Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Triss chyba jednak z tym sprzętem albo paskami jest coś nie halo bo zrobiłam test☺po obiedzie pobralam krew z 3 palcy u tej damej reki i zgadnij jaka różnica (a to przecież niemożliwe,żeby w tym samym czasie w każdym palcu była inna krew) z jednego cukier 124,z drugiego 202,z trzeciego 140.
triss lubi tę wiadomość
-
Jolka ja mam kocyki 75x75 ale kupiłam je tylko dlatego że były w promocji po 21 zł w tesco z firmy F&F. 100% bawełna i są super fajne w dotyku.
Takie cieplejsze i większe kupię bliżej jesieni. Albo zażyczę sobie na prezent
Co do iRobota to ja własnie nie mam w domu przeszkówd- no może prócz misek z jedzenie wiec pewnie dlatego u mnie się on super sprawdza.
Łóżeczka pięknie i idealnie jak na wymiar wpasowane Ja tez wszystko ręcznikami przykrywam albo prześcieradłem
Ja tą lamkę solną dziś zamówiłam i tam był dokładny opis jaka wielkość lampy powinna być do wielkości danego pomieszczenia.
Co do nawilżacza to myślę że się nie obejdzie, szczególnie w okresie grzewczym...
-
Jolka to ja prosiłam o listę jak możesz to wrzuć ,na pewno nie tylko m imię przyda
Gabi no to sprawa się wyjaśniła. Bo te dzisiejsze pomiary to takie wręcz niewiarygodne porównując do wczorajszych. Poczekaj do poniedziałku ,zobaczysz co lekarz powie. Chyba w tej sytuacji lepiej żebyś nie robiła pomiarów tym glukometrem
gabi 7 lubi tę wiadomość
-
Moja lista zakupowa z gemini, z tym, że kilka rzeczy miałam już wcześniej (z najważniejszych majtki jednorazowe po porodzie, maść na sutki, 4 x tera, 2 x flanelka, dwa smoczki aventu, dwie butelki avent, pdkłady poporodowe bella) a nie zakupiłam jeszcze gazików 5x5 i na pewno dokupie jeszcze 2 pieluchy flanelowe.
Lista:
WEBER, pieluchy tetrowe 115g/m2, białe, 60x80cm, 10 sztuk
BOBINI Baby, chusteczki z witaminą E, 70 sztuk
HIPP BabySanft, chusteczki pielęgnacyjne ultra sensitiv, 4x52 sztuki
CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki higieniczne dla niemowląt, 60 sztuk
LANSINOH, woreczki do przechowywania pokarmu, 25 sztuk
LOVI, dynamiczny smoczek uspokajający Retro, od 0-3 miesiąca, 2 sztuki
LOVI, łańcuszek do smoczka, Marine
LOVI, pojemnik do smoczków
LANSINOH, Laktator elektryczny na dwie piersi 2w1, 1 sztuka
CANPOL, podkłady poporodowe, ultrachłonne, oddychające, na noc, 10 sztuk
BABY ONO, podkłady poporodowe, 10 sztuk
CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar L/XL, 2 sztuki
CANPOL, podkłady higieniczne, jednorazowe, wielofunkcyjne, 90cmx60cm, 10 sztuk
LOVELA, hipoalergiczny proszek do prania, biel, 3,6kg
LOVELA, hipoalergiczny proszek do prania, kolor, 3,6kg
LOVELA, płyn do płukania, 2L
Disnemar Baby (Disnemar), woda morska w aerozolu do nosa dla dzieci, 25ml
Bepanthen Baby Extra, maść ochronna, od urodzenia, 30g
Linomag, maść, od urodzenia, 30g
HIPP BabySanft, płyn pielęgnacyjny do kąpieli dla niemowląt, od urodzenia, 350ml
OCTENISEPT, Płyn, 50ml
HIPP BabySanft, mleczko pielęgnacyjne dla niemowląt, od urodzenia, 350ml
HIPP BabySanft, oliwka pielęgnacyjna dla niemowląt, od urodzenia, 200ml
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
Termometr bezdotykowy Microlife, NC 150
PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 0, Newborn, do 2,5kg, 30 sztuk
PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 22 sztuki
Delicol, enzym laktaza na kolkę niemowlęcą, krople, 15ml
Espumisan 100mg/ml, krople doustne, 30ml
Dicoflor, krople dla niemowląt i dzieci, 5ml
BioGaia ProTectis Baby, krople dla dzieci od pierwszych dni życia, 5ml
Windi Kateter rektalny dla niemowląt
Bobik D, witamina D3 dla niemowląt, od urodzenia, 90 kapsułek twist-off
Tommee Tippee, butelka ze smoczkiem o wolnym przepływie, od urodzenia, 2 butelki po 150ml
triss, gabi 7 lubią tę wiadomość
j. -
O dzięki dziewczyny za odpowiedzi, pewnie też się z mężem zapiszemy
A mam jeszcze pytanie, macie może jakiś sprawdzony sposób na bakterie w moczu? Mecze się z tym od samego początku, ostatnio brałam antybiotyk i na tydzień mi przeszło, ale czuję że znowu zaczyna mnie brać. Słyszałam że prasowanie majtek pomaga, pije duzo wody i jem żurawinęWeruś9110 -
Dziewczyny ja po wizycie maluchy ważą 451 gram i 458 gram. Tu wszystko ok .. tylko lekarz zaniepokojony tą różnicą plynu owodniowego. Wysyla mnie do warszawy na kontrolę. Do tego szyjka tydzień temu 2.8 a dziś odziwo 1.9 czyli można powiedzieć że lipa totalna. . Jeszcze jak się potwierdzi zespół podkradania to czeka mnie operacja w gdańsku. . Poprostu mam doła. . Przepłakałam pół dnia27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
jolka łóżeczka śliczne, takie klasyczne, w moim stylu;-)
czarnulka głowa do góry, wiem,ze łatwo się mówi ale nie możesz przecież się załamywać.pojedziesz do stolicy, tam Cie skonsultują i w razie potrzeby pojedziesz do gdańska na operację.najważniejsze,że jesli nawet będzie ona konieczna jest to ze jest możliwosc zrobienia czegos z tym zespołem.ja trzymam kciuk, żeby jednak nie było takiej potrzeby.maluszki mają się dobrze, wiec to jest najważniejsze.
dziewczyny czy Wasze dzieciaczki też tak Wam daja popalić, ja dzisiaj czuje po prostu cały czas jak wojują u mnie w brzuchu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 18:55
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Czarnulka, w Gdańsku na pewno wyślą Cię na Kliniczną. Tam na ścianach wiszą podziękowania od Rodziców z mnogich ciąż za uratowanie Dzieciątek urodzonych dużo za wcześnie lub z wagą nawet poniżej 500g! Tam podobny się dzieją cuda. Leżałam tam 3 dni na patologii - warunki średnie bardzo, ale czyściutko że z podłogi można jeść. No i najważniejsze - fachowcy.
-
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Jesteście Kochane. Mam nadzieje że do poniedziałku szyjka mi się nie skróci jeszcze bardziej i jest szansa na jakiś pessar. . Tak kocham moje maluszki że nie przeżyje jak coś się im stanie27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka współczuję stresu . Wyobrażam sobie jak musisz się zamrtwiac szyjka 2 cm to jeszcze nie taka krótka, dużo zależy też od tego kto bada. Ja zawsze jak mam mierzoną u mojego lekarza to długość jest ta sama . A u innych lekarzy już inaczej.
Co do ilości wod dziewczyny mają rację - najważniejsze że trafisz do specjalistów . I że w porę ktoś zauważył. A może na konsultacjach okaże się że ta sytuacja wcale nie wymaga operacji.
A gdzie jedziesz na konsultacje do Warszawy ?
Karolafasola to tak jak u mnieczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Emcia123 wrote:Wlasnie wrocilam z wizyty moje malenstwa maja 465g I 416g. Co sadzicie o wadza jak na wiek ciazowy?
Moje moją ok. 270 gram (mierzone 19t3d). Czujesz już ich ruchy? Ja nadal czekam...
Czarnulka trzymam kciuki! Musisz wierzyć, że będzie dobrze, lekarze pomogą, a Twoje maluszki są bardzo silne i będą walczyć o jak najdłuższy pobyt w Twoim brzuszkuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 19:41
-
czarnulka24 wrote:Do szpitala bielanski w warszawie do DR. Dębskiego
No to będziesz w bardzo dobrych rękach profesor jest wybitnym specjalistą
Miałam raz przyjemność być u niego na wizycie, za to moja siostra była jego pacjentką przez dłuższy czas. Podobno potrafi być dość obcesowy i bezpośredni, przez co odbierany jest jako osoba niesympatyczna ale dla mnie był w porządku
-
Wczoraj znów przespałam pół dnia. Na ktg norma - Emilka ewentualnie dała się zbadać i skurcze były minimalne. Bianka pokazała kto tu rządzi i że absolutnie nie życzy sobie żadnego ktg skurcze przez jej walkę - bardzo częste ale słabe. Lekarz kazał mi przez weekend posprzątać w domu,mówi że wtedy coś się ruszy i najlepiej, żebym "naturalnie" trafiła na porodówkę w poniedziałek /wtorek. Tak więc biorę się dziś do roboty..
Mój mąż zrobił mi niespodziankę - zamówił drewniane literki do pokoju dziewczyn. Wstał wcześnie rano żeby je pomalować (jeszcze spałam). Obudził mnie hałas, siarczyste "q.wa mać!" z piwnicy i chwilę później dziki śmiech mojej mamy oczywiście zanim zwlokłam tyłek z łóżka zdążył wylecieć z domu do Castoramy. Jak się okazało - po rozpuszczalnik upierdzielił farbą siebie, całą łazienkę i pół piwnicy. Twierdził, że trafiła mu się wyjątkowo twarda sztuka i puszka nie chciała współpracować. W domu waliło farbą i rozpuszczalnikiem.. Wszystkie okna pootwieraliśmy. Napis okazał się uroczym cytatem "Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same" i większą czcionką "Bianka Emilka"). Piękne
Szkoda tylko, że (mogłam się spodziewać!) pomalował je w kolorach włoskiej flagi! Taaaaak "pasują" do jagodowego pokoiku dziewczynek że masakra.... Jak zamontuje całość to prześlę Wam fotkęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 05:19
agula1983, bizona, gabi 7, Angela*, rodzynka66, AllishiiA, triss lubią tę wiadomość