Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarnulka, Triss dziękuję za troskę i dobre słowo
Smutek chyba z powodu tych słabych ruchów dzisiejszych, wystraszyłam się, że zapeszamy kupując już wózek... Ale skoro trafiła się okazja... Takie przesądy mnie dopadły. Ale już obaj młodzi dokazują, więc i humor lepszyno i że mniejsi moi są niż Czarnulki... Ech, grunt to nie świrować.
Wózek TFK Twinner Twistczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
dzięki za odpowiedzi. W czwartek mam wizytę i usg-może czegoś się dowiem
a co do golenia. Ja w pierwszej ciąży tydzień przed pójście na cc poszlam na wosk. @ dni trochę piekło ale efekt był 2 tygodnie. Przynajmniej w szpitalu mnie na sucho nie golili
-
dzieki dziewczyny troche mnie uspokoilyscie ze nie jestem osamotniona z tymi bolami brzucha;p
Allishia gratuluje wizyty, za tydzien zobaczysz dzieciaczki to bedziesz juz spokojna
Adelcia daj znac jak bedziesz po badaniu, obys zostala z nami na dluzej
Triss u mnie jest odwrotnie jak u ciebie dziewczynka jest na dole i tez mam nisko lozysko a chlopiec jest wyzej i zazwyczaj go czuje kolo pepka ale ogolnie to czuje ich w calym brzuchu ;p
A na wosk to bym chyba nie poszla,nawet na wasiki jak mam isc to mnie ciary przechodza xDWeruś9110 -
Dziewczyny czy mogłabym do Was dołączyć?
wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży jednojajowej dwuowodniowej jednokosmówkowej.
Czy któraś z Was jest w trakcie właśnie takiej ciąży? trochę się naczytałam i jednocześnie wystraszyłam
mój lekarz niewiele mi powiedział poza informacją o USG prenatalnym za dwa tyg. kazał polegiwać i cieszyć się ciążą, ale z tego co czytam trzeba obrać bardziej restrykcyjną drogę prowadzenia ciąży .
Jeśli macie jakieś sugestie byłabym wdzięczna
A Wszystkim Wam życzę wszystkiego dobrego w tym szczególnym czasie -
Alias wrote:Dziewczyny czy mogłabym do Was dołączyć?
wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży jednojajowej dwuowodniowej jednokosmówkowej.
Czy któraś z Was jest w trakcie właśnie takiej ciąży? trochę się naczytałam i jednocześnie wystraszyłam
mój lekarz niewiele mi powiedział poza informacją o USG prenatalnym za dwa tyg. kazał polegiwać i cieszyć się ciążą, ale z tego co czytam trzeba obrać bardziej restrykcyjną drogę prowadzenia ciąży .
Jeśli macie jakieś sugestie byłabym wdzięczna
A Wszystkim Wam życzę wszystkiego dobrego w tym szczególnym czasie
Witaj -
Witaj Alisa
Moja ciąża dwujajowa.. 2k2o także nie pomogę, ale są tu dziewczyny w takiej samej konfiguracji i na pewno Ci pomogą. Życzę wszystkiego dobrego
Ja już nie mogę się doczekać czwartku i wizyty, tęsknię za moimi bąblami :)mam nadzieję, że grzecznie rosnąszczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Meg no Ty zwyczajnie niezniszczalna jesteś ☺
ja też już na nogach,bo w szpitalu pospać raczej nie dadzą,cały czas coś chcą.za chwilę idę na pierwsze pobranie krwi z palca,bo z żyły już było pół godz.temu. (z palca mam w sumie 7)mam nadzieję,ze wyjdą dobrze.
Alias witaj, u mnie ciąża 1k2o tak jak u Meg.A i nie czytaj nic w necie,bo się tylko zestresujesz.ja się oczytalam to byłam potem załamana,a to najmniejszego sensu nie ma.lekarz powinien wiedzieć co robi a Ty się do tego tylko zastosuj ☺ a który to tydzień u Ciebie? -
Cześć kochane, nie dam rady wszystkim opdpisać bo juz zapomniałam o co która pytała.
Pat85 zacznę od Ciebie cycolinoMasz cudnych i wspaniałych synków, takich do wycałowania i wysciskania. Bardzo Ci gratuluję!!
Czas zleci szybko i nim się obejrzysz bedziesz juz w domku z całą rodzinką
Kochana rozumiem że laktator sie sprawdza? Bo zamierzam niedługo zamówic jako ostatnią rzecz z wyprawki.
Co do golenia- dziewczyny ja mam ogromny brzuch ale nie wyobrażam sobie iść z takim bobrem na wizytę. Więc pomagam sobie liusterkiem i trochę lecę "na wyczucie"
Zresztą lepiej tak niż wogóle
Elizasz co do zakupu wózka to niczym sie nie przejmuj że za wcześnie ja swój kupiłam to nawet w 20 tc nie byłam. I myslałam że wózek to będzie ostatnia rzecz z listy a okazało się że był pierwsza z zakupionychNajważniejsze że znalazałaś dobrą oferte to trzeba ją wykorzystać.
bizona Ty już do rozwiązania zostajesz na patologii? Mówili wstępnie jaki plan?
I oczywiście witajcie nowe mamuski bliźniaków
Słuzymy pomoca więc ptajcie o co tylko chcecie
Gabi ja też mam dziewczynki ułożone główkowo. Jedna jest tak nisko że dr jest w szoku. Jak ma czkawkę to czuję jak mi pulsuje między nogami. I ona jest wogóle tak głęboko więc jak czasem zacznie się ruszać to tak mnie bli w krzyżu i podbrzusze bo mi tam wszędzie majstruję zże już nie raz pojawiały sie łzy w oczach -
A ja wczoraj byłam na wizycie- dr pobrał wymaz na paciorkowaca ale jak wiozłam na mikrobiologię do szpitala to nie zaznaczyłam że z antybiogramem więc chyba dziś mąż będzie musiał pojechać i zaznaczyć
ach ta ciąża...
Dziewczynki rosną równo jedna ma 2380 a druga 2430 więc uwierzcie mi, mam co dźwigać.
Za chwilę dzwonię do dr bo załatwia mi miejsce na oddziale i mam się szykować na poniedziałek lub wtorek. Najgorsze jest to że dwa dni przed szpitalem zdejmie mi pessar. Będę się głupio czuła bez niego, że mi dzieci wyadną -
Ja tez mam ciąże jednojajowa dwuowodniowa jednokosmowkową
a już połowa za mną
wiadomo że ta ciąża wymaga większej uwagi i dobrego oka żeby w miarę szybko wykryć jakieś nieprawidłowości. Naj lepiej żebyś znalazła lekarza który się coś orientuje w tego typu ciążach. Ja chodzę do 2. Do swojego i do kliniki gdzie mają dobry sprzęt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 08:18
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
MoNaKo wrote:A ja wczoraj byłam na wizycie- dr pobrał wymaz na paciorkowaca ale jak wiozłam na mikrobiologię do szpitala to nie zaznaczyłam że z antybiogramem więc chyba dziś mąż będzie musiał pojechać i zaznaczyć
ach ta ciąża...
Dziewczynki rosną równo jedna ma 2380 a druga 2430 więc uwierzcie mi, mam co dźwigać.
Za chwilę dzwonię do dr bo załatwia mi miejsce na oddziale i mam się szykować na poniedziałek lub wtorek. Najgorsze jest to że dwa dni przed szpitalem zdejmie mi pessar. Będę się głupio czuła bez niego, że mi dzieci wyadnąmj właśnie przyszła wiadomość od kuriera ze chyba dzis dostarczy mój pessar jak tylko przyjdzie to jadę od razu na założenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 08:25
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
MoNaKo wrote:czarnulka na pewno z pessarem bedziesz spokojniejsza!
Tylko to Ty pamietaj o wymazach z pochwy bo lekarze dbają o nas ale warto im przypomnieć. Więc pilnuj tego i wszystko bedzie super
Ja pytalam wczoraj lekarza czy będziemy wcześniej przed pessarem robić wymaz to mówił ze nie bo 3 tyg temu był robiony i jest to aktualne. . A ty co o tym myśliszWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 09:39
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Czarnulka jeśli dr mówi że to wystarczy to na pewno ma rację. Nie założyłby Ci pessara gdyby coś było nie tak.
Ja robiłam jakoś na świeżo bo 30 marca wymaz a 8 kwietnia pessar.
Tylko hocki klocki zaczynają się własnie po założeniu pessara więc ja bym zrobiła wymazy tak może z miesiąc po założeniu. I jak będzie ok to super a jak coś wyjdzie to antybiotyk.
Niestety pessar ma to do siebie że pomaga z szyjką ale gromadzi bakterie
Ja przy założeniu pessara dostałam globulki clotrimazolum więc Ty na pewno też coś dostanieszczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Weruś czuję się ciężko...nie da się ukryć. Mam 165 cm wzrostu, przed ciążą ważyłam 53 kg a teraz same dzieci niedługo będą ważyły razem 5!
Jest co dżwigać więc więcej leżę niż jestem w pozycji pionowej. Najgorsza jest kąpiel i depilacja ale o tym już było wcześniej
Puchną mi palce i mam mega ucisk na pęcherz. Na nic więcej nie narzekam, cieszę się że to już ten etap.
Przytyłam 15 kg ale nie wiem gdzie bo prócz brzucha nawet cycki mi nie urosły nic a nic
-
Monako moje tez mają w sumie ok 5kg
ja mam 170cm ale przybyło mi 22kg (pewnie te spuchnięte kostki dokładają do wagi). Wczoraj i przedwczoraj trochę się uciszyły skurcze. Tzn są nadal ale słabsze i rzadziej. Zaraz lecę do miasta. Wiecie co dostałam z urzędu?? Pismo , że mam niezapłacony mandat z... SIERPNIA 2012!!! Paranoja jakaś! Mówię im że placiłam (nieprzedłużenie opłaty parkingowej) bo auto sprzedałam i chciałam mieć czyste konto. Zresztą od tamtej pory mam już trzecie auto. Chcą dowodu wpłaty. No kto normalny trzyma dowód wpłaty sprzed 5 lat na kwotę ok 15zł?? Muszę zapłacić 40... Tak to jest - zlikwidowali straż miejską i teraz jest burdel w papierach..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 10:59