Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Meg85 dziękuję za słowa otuchy
Ja w poniedziałek dowiedziałam się, że mam pod sercem jeszcze DWA serduszka dzisiaj trochę ochłonęłam i zaczęłam dzwonić, żeby umówić się na USG genetyczne. Okazuje się, ze to nie jest takie proste - nie wszędzie zrobiąmi to badanie:( mimo że mam skierowanie raczej mogę pozegnać się z nieodpłatnymi badaniami a ceny są zawrotne
Jestem z okolic Trójmiasta i chyba będę musiałą zmienić plany jeśli chodzi o szpital bo tylko dwie jednostki mają najwyższy stopień referencyjności
Nie wiem czy zmieniać lekarza, czy poprostu raz w miesiacu robić wizyty uzupełniające u profesora z Kliniki.... mam taki mętlik w głowie:(
Ale bardzo się cieszę jak widzę, że u większości z Was wszystko przebiega w miarę prawidłowo...w internecie to wszystko tak strasznie wygląda...same powikłania...
-
Meg85 wrote:Monako moje tez mają w sumie ok 5kg ja mam 170cm ale przybyło mi 22kg (pewnie te spuchnięte kostki dokładają do wagi). Wczoraj i przedwczoraj trochę się uciszyły skurcze. Tzn są nadal ale słabsze i rzadziej. Zaraz lecę do miasta. Wiecie co dostałam z urzędu?? Pismo , że mam niezapłacony mandat z... SIERPNIA 2012!!! Paranoja jakaś! Mówię im że placiłam (nieprzedłużenie opłaty parkingowej) bo auto sprzedałam i chciałam mieć czyste konto. Zresztą od tamtej pory mam już trzecie auto. Chcą dowodu wpłaty. No kto normalny trzyma dowód wpłaty sprzed 5 lat na kwotę ok 15zł?? Muszę zapłacić 40... Tak to jest - zlikwidowali straż miejską i teraz jest burdel w papierach..
Jezuu co za debile !!
Kochana Ty juz na końcówce ale masz super ja w pierwszej ciazy przytylam 34kg , teraz boje sie ze przytyje podwójnie.: D hehe narazie mam na plusie jakies 4kg od poczatku ciazy
-
Alias witaj i spokojnej ciazy ci zycze i tak jak mowia dziewczyny nie czytaj nic, bo ludzie maja to do siebie, ze pisza wiecej o zlych rzeczach.
Mi na poczatku ciazy lekaz powiedzial, ze moze byc ciezko z noszeniem ciazy, bo jestem niska 156 cm i przy kosci, a na razie nosze ja bardzo dobrze wiadome mimo tych dolegliwosci ciazowych, ale to ma kazdaagula1983 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przyszedł mi pessar masakra wydaje się ogromny?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Weruś9110 wrote:monako, super waga dziewczynek a ogolnie jak sie czujesz ?
Czarnulka czy przed zalozeniem pessara masz zalecenie zeby lezec czy mozesz miare normalnie funkcjonowac tylko wiadomo oszczednie ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mialam wam juz wczoraj napisac co u mnie w szpitalu ale wcielo mi posta i nie mialam sil juz drugi raz produkowac i to z telefonu.
Wiec ze szpitala wyjde juz tylko z dziecmi bo ciaza jest juz wysoka i donoszna jak na bliźniaki i ważą ładnie bo 2800 i 2730. Szyjka sie juz skraca i ma 1cm ale wysoko i pozamykana bez rozwarcia wew i zew. Prawdopodobnie ciecie w przyszlym tygodniu chyba ze zaczna sie skurcze to od razu do poloznej zglaszac i robia ciecie. Na ktg pisza sie skurcze po 50-60% ale nieregularnie.
shooa, AllishiiA, triss lubią tę wiadomość
-
Meg kochana ja Cię podziwiam ze Ty jeszcze dajesz rade byc na nogach. Moje już mi do d...włażą. A tu jeszcze użeranie się ze starym i w dodatku zapłaconym mandatem Cię czeka...
Agula no to zaczyna być całkiem poważnie Szok, do mnie nadal nie dociera że to już niedługo. A jakie masz wybrane imiona dla swoich pociech?
Weruś, skoro my doczekałyśmy tego etapu to i wy doczekacie. Nie ma co za dużo czytać internetów bo tam wszystko opisane co złe.
-
Meg85 wrote:Agula ja miałam na ktg skurcze 100 i więcej i mnie na oddział nie wysłali. ..
-
agula1983 wrote:Takie skurcze to juz prawie porodowe wiec powinni cie przyjac na oddzial bez dwoch zdan, jestes przeciez w ciazy blizniaczej i to wysokiej wiec powinnas juz dawno byc pod opieka w szpitalu, moim zdaniem sa nieodpowiedzialni. Mi lekarz powiedzial ze jak te powyzej 50 beda sie powtarzac regularnie to tniemy.
agula nie mogę się z Tobą nie zgodzić...moim zdaniem Meg już dawno powinna leżeć na oddziale i czekac na rozwój sytuacji... -
Meg85 wrote:Monako moje tez mają w sumie ok 5kg ja mam 170cm ale przybyło mi 22kg (pewnie te spuchnięte kostki dokładają do wagi). Wczoraj i przedwczoraj trochę się uciszyły skurcze. Tzn są nadal ale słabsze i rzadziej. Zaraz lecę do miasta. Wiecie co dostałam z urzędu?? Pismo , że mam niezapłacony mandat z... SIERPNIA 2012!!! Paranoja jakaś! Mówię im że placiłam (nieprzedłużenie opłaty parkingowej) bo auto sprzedałam i chciałam mieć czyste konto. Zresztą od tamtej pory mam już trzecie auto. Chcą dowodu wpłaty. No kto normalny trzyma dowód wpłaty sprzed 5 lat na kwotę ok 15zł?? Muszę zapłacić 40... Tak to jest - zlikwidowali straż miejską i teraz jest burdel w papierach..
-
nick nieaktualnyAlias, dobrze rozumiem, że masz trójeczkę, skoro piszesz że JESZCZE dwa serduszka?
i na jakim jesteś etapie, że już umawiasz badania?
bo ja to mam wrażenie, że w czarnej D jestem, poza tym, że wizyty u prowadzącego ciąże umówione na pół roku.
Dziewczyny, ale tutaj niedługo się zrobi fajnie na forum jak po kolei będziecie rodzić i będziecie się chwalić maluszkami:) -
Adelcia to prawda ale pytałam o to i sprawy tego typu są przedawniane po 5latach ale nie co do daty a ci do końca roku kalendarzowego czyli moja sprawa by była przedawniona 01.01.2018...
Teraz 3 i pół godziny spędziłam z mężem na komendzie i w prokuraturze.. musiałam wejść na 4 piętro (!) bo windy nie ma... porażka..
-
Dziewczyny ja już po założeniu krążka
MoNaKo, AllishiiA lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Agula1983 dobrze ze jestes juz w szpitalu. Ja lezac na patologii codziennie widze jak kogos zabieraja na porod..tej wody odejda, ta ma skorcze..i nie wszystkie w 40 tc;)
Faktycznie Meg dziwnie ze Cie nie zostawili..tez uwazam ze powinnas juz lezec.
Co u mnie? Ktg ok, kolejne usg w piatek lub poniedziałek. A poki co to odpoczywamAllishiiA, agula1983 lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Lekarz nic nie mówił tylko żeby przyjść we wtorek na kontrolę.odczucia teraz nawet bajka ale przy zakładaniu ciut bolało ale wszystko trwało z 3-5 minut .
Czasami mnie szyjka kluje jakby ktoś szpilki wbijał i jakby macica ciągła w dół. Ale to dopiero co po zabiegu zobaczymy jutro. Teraz leżę w łóżku o nie mam w ogóle uczucia że coś tam jest27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity