocne..ale akurat co do kapieli to jest kwestia tylko tych kilku pierwszych kiedy sie boimy. Tak mysle...nigdy nie myjaca dzieci bizona:)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Bizona u mnie też prawa noga puchnie bardziej niż lewa dziś czułam się fatalnie. Zmęczona, śpiąca, z migreną.. Bolą mnie od jakiegoś czasu dłonie,ale nie całe tylko palce (też nie całe a te "kawałki" od stawu do stawu gdzie nosi się pierścionki). Nie noszę niczego na palcach od półtora miesiąca a mimo to po spaniu bolą te palce i złożyć pięści nie mogę (ani chwycić niczego przez pewien czas po obudzeniu się, nawet okularów).. Dziewczyny kopią się, kręcą, dokazują aż boli..
-
Ja mam tą mniejszą wanienka i jak tylko zaczęli siedziec sami to siedzieli w wanience, ja ich plukam odkąd siedza prysznicem więc nie było problemu z miejscem, co to tych wkładek to my nie mieliśmy w szpitalu pokazali nam jak trzymać malucha przy kapaniu, kark dziecka zaraz za nadgarstkiem a ręką trzymać rączkę, nie wiem jak wam to zobrazować chyba zdjęcie zrobię
bizona, natty85 lubią tę wiadomość
-
Dobra zdjęcia nie zrobię bo moje dzieci już nie współpracują, w każdym bądź razie na jednej ręce podpiera się główka dziecka i ta ręką trzymamy rączkę przy paszce a druga myjemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 08:05
-
Czarnulka i mnie ciąża 1k2o i kontole szyjki mam na każdej wizycie na fotelu i przez usg. Póki co wizyty co 3 tyg.,więc jeśli Ty masz szyjke sprawdzana co 2 tyg. to chyba wystarczajaco często ☺
Dziewczyny ja dzisiaj wizytuje o 13.30. Trzymajcie mocno kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 08:39
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
dzięki za odp z tokso, muszę w takim razie dopytać o to na wizycie w środę, pierwsza po tak długiej 3 tygodniowej przerwie więc nie mogę sie doczekać co tam u chłopców
gabi powodzenia
natty my również zakupiliśmy wanienkę 102 cm i żadnych wkładek - położna poleciła nam tylko kłaść na spód wanienki pieluszkę bądź ręcznik.
w sobotę w końcu zamówiliśmy wózek ma być za 4 tygodnie więc mam nadzieję, że do tego czasu jeszcze będziemy sobie w 3-paku przy okazji mamy już foteliki isofixy przewijak wanienkę stelaż pod wanienkę i kilka mniejszych i większych rzeczy, zaopatrzenie w gemini i powoli szykować torbę - nie wiem jak wy ale ja nie mogę uwierzyć że ten czas tak szybko leci!
Meg Ty już 'na wylocie' jak się czujesz? masz zaplanowane cc albo wcześniej będziesz w szpitalu?
Pat daj znać jak Czarek i Julek i jak Ty się miewasz
Monako kiedyś podsyłałaś śliczne kocyki, zdecydowałaś się na nie?gabi 7 lubi tę wiadomość
j.