Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tak dwa od poczatku u niego jedno na rozpoznanie ciazy w 8 tyg chyba, a potem polowkowe. A w 26 tyg poszlam prywatnie, zeby zobaczyc czy wszystko jest w porzadku, na szczescie bylo i tu sie dowiedzialam tez plec bo na polowkowych stwierdzil, ze nic nie widac i nie ma takiej potrzeby. Nie wiem juz co o tym wszystkim myslec mam tyllko nadzieje, ze ktos nad nami czuwa, zeby tylko dzieci byly zdrowe
-
Leze pod ktg non stop..tzw staly monitoring. Wkurwiona jestem bo plecy bola..dopiero zjadlam na lezaco kanapke i non stop ktos poprawia te pasy bo sie nie zapisuja. Najlepiej jak bym nie oddychala. Tak bedzie pare dni do kolejnego usg bo tych przeplywow nie sprawdza sie codziennie.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Dziewczyny a więc tak. Z dzieciakami wszystko ok. Ważą 551 i 552 gramy
No niestety ta szyjka 1.9cm
Doktor zdecydował ze założy mi szef . Ale że do Warszawy 400 km to mówię mu czy może ktoś mi założyć u mnie na szpitalu bo przynajmniej nikt by znów nie musiał jechać tyle drogi. No i powiedział ze ok.
Dzwoniłam wiec do swojego lekarza i mówił ze można założyć szef ewentualnie krążek.
I dogadalismy się ze założy krążek.
Która z was miała założony krążek /pessar ?jak się sprawował? Szyjka się więcej nie skracała?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 19:14
shooa lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czaenulka no do dobrze,ze dzieciaczkami wszystko ok,bo czekałam a na wiadomosci od Ciebie.A co powiedzieli na tą różnicę w ilości wód plodowych?moja szyjka na dzisiejszej wizycie też krótsza z 3 cm na 2,5:-( mam nadzieję,ze w razie co to też mi moja gin założy pessar,chociaż gdzieś mi się obilo o uszy ze nie wszyscy lekarze są za zakładaniem w ciąży mnogiej.oby z moja gin Tak nie było.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 20:38
-
czarnulka, dobrze ze z dzieciakami wszystko ok i skonczylo sie tylko na strachu, a skoro zaloza ci pessar to z szyjka na pewno tez bedzie dobrze
Meg, Bizona trzymajcie sie cieplo ;)
A ja jutro ide na polowkowe, ciekawe ile juz dzieciaki wazaWeruś9110 -
gabi pessar miałam założony w 20 tc.
Co do żelza to zacznij działać jak tylko poczujesz że zaczyna się problem.
Na mnie żelazek kompletnie nie zadziałał i w szpitalu hemoglobinę miałam 5 ( taka nadaje się już do przetaczania krwi) ale dr zmienił mi szybko na Sorbifer i teraz mam powyżej 12. Zrób sobie za jakis czas morfologię i sama sprawdź czy są efekty bo może sie okazać że bedziesz potrzebowała czegoś na receptę.
Aliishiia upomnij się o usg bo dwa to naprawdę przegięcie!! Prawda jest taka że dobry lekarz prowadzący to podstawa i nawet nie powinnaś się prosić. Trzymam kciuki żebyś wywalczyła podgląd maluchów a jak nie to idz gdzie do prywatnego żeby potwierdził że na pewno wszystko jest dobrze.
bizona, biedulko- wiem co dziewczyny z pojedyńczą ciążą przeżywały na ktg a co dopiero z podwójną...ale wytrzymasz bo jesteś dzielna.
Zapisują się jakieś skurcze? Są regularne?
Czarnulka jaka piękna waga dzieciaczków!
Co do szwu to u mnie w szpotalu poinformowali mnie że w ciąży bliźniaczej nie zakłąda się szwu więc dobrze że bedziesz miała pessar. Jak już pisałam wyżej ja mam od 20 tc i wogóle go nie czć ani nic. Tylko niestety jest wysokie prawdopodobieństwo bakterii więc pilnuj wymazów z pochwy żeby nie było że dr przeoczy!!! Będzie dobrze
-
triss na oddział idę i to bedzie dokładnie 35t2d- poniedziałek. Dostanę sterydy, pessara juz mieć nie będę i lekarze zobaczą bo może zacząć się akcja więc wtedy bedzie cięcie ( sterydy wywołują często skurcze) albo mogą zaczekać jeszcze troszkę jeśli wszystko bedzie w porządku.
Ja bym najchętniej urodziła 27 lub 28 bo bedzie jeszcze mój kochany dr a póxniej niestety ma cały miesiąc urlopu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 19:52
triss lubi tę wiadomość
-
Angela u mnie sprawdza najpierw na fotelu czy zamknieta i czy twarda a potem przez usg dopochwowe mierzy długość.
Monako teraz w szpitalu doktor mówiła że też mi zrobią morfologie a potem to sobie zrobie w międzyczasie sama dla sprawdzenia.u mnie hemoglobina jest w normie tylko erytrocyty i hematokryt na dolnej granicy,więc tragedii jeszcze nie ma ale doktor kazała już brać.
Monako a ile miała Twoją szyjka jak Ci założyli pessar?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 20:47
-
Angela ja mam badanie tak jak Gabi. U mnie nie ma co mierzyć juz właściwie bo mam 5mm. W piątek kontrola. O ile się nie posypie wcześniej. Dziś od około 4 rano mam takie ćmienie jak na okres.
Bizona współczuję tego leżenia trzymam mocno kciuki za ciebie!
Czarnulka- świetne wieści
-
Hej
Czarnulka pięknie dzieci już ważą a co z tymi wodami plodowymi , co lekarz powiedział?
Gabi wizytę mam dopiero pod koniec miesiąca. Lekarz mówi żeby się nie stresować. Ze to twardnienie nie wpływa na skrócenie szyjki. Ostatnio nadal miałam 39 mm , tyle co na początku, więc oby miał rację .
Będziesz odpoczywać w szpitalu nie ma lepszego sposobu niż położyć się do spa w domu zawsze jest coś do zrobienia. Choć rozumiem że nie chcesz córki zostawiać. Ja też już teraz myślę, żeby ten pobyt w szpitalu przed porodem był jak najkrótszy, ze względu na chłopców
Angela u mnie też lekarz na każdej wizycie bada ręcznie, a potem przez usg dopochwowe.
Monako ciekawe czy coś się rozkręci od razu po zdjęciu pessara i podaniu sterydów.
Bizona współczuję mnie tak przed pierwszym porodem katowali okstocyną przez tydzień. Leżałam na sali porodoeej pod kroplowką, okstocyna ni chu chu nie chciała zadziałać, a ja wstawać mogłam tylko do WC. Mam nadzieję że kolejne badanie przepływów wyjdzie lepiej. Trzymam kciuki za Was
czarnulka24, gabi 7 lubią tę wiadomość
-
gabi 7 wrote:Angela u mnie sprawdza najpierw na fotelu czy zamknieta i czy twarda a potem przez usg dopochwowe mierzy długość.
Monako teraz w szpitalu doktor mówiła że też mi zrobią morfologie a potem to sobie zrobie w międzyczasie sama dla sprawdzenia.u mnie hemoglobina jest w normie tylko erytrocyty i hematokryt na dolnej granicy,więc tragedii jeszcze nie ma ale doktor kazała już brać.
Monako a ile miała Twoją szyjka jak Ci założyli pessar?
Dziewczyny a od poczatku Was tak bada ?
Bo mnie ani razu nie badal , nawet jak bylam w szpitalu to nie pchali mi tam palcow , ale usg dopochwowe miewam prawie zawsze czy to usg dopochwowe wystarczy ? Czy zapytac na wizycie mojego gina o szyjke ? A przez zwykle usg przez brzuch nie widzi szyjki ? Troche sie wystraszylam ... Bo wlasnie sobie mysle ze ani razu nie bylam badana ginekologicznie - może przez to ze na poczatku mialam tam podraznione i brudzilam i lekarz nie chcial ingerowac ?
-
Dziewczyny ja już w szpitalu na oddziale i po obchodzie, za chwilę idę na badanie i usg, zobaczymy co tam wymyślą.
Czarnulka super wiadomosci, teraz gin zalozy krazek i bedzie dobrze
Angela ja tez szyjke mam badana na fotelu i później przez usg dowcipne.czarnulka24, Meg85, AllishiiA lubią tę wiadomość
-
Mój gin co wizytę bada mnie na fotelu, sprawdza czy szyjka twarda/zamknięta , rzuci też okiem czy nie widać żadnej infekcji ale przez usg hmm chyba nie.
Idę w czwartek na wizytę, to się zapytam o to koniecznie!
Czarnulka też pytaj swojego. Nie ma co, trzeba czasem przypilnować lekarzy w końcu chodzi o nasze i dzieciaków zdrowie, no i najważniejsze żeby za wcześnie nie pchały się na świat.
Z innej beczki ciągle biorę euthyrox 25, lekka niedoczynność tarczycy . Dziś kontrolowałam swoje TSH i dość niskie, poleciało mi... 0,54 ciekawe czy nie będę musiała odłożyć euth25.
Czy któraś z Was dziewczyny w ciąży musiała brać coś na tarczycę i jakie macie TSH?rodzynka66 lubi tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
didi31 wrote:Mój gin co wizytę bada mnie na fotelu, sprawdza czy szyjka twarda/zamknięta , rzuci też okiem czy nie widać żadnej infekcji ale przez usg hmm chyba nie.
Idę w czwartek na wizytę, to się zapytam o to koniecznie!
Czarnulka też pytaj swojego. Nie ma co, trzeba czasem przypilnować lekarzy w końcu chodzi o nasze i dzieciaków zdrowie, no i najważniejsze żeby za wcześnie nie pchały się na świat.
Z innej beczki ciągle biorę euthyrox 25, lekka niedoczynność tarczycy . Dziś kontrolowałam swoje TSH i dość niskie, poleciało mi... 0,54 ciekawe czy nie będę musiała odłożyć euth25.
Czy któraś z Was dziewczyny w ciąży musiała brać coś na tarczycę i jakie macie TSH?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 11:28
didi31 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity