X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 dziękuję za słowa otuchy :)

Ja w poniedziałek dowiedziałam się, że mam pod sercem jeszcze DWA serduszka :) dzisiaj trochę ochłonęłam i zaczęłam dzwonić, żeby umówić się na USG genetyczne. Okazuje się, ze to nie jest takie proste - nie wszędzie zrobiąmi to badanie:( mimo że mam skierowanie raczej mogę pozegnać się z nieodpłatnymi badaniami a ceny są zawrotne :(
    Jestem z okolic Trójmiasta i chyba będę musiałą zmienić plany jeśli chodzi o szpital bo tylko dwie jednostki mają najwyższy stopień referencyjności :(

Nie wiem czy zmieniać lekarza, czy poprostu raz w miesiacu robić wizyty uzupełniające u profesora z Kliniki.... mam taki mętlik w głowie:(

Ale bardzo się cieszę jak widzę, że u większości z Was wszystko przebiega w miarę prawidłowo...w internecie to wszystko tak strasznie wygląda...same powikłania... :(

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Monako moje tez mają w sumie ok 5kg ;) ja mam 170cm ale przybyło mi 22kg (pewnie te spuchnięte kostki dokładają do wagi). Wczoraj i przedwczoraj trochę się uciszyły skurcze. Tzn są nadal ale słabsze i rzadziej. Zaraz lecę do miasta. Wiecie co dostałam z urzędu?? Pismo , że mam niezapłacony mandat z... SIERPNIA 2012!!! Paranoja jakaś! Mówię im że placiłam (nieprzedłużenie opłaty parkingowej) bo auto sprzedałam i chciałam mieć czyste konto. Zresztą od tamtej pory mam już trzecie auto. Chcą dowodu wpłaty. No kto normalny trzyma dowód wpłaty sprzed 5 lat na kwotę ok 15zł?? Muszę zapłacić 40... Tak to jest - zlikwidowali straż miejską i teraz jest burdel w papierach.. :/

Jezuu co za debile !! :D

Kochana Ty juz na końcówce ;) ale masz super ;) ja w pierwszej ciazy przytylam 34kg , teraz boje sie ze przytyje podwójnie.: D hehe narazie mam na plusie jakies 4kg od poczatku ciazy :)

• AllishiiA Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias witaj i spokojnej ciazy ci zycze ;) i tak jak mowia dziewczyny nie czytaj nic, bo ludzie maja to do siebie, ze pisza wiecej o zlych rzeczach.

Mi na poczatku ciazy lekaz powiedzial, ze moze byc ciezko z noszeniem ciazy, bo jestem niska 156 cm i przy kosci, a na razie nosze ja bardzo dobrze ;) wiadome mimo tych dolegliwosci ciazowych, ale to ma kazda ;)

agula1983 lubi tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszedł mi pessar masakra wydaje się ogromny?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weruś9110 wrote:
    monako, super waga dziewczynek a ogolnie jak sie czujesz ?:)
    Czarnulka czy przed zalozeniem pessara masz zalecenie zeby lezec czy mozesz miare normalnie funkcjonowac tylko wiadomo oszczednie ? ;)
    Nie mam żadnych zaleceń jak na razie mimo że szyjka 1.9 ale sama trochę zaczęłam więcej polegiwac od piątku. Nie wiem jak to będzie po założeniu

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, Meg wyobrazam sobie jak juz musi byc wam ciezko ale to juz koncowka i mysle ze kazda z nas chcialaby doczekac do tego etapu co wy :)
    Czarnulka to kiedy zakladasz pessar ?

Weruś9110
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie dziś :)

07.06.2019 synek

• agula1983 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam wam juz wczoraj napisac co u mnie w szpitalu ale wcielo mi posta i nie mialam sil juz drugi raz produkowac i to z telefonu.
    Wiec ze szpitala wyjde juz tylko z dziecmi bo ciaza jest juz wysoka i donoszna jak na bliźniaki i ważą ładnie bo 2800 i 2730. Szyjka sie juz skraca i ma 1cm ale wysoko i pozamykana bez rozwarcia wew i zew. Prawdopodobnie ciecie w przyszlym tygodniu chyba ze zaczna sie skurcze to od razu do poloznej zglaszac i robia ciecie. Na ktg pisza sie skurcze po 50-60% ale nieregularnie.

shooa, AllishiiA, triss lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula ja miałam na ktg skurcze 100 i więcej i mnie na oddział nie wysłali. ..

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias w Gdańsku na klinicznej są specjaliści :)

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg kochana ja Cię podziwiam ze Ty jeszcze dajesz rade byc na nogach. Moje już mi do d...włażą. A tu jeszcze użeranie się ze starym i w dodatku zapłaconym mandatem Cię czeka...

Agula no to zaczyna być całkiem poważnie :) Szok, do mnie nadal nie dociera że to już niedługo. A jakie masz wybrane imiona dla swoich pociech?

Weruś, skoro my doczekałyśmy tego etapu to i wy doczekacie. Nie ma co za dużo czytać internetów bo tam wszystko opisane co złe.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Agula ja miałam na ktg skurcze 100 i więcej i mnie na oddział nie wysłali. ..
    Takie skurcze to juz prawie porodowe wiec powinni cie przyjac na oddzial bez dwoch zdan, jestes przeciez w ciazy blizniaczej i to wysokiej wiec powinnas juz dawno byc pod opieka w szpitalu, moim zdaniem sa nieodpowiedzialni. Mi lekarz powiedzial ze jak te powyzej 50 beda sie powtarzac regularnie to tniemy.

syy28iik833b36lq.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula1983 wrote:
    Takie skurcze to juz prawie porodowe wiec powinni cie przyjac na oddzial bez dwoch zdan, jestes przeciez w ciazy blizniaczej i to wysokiej wiec powinnas juz dawno byc pod opieka w szpitalu, moim zdaniem sa nieodpowiedzialni. Mi lekarz powiedzial ze jak te powyzej 50 beda sie powtarzac regularnie to tniemy.

agula nie mogę się z Tobą nie zgodzić...moim zdaniem Meg już dawno powinna leżeć na oddziale i czekac na rozwój sytuacji...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Monako moje tez mają w sumie ok 5kg ;) ja mam 170cm ale przybyło mi 22kg (pewnie te spuchnięte kostki dokładają do wagi). Wczoraj i przedwczoraj trochę się uciszyły skurcze. Tzn są nadal ale słabsze i rzadziej. Zaraz lecę do miasta. Wiecie co dostałam z urzędu?? Pismo , że mam niezapłacony mandat z... SIERPNIA 2012!!! Paranoja jakaś! Mówię im że placiłam (nieprzedłużenie opłaty parkingowej) bo auto sprzedałam i chciałam mieć czyste konto. Zresztą od tamtej pory mam już trzecie auto. Chcą dowodu wpłaty. No kto normalny trzyma dowód wpłaty sprzed 5 lat na kwotę ok 15zł?? Muszę zapłacić 40... Tak to jest - zlikwidowali straż miejską i teraz jest burdel w papierach.. :/
    Niech Cię pocałują w tyłek. po 5 latach sprawa się przedawnia. Ja bym nie płaciła. Co do wagi,to super waga. Ja w ciąży pojedynczej przytyłam 18kg, ale były pod koniec upały jak teraz. Wychodząc ze szpitala miałam 9 kg mniej. Duzo zdrówka wszystkim,ja z niecierpliwością czekam na jutrzejszą wizytę

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias, dobrze rozumiem, że masz trójeczkę, skoro piszesz że JESZCZE dwa serduszka?:)
    i na jakim jesteś etapie, że już umawiasz badania?
    bo ja to mam wrażenie, że w czarnej D jestem, poza tym, że wizyty u prowadzącego ciąże umówione na pół roku.

Dziewczyny, ale tutaj niedługo się zrobi fajnie na forum jak po kolei będziecie rodzić i będziecie się chwalić maluszkami:)

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelcia to prawda ale pytałam o to i sprawy tego typu są przedawniane po 5latach ale nie co do daty a ci do końca roku kalendarzowego czyli moja sprawa by była przedawniona 01.01.2018...
    Teraz 3 i pół godziny spędziłam z mężem na komendzie i w prokuraturze.. musiałam wejść na 4 piętro (!) bo windy nie ma... porażka..

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po założeniu krążka

MoNaKo, AllishiiA lubią tę wiadomość

07.06.2019 synek

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka no i jak? Jakie odczucia i jakie teraz zalecenia?

3i498u69fq9q84na.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula1983 dobrze ze jestes juz w szpitalu. Ja lezac na patologii codziennie widze jak kogos zabieraja na porod..tej wody odejda, ta ma skorcze..i nie wszystkie w 40 tc;)

Faktycznie Meg dziwnie ze Cie nie zostawili..tez uwazam ze powinnas juz lezec.

Co u mnie? Ktg ok, kolejne usg w piatek lub poniedziałek. A poki co to odpoczywam ;)

AllishiiA, agula1983 lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nic nie mówił tylko żeby przyjść we wtorek na kontrolę.odczucia teraz nawet bajka ale przy zakładaniu ciut bolało ale wszystko trwało z 3-5 minut .
    Czasami mnie szyjka kluje jakby ktoś szpilki wbijał i jakby macica ciągła w dół. Ale to dopiero co po zabiegu zobaczymy jutro. Teraz leżę w łóżku o nie mam w ogóle uczucia że coś tam jest

07.06.2019 synek

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ