Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
gabi 7 wrote:Czarnulka ja też już dawno nic nie widzę ale jakoś daje radę ☺Co prawda zajmuje mi to więcej czasu i nie idzie tak sprawnie ale jakoś. ..
☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 15:30
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Weruś9110 wrote:Pat, cudownych masz synkow no i gratulacje z szybkiego powrotu do formy, a z piersi to nic tylko sie cieszyc ;p
Angela lekarz badal szyjke tylko przez usg dopochwowe, ale troche martwie sie ta szyjka bo rzeczywiscie od paru dni czuje klocie no i brzuch mi sie napina podczas chodzenia no ale wizyte mam za dwa tygodnie wiec moze nie skroci sie wiecej.
Uff to mi tez bada szyjke przez dopochwowe , może i dobrze że nie pcha mi tam palców
A za tydz mam wizyte i zapytam jego o moją szyjkę: )
Dziewczyny czy od poczatku ciazy chodzicie do lekarza co miesiac czy co dwa tygodnie ? -
gabi 7 wrote:Czarnulka ja też już dawno nic nie widzę ale jakoś daje radę ☺Co prawda zajmuje mi to więcej czasu i nie idzie tak sprawnie ale jakoś. ..
☺
Ja poki co jeszcze troszke widze i gole , i mam zamiar golic - choć nie wiem jak dam rade z wiekszym brzuszkiem a juz jest dobrze widoczny -
Pozdrawiam z patologii Cala noc nie soalam bo lozko pomimo ze wypasione podnoszone na rozne sposoby to dla mnie za male i balam sie ze spadne;) cala noc 0rzelezana z zamknietymi oczami, ale wiem ze to tez emocje. Warunki lokalowe super. Ktg mam od 5 rano do 22 szesc razy. Szama szpitalna ok. Nie jest to polowa serdelka z kromka chleba, jak to mozna znalezc foty w necie. Z tego co mi mowily dziewczyny ktore leza juz tu jakis czas, kolejne ktg bede miec pewnie w piątek. Mam nadzieję ze bedzie ok! A tak to z moimi problemami wystarczy ze bede pod ktg i wtedy moge sobie odpoczywac. Brakuje mi tv..pierdolca mozna dostac, ale mam swoje wifi i tableta to moze cos odpale na wieczor. Poki co..poznaje dziewczyny, personel itp
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
nick nieaktualny
-
Moje ważą 406 i 426 g.
Dziś mąż jedzie po wózek, bo okazja się trafiła, a ja schizuję, bo jeden młody coś się mało rusza
Bizona cierpliwości!
Werus Twoje też większe niż moje
Czarnulka nie widzę, ale próbuję golić. Ostatnio męża do tego zaangażowałam
Angela ja co miesiąc.
Pat super maluszki masz!
Ja jakoś doła zaliczam dzisiaj... Chyba pierwszy raz w tej ciążyAngela*, czarnulka24, AllishiiA lubią tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Ojej ale słodziaki oby msluszki wyszli z tobą do domu waga fajna prawie 3kg a ile mieli jak się urodzili bo nie pamiętam dokładnie?i ile już leżą w szpitalu
Dzisiaj mam czas na pisanie, bo boli mnie gardło i wolałam nie zarażać maluchów. -
Cześć dziewczyny,
przepraszam,że wbijam na wątek. Na początek gratulacje i szczęśliwych zakończeń.
Mam pytanie-czy u was w rodzinie występowały przypadki ciąż mnogih,czy jesteście pierwsze? I czy miałyście wysoką betę,co wskazywało na ciąże mnogą? Pytam,bo w 16dpo wyszła mi 1500 a 19dpo 6245, czyli w górnej granicy. No i śniły mi się bliźniaki jakiś czas temu,a ja mam sny prorocze.
Z góry dzięki za odpowiedź -
Adelcia mnie też się śniły i wyśniłam w mojej rodzinie podobno był przypadek ale to jakaś ciotka wujka szwagra brata jak to mówią w każdym razie - okres wojenny i jeden z bliźniaków nie dożył trzecich urodzin (chłopcy albo chłopiec i dziewczynka). Mój mąż jest z bliźniaków dwujajowych więc nie ma to wpływu na dziedziczenie. .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 17:31
-
Pat85 wrote:Urodzili się w 33t2dni z wagą 1500 i 1940g. Już piąty tydzień w szpitalu są, a ja już jestem zmęczona siedzenem na krzesałku prawie cały dzień żeby z nimi być.
Dzisiaj mam czas na pisanie, bo boli mnie gardło i wolałam nie zarażać maluchów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 18:26
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Aha i na dzień dzisiejszy to maluszki są glowkami odwrócone. Dziewczyny wy też czujecie tak strasznie nisko ruchy. . Czasem czuje normalnie w rogu pachwiny czasem ponizej jak kończą się włoski łonowego .. ale lekarz nic nie mówił wiec powinno być ok ale ciekawi mnie gdzie wy czujecie ,czasem czuje normalnie w okolicach pępka . Boje się czasem że maluch myrda mi czymś w pochwie. .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 18:33
07.06.2019 synek
Witaj Adelcia, ja niestety nie pomoge bo nke badalam bety, u mnie w rodzinie sa bliznieta wiec moze u mnie w gre wchodza geny
Elizasz kazda ciaza jest inna i dopoki dzieciaki mieszcza sie w normie to raczej nie ma powodow do niepokoju
Czarnulka jesli chodzi o golenie to ja juz od 2 tygodni nic nie widze, ostatnio to na czuja sie golilam haha
Ja od wczoraj caly czas poleguje, boli mnke brzuch jak na okres, tez tak mialyscie ? pewnie to przez rosnaca maciceWeruś9110 -
adelcia wrote:Cześć dziewczyny,
przepraszam,że wbijam na wątek. Na początek gratulacje i szczęśliwych zakończeń.
Mam pytanie-czy u was w rodzinie występowały przypadki ciąż mnogih,czy jesteście pierwsze? I czy miałyście wysoką betę,co wskazywało na ciąże mnogą? Pytam,bo w 16dpo wyszła mi 1500 a 19dpo 6245, czyli w górnej granicy. No i śniły mi się bliźniaki jakiś czas temu,a ja mam sny prorocze.
Z góry dzięki za odpowiedź27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Czarnulka ja czuję dzieciaki wszędzie mała się rozpycha wysoko, a mały nisko na pecherzu tańczy. Jego czuje mniej wyraźnie bo ma łożysko na przednieh ścianie. Za to ją czuje za dwoje
Pat ale już chłopcy urosli super. I tak Was długo w szpitalu trzymają. Mam nadzieję że wkrótce będziecie mogli wrócić wszyscy do domu , pewnie jesteś zmęczona strasznie ...
Elizasz co tam sie dzieje, co to za smutki ?
Jaki wózek kupiliście? Pochwal się
Co do golenia to zatrudnilam mojego P do tego zadania. Ostatnio jak się sama próbowałam okolic to skaleczylam się konkretnie. Już więcej nie próbuje
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Weruś9110 wrote:Witaj Adelcia, ja niestety nie pomoge bo nke badalam bety, u mnie w rodzinie sa bliznieta wiec moze u mnie w gre wchodza geny
Elizasz kazda ciaza jest inna i dopoki dzieciaki mieszcza sie w normie to raczej nie ma powodow do niepokoju
Czarnulka jesli chodzi o golenie to ja juz od 2 tygodni nic nie widze, ostatnio to na czuja sie golilam haha
Ja od wczoraj caly czas poleguje, boli mnke brzuch jak na okres, tez tak mialyscie ? pewnie to przez rosnaca macice
Co do miesiaczkowych boli to wystąpiły pierwszy raz w tamtym tyg podejrzewam ze po duphasonie bo odstawiłam coś w 20tc .. A i ten ból poprostu budził mnie w nocy to od razu brałam nospe. Przez 3 dni tak miałam i na usg od razu skrócona szyjka z 2.8 na 1.9 wciągu praktycznie tygodnia. Ale to może zbieg okoliczności. .27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
triss wrote:Czarnulka ja czuję dzieciaki wszędzie mała się rozpycha wysoko, a mały nisko na pecherzu tańczy. Jego czuje mniej wyraźnie bo ma łożysko na przednieh ścianie. Za to ją czuje za dwoje
Pat ale już chłopcy urosli super. I tak Was długo w szpitalu trzymają. Mam nadzieję że wkrótce będziecie mogli wrócić wszyscy do domu , pewnie jesteś zmęczona strasznie ...
Elizasz co tam sie dzieje, co to za smutki ?
Jaki wózek kupiliście? Pochwal się
Co do golenia to zatrudnilam mojego P do tego zadania. Ostatnio jak się sama próbowałam okolic to skaleczylam się konkretnie. Już więcej nie próbujetriss lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
Czarnulka super, ze z dziecmi wszystko w porzadku
Mi lekarz szyjke bada na fotelu na kazdej wizycie.
Bizona wspolczuje ci, na pewno latwo ci nie jest, trzymam za ciebie kciuki i duzo sily i zdrowia ci zycze ;*
Agula rowniez trzymam bardzo mocno kciuki! Na prawde, ale sie dzieje
Gratuluje wszystkim udanych wizyt
Pat super, ze u was wszystko w porzadku az mi lezka poleciala jak ich zobaczylam. Sliczne chlopaki duzo zdrowka dla was i szybkiego powrotu do zdrowia
Gabi kciuki za ciebie!
Czarnulka ja juz mam problem z goleniem sie na dole, ale staram sie chociaz troche na pewno pelno omijam, ale zawsze cos, tak na prawde to nogi mi juz coraz ciezej ogolic
U mnie w rodzinie duzo blizniakow, tata z blizniakow i mial rodzenstwo blizniacze, a od strony meza ma rodzenstwo blizniacze wiec moje dzieci tez beda mialy duze prawdopodobienstwo, a bety nie badalam test wyszedl dopiero w dniu czy dzien po miesiaczce wczesniejsze negatywne.
Werus mnie brzuch dopiero poscil teraz od kad duuuuzo leze a tak to wczesniej caly czas takie bole do tego byl twardy brzuch, ale nie wywolywaly skaracania szyjki.
gabi 7, czarnulka24, agula1983 lubią tę wiadomość
-
A ja po wizycie Przez dwa tygodnie przybralam 0,5 kg lacznie mam 12,5 kg na plusie. Dostalam skierowanie na usg, a tak po za tym to lekarz powiedzial, ze calkiem dobrze nosze ta ciaze i na pewno jest teraz lepiej niz bylo na poczatku i 4 tyg temu wiec jestem szczesliwa bo nie trzeba isc do szpitala Ale widze roznice , ze jest lepiej bo ten brzuch nie boli i nie twardnieje, wiec licze, ze bedzie super z donoszeniem A lekarz tez wspomnial, ze miesiac przed terminem bedzie szpital, ale tym sie nie przejmuje bo moze byc jescze ok czas pokaze, wazne, ze teraz wszystko w porzadku i nie umiem sie doczekac czwartku za tydzien jak zobacze moje malenstwa na usg i ile waza
agula1983 lubi tę wiadomość