Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Monako daj spokój nie masz innych zmartwień? wszystkie dzieci nasze są i koniec! My nie mamy slubu kościelnego tylko cywilny (w czasie jak bralismy slub bylam rozwódką). Mam koscielne unieważnienie ale teraz slub koscielny nie wchodzi w gre ze wzgledu na finanse... liczymy sie z problemami przy chrzcie...
Ja leżę, słabo się czuję i jest mi niedobrze... Na prokuraturze dowiedziałam się, że dziadek który wszedł mi pod koła w listopadzie zmarł w niecałe dwa miesiące po zdarzeniu.. Stąd sprawa jeszcze się ciągnie.. Prokuratura umorzyła bo nie była to moja wina (wtargnął w miejscu niedozwolonym). Czułam, że coś nie tak -:dziadek rocznik 1925... i co z tego że nie moja wina jak kac moralny mnie dzisiaj rozwalił...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 21:19
-
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:W którym tyg miałaś zakładany i na jaka szyjke? Ja mama to do siebie że moja szyjka jest mega wrażliwa tzw po usg dopochwowym albo palpacyjnym sprawdzeniu szyjki tak mnie boli że szok. Także dziś mogę czuć dyskomfort. Ogólnie nie czuje go w ogóle teraz ze jest w srodku tylko np. Jak leżę i nagle wstaje to brzuch robi się jak kamień i ciągnie. Ale to tylko przy zmianie pozycji
-
Emcia123 wrote:Ja mialam zakladany w piatek miby z szyjka sie nie dzialo nic strasznego ale dla bezpieczenstwa mi lekarz zalozyl szyjke mialam 3,5cm dostalam globulki I gdyby cos sie dzialo to mam dzwonic. Lekarz kazal mi troche zwolnic obroty☺27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:A w pierwszy dzień miałaś jakiś dyskomfort po założeniu krążka? Wyczuwasz go palcem? Ja normalnie jak aplikuje luteine to jestem w stanie go wyczuć bez problemu .. nie wiem aż tak nisko jest osadzony. .
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Meg85 wrote:Krótko : jestem w karetce, lecą wody, jadę na porodówkę.
Trzymamy kciuki za Mamusię i za szybkie przyjście na świat córeczek !
Emcia widzę, że jesteśmy w podobnym stadium ciąży :)Czujesz już ruchy maluszków?
Ja wreszcie zaczynam doświadczać delikatnych muśnięć Ale na razie bardziej bliźniaka ułożonego po lewej stronie.
Dziewczyny, czy ktoś Wam odradzał picie soków z malin? (Powodują ponoć skurcze?) Słyszałam od znajomej, w internecie wiele sprzecznych informacji, z jednej strony, że soki i herbatki nie za bardzo w ciąży, a z drugiej, że to jakiś zabobon przekazywany pocztą pantoflową. A sezon się zbliża, więc warto byłoby wiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 05:54
Meg85 lubi tę wiadomość
-
Czarnulka mi wczoraj na obchodzie lekarz też wspominał,ze można byłoby pokusić się o założenie pessara.ja oczywiście jestem jak najbardziej za☺będę zwyczajnie czuć się bezpieczniejsza.powiedz mi tylko,z tego co wiem pessar zamawia się samemu do domu,tak.Ale lekarz powiedział Ci gdzie masz zamówić,jaki itd.?będę wdzięczna za odpowiedź ☺
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrodzynka66 wrote:Trzymamy kciuki za Mamusię i za szybkie przyjście na świat córeczek !
Emcia widzę, że jesteśmy w podobnym stadium ciąży :)Czujesz już ruchy maluszków?
Ja wreszcie zaczynam doświadczać delikatnych muśnięć Ale na razie bardziej bliźniaka ułożonego po lewej stronie.
Dziewczyny, czy ktoś Wam odradzał picie soków z malin? (Powodują ponoć skurcze?) Słyszałam od znajomej, w internecie wiele sprzecznych informacji, z jednej strony, że soki i herbatki nie za bardzo w ciąży, a z drugiej, że to jakiś zabobon przekazywany pocztą pantoflową. A sezon się zbliża, więc warto byłoby wiedzieć -
nick nieaktualnygabi 7 wrote:Czarnulka mi wczoraj na obchodzie lekarz też wspominał,ze można byłoby pokusić się o założenie pessara.ja oczywiście jestem jak najbardziej za☺będę zwyczajnie czuć się bezpieczniejsza.powiedz mi tylko,z tego co wiem pessar zamawia się samemu do domu,tak.Ale lekarz powiedział Ci gdzie masz zamówić,jaki itd.?będę wdzięczna za odpowiedź ☺
gabi 7 lubi tę wiadomość
-
Meg aż mnie ciary przeszły!!!! Kochana trzymamy kciuki za szczęsliwe rozwiązanie :*
Dziewczyny co do pessara to trzeba dać mu troszkę czasu żeby ładnie objął szyjkę
Ale ja tak czy inaczej czasem go jeszcze wyczuwam. I poczatek z pessarem był u mnie leżący, dopiero dużo później mogłam wstawać. Ale każdy lekarz zaleca inaczej.
Ja w sobotę zdejmuję pessar i chyba będę sobię rękę trzymać tam na dole do poniedziałku bo bedzie dziwne wrażenie że mi dzieci wypadną
Dzięki rówznież za opinie co do chrztu. Muszę umówić sie na rozmowę z takim jednym księdzem. Ale to koło rodziców czylii 3 godziny drogi ode mnie wiec dpiero wrócę do tematu jak pojedziemy w pierwsze odwiedziny do dziadkó.czarnulka24, Meg85 lubią tę wiadomość
-
gabi 7 wrote:Czarnulka mi wczoraj na obchodzie lekarz też wspominał,ze można byłoby pokusić się o założenie pessara.ja oczywiście jestem jak najbardziej za☺będę zwyczajnie czuć się bezpieczniejsza.powiedz mi tylko,z tego co wiem pessar zamawia się samemu do domu,tak.Ale lekarz powiedział Ci gdzie masz zamówić,jaki itd.?będę wdzięczna za odpowiedź ☺
znalazłam na internecie stronkę z której można zamówić i sciągnęłam zdjecie i wysłałam mmsa do lekarza czy taki . On napisał ze tak.
później wysłałam mu smsa z rozmiarami a sa tylko 3 .
Trzy rozmiary:
Nr I - wysokość ściany bocznej 17mm (wąska pochwa - pessar stosowany u 3% pacjentów)
Nr II - wysokość ściany bocznej 21mm (średnia pochwa - pessar stosowany u 95% pacjentów)
Nr III - wysokość ściany bocznej 25mm (szeroka pochwa - pessar stosowany u 2% pacjentów)
ja mam NR 2
tu jest stronka :można zamówić przez telefon kurier był u mnie na następny dzień jakbyś zamówiła z rana ;
https://admed.org.pl/medycyna/pessar_kolnierzowy_szyjki_macicy__polozniczy__+_zel_lubrykant_30ml-280/#read
tak wygląda ;pessar_kolnierzowy_szyjki_macicy__polozniczy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b3c6fdf5268.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 09:33
gabi 7 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Meg85 wrote:Krótko : jestem w karetce, lecą wody, jadę na porodówkę.
Meg - trzymam kciukiMeg85 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Dziewczyny jestem po obchodzie i cc mam miec w poniedzialek lub we wtorek, jutro mam miec badania i usg i ktg 2x dziennie.
Dopiero mnie odlaczyli od ktg pod ktorym lezalam 2 godziny i myslalam ze nie dam rady-bizona jak Ty sobie radzisz z tym lezeniem pod tym ustrojstwem jak masz tyle razy zapisy.Angela* lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny