X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Ja wczoraj bylam na rozjasnianiu wlosow. Bo wiem ze pozniej nie bede miec luzem 3-4h..

Triss po to sue vada teraz cukier bo wczesniej nie szk9dzilas. Trzymaj diete a jesli beda cukry wysokie to insulina. Jak u mnie ;)
    Bizona dawaj fotę fryzurki :)
    Ja ciągle sie waham bo nie wiem czy tykle wysiedzę. Jeszcze sama farba to dałaby radę ale z rozjaśnieniem to już może byc ciężko

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Monako, oczywiście biorę detektor:) zajęłam się pracą troszkę i nie wchodziłam od rana na forum. za spodnie podziękuję. mam 36 rozmiar więc mysle, że te nie będą dla mnie. spróbuję w większych jeansach starszych pochodzić a potem kupię jakieś ciążówki dopiero :)

podasz mi na priv dane do przelewu?:) już sprzedajesz czy jeszcze chcesz potrzymać chwilę?:)

Shooa to umómy się tak że detektor wyślę Ci za tydzień w środę.
    We wtorek będę na wizycie i dzień po pójdę na pocztę więc bedziesz go miała u siebie pod koniec przyszłęgo tygodnia. A ja dobrze się czuję jak wiem, że jest choć już dawno go nie używałam :)
    I nie szalej żeby od razu tętna szukać!!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss ja jakiś czas temu wrzuciłam listę i bardzo dużo zamówiłam właśnie z gemini. Ale nie pamiętam kiedy to było :(

Meg zeby zobaczyc zdjęcie muszę dodać Cię do przyjaciółek więc zaakceptuj zaproszenie.
    Mój lekarz po tym zdjęciu mimo wszystko sprawdzał jeszcze kilka razy czy są dwie owodnie i póxniej potwierdził to jeszcze lekarz na IP.

triss lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tris no w sumie to tez nie ma tragedi, ale mam nadzieje, ze wszystko w dzieci poszlo ;) wszyscy tak mowia, ze po mnie nie widac tylko brzuch ;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie ;)

Moje dzieci nie chcialy współpracować ;)
    Mierza kolo 11 cm i ważą 103g i 120g , plci sie nie dowiedzialam a zdjecie 4D to mam pleckow i boku ;) Hehe
    Czekam na 26.07 może wtedy się dowiem ;)

czarnulka24, gabi 7, triss, MoNaKo, Imbirek91, AllishiiA lubią tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela najważniejsze,ze wszystko jest ok a na płeć przyjdzie pora☺

Triss na badania do labolatorium dzisiaj nie dotarłam bo zwyczajnie nie chciało mi się wstać wcześnie i polezalam sobie razem z córką do 9☺a co tam,mąż w pracy a my korzystamy z wakacji.wizyt w poniedz.,więc idę jutro.dam znać jak przeżyłam glukoze☺mam nadzieję,ze żadnych sensacji nie bedzie☺

Teraz leżę,po całym dniu robienia ogórków;kiszone,sałatka i jeszcze na ostro ☺padnieta jestem.jutro nie robię NIC,odpoczywam.

triss lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie mi proszę jeszcze raz jakie pojemności butelek do karmienia kupilyscie,bo wybieram się na zakupy w najbliższym czasie☺

3i498u69fq9q84na.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Angela najważniejsze,ze wszystko jest ok a na płeć przyjdzie pora☺

Triss na badania do labolatorium dzisiaj nie dotarłam bo zwyczajnie nie chciało mi się wstać wcześnie i polezalam sobie razem z córką do 9☺a co tam,mąż w pracy a my korzystamy z wakacji.wizyt w poniedz.,więc idę jutro.dam znać jak przeżyłam glukoze☺mam nadzieję,ze żadnych sensacji nie bedzie☺

Teraz leżę,po całym dniu robienia ogórków;kiszone,sałatka i jeszcze na ostro ☺padnieta jestem.jutro nie robię NIC,odpoczywam.

Dokladnie - zdrówko dzieci najwazniejsze ;)

• roletka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja kupowałam zestaw z tt tam były 3 150ml i 2 260ml dwa smoczki smoczki o małym i średnim przepływie i jeden niekapek

gabi 7 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki roletka ☺właśnie myślałam o jakimś zestawie.

3i498u69fq9q84na.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Bizona jesteś w poradni na Karowej? Zapisałam się tam, ale dopiero na 2 sierpnia . Wcześniej poszłam prywatnie po glukometr i receptę na paski. No i rozpisanie diety. Mam nadzieję że sama dieta wystarczy. A u Ciebie cukier skakał że przepisali insulinę?

Karowa to moj szpital;) U mnie wyszlo w krzywej za duzo po 1h...poszlam na szkolenie i od kiedy zaczelam stosowac diete to cukry mam po posilku ok, a sa za to teraz za wysokie na czczo. Szkolenie polega na tym ze Was zbieraja w saki, przychodzi dietetyk mowi ogolnie o diecie, pokazuja jak sie uzywa glukometru. Ma sie indywidualna rozmowe z lekarzem na ktorej tez pobieraja wymaz. Robia taz ktg a w mlodej ciazy usg. Recepta na paski i glukometr i do domu. Jak beda jakies nieprawidlowosci, to sie dzwoni i zapisuje na to samo, tylko lekarz przepisze insuline. Ja nie poczekalam na 2 spotkanie tylko poszlam prywatnie do diabetologa i dostakam recepte na insuline. Wytyczne co do diety sa bardziej ogolne i musisz siebie poznac, bo kazdej po czym innym wybija cukier. Na bank nie rob takich bledow, ze jesli bedziesz miec wyzszy cukier to zaczniesz unikac węglowodanów! Np wysoki cukier na czczo to posilek nocny bez wegli ( na fb wchuj takich "madrych" porad)..tu wlasnie o to chodzi ze musisz jesc i jesli cukier masz wysoki to iinsulina. Przeciez to ma dziecku pomoc.
    Ja dopiero dzis rano mialam prawidliwy cukier..zobaczymy jak będzie jutro. Uklucie insuliny nic nie boli..bardziej boli mierzenie cukru z pakca, o ile mozna to bolem nazwac;)
    A i pamietaj ze miedzy sniadaniem a oosilkiem nocnym musi byc max 9h przerwy. I polecam chleb probody w dzien. To tak w skrocie;)

Monako ja tylko podcielam koncowki i zrobilam ombre jak zawsze. Nie bede robic fot, bo wole byc anonimowa;) przez te upaly i tak nosze wlosy wiecznie zwiazane..

triss lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny krwiakowe albo inne które miałyście takie przygody pomóżcie...
    przed chwilą łazienka i czerwona krew. za chwilę skrzep jeden i drugi, duże (średnia 2-3cm).
    czy u Was też tak było? jak się oczyszczałyście..?
    jutro muszę jechać pilnie do kliniki niech mi zrobią usg. jestem przerażona :(

• bizona Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam plamienia i raz krwawienie wieksze..bez skrzepow i pozniej znowu plamienia bo krwiak sie oczyszcza albo wchlania wiec troche to trwalo. Ale skrzepow raczej nie mialam. Moze pojedz gdzies na ip..

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Dziewczyny krwiakowe albo inne które miałyście takie przygody pomóżcie...
    przed chwilą łazienka i czerwona krew. za chwilę skrzep jeden i drugi, duże (średnia 2-3cm).
    czy u Was też tak było? jak się oczyszczałyście..?
    jutro muszę jechać pilnie do kliniki niech mi zrobią usg. jestem przerażona :(

Tez bym podjechala na Twoim miejscu na IP ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce na IP. W niedzielę nawet krwiaka nie zauważyli. Czytałam że niektóre dziewczynon tak się oczyszczaly krwiaki. Idę spać, rano zasuwam o 7 do kliniki.

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mega krwotok w 11tc nie wiem do dziś co na 100% go wywołało no każdy lekarz mówił co innego.
    W każdym bądź razie ja bym nie czekała z krwawieniem w domu tym bardziej ze skrzepami. U mnie była to jasno czerwona krew strasznie wodnista dopiero później po kilku dniach była coraz ciemniejsza i gęściejsza. .
    A boli cie brzuch??

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa ja miałam kilka takich incydentów właśnie krwawienia ze skrzepami i u mnie tak sie właśnie oczyszczał krwiak bo zależy gdzie on u Ciebie jest umiejscowiony. Ja miałam przy ujściu szyjki czyli wg lekarzy bardzo dobre położenie bo mógł się ewakuować, ale niestety widoki w toalecie były paraliżujące. Największy skrzep u mnie to taki ok 5cm.
    Trzymam kciuki za usg.

shooa lubi tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz ruszam do kliniki. Wczoraj po tym wszystkim spokój. czyli w sumie trochę tak jak pierwsza sytuacja w niedziele kiedy wylądowałam na IP. wtedy też był skrzep.
    proszę o kciuki.
    wczoraj po wszystkim pobolewał mnie brzuch, ale już nie wiem czy to ze stresu czy od tego. wzięłam dwie nospy forte i poszłam spać.
    dzisiaj czysto.

• bizona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki mocno!!

shooa lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa kciuki za was & & & & ja co prawda dostałam krwotok w 12tc i był spowodowany kosmowka nadchodzącą na szyjke, do tego zanim zaczęłam krwawic to najpierw po nogach leciała mi woda, byłam pewna że to już koniec bo tak jak mimo krwawienia może być wszystko ok tak jak wody odejdą w 12tyg to już koniec, a jednak Pszczoły są całe i zdrowe. Daj znać po wizycie <3

shooa lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ