X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • KarolaFasola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, spodziewam sie parki bliźniąt :)
    Jestem ciekawa ile w 26 tyg wazyly wasze malenstwa. Moje po ok. 780g.
    I tak sie zastanawiam czy to duzo czy malo (?)

16udgov3pp3xggo2.png
    Marcysia i Julek <3 <3 22.08.2017.-1780g 43cm, 1550g 42cm

26tyg+0dni ok. 780g 770g
    27tyg+4dni ok. 950g 970g
    29tyg+5dni ok.1100g
    31tyg+6dni ok.1300g(ch) 1500g(d)

10.10.2014. Aniołek 11 tc [*]
  • triss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolafasola hej :-)
    U mnie początek 28 tygodnia (27 +0 ) dziewczynka 1050, chłopiec 1280g. Chłopiec jest duży jak na wiek ciąży, dziewczynka średnia
    U Ciebie jakie bliznieta ?

Gabi pewnie ze nie jest źle :-) najwyżej czeka się całkiem przyjemna dieta ;-)
    Ja jestem na diecie od tygodnia , a ani razu nie miałam zgagi, z którą się męczyłam od początku. Dziś stanęłam na wadze i jest kilo mniej niż tydzień temu. A jem wydaje mi się całkiem sporo, tyle że zdrowo :-)

gabi 7 lubi tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss dieta to nie koniec świata ☺a mam w domu glukometr i chyba nie zaszkodzi jak sobie będę mierzyć cukier,jak myślisz? Juz sobie raz mierzylam po kolacji☺A jakie są normy?na czczo do 90 a godz. Po posiłku do 120?

Karolafasola witaj☺ja mam wizytę w poniedziałek i to będzie i mnie 26t4d więc jak będę już po to napiszę ile ważą moje gwiazdy☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 20:36

triss lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi myśle że nawet wskazane jest żebyś na wizytę do gina poszła w wynikami z glukomettru :)
    Ja mierze 4 razy dziennie : na czczo, oraz godzinę po trzech głównych posiłkach.
    Norma na czczo do 90 , a godzinę po posiłku 90-140. Mi się jeszcze nie zdazylo by godzinę po posiłku cukier mi skoczył wyżej niż 110 (dziś wszystkie pomiary mam w okolicach 90 )
    Cieszę się bardzo, bo jeśli te cukry tak będą się utrzymywać to obędzie się bez insuliny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z wizyty moje malenstwa maja 465g I 416g. Co sadzicie o wadza jak na wiek ciazowy?

AllishiiA lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w 1 trymestrze około 8-9tyg cukier na czczo wychodził strasznie wysoko wiec miałam obciążenie 75mg i wyszło super nisko nawet hemoglobina glikonowana wyszła super ..
    A teraz robiłam z ciekawości glukozę na czczo i super nisko .. jeszcze za kilka tyg czeka mnie pewnie obciążenie.

A wina leżała w tym ze cukier miałam na czczo podwyższony ze miałam za duża przerwę w jedzeniu przed badaniem .. dziewczyny z innego forum mi podsunęly ze tak może być .. i faktycznie później jak zjadłam ostatni posiłek o 22 to o 7 badanie wychodziło nisko a jak zjadłam ostatni posiłek o 8 czy przed 9 to cukier na czczo podwyższony

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss dzięki za info☺godzinę po kolacji miałam 87,zobaczymy jutro ☺

3i498u69fq9q84na.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was stosowana badz stosuje syrop na wzdecia LACTOLOSUM , proszę powiedzcie mi , po jakim czasie zaczyna działać? Zaczelam od dzis przed obiadem i bede brala 3x1lyzka przed jedZeniem , czy ten syrop jest skuteczny?
    Z góry dziękuję Wam za odpowiedzi <3

• triss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi to super wynik. Mi zarówno diabetolog jak i lekarz prowadzący mówili że ważne że cukier na czczo mam nisko. Ten po obciążeniu jest łatwiej wyregulowac dietą

Czarnulka też o tym czytałam. Diabetolog też mówił żeby nie omijać tego wieczornego posiłku. U mnie wypada on mniej więcej o 22 , ja nigdy o tej porze nie jadlam już, ale muszę się przyzwyczaić ;-)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka może coś w tym jest.moja przerwa między wczorajszą kolacją a badaniem miała prawie 12 godz.ponieważ też raczej nie jadam kolacji później niż 20 ale może trzeba zacząć ☺

Triss mam jeszcze pytanie,o jakich godzinach jadasz posiłki,robisz przerwę 3 godz. między posiłkami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 21:27

3i498u69fq9q84na.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja stosowałam ten syrop i w moim przypadku był skuteczny i na wzdęcia i na zaparcia, a zadziałał o ile dobrze pamiętam po 2 dniach i ważne jest że jak zacznie już działać i wszystko się w miarę unormuje to dobrze jest brać go profilaktycznie rano na czczo po 1 łyżeczce żeby efekt się utrzymywał.

syy28iik833b36lq.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula1983 wrote:
    Angela ja stosowałam ten syrop i w moim przypadku był skuteczny i na wzdęcia i na zaparcia, a zadziałał o ile dobrze pamiętam po 2 dniach i ważne jest że jak zacznie już działać i wszystko się w miarę unormuje to dobrze jest brać go profilaktycznie rano na czczo po 1 łyżeczce żeby efekt się utrzymywał.

Dobrze kochana , tak zrobie ;) dziękuję bardzo za pomoc :)

• triss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi staram się jeść regularnie co 3 godziny . Wypada to mniej więcej tak :8 , 11, 14 , 17, 20,22 .

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizytę w klinice ostatnio miałam wizytę 1.5 tyg temu .. były to połówkowe lekarz kazał mi często kontrolować płyn owodniowy niby u oboje dzieci są w normie ale jeden ma tyle co .. w największym miejscu jak lekarz mierzył to było 3.4 a u drugiego 7.0 Ale co do tego plynu to musze lekarzowi pokazać zdj z 10tyg ciazy . Mam dość wyraźne zdj gdzie oba maluszki są na 1 zdj i od razu widać ze ten jeden ma dużo mniej płynu. Mam więc nadzieję że teraz się okaże że poprostu tak ma być .. że to nie jest pierwszy objaw systemu podkradania. Waga między dziećmi niby malutka 366 i 349gram .. a niby od początku ciąży aż do prenatalnych był tydzieńróżnicy. . A teraz niby się wyrównało a i nie wiem czy wam mówiłam że tak dziwnie się wszystko podzieliło ze jeden dzidziuś ma dużo większe pół łożyska dla siebie a drugi tylko kawałeczek. .jak lekarz pokazywał na usg to wyglądało to jak jeden miał by z 70 % drugi tylko 30

A tu mam zdj z 10tyg oba maluchów na raz i chyba od razu widać różnicę w plynie owodniowym ?ja wcześniej nie zwracałam na to uwagi dopiero ostatnio przeglądałam zdj wszystkie jak lekarz zasugerował na połówkowych żeby kontrolować
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e52d5cf2e741.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 22:44

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymam kciuki,żeby wszystko było ok na wizycie☺

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss co do iRobota to ja mam 680 więc nie jakiś mega nowy model ale zalezało mi aby móc go zaprogramować żeby jeżdził sam o wyznaczonych porach.
    Jakieś dwa tyg przed zakupem koleżanka pożyczyła mi swojego iRobota żebym sprawdziła czy mi się spodoba. Włączyłam na 15 minut i stwierdziłam że porażka na maksa o zostawiała za sobą okruchy...
    Ale tak bardzo chodził mi po głowie że sporo czytałam na róznych forach i ten odkurzacz potrzebuje godzinę żeby móc ocenić jakość jego pracy.
    Swój mam od soboty i sprząta rewelacyjnie. Ale z tego co wyczytałam aby był fajny efekt nalezy puszczać go codziennie.
    Ja mam dwa koty, wystarczy że mi z kuwety wyskocza i na łapkach roznoszą żwirek. Więc jak dla mnie cufdowne urzadzenie.
    Mam salon i aneks kuchenny i tu najbardziej zalezy mi na sprzataniu a jedyny minus jest taki że trzeba często wysypywać śmieci bo zbiorniki nie są duże.
    A i jeszcze jedno, jak masz np 3 pokoje i on wjedzie do któregoś z nich to może się w nim przez przypadek zamknąć i posprzata tylko ten jeden pokój i skończy odkurzać.
    Tak więc ja puszczam go w salonie, kuchni i łazience ( w łazience blokuje sobie drzwi) a do dwóch pozostałych pokoi po prostu go zanoszę i zamykam. Zawsze można tez kupic sobie hamulec do drzwi :)

triss lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jeśli od kilku dni masz problem i nie byłaś się wypróżnić to może dodaj sobie do tego syropu czopek glicerynowy. Tylko musisz go dobrze zaaplikować. Spróbuję napisać w miarę obrazowo jak mi tłumaczyła położna- czpek aplikujesz w pierwszy otwór, odbyt ale to nie koniec, musisz skierować palec w głąb tułowia i tam jest tak jakby drugi otwór i musisz go tam wcisnąć właściwie na całą długość palca.
    Ja zawsze apolikowałam zbyt płytko i nie dość że czułam ten czopek to po 10 min szłam na toaletę i czopka się pozbyłam ale niczego więcej...Przepraszam za takie opisy ale dla mnie to była bardzo przydatna instrukcja a z zaparciami miałam ogromny problem.
    I poszukaj sobie przepisu na koktajl z natką pietruszki. To było moje zbawienie i chodziłam do toalety nawet dwa razy dziennie.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako dzięki za obszerną opinię :-)
    Teraz mamy tyle wydatków związanych z wykańczaniem domku że na pewno nie kupimy, ale na przyszłość będzie myśleć intensywnie :-)
    Też mamy dwa kotki, jeden jest krótkowłosy i sierści praktycznie nie gubi . Za to drugi jest biało rudy, kudlaty, długowłosy i sierśc jego mimo wyczesywania niestety jest dość uciążliwa. Teraz mieszkamy w mieszkaniu z ciemnymi podłogami i dopiero widzę ile tej sierści gubi.
    U nas w domu ja nie odkurzam ;) taki mamy podział, że robi to mój P, a w weekend generalne odkurzanie robią chłopcy :-) jak pokaże im i robota to może złapią bakcyla :D

Czarnulka nic mądrego nie podpowiem , nie mam pojęcia. .. ale mocno trzymam kciuki za dzisiejsze badanie. Mam nadzieję że lekarz Cie uspokoi :)

• triss Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić że mam już wszystkie (chyba) tzw grubsze ;) rzeczy z wyprawki zakupione.
    Dziś jeszcze odbieramy bazy do fotelików że sklepu plus zestaw kąpielowy i będzie wszystko :)
    Przeliczylam wczoraj ubranka i złapalam się za głowę że tyle ich udało się uzbierać. Po każdych zakupach pakowalam do wielkiej torby Ikei i nie wyjmowalam ich stamtąd aż do wczoraj. Chyba nie zdążę wszystkich ubrać ;)
    Dziś zabieram się za zamówienie z Gemini (jeszcze raz dziekuej Monako :*)
    I to chyba będzie już wszytsko. W przyszłym miesiącu może pokupuje trochę rzeczy z kategorii pięknych ,ale drogich ;) torba do wózka, organizer, otulacz bawełniane.

No i cały czas myślę nad laktatorem. Ale to chyba jednak zostawię na po porodzie zobaczę jak sytuacja się rozwinie z karmieniem :)

Imbirek91 lubi tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss no dzisiaj to się już na maksa zaczęłam martwić :-(dzisiejsze dwa pomiary grubo ponad normę :-(jakieś to dziwne,wczoraj mierzyłam 2 razy i było nisko a dzisiaj taka różnica. Chyba za bardzo się tym stresuje.kurde jak nie urok to .... zawsze jest coś czym muszę się martwić:-(

3i498u69fq9q84na.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ