X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Cześć :-)

Agula ale pięknie dzieciaki już ważą :-) u Ciebie widzę też różnica pomiędzy chłopcem a dziewczynka w wadze. U mnie na tym etapie już jest ok 150 g i doktor mówi że ta różnica przy porodzie może być większa . Ale że to bliźniaki dwujajowe i póki przeplywy są ok to mam sie nie martwić różnicą w wadze

U mnie w porządku, poza badaniem obciążenia glukoza :/ niestety wynik wskazuje na cukrzycę ciążowa. Od tygodnia jestem na diecie , mierze regularnie cukry i póki co jest ok. Mam nadzieję że obędzie się bez insuliny

Monako Twoje dziewczynki też już pięknie ważą. Fajnie ze juz masz taki dokładny plan działania - ja tak lubię. Mam nadzieję że przy kolejnej wizycie też już będę mogła ze swoim lekarzem ustalić szczegóły. Najbardziej boję się tego że zacznę rodzic wcześniej niż powinnam i trafię do obcego szpitala. Mój doktor pracuje w szpitalu o II stopniu referencyknosci i tam mogę robić jak skończę 34 tydzień.

Co do detektora tętna ja również polecam :-) używałam codziennie póki nie zaczęłam dobrze odczuwać ruchów. Taki mega uspakajacz dla mega panikarzy jak ja ;) nie miałam od początku żadnego problemu żeby wyłapać tętno dzieciaków.
    I ja również używam angel sounds - gdyby któraś z Was chciała to również będę swoj sprzedawać

Czy taki detektor ? http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-100s-zel-usg-i6637003687.html?fromVariant=6761951385
    :)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Oki rozumiem ;) jak Ci da znać co i jak to daj mi i w razie dane do przelewu to siw jakoś dogadamy ;) a jesli nie to do konca tyg zamowie ten :)

Ok, shooa czekamy wiec na Twoją decyzję :)

Triss Ty już zaraz wchodzisz w 30 tc wiec pewnie dr wstepnie coś juz bedzie planował. Ale u mnie to sie zmieniało. Na początku mówił że w 32 tc będę na oddziale, póxniej że w 34 a ostatecznie idę w skończonym 35 bo wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Kurdę dziewczyny kusi mnie żeby do fryzjera wyskoczyć jeszcze przed porodem ale fryzjerka ostatnio mnie zapytała czy ma sie spieszyc jak zobaczyła mój brzuch. Na farbie juz byłam ale teraz chciałabym jednak rozjaśnić. Co myslicie? Czy lepiej poczekać i jakimś cudem wyrwać sie po porodzie...?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Ok, shooa czekamy wiec na Twoją decyzję :)

Triss Ty już zaraz wchodzisz w 30 tc wiec pewnie dr wstepnie coś juz bedzie planował. Ale u mnie to sie zmieniało. Na początku mówił że w 32 tc będę na oddziale, póxniej że w 34 a ostatecznie idę w skończonym 35 bo wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Kurdę dziewczyny kusi mnie żeby do fryzjera wyskoczyć jeszcze przed porodem ale fryzjerka ostatnio mnie zapytała czy ma sie spieszyc jak zobaczyła mój brzuch. Na farbie juz byłam ale teraz chciałabym jednak rozjaśnić. Co myslicie? Czy lepiej poczekać i jakimś cudem wyrwać sie po porodzie...?

Ja tez chee umowic sie na odrost bo mam ombree , ale gin zakazal mi rozjaśniac w ciazy ...

• triss Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja wciąż słyszę nowe terminy od lekarza - niestety z wizyty na wizytę ten termin coraz bliższy. Na początku mówił że widzimy się w szpitalu w 37 tygodniu, miesiąc temu wspominał o 6 września (36 tydzień ) a ostatnio już o końcu sierpnia ;)

Ja się wybieram na pewno do fryzjera przed porodem. Co prawda rozjaśniac nie będę, tylko tonowac rozjasnione końce plus farba na górę ale muszę to zrobić żeby dzieciaki się nie wystraszyly ;) przez całą ciążę nie farbowalam i wyglądam jak kopciuch (przed przemianą ;) )

Angela tak , to dokładnie ten :)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co do włosów to ja byłam na farbie w 3 trymestrze. Ale stwierdziłam że chciałabym rozjaśnić i chyba z tym poczekam. Mam górę ciemniejszą właśnie po to żeby odrostów nie było więc dam na luz teraz z rozjasnianiem.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od tygodnia jestem.na diecie cukrzycowej. Ale tak zastanawiam się od jak dawna te cukry mi skaczą i oczywiście czy nie zaszkodzilam dzieciakom . Dzieci cukrzycowe są na ogół większe, a moj Mały jest zawsze większy niż wskazuje na to wiek ciąży.
    Więc już wkręcam sobie ze przekarmiony przez moją złą dietę wcześniej.
    Pamiętacie jak ważyły Wasze dzieci w 27/28 tygodniu (ja miałam usg ostanie dokładnie 27 +0 )

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss moja kolezanka była na grupie na FB -słodkie mamy- niezastapione źródło wiedzy. Więc polecam. Sama nie pomogę bo o cukrzycy ciążowej nie wiem nic :(

triss lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss moje maluszki dokładnie w 27+1 ważyły po ok 920g ale pamiętaj że każde dziecko rośnie w swoim tempie i czasami we wcześniejszych tygodniach rosną bardzo szybko i wyprzedzają wiek ciążowy a później zwalniają tempo i to się wyrównuje lub odwrotnie najpierw wolno rosną a później nadrabiają. Nie doszukuj się problemu bo na pewno wszystko jest w porządku :-)
    Zresztą jakby ta cukrzyca w ciąży miała na tym etapie co jest zalecana do zrobienia szkodzić dzieciom to pewnie już zlecaliby ją wcześniej.
    A miałaś przed krzywą na wizyty czasami glukozę na czczo badaną?

triss lubi tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Ja mam angel sounds- dziewczyny z innego forum bardzo polecały. Moim zdaniem to badzo dobry zakup. Chociaż mój dr był na nie :)
    Ja mam detektor jumper i jest też super :) z tym ze kosztował 240 zł. .

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • triss Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako zapisałam się do tej grupy :) na razie staram się poczytać i zdobyć trochę iedzy , potem może odwaze się żeby zadać pytanie ;)

Agula mam nadzieję że jest właśnie tak jak mówisz :*
    Jestem straszną panikarą z natury, czytanie internetow nie pomaga :p
    W pierwszym trymestrze robiłam glukoze na czczo i wyszła mi lekko podwyższona. Zrobiłam wtedy obciążenie glukoza i wyszło w normie.
    Pocieszam sie tym, że mały od początku jest większy. Lekarz mówi że w normie. Poza tym chłopców rodzilam po prawie 4 kilo więc może po prostu moje dzieci są większe niż norma .
    Mój Mały w 27 +0 miał 1280 g. Dziewczynka 1050 g

• triss Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , co u Kredowej i Kimmy? Chyba dawno się nie odzywały?

• bizona Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam na rozjasnianiu wlosow. Bo wiem ze pozniej nie bede miec luzem 3-4h..

Triss po to sue vada teraz cukier bo wczesniej nie szk9dzilas. Trzymaj diete a jesli beda cukry wysokie to insulina. Jak u mnie ;)

triss lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farbować włosy można bez obaw w 3 trym :) ja też byłam na farbie bo po porodzie to już nie wiadomo kiedy się uda ;)

Też mam Angel Sounds i sprawdził się, szczególnie dla własnego uspokojenia psychiki. Polecam :)

Monako, ja też mam na pierwszym usg takie baloniki dwa a mimo to lekarz stwierdził 1k1o.. Możesz zdjęcie zobaczyć na moim wykresie belly (wpisy z grudnia, nie jest ich dużo).

Imbirek kosmówka nie jest taka problematyczna jak owodnia. Jeśli jest dobrze prowadzona ciąża to ten ttts zostanie szybko wyłapany i można coś poradzić, natomiast jeśli w jednej owodni dojdzie do tzw zadzierzgnięcia pępowiny to na to ma się bardzo mały wpływ, chyba tylko operacyjnie o ile w ogóle. Ale na zapas nie ma się co martwić ani myśleć źle. Pozytywne nastawienie działa cuda :)

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona jesteś w poradni na Karowej? Zapisałam się tam, ale dopiero na 2 sierpnia . Wcześniej poszłam prywatnie po glukometr i receptę na paski. No i rozpisanie diety. Mam nadzieję że sama dieta wystarczy. A u Ciebie cukier skakał że przepisali insulinę?

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 na szczęście pewnym jest, że maluszki są dwuowodniowe i dodatkowo są sporo od siebie oddalone a dr mówiła, że czym dalej od siebie tym lepiej :)
    Usg mam co 2 tygodnie, ogląda mnie nie tylko moja lekarka, ale też zdarza się, że inni lekarze w klinice więc mam nadzieję, że w razie czego szybko wyłapią, że coś się dzieje złego :)

Meg85 lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako gratuluje udanej wizyty. Super dziewczyny waza i nie watpliwie masz co dzwigac ;) u ciebie to juz tak niedaleko ;)

Agula wielkie gratulacje, a ta waga szok twoja waga tylko pozazdroscic;) Ja mam 11 kg na plusie ;) a dzieciaczki waza pieknie ;) u ciebie tez juz tak niedaleko. ;)

Co do programow telewizyjnych to w weekend z rana na tlc ostatnio ogladalam program 6 x corka. Nie wyobrazam sobie piecioraczkow ;) dobrze, zostaje przy blizniakach ;)

agula1983, MoNaKo lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, oczywiście biorę detektor:) zajęłam się pracą troszkę i nie wchodziłam od rana na forum. za spodnie podziękuję. mam 36 rozmiar więc mysle, że te nie będą dla mnie. spróbuję w większych jeansach starszych pochodzić a potem kupię jakieś ciążówki dopiero :)

podasz mi na priv dane do przelewu?:) już sprzedajesz czy jeszcze chcesz potrzymać chwilę?:)

• triss Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishiia to też nie dużo przytylas :) mi lekarz wyliczył że optimum dla mnie to 15 kg do 36 tygodnia. Na razie mam na plusie niecałe 7 kg ale ja sporo schudłam w pierwszym trymestrze przez wymioty.

Dziewczyny macie jakąś listę kosmetyków i innych piedolek dla maluchów? Np skan koszyka z apteki internetowej? Chodzi o taki konkret , z nazwą producenta :-)
    Nie mogę się za to zamówienie zabrać
    Próbowałam już kilka razy w Gemini ale za dużo tego wszystkiego i nie wiem co wybrać ;)

AllishiiA lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Monako zapisałam się do tej grupy :) na razie staram się poczytać i zdobyć trochę iedzy , potem może odwaze się żeby zadać pytanie ;)

Agula mam nadzieję że jest właśnie tak jak mówisz :*
    Jestem straszną panikarą z natury, czytanie internetow nie pomaga :p
    W pierwszym trymestrze robiłam glukoze na czczo i wyszła mi lekko podwyższona. Zrobiłam wtedy obciążenie glukoza i wyszło w normie.
    Pocieszam sie tym, że mały od początku jest większy. Lekarz mówi że w normie. Poza tym chłopców rodzilam po prawie 4 kilo więc może po prostu moje dzieci są większe niż norma .
    Mój Mały w 27 +0 miał 1280 g. Dziewczynka 1050 g
    Śliczna waga dzieciaczków :)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Dziewczyny , co u Kredowej i Kimmy? Chyba dawno się nie odzywały?
    Triss no właśnie nie wiemy :( Zero wiadomości od nich...

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ