Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny. Wizytę mam 13.15 dam znać co i jak27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
triss co do kotów to ja mam dwa długowłose brytyjczyki. Kochałam ich sierść i odkurzałam codziennie... ale jak zaczęły gubić a ja byłam leżąca to mąż mógł odkurzać raz w tygodniu. I to było zdecydowanie za mało.
Podjęliśmy decyzję żeby zawieźć je do kociego fryzjera. Myślałam, że mi serce pęknie bo bedzie im źle i że może będą miały depresję...a widać było że z króyką jest im znacznie lepiej. Na poczatku tylko na siebie warczały bo nie mogły się poznać. Tak więc może to tez jest jakieś rozwiązanie dla Ciebie?
Dodam, że sierści w domu jest znacznie mniej a kotki nie maja z tego powodu żadnej traumy.
Tutaj zdjęcie przed i po
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2500491e47b1.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6197fee43e9.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b54e72cd26b.jpgtriss lubi tę wiadomość
-
triss ja też myślę nad laktatorem...czy kupić po porodzie czy przed. Ale podobno pomaga on tez rozkręcić laktację (podobno) więc chyba jednak zamówię wcześniej.
No i biorę ten na dwa cyce, zawsze to oszczędność czasu a licze na kp- albo nawet jak z piesi nie będą chciały jeść to i wtedy wiadomo- laktator i butla.
-
Gabi a jakie dziś pomiary miałaś?
Jeśli korzystasz z fb to jest bardzo fajna grupa cukrzyca ciążowa. Wiele się dowiedziałam stamtąd właśnie.
Swoją drogą zrobiłam zmierzylam też cukier mojemu P i o posiłku ma ok (choć zdecydowanie wyższy niż ja) ale już na czczo dziś miał 92 czyli lekko podwyższony. Nie wiem czy go do lekarza z tym nie wysłać
Monako ale cuuuuda masz mój jest dachowcem zebranym ze schroniska , nie ma aż tak długiej sierści jak Twoje. Ale że jest biały to widać ją po prostu wszędzie
Wyglądają mega po obcieciu ! A jak wygląda taka wizyta u fryzjera z kotkiem ? Długo trwa ? Dały się obciąć, czy trzeba je w jakiś sposób unieruchomic? -
MoNaKo wrote:triss ja też myślę nad laktatorem...czy kupić po porodzie czy przed. Ale podobno pomaga on tez rozkręcić laktację (podobno) więc chyba jednak zamówię wcześniej.
No i biorę ten na dwa cyce, zawsze to oszczędność czasu a licze na kp- albo nawet jak z piesi nie będą chciały jeść to i wtedy wiadomo- laktator i butla.
Bardzo bym chciała kp. Tyle że mam doświadczenia z chłopcami i po prostu nie nastawiam się że się uda. Starszego synka karmilam przez 3 miesiące, przy młodszym uparlam się że dam radę i karmilam go do 7 miesiąca, do momentu jak musiałam wrócić do pracy. Ale kosztowało mnie to tyle stresu ,czasu (obaj wisieli przez pierwsze tygodnie non stop na cycku ) że po prostu teraz nie nastawiam się że teraz dam radę z dwójka.
Moja znajoma ma ten lansinoh tylko pojedynczy , bardzo sobie chwali. -
Monako no ten szary nie wygląda na zdjęciu na zadowolonego Ale odchudziłaś je nieźle ! Ja mam 2 ragdolle i 2 boksery i od niedawna mamy odkurzacz samsunga - ileż on wciąga, co przejedzie to cały pojemnik kłaków wyrzucamy, a naszą górę bierze na 2 razy, bo mamy dosyć dużą powierzchnię więc mu baterii nie wystarczy
Dziewczyny zazdroszczę Wam bycia na etapie kompletowania wyprawki, mam nadzieję że i ja do tego momentu doczekam
Co do krzywej cukrzycowej to ja nie robiłam, bo biorę glucophage - jak badałam na długo przed ciążą to dr powiedziała, że nie ma się do czego przyczepić, ale da mi ten glucophage "na wszelki wypadek" więc tak sobie już dosyć długo łykam i zastanawiam się, czy będę łykać przez całą ciążę, czy przyjdzie taki moment gdzie odstawimy... W każdym razie mówiła, że jeśli będę się czuła jak na kacu to mam zmniejszyć dawkę, ale póki co jest ok więc zobaczymyM&K 2017
M 😍 2020 -
Imbirek chyba zgodnie z zaleceniami krzywą powinno się wykonać pomiędzy 24 a 28 tygodniem ciąży. Mi lekarz zlecił na początku drugiego trymestru bo miałam podwyższoną glukoze na czczo.
Zobaczysz jak szybko zleci. W zasadzie jak już zaczęłam kompletowac wyprawkę w 18 tygodniu . Chciałam sobie rozłożyć wydatki bo trochę przy bliźniakach ich jest. Pierwszym moim zakupem był wózekImbirek91 lubi tę wiadomość
-
Ta szara to księżniczka która ma swoje fochy i robi cudne miny.
Co do obcięcia to ja nie byłam, tylko mąż z nimi był. Ale z każdym osobno. Najpierw jeden, dzień póxniej drugi. Byłam w szoku bo to trwało naprawde krótko- strzyżenie maks pół godziny, a babki maja nizłe podejście. Szara nie dała się wykapać ale ten drugi to sie zachowywał jakby był w raju. Tak więc problem był tylko z jednym- z kapielą.
Kotki nie były niczym wiązane- po prostu babeczka miała super podejście.
triss z tym kp to ja nastawiam się że bardzo bym chciała ale wiadomo, różnie może być...więc nie za wszelką cenę. Ale szybko sie tez nie poddam.
Dziewczyny u mnie na tapecie nowy temat- lamka solna do pokoju. Daję bardzo przytłumione światło co przy nocnym karmieniu sie przydaje aby za bardzo dzieciaczków nie wybudzac i teraz też poczytałam ile ma dobrych własciwości. po konsultacji telefonicznej z mężem mam zamawiać
niżej link- może którąś z Was zainteresuje
http://ekotropiciel.pl/styl-zycia/eko-zdrowie/item/331-lampa-solna-naturalny-jonizator-powietrza
Imbirek91, triss lubią tę wiadomość
-
Triss czy do diabetologa umowilas się na własną rękę czy po konsultacji ze swoim gin.A jak długo czekalas na wizytę i konsultacje?chyba daruje sobie to mierzenie cukru do wizyty bo tylko strasznie się nakrecam i denerwuje a pamiętam jak babcia mojego męża się denerwowala (a łączyła się na cukrzycę latami)to zaraz cukier jej strasznie skakał i chyba u mnie też tak jest bo jak wczoraj mierzylam na luzaka to było ok a dzisiaj porażka
-
Gabi w środę chyba miałam wyniki krzywej, a w piątek na wizycie u gina dostałam skierowanie do poradni. W warszawie jest niestety wielki problem żeby się zapisać na cito, pierwszy wolny termin jaki mi się udało zarezerwować to 2 sierpnia , a to było już prawie 2 tygodnie temu. Więc zapisałam się prywatnie. Dostałam glukometr , recepty na paski i zalecenia co do diety.
Dziewczyny w grupie cc właśnie piszą że stres potrafi podbić cukier.
A jakie miałaś te dzisiejsze wyniki ? -
Dziewczyny, mam takie pytanie, czy chodzilyscie na szkołę rodzenia? W mojej miejscowości właśnie kompletuja grupę i zastanawiam się czy warto się zapisać
Kurcze, czy wam też tak szybko czas ucieka? U mnie już 21tc i powoli biorę się za wyprawke żeby rozłożyć sobie wydatki w czasie
Weruś9110 -
Monako cudne kocuraski! Ja swojemu sierści obciąć nie mogę bo to kocur polujący, wychodzący i bardzo asertywny w dodatku to Maine Coon więc bez sierści wyglądałby jak po HIVie.. (obcinałam mu futro pod ogonem jak miał problemy gastryczne po leczeniu i puścił focha - obszczał mi zimowe kozaki z futerkiem! ) pomaga szczotkowanie kocim grzebieniem (szczotki są do bani)- taki z gęstymi zębami jak do wyczesywania dzieciom np przy wszach).
MoNaKo lubi tę wiadomość
-
Gabi weszła ustawa "Za Życiem" i jak dostaniesz skierowanie do specjalisty to muszą umówić Cię maksymalnie do 7 dni. Poczytaj o tym i rejestrując się powołaj sie własnie na tę ustawę.
Weruś, ja niestety nie chodziłam do szkoły rodzenia ale tylko dlatego że całą ciążę przeleżałam. Gdybym miała sznasę na pewno chodziłabym razem z mężem. Czułabym się bardzie wyedukowana jeśli chodzi o pielęgnację takie maluszka a tak pozostały mi filmiki na YT.gabi 7 lubi tę wiadomość
-
No moje wyniki dzisiaj to jakaś masakra,na czczo 136 A po śniadaniu 156.najśmieszniejsze jest to że na śniadanie jadłam dokładnie to samo co wczoraj na podwieczorek i wczoraj wynik 87 a dzisiaj 156 dziwne,co?Ale czuję sama po sobie ze jestem poddenerwowana.
A kiedy należy włączyć insulinę,jakie są zalecenia diabetologa? -
Gabi, stres podnosi cukier. Nie panikuj, uspokój się, dwa głębokie wdechy.. Jeden wynik jeszcze niczego nie przesądza. Ja mam cukier na czczo 99 (dwa badania co miesiąc) i nikt mi nie sugerował cukrzycy ciążowej, mimo że w rodzinie z obu stron cukrzyca jest.
-
Gabi z tego co czytam to po kilku ponad normatywnych wynikach dziewczyny dostają insulinę.
A może Ty masz glukometr rozkalibrowany? Kurcze bo ten na czczo cukier to wysoki dziś wyszedł.
Według mnie mimo wszystko powinnaś mierzyć bo to jest dla lekarza podstawowa wiedzą jak Ci pomóc. A może coś co zjadlas wieczorem podbilo Ci cukier ?
gabi 7 lubi tę wiadomość
-
Monako a jakie rozmiary kocyków kupiłaś? Ikea dobra rzecz i ich kocyki całkiem fajne. Masz śliczne kotki!!! Już chyba kiedyś rozmawiałyśmy o irobotach - u nas np w ogóle się nie sprawdził - za dużo przeszkód
Angela ja od samego początku lactulosum brałam 1 x dziennie i biorę tak dalej; u mnie z tym tematem jest różnie raz lepiej raz gorzej ale od zawsze tak było więc tłumaczę sobie, że skoro się nie pogorszyło to zasługa syropu :p
Weruś my chodzimy z mężem na szkołę rodzenia i jesteśmy bardzo zadowoleni więc ja polecam. Oczywiście wszystko zapewne zależy od osoby, która prowadzi. Nasza położona jest bardzo miłą osobą, wyluzowana, zabawna i bardzo angażuje tatusiów we wszystkie tematy. Ostatnio mieliśmy zajęcia o cesarskim cięciu, krok po kroku powiedziała jak wygląda przygotowanie przebieg, jak będzie wyglądała procedura znieczulenia więc chociaż jestem psychicznie nastawiona na to co mnie czeka w przyszłym tygodniu mam warsztaty z pięgancji malucha, a więc kąpanie ubieranie zmiana pieluch itp.
Ja dziś po badaniach wszystkie okej, nawet anemia stoi praktycznie w miejscu więc nie jest źle ale monocyty podwyższone. Mam nadzieję, że to nic takiego. w środę wizyta więc zobaczę co tam u moich chłopców .
niestety moja niezniszczalna forma spadła, nogi puchną, zgaga piecze, brzuch przy chodzeniu boli, ciągnie i się napina.i mam wrażenie że trochę opadł w dół. Czas trochę poodpoczywać.
Jeszcze pochwalę się łóżeczkami już stoją i się wietrzą https://naforum.zapodaj.net/d8bc925c37e9.jpg.html
Monako co do lampek to my przy łóżku mamy takie długie wiszące, które dają lekkie ciepłe światło więc będę w nocy zapalać od strony męża żeby nie świeciły za blisko łóżeczek. o solnych słyszałam, że są polecane ale żeby odniosły jakiś efekt poza byciem lampką powinny być dostosowane wielkościa do wielkości pomieszczenia ale nie pamiętam "proporcji".
Myślę za to czy w niedalekiej przyszłości zainwestować w nawilżacz powietrza bo u nas dość suche powietrze w mieszkaniu.
Chyba czytałam, że ktoś prosił o listę wyprawkową z gemini? mogę wrzucić swoją jeżeli jest jeszcze potrzebna, dajcie znaćj.