X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Monako kochana w sprawie tego detektora, to podtrzymuje jak pisałam, że jestem zainteresowana. daj tylko znać czy już teraz mi chcesz sprzedać czy za jakiś czas? podeślij na priv dane do przelewu :) wysłałam Ci zaproszenie

Shooa ze spokojem, jutro wyślę Ci namiary i nr konta a najchętniej wysyłkę zrobiłam bym w środę 19 więc miałabyś monitor u siebie pod koniec przyszłego tygodnia. To jest tak cudowne urządzenie, że sama świadomość że jest pozwalała mi przetrwać a we wt mam wizytę więc po wizycie wysyłka. I tak dawno go nie używałam ale do tego wtorku jeszcze go przetrzymam :)
    Bierzesz luteinę dopochwową? Bo mam dwa listki 100 mg i Ci dorzucę jeśli stosujesz.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Shooa oby to już był tego krwiaka koniec. Musisz odpoczywać dużo .

Monako znalazłam Twoją liste zakupową. Bardzo mi się przyda - dziękuję :-)
    Widziałam też że zastanawiasz się nad monitorami oddechu. Kupiłaś w końcu? Ja kupiłam dwie snuzy, Ty pewnie też o tych myślałaś bo to z tego co mi wiadomo jedyne przenośne

triss cieszę się że lista się przydała. Stworzyłam ją z chyba 4 różnych :)
    Co do monitorów to własnie dziś zamówiłam. Tak sobie pomyślałam że mąż przywiezie na oddział to moze położne pomogą mi aby je właściwie montować. Ja brałam te przenośne ze wzgl. że mam kosze mojżesza a tam tych stacjonarnych nie da sie montować.
    Zresztą na forum na fb bliźniakowe mamy piszę że na poczatku montowały je cały czas a dopiero później tylko na noc. Pisały w samych superlatywach, no może jeden komentarz był negatywny.

triss lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi, kciuki za dobry wynik. Ja źle nie przeżyłam glukozy ale moje dziewczyny szalały po niej ostro :)

ovugrażyna ja miałam jakieś przyrosty o 124 % i chyba 160%.
    Życzę Ci bliźniakó i żebyś już tu została z nami na forum :)

gabi 7 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, gratuluję udanych wizyt i dzieciaczki pięknie rosną oby tak dalej :)

mam pytanko odnośnie kocyków, w ikea kupie takie do wózka czy do bujaczków najzwyklejsze żeby dzieci nie leżały bezpośrednio tylko na materacykach, ale chodzi mi o takie do okrycia dzieci w domu albo na spacerku - zastanawiam się jaki rozmiar jest potrzebny czy nie bedą za duże za małe, do wyboru mam rozmiary 130x170 (te wydają się wielkie), 100x120, 85x105 i 75x90. Jakie wy brałyście? i czy kupowałyście może kocyk z kapturkiem coś takiego http://colorstories.pl/produkt/kocyk-z-kapturem-bamboo-hoodie/, nie wiem czy będzie przydatny bo tej jest dość malutki 87x87 i pewnie na długo nie wystarczy?

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z pytaniem z innej beczki...
    jak u Was z przytulaniem w ciąży? Możecie, korzystacie czy nie? My mieliśmy czerwone światło-nie wiem z jakiego powodu, teraz zielone od dr. Powiedział, że ok...bo po 17 tc. już szlaban.
    : )

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako a na jakie monitory się w końcu zdecydowałaś? Bo jak poczytywałam wątek to byłaś na etapie pieluszkowych i nie wiem, czy w końcu te kupiłaś, czy inne? Bo też chcę mieć kosze i choć to jeszcze kupa czasu do kompletowania wyprawki (będę to robić w ostatniej chwili) to monitory są na przodzie na mojej liście must-have.

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuGrażyna, mnie beta przyrastała w górnych granicach normy, ale nie ma reguły.

Monako, to czekam na info. Nie spieszy mi się, bo i tak jeszcze chyba nic nie usłyszę, prawda? Mówiłaś, że koło 10tc dopiero?
    Co do luteiny to biorę, chwilowo na czas krwawienia mi dr zmienił na prolutex bo wg niech przy plamieniu się mało wchłania, ale pewnie niedługo wrócę do niej, więc jak masz na zbyciu to chętnie przyjmę :)
    i podłączam się pod pytanie Imbirka o model monitora oddechu :)

Triss, jak jesteś na świeżo, to mogłabyś podrzucić tą listę zakupową?:) zapiszę sobie i nie będę musiała później szukać.

• triss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa :)

No to wrzucam moje wypociny 
    Lista ubranek:
    Tu nie będę opisywać ile czego bo sama mam z tym jeszcze problem. Nie wiem ile 50 a ile 56 więc będę kupować no oko 

-4 ręczniki kąpielowe( ja zamawiam z firmy AKUKU za 20 zł- ktoś na forum polecał i są w Gemini
    -Wanienka ze stelażem
    -Przewijak
    -Nożyczki ( położna polecała firmy Canpol)
    -Szczotka do włosów miękka
    -Płyn do kąpieli Oilatum lub Emolium ( wziełam mniejszą buteleczkę Oilatum bo nie wiadomo jak skóra dzieci zareaguje)
    - Sterylne gaziki 5x5 ok 2 op ( wg mojej położnej- ja wzięłam jedno gdzie jest 50 szt)
    -10 ampułek NaCl po 5 ml
    -Patyczki higieniczne cieńsze i grubsze po 1 op.- firmy Kindii
    -chusteczki nawilżane- polecane przez Srokao Bobini bayby sensitive 2 op i Bobini bayby z witaminą e też 2 op
    -Krem do pupy na odparzenia- Sudocrem
    -Krem do pupy na codzień- wziełam Linomag i Alatan zielony bo śmieszna cena
    -Pieluchy jednorazowe- wziełam po 1 opakowaniu dwóch różnych firm te najmniejsze do 2 kg.
    -Pieluchy tetrowe 30 sztuk- z Geminii
    -Pieluchy bambusowe 4 sztuki- wziełam te
    https://www.aptekagemini.pl/texpol-pielusz-bambus-75x75-class-nie-1szt.html też z Geminii
    ( zobaczymy jak się sprawdzą, jeśli będą w porządku to domówię większe)
    -Kocyki cienkie 2 sztuki
    -kocyki grube 2 sztuki
    z kocyków to te mi się podobają
    http://kocykowo.pl/products/show/kocyk-bawelniany-072-zosia-rozyczki,365,1825.html
    -aspirator do noska FRIDA lub HAXE ( wzięłam fridę )
    -Termometr bezdotykowy Microlife NC 150- polecany chyba też tutaj
    -Proszek Lovela do koloru i do białego
    -rożki- nad tym ciągle się zastanawiam, nie chciałabym grubych a cieńkie jeszcze mi się w necie nie rzuciły...
    -kosz na zużyte pieluchy ( będę go wystawiać na ogród i pod koniec dnia opróżniać)
    -woeczki na zużyte pieluchy
    -Octenisept
    -2 butelki- Tommy Tippe o wolnym przepływie od urodzenia
    -szczoteczka do mycia butelek
    -wkładki laktacyjne
    -maść na brodawki PURELAN 100
    -2 smoczki silikonowe i pudełko na smoczki
    -Płatki kosmetyczne małe do mycia buźki- tak mam w wyprawce od położnej
    -Płatki duże do mycia pupy- też w wyprawce od położnej ( mam Kindii)
    -organizer do przewijaka lub jakieś pojemniki w zależności jaki kupię
    -Biustonosze do karmienia 2 sztuki ( 1 już mam, póżniej dokupię wiecej w razie potrzeby)
    -lekki szlafrok do szpitala
    jednorazowe podkłady do przewijania
    -podnóżek z Ikei- fajny do karmienia
    -laktator- ja będę mieć ten polecany przez Srokao tylko na dwa cyce http://www.srokao.pl/2017/05/swietny-laktator-oby-nie-by-ci-potrzebny.html
    -LinomagSun krem przeciwsłoneczny od urodzenia (nie wiem czy bedzie dobry bo jakiś tani mi się wydaje 15 zł- ale i tak nie będę z dziećmi wychodzić w pełnym słońcu)

Dziewczyny doradzały jeszcze dopisanie witaminy D i K i dopisałam ale muszę skonsultować z pediatrą jakie konkretnie.

Nie pisałam o tym co już mam:
    -koszule do karmienia ( mam 4 sztuki)
    -wózek
    -foteliki samochodowe
    -dwa kosze mojżesza
    -trochę ciuszków ale same 50

Lista nie jest poukładana bo spisywałam ją z kilku różnych, bardzo dużo rzeczy zamawiam przez Geminii.
    Chętnie coś dopiszę do swojej listy- jeśli o czymś zapomniałam proszę o sugestie 

shooa, czarnulka24, gabi 7, Angela* lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuGrażyna wrote:
    Pytanie do mam w dwupaku- czy Wasze bety przerastaly bardzo szybko?

Marzę o blizniakach ale jedyne co wiem na dzień dzisiejszy że beta mi wzrostach z 1r na 16dpo o ponad 300%!;))

Moja beta przyrastala raczej normalnie. Bo praktycznie była tylko ciut powyżej normy zas na etapie 7-8 tydz nawet według kalkulatora do przyrostu pokazywało mi za niski przytost

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 15:24

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • triss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi no to teraz kciuki za wyniki!

Monako też słyszę same dobre opinie o tych monitorach. Mam nadzieję że i u nas sprawdzą :)
    My też kupiliśmy shnuggle, w zasadzie jedyna opcja do tych koszy to snuza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochana, oj taka lista to skarb :D

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tris dzięki za listę☺już sobie zrobiłam zrzut z ekranu i zapisalam☺

3i498u69fq9q84na.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    a ja z pytaniem z innej beczki...
    jak u Was z przytulaniem w ciąży? Możecie, korzystacie czy nie? My mieliśmy czerwone światło-nie wiem z jakiego powodu, teraz zielone od dr. Powiedział, że ok...bo po 17 tc. już szlaban.
    : )

My celibat od 31.03 przez cala ciążę...

;) damy rade , dla dzieci wszystko ;)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolka ja mam małe kocyki bawełniane na teraz a dopiero na jesień kupię nieco cieplejsze. A wogóle to zainspirowałaś mnie kupnem zwykłych kocyków z Ikei do wózka- nie wpadłam na to :)

didi31- my mamy celibat całą ciążę bo jak nie krwiak, to twardnienia, problemy z szyjką i ostatecznie pessar. Zresztą mój kochany mi powiedział że i tak bał by się teraz przytulać żeby dzieciom krzywdy nie zrobił :)

shooa ja monitor kupiłam w 12 tc i od razu było pięknie słychać. Dziewczyny słyszały już od 10 tc ale jeśli Ty wtedy nie usłyszysz to najwyraźniej bedzie jeszcze za wcześnie. Bo nawet na stronie piszą chyba że od 12 tc słychać.

Dziewczyny co do moninitorów zamówiłam dokładnie te:
    http://snuza.pl/pol_m_Monitory-oddechu-dla-niemowlat_Monitor-oddechu-SNUZA-HERO-MD-2016-1666.html
    Można je wszędzie brać ze sobą, nawet na spacer, na wyjazd- dosownie wszędzie. I do kosza mojżesza to tylko te. A koszach shnuggle to jestem wręcz zakochana :)

Pochwalę się też Wam że w ostatnią sobotę kupiliśmy iRobota- odkurzacz automatyczny. Stwierdziłam że przy dwójce dzieci i dwóch kotach jest mi taki sprzet potrzebny. Jestem nim zachwycona!!!

shooa, Imbirek91 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy kosze mojżesza przede wszystkim ze względu na to, że nadal nie nie wiem czy zdążymy przed porodem wprowadzić się do nowego domu. Jeśli nie zdążymy i zostaniemy w mieszkaniu w którym teraz jesteśmy to najzwyczajniej dwa łóżeczka pełnowymiarowe nam się nie zmieszczą.
    A shnuggle zapagnelm jak tylko zobaczyłam w sklepie. Jakość wykonania no i wielkość na pewno na duży plus w stosunku do tych wiklinowych :)

Monako ciekawa jestem Twojej opinii co do i robota. Bo słyszałam już kilka skrajnie różnych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 16:49

• agula1983 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi my mamy celibat całą ciążę bo najpierw lekarz dmuchając na zimne zakazał przytulanek do końca 3 miesiąca, później pojawił się krwiak który był ze mną od 13tc do 20tc a jak już krwiaka nie było to i tak baliśmy się o ciążę i zdecydowaliśmy że nie będziemy się przytulać i mój mąż też się bał że zrobi krzywdę dzieciom, a jeszcze do tego brałam i w sumie nadal biorę luteine dopochwową 2x dziennie więc tak średnio by było z przytulankami.

syy28iik833b36lq.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam już wyniki badań i już się zestresowalam:-(
    Glukoza na czczo 71 - czyli w normie.
    Po godzinie - 184
    Po 2 godzinach - 136 - norma do 140 .
    Oczywiście Internet w ruch i wyczytałam,ze norma po godz.jest do 180 czyli tutaj mam za wysoko:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 17:45

3i498u69fq9q84na.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gabi trochę masz przekroczony ten środkowy. .. ja miałam 72 /179 /159 czyli dwa pierwsze podobne jak u Ciebie , za to ten trzeci dużo wyższy.
    Masz niedługo wizytę u lekarza prowadzącego? Ewentualnie możesz się z nim skontaktować?

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss wizytę mam w poniedziałek,więc chyba się wstrzymam i mam nadzieję,ze nie jest az tak źle.

3i498u69fq9q84na.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi my też celibat, zakaz był na wszelki wypadek od samego początku ale ze względu na 1k1o... Aż wstyd się przyznać ile razy człowiek miał chęci :P

didi31 lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ