Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agula kciuki za was!!
Gabi wspolczuje i wiem co przezywasz jezeli chodzi o starszaka, bo mam tak samo. Tak mi szkoda mojego dziecka, ze nawet na wies do babci nie moge z nim jechac, bo to 400 km, a nie bede ryzykowac, ze tam urodze... I tez jestemy skazani na siedzenie w domu, dobrze, ze jest maz i moja mama to na plac zabaw, albo nad wode idzie A pocieszam sie, ze to nie sa ostatnie wakacje w naszym zyciu. Ten rok przecierpimy, a w nastepnych bedziemy korzystacgabi 7 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie szyjka 2,30 zamknięta.moja gin powiedziała,ze gdyby nie bliźniaki to by mnie nie meczyla tym ciągłym lezeniem ale w takiej sutuacji...
Dobrze,ze jeszcze 2 tyg .mąż na urlopie to zawsze mi będzie łatwiej i córką się zajmie dopóki nie będę miała złożonego krążka.
Mam nadzieję,ze później to już po domu będę mogła się poruszać,jak to jest u Was dziewczyny?
Allishia a Ty też masz ten pessar założony?i musisz tylko leżeć,czy po domu możesz chodzić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 11:55
-
Gabi czyli jednak miałaś dobre przeczucie ze te bóle mogą coś zwiastowac. .. mam nadzieję że posiew wyjdzie czysty i od razu lekarz założy pessar. Szyjka nie jest bardzo krótka więc wydaje mi się że jak Będziesz się oszczędzać to spokojnie Wytrzymasz do planowanego terminu
Agula bardzo mocno trzymam kciuki za Was &&&&& pięknie wytrzymałas do 37 tygodnia. Wszytsko będzie dobrze na pewnoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 12:55
gabi 7 lubi tę wiadomość
-
Gabi mi szyjka skrocila się w 28tc miała 2cm i nie mogłam mieć założonego pessaru przez infekcje której nie mogliśmy w ciąży leczyć, ostatecznie dzięki lezeniu, bez pessara udało mi się dorwać do 34tc
gabi 7 lubi tę wiadomość
-
Roletka,dzięki za informację,pocieszylas mnie trochę ☺mam nadzieję,ze u mnie jednak uda się założyć ten pessar,będę spokojniejsza.lezalas od 28tyg.?mogłaś wstać to toalety i na kąpiel bądź prysznic,tak?no i chyba też na wizyty i badania, czy mogłaś tez poruszać się po domu?
Szczęśliwie,ze moja córka ma już 8 lat,więc w razie potrzeby nawet mi pomoże,bo coś poda,czy przyniesie,no i jest w dużym stopniu samodzielna. Przy małym dziecku byłoby mi naprawdę ciężko jakoś to leżenie znieść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 14:11
-
Gabi mój gin do którego chodziłam prywatnie mówił że mam leżeć, wstawać do WC, pod prysznic, zrobić sobie na szybko coś do jedzenia, a mój gin z NFZ zalecił krótkie spacery co jakiś czas bo uważa że gorsze jest osłabienie mięśni macicy i brzucha, ja jednak leżałam chodziłam po domu normalnie ale nie non stop wiadomo, kąpiel, WC normalnie tylko miałam pilnować żeby nie mieć zaparć. Mój spacer to było 5min pieszo w jedno stronę do ginekologa z NFZ raz na tydzień i po wizycie u gina prywatnie co dwa tyg Szliśmy na obiad do restauracji, wiadomo że z pessarem będziesz czuć się spokojniej ale jak widać nawet bez z taką szyjka można jeszcze pochodzić
gabi 7 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja juz po
O 12:03 i 12:05 przyszly na swiat moje skarby
Dziewczynka waga 2650 i chlopczyk 2700 po 10 pkt. Sa cudowni, a chlopczyka jak mi dali do przytulenia i pocalowania i mowilam do niego to sie uspokajal, piekne i wzruszajace przezycie. Poplakalam sie jak tylko uslyszalam pierwszy placz, a jak obydwoje plakali to az serce sciskalo, normalnie juz je kocham najbardziej na swiecie.
Teraz odpoczywam i beda mnie pionizowac po 8 godzinach i mozliwe ze zaraz przywioza mi maluszki do poprzytulaniaAngela*, didi31, gabi 7, czarnulka24, AllishiiA, joaska1985, bizona, Sun2017, rodzynka66, MoNaKo, Krokodylica, shooa, triss, Asia87, Pat85 lubią tę wiadomość
-
agula1983 wrote:Dziewczyny ja juz po
Dziewczynka waga 2650 i chlopczyk 2700 po 10 pkt. Sa cudowni, a chlopczyka jak mi dali do przytulenia i pocalowania i mowilam do niego to sie uspokajal, piekne i wzruszajace przezycie. Poplakalam sie jak tylko uslyszalam pierwszy placz, a jak obydwoje plakali to az serce sciskalo, normalnie juz je kocham najbardziej na swiecie.
Teraz odpoczywam i beda mnie pionizowac po 8 godzinach i mozliwe ze zaraz przywioza mi maluszki do poprzytulania
Kochana gratulacje !!!
Dużo zdrówka! -
Gabi ja przelezalam plackiem od 12 do 21tc później leżenie od 28 do końca ale tu już chodziłam właśnie do ginekologa
-
Roletka a czemu już od 12 tyg.musiałaś leżeć?też ze względu na szyjke,czy były jakieś inne problemy?super,ze mogę poczytać a Twoich doświadczeniach,to naprawdę podnosi na duchu☺dzięki ☺
Agula gratulacje i buziaczki dla dzieciaczkow,no i w wolnej chwili wstaw jakieś fotki,bo wszystkie czekamy tu z niecierpliwością ☺
Triss ja niespelna dopiero od kilku dni staram się stosować do diety cukrzycowej a podobnie jak Ty już schudłam ☺no i dzisiaj wypilam sobie moja ulubiona kawkę ☺ -
roletka wrote:Gabi mój gin do którego chodziłam prywatnie mówił że mam leżeć, wstawać do WC, pod prysznic, zrobić sobie na szybko coś do jedzenia, a mój gin z NFZ zalecił krótkie spacery co jakiś czas bo uważa że gorsze jest osłabienie mięśni macicy i brzucha, ja jednak leżałam chodziłam po domu normalnie ale nie non stop wiadomo, kąpiel, WC normalnie tylko miałam pilnować żeby nie mieć zaparć. Mój spacer to było 5min pieszo w jedno stronę do ginekologa z NFZ raz na tydzień i po wizycie u gina prywatnie co dwa tyg Szliśmy na obiad do restauracji, wiadomo że z pessarem będziesz czuć się spokojniej ale jak widać nawet bez z taką szyjka można jeszcze pochodzić27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
agula1983 wrote:Dziewczyny ja juz po
Teraz odpoczywam i beda mnie pionizowac po 8 godzinach i mozliwe ze zaraz przywioza mi maluszki do poprzytulania27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Gabi ja pessaru nie mam, bo mi sie szyjka nie skaracala, a dopiero twardnienia mialam gdzies od 29 tyg i nie powodowaly skracania. A lezec mam, bo szyjka jest miekka i boli brzuch jak chodze, ale nie leze plackiem caly dzien, wykonuje normalne obowiazki domowe, czasmi na zakupy tez pojedziemy, ale tak na spacer to raz w tygodniu, bo potem strasznie mnie boli brzuch i jestem wykonczona.
Agula wielkie gratulacje!!
Dziewczyny a to moj brzuch juz nie taki maly, taki mialam do porodu w pierwszej ciazy i rowniez bylo w tedy 13 kg na plusie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fc2f7eb648d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6cc859626882.jpgczarnulka24, gabi 7, triss lubią tę wiadomość