X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, tak, lekarka do której już się zapisałam na prowadzenie ciąży jest szefową patologii ciąży w tym szpitalu, więc chyba składa się nienajgorzej :P

To teraz 20.07 na wizycie w klinice będę męczyć doktora o próbę określenia tych kosmówek i owodni, a jak nie to 1.08 już u pani doktor prowadzącej.

Dziewczynki naprawdę masz duże! marzenie w naszej sytacji:) wspaniale się udało!:)
    przypomnij czy Ty masz 1k2o czy 2k2o?

• Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 11:29

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek ja też kiedyś chodziłam do MedArtu ale dr Żak totalnie mi nie podpasował. Jak dla mnie porażka.
    O dr Kubiaczyk słyszałam same dobre opinie ale głupio było mi się przeieść do innego lekarza w tej samej klinice...
    A ten lekarz o którym piszesz to pewnie dr Szymański :) Akurat mój mnie do niego wysyłał na połówkowe i na usg 3 trymestru. Specyficzny ale bardzo dokładny i byłam z tych badań bardzo zadowolona.
    Trzymam za Ciebie mocno kciuki i co do Polnej, leżałam tam dwa tygodnie i jak wyszła to miałam doła bo było mi tam dobrze. Tylko że ja leżałam na oddziale niepłodności.

agula cudowne wieści i jak cudownie się trzymasz. A te 9,5 na plusie to tyle co nic :)
    Dziewczynki pięknie ważą ale najwyraźniej dobrze im u mamusi w brzuszku. A im dłużej posiedzą tym lepiej.
    Ja wczoraj tez słyszałam same komplementy od dr więc aż miło sie robi :) Tylko u mnie na plusie 14 kg.
    agula a jakie dokładnie badania robiłaś? Bo gdzieś czytałam że trzeba na HIV powtórzyc ale mój dr nic nie wspominał.

Shooa w takim razie co do lekarza to nie mogłaś wybrać lepiej :) Bedziecie pod doskonałą opieką!
    Te kosmówki i owodnie trzeba djrzeć do któregos tygodnia bo później podobno juz ciężko ocenić. Mnie dr też na początku mówił że ciąża 1k1o ale na kolejnej wizycie pokazały sie dwie śliczn bańki więc j mam 2k2o :) o takie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fb7e7009b31.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 09:51

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiem Wam jeszcze że detektor tetna płodu to we wczesnej ciąży było moje wybawienie. Ja mam angel sounds. Jakby co, będę go sprzedawać. Pozwolił mi on przetwrać od wizyty do wizyty. Kupiłam w 12 tc ale inne dziewczyny już od 10 tc słyszały tętno.

shooa lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny podpowiem Wam jeszcze że detektor tetna płodu to we wczesnej ciąży było moje wybawienie. Ja mam angel sounds. Jakby co, będę go sprzedawać. Pozwolił mi on przetwrać od wizyty do wizyty. Kupiłam w 12 tc ale inne dziewczyny już od 10 tc słyszały tętno.
    ja bym kupiła :) dogadamy się ? ;)

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Imbirek ja też kiedyś chodziłam do MedArtu ale dr Żak totalnie mi nie podpasował. Jak dla mnie porażka.
    O dr Kubiaczyk słyszałam same dobre opinie ale głupio było mi się przeieść do innego lekarza w tej samej klinice...
    A ten lekarz o którym piszesz to pewnie dr Szymański :) Akurat mój mnie do niego wysyłał na połówkowe i na usg 3 trymestru. Specyficzny ale bardzo dokładny i byłam z tych badań bardzo zadowolona.
    Trzymam za Ciebie mocno kciuki i co do Polnej, leżałam tam dwa tygodnie i jak wyszła to miałam doła bo było mi tam dobrze. Tylko że ja leżałam na oddziale niepłodności.

Mi Ż też nie przypasował za bardzo :) Ale dr K ufam, zresztą trochę z nią walczyłam, różne scenariusze przerabiałyśmy więc nie wyobrażam sobie zmienić teraz lekarza :) Co do dr Sz to mówią na mieście, że jest naprawdę dobrym specjalistą, bardzo dokładnym i ostrożnym, a że jeszcze związany jest z moją kliniką to tym bardziej nie było opcji żebym do kogoś innego poszła :) No i ogólnie powiedział mi, że dzieciaczki wszystko mają na swoim miejscu i na tę chwilę wszystko jest ok, gdyby nie to, że ten jeden ma tę jedną tętnicę i zaczyna różnić się od brata. Trochę mnie martwi, że już na tak wczesnym etapie ciąży się rozjeżdżają, ale mam nadzieję, że maluszek weźmie się w garść i nadrobi :) Inna sprawa, że podczas badania spał sobie zwinięty w kłębuszek i nie chciał się obudzić i dr go stukał, pukał a on nic (chyba po tacie :)) i mierzył go chyba z 5 razy a tamten drugi z kolei szalał i pokazywał się w całej okazałości.

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa dogadamy się :) Ja ten monitor kupiłam bezpośrednio od firmy która sprzedaje je w Polsce bo mieści się w Komornikach czyli tam gdzie ja mieszkam.
    https://angelsounds.pl/zamowienie
    Chcę za niego 60 zł plus 10 zł za koszt wysyłki. Mam do niego całą butelkę żelu do usg bo myślałam, że mi braknie ale okazało sie że dałam radę na jednej butelce :)

Mam też spodnie z h&m w których praktycznie wogóle nie chodziłam bo całą ciążę leżałam.
    To są dokładnie te:
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0345435001.html#Czarny
    Za spodnie chcę 50 zł bo są jak nówki tylko że roziar 36 bo ja przed ciążą nosiłam 34.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Kochana czy nie mialas problemu ze znalezieniem tetna u obu dzieci ? :)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek Dr K. jest super a dr Sz, to naprawdę bardzo dobry i dokładny specjalista. Więc pod opieką jesteś idealną :)
    Kiedy masz teraz wizytę?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana czy nie mialas problemu ze znalezieniem tetna u obu dzieci ? :)

Właśnie sie tego obawiałam i to była jedyna rzecz która powstrzymywała mnie przed kuonem. Ale nie miałam najmniejszego roblemu. Pierwszego dnia znalazłam od razu, drugiego zajęło mi to więcej czasu bo dzieciaczki maja mnóstwo miejsca aby się przemieścić. Prawda jest taka że teraz jest mi trudniej wyłapać niz w 12 tc :)
    Naprawde będziesz wiedziała gdzie jest tętno pierwszego a gdzie drugiego brzdąca.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja robiłam z krwi te badania potrzebne do porodu: HBS i WR . HIV i HCV nie musiałam robić bo mam wyniki z 3 miesiąca ciąży i lekarz mówił ze nie ma potrzeby powtarzać i ostatnio jak byłam w szpitalu to też mówili żeby następnym razem mieć HBS i GBS

syy28iik833b36lq.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula to super ja ostatnio robiłam VDRL i HBS a HIV i HCV mam tez z poczatku ciąży. A GBS teraz bedziemy robic we wtorek.
    Ja nie wierzę że to już niedługo!
    Wczoraj na polsat cafe o 14 oglądałam program o porodach. Ale się zryczałam ze wzruszenia :) Dziś chyba tez będzie.

Sory porody lecą tylko we wtorki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 11:01

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Właśnie sie tego obawiałam i to była jedyna rzecz która powstrzymywała mnie przed kuonem. Ale nie miałam najmniejszego roblemu. Pierwszego dnia znalazłam od razu, drugiego zajęło mi to więcej czasu bo dzieciaczki maja mnóstwo miejsca aby się przemieścić. Prawda jest taka że teraz jest mi trudniej wyłapać niz w 12 tc :)
    Naprawde będziesz wiedziała gdzie jest tętno pierwszego a gdzie drugiego brzdąca.

Właśnie ja tez nie kupowalam , ze wzgeldi na to że balam sie , że nie znjade dzieci ;) ale moze sie zastanowie ;).
    A jakiej firmy polecacie ? ;)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam angel sounds- dziewczyny z innego forum bardzo polecały. Moim zdaniem to badzo dobry zakup. Chociaż mój dr był na nie :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Ja mam angel sounds- dziewczyny z innego forum bardzo polecały. Moim zdaniem to badzo dobry zakup. Chociaż mój dr był na nie :)

Ja mojemu nawet nic nie powiem że mam takie urzadzenie :P

MoNaKo lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ja mojemu nawet nic nie powiem że mam takie urzadzenie :P

http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-100s-zel-usg-i6637003687.html?fromVariant=6761951385

Czy taki bedzie oki ?

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Imbirek Dr K. jest super a dr Sz, to naprawdę bardzo dobry i dokładny specjalista. Więc pod opieką jesteś idealną :)
    Kiedy masz teraz wizytę?

Teraz mam wizytę u swojej dr 23 i później, jeszcze przed połówkowymi chciał mnie zobaczyć znów dr Sz, ale zobaczymy na wizycie u dr K, jak to z tymi dzieciaczkami będzie :)
    A detektor też chciałam kupić, ale ostatecznie stwierdziłam, że jednak nie chcę :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • triss Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)

Agula ale pięknie dzieciaki już ważą :-) u Ciebie widzę też różnica pomiędzy chłopcem a dziewczynka w wadze. U mnie na tym etapie już jest ok 150 g i doktor mówi że ta różnica przy porodzie może być większa . Ale że to bliźniaki dwujajowe i póki przeplywy są ok to mam sie nie martwić różnicą w wadze

U mnie w porządku, poza badaniem obciążenia glukoza :/ niestety wynik wskazuje na cukrzycę ciążowa. Od tygodnia jestem na diecie , mierze regularnie cukry i póki co jest ok. Mam nadzieję że obędzie się bez insuliny

Monako Twoje dziewczynki też już pięknie ważą. Fajnie ze juz masz taki dokładny plan działania - ja tak lubię. Mam nadzieję że przy kolejnej wizycie też już będę mogła ze swoim lekarzem ustalić szczegóły. Najbardziej boję się tego że zacznę rodzic wcześniej niż powinnam i trafię do obcego szpitala. Mój doktor pracuje w szpitalu o II stopniu referencyknosci i tam mogę robić jak skończę 34 tydzień.

Co do detektora tętna ja również polecam :-) używałam codziennie póki nie zaczęłam dobrze odczuwać ruchów. Taki mega uspakajacz dla mega panikarzy jak ja ;) nie miałam od początku żadnego problemu żeby wyłapać tętno dzieciaków.
    I ja również używam angel sounds - gdyby któraś z Was chciała to również będę swoj sprzedawać

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, dokładnie ten. Poczekaj bo jak sie shooa nie zdecyduje to mogę sprzedać Ci swój. Tylko była pierwsza :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Angela, dokładnie ten. Poczekaj bo jak sie shooa nie zdecyduje to mogę sprzedać Ci swój. Tylko była pierwsza :)

Oki rozumiem ;) jak Ci da znać co i jak to daj mi i w razie dane do przelewu to siw jakoś dogadamy ;) a jesli nie to do konca tyg zamowie ten :)

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ