X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,co Wy spać nie możecie ☺?

Meg może sytuacja powoli się rozkręca.jeśli zaczniesz dzisiaj rodzić to daleko masz szpital?
    Kibicuję Ci mocno :-)

Ja mam dzisiaj wizytę o 13.trzymajcie kciuki.mam nadzieję,ze u moich gwiazdorek wszystko jest ok.

triss, shooa, Meg85 lubią tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-)

Czarnulka przede wszystkim za Ciebie i Twoje maluszki trzymam kciuki, mam nadzieje że na strachu sie skończy, ale jakby coś to będziesz pod dobrą opieką i wszystko będzie dobrze zobaczysz :-)

gabi kciuki zaciśnięte za dzisiejszą wizytę, daj znać po co tam u Twoich gwiadorek :-)

Meg i jak sytuacja u Ciebie, coś się rozkręca czy skurcze ucichły?
    Pomysł i niespodzianka męża rewelacja!

Co do wózków to u mnie padł wybór na jeden obok drugiego z tego samego powodu co opisała bizona.

Allishia super te dzieciaczki na filmiku, mój mąż uwielbia ten z bliźniakami:
    https://www.youtube.com/watch?v=0DqE1ufqcOc
    a ten jest mega rozczulający
    https://www.youtube.com/watch?v=tg56lKVoips

no i witam się w 36tc i w końcu w 9 miesiącu :-)
    Jutro wybieram się do szpitala i możliwe że mnie już zostawią i zdecydują kiedy rozwiązanie, także proszę o kciuki - szczerze to mam stresa.

triss, shooa, AllishiiA, Meg85 lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, kciuki zaciciskam oby wszystko było dobrze!

shooa do mnie wózek jeden za drugim nie przemawia totalnie z tych powodów o których pisała bizona a nawet mogłabym doszukać sie więcej.

Ja tak jak triss mam bugaboo donkey twin i jestem w nim zakochana i już nie mogę doczekać się sacerów. Wjedzie w 80 więc tylko do łazienki w domu mi się nie zmieści :)

Zaraz Ci napiszę nr konta na priv a Ty podaj mi swój adres- w środe wyślę monitor oddechu :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    Bralas nowy czy uzywany? Jakie odniosl na Tobie Wrazenie? Dluga ma gondole?

Więcej będę mogła powiedzieć jak będę już używać. Ale pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Jest przede wszystkim bardzo zwrotny i prowadzi się go jedną ręką. Gondole są węższe nieco niż w pojedynczych wózkach ale zanim zdecydowaliśmy się na zakup przeczytałam chyba wszelkie możliwe fora i grupy nt bugaboo i dziewczyny piszą że spokojnie dziecko do 5-6 miesiąca się zmieści.
    Na plus też szerokość wózka 74cm w wersji duo, ,no i możliwość "zwezenia" go do wersji pojedynczej jak jest potrzeba zabrania tylko jednego z blizniat .
    My kupiliśmy w końcu nowy, dostaliśmy zastrzyk gotówki od dziadków na wózek z uwagą że ma być nowy ;-)

Shooa znajoma użytkuje city select jeden za drugim (pewnie znasz z forum ;-) ). Jest zadowolona , jedyne na co zwróciła mi uwagę to problemy z podpijaniem pod krawężnik. Mimo że ten model jest dość krtoki jak na wózek jeden za drugim to swoje z obciazeniem waży i podobno trzeba sporo siły użyć by podjechać pod krawężnik.
    Siedziska spacerowe można ustawić w wielu różnych konfiguracjach , więc niekoniecznie któreś z dzieci jest "poszkodowane " widząc plecki drugiego. W ogóle jest to wózek podwójny zrobiony na ramie wózka pojedynczego więc jest pod względem gabarytów bardzo przyjemny :-)

Meg trzymam kciuki. Daj znać co u Was , ale to już chyba kwestia niedługiego czasu u Ciebie :-)

Gabi kciuki za wizytę . Daj znać co u ustalilas z lekarzem w kwestii krzywej no i co tam u dzieciaczkow :-)

Agula o rety , to już? ?? Kciuki mocne kochana. Ale emocje pewnie. .. no to już zaraz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 09:15

gabi 7, agula1983 lubią tę wiadomość

• Elizasz Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie informacje o wózkach :)
    Do mnie jakoś też nie przemawiają te jeden za drugim, ale jeszcze nie miałam okazji ich obejrzeć na żywo.
    I tak jak Wam pisałam kluczową sprawą to włożenie wózka do Boksa dachowego.
    Nie wiem czy teraz wydać więcej kasy, z którą oczywiście średnio jest, czy kupić ten Mikado duet i potem lepszą spacerówkę...

c55fs65g7gfeotox.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula fajne te filmiki ;) I oczywiscie trzymam za was mocno kciuki!! Ale sie dzieje ;)

agula1983 lubi tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg daj znać, czy wszystko z Wami ok. Coś czuję, że akcja trwa ;) trzymaj się!

Czarnulka powodzenia w stolicy, czekały na wieścią.

Agula piękny wynik, też niedługo się rozpakujesz ☺

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • bizona Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja na szybko ze szpitala. Dzis mialam usg i sa nieprawidlowe przeplywy. Dzueci 2100 i 2200 leze na porodowce bo miejsc nie ma na patologii. Ogolnie mam byc non stop pod ktg...dalej NIC nie wiem...a stres jak z morza do tatr

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurdę bizna, czy możliwe że przez te przepływy zrobia Ci CC? Waga dzieci już ładna bo powyżej 2 kg ale w miarę możliwości informuj na bierząco.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona trzymam mocno kciuki za Was !!! Trzymaj się.

syy28iik833b36lq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za Wasze opinie nt. wózków. Będzie odpowiedni czas będę testować.

Bizona, pisz co u Was jak będziesz mieć jakieś wieści.

Czarnulka, zaglądam i czekam co napiszesz, co u Was?

trzymam bardzo mocno kciuki za Was dziewczyny &&&&&

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona trzymaj się jak najdłużej.

Dziewczyny ja jutro też do szpitala,jak sprawnie pójdzie to na 2 dni,ze względu na wyniki tej krzywej cukrowej doktor wysyła mnie na zbadanie indeksu glikemicznego czy jakoś tak.nie bardzo mi się to uśmiecha ale trudno jak trzeba to trzeba.dodatkowo skrocila mi się też szyjka do 2,5 cm - tym martwię się najbardziej:-(doktor stwierdziła że nie ma tragedii,szyjka zamknięta,twarda ale dobrze nie jest,ze się skrocila.może sobie za bardzo ostatnio pofolgowalam i są tego skutki.muszę częściej leżeć i odpoczywać.

A teraz z tych dobrych wiadomości ☺Dziewczyny ładnie urosły,mają się doskonale. Jedną waży 900g a druga 989 rosną symetrycznie,wody w normie i wszystko inne też.

3i498u69fq9q84na.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona kciuki za Wasze! Na szczęście już 33 tc więc w razie czego nie jest tak źle.

Ja byłam na ktg. Położna myślała że dr mnie wyśle na oddział. Ktg trwało ok godzinę. W ciągu 25 min u Emilki były 4 skurcze a u Bianki w ciągu 20 minut aż 6. Skurcze konkret! Dr powiedział żeby nic nie przyspieszać bo może to nie ich czas jeszcze, że mogą ale nie muszą mieć problemów z oddychaniem.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona kciuki kochana . To już ten czas że gdyby nawet była decyzja o rozwiązaniu ciąży to dzieciaki bezpieczne. Ale wiadomo ,lepiej gdyby posiedzialy jeszcze trochę. A na poprzednim usg kiedy byłaś? Wtedy był wszystko dobrze z przepływami?

Informuj nas w miarę możliwości co u Ciebie. Trzymam kciuki

Gabi czyli jednak wynik taki na granicy zaniepokoil lekarza. Mam nadzieję że wynik ibadan wyjdą w porządku. Duże masz już dziewczynki :-) a szyjka skrócona, ale jeszcze nie ma tragedii. Może czas trochę zwolnić?

Shooa co u Ciebie ? Jak się czujesz ? Mam nadzieję że krwiak nie daje znaków żadnych swojej obecności

Monako a Ty kiedy się szykujesz na oddział?

Coś mi się wydaje że tu będzie się działo lada moment :-)

gabi 7 lubi tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss Gin powiedziała,ze musi to sprawdzić ale wydaje jej się,ze raczej przy takim wyniku cukrzyca się nie potwierdzi.nie lubię szpitali ale lepiej to sprawdzić,powiedziała też,ze przy okazji wszystkie inne badania mi porobia.dostałam też zelazek 1x1.mam tylko nadzieję,ze z tą szyjka nie będzie jakiś atrakcj i i ze w czwartek tak jak mówiła wyjdę do domu.

triss lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss ja idę dokładnie za tydzień...i jeszcze w to ie wierzę.
    Jest mi już mega ciężko. Od zeszłego wtorku noszę 4,5 kg dzieci a do tego wadomo łożysko, macica, wody...Jutro wizyta i pobieramy wymaz na GBS a w nd zdejmujemy pessar.
    Ja też czuję że lada moment bedzie się tu sporo działo.

Gabi żelazek bardzo wpływał na moje zapaecia więc uważaj bo strasznie"zatyka"

Meg czyli Ty nie jestes jeszcze na oddziale?

Bizona, co jakis czas nas tu informuj jak sytacja!

triss, gabi 7 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako siedzę w domu :) skurcze są, może jutro się rozkręci? :)

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako domyślam się że już na tym etapie jest bardzo ciężko. Ty jeszcze jesteś drobna do tego, a masz już kawał bagażu do noszenia. W przyszłym tygodniu to będzie 36 tydzień. Myślisz że od razu będzie cięcie, czy najpierw obserwacja?

Mi już jet ciężko, ciągle gorąco, duszno i od tygodnia praktycznie tylko poleguje w domu. Co wyjdę z domu to brzuch mi się napina bardzo i boję się że coś złego się tam dzieje z szyjką.

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss a kiedy masz wizytę?

Monako mam nadzieję,ze nie będę miała żadnych atrakcji przy braniu tego żelaza.A w którym tc miałaś zakładany pessar?

Ja leżę sobie i odpoczywam a muszę jeszcze spakować torbę do szpitala na jutro.okropnie mi się nie chce.co ja tam będę robić do czwartku??? Chyba nadrobie zaległości w czutaniu ksiazek,bo bardzo lubie a pozniej raczej moge o tym zapomnieć.najgorsze,ze muszę zostawić córkę.dobrze,ze mąż od dzisiaj na urlopie to będą siedzieć razem.

3i498u69fq9q84na.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona trzymam za was kciuki!!

Meg a myslalam, ze cie juz nie wypuszcza do domu...

Ja od kad siedze ciagle w domu i praktycznie nic nie robie to nie boli brzuch, ani nie twardnieje, teraz boje sie nawet isc na krotki spacer... Jutro wizyta i jak mi nie da skierowania na usg to sie go upomne, bo juz zaczynam byc wsciekla, jak w ciazy mnogiej moga byc dwa usg? Skad on wie, ze wszystko u dzieci jest w porzadku przeciez nie mam przezroczystego brzucha! A teraz jescze sie martwie bo tak jakby czuje mniej ruchow po lewej stronie, sa tylko po prawej. Tak na prawde nic nie wiem i jestem wsciekla sama na siebie, ze zostalam u tego lekarza... Ja w ogole mam pecha do lekarzy w pierwszej ciazy polowe badan mialam nie zrobionych przez co spedzialam z dzieckiem 10 dni w szpitalu, nie pamietam juz co sie dzialo tylko, ze w koncu musial dostac antybiotyk, a moje zelazo mialo 5 jakos...

Meg85 lubi tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ