X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaska1985, życzę pięknych chwil w domku z córeczkami :)

joaska1985 lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny wiem ze ten temat już był poruszany ale kurczę dziś znów siedzę na sofie a nagle poczułam że ful coś polecialo poszłam do lazienki a tam wkładka mokra .. wiem ze przy pessarze może być tak .. ale mi się juz 3x tak zdarzyło. . A jak sprawdzić czy to np nie wody .. wiem ze panikuje ale normalnie czy to możliwe żeby aż tyle było tej wydzieliny?

Są takie specjalne wkładki.
    http://eurogine.eu/test-na-obecnosc-wycieku-wod-plodowych-4-szt-p-189.html

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • roletka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszędzie położna może przyjść przed porodem, w niektórych miejscach tak preferują w innych tylko po ale jeśli czujecie potrzebę sporzystania przed porodem to musi przyjść, jeśli nic się nie zmieniło to jest możliwość skorzystania z 6 wizyt. Ja korzystałam tylko z tych po porodzie

Do szkoły rodzenia nie chodziłam, wystarczająco dowi działam się w szpitalu jak dzieci na neonatologii leżały :-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja czekam w laboratorium.trzymajcie za mnie kciuki,żeby mi nie wyszła ta cholestaza. Od 2 nocy nie śpię,tak sobie tym głowę nabilam :-(boję się znów wylądować w szpitalu;-( u mnie dzisiaj masakrycznie gorąco.

3i498u69fq9q84na.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

My wczorajszy dzień spędziliśmy na termach w Uniejowie. Moi chłopcy się wyszaleli na basenie, a mi było tak cudownie dobrze i lekko że mam w planach teraz chodzić na basen częściej :-)

Wieczorem mieliśmy wizytę u lekarza. Dzieciaczki rosną ładnie, są spore ja na wiek ciąży. Dziewczynka 1500 , chłopiec 1800 g :-) szyjka zamknięta, długa 35 mm. Czyli te moje twardnienie brzucha nie wpływa na skracanie szyjki ,uspokoilam się trochę :-)

Gabi mnie też strasznie skóra swędzi. Robiłam próby wątrobowe i wyszły ok . Mój dr mówił że to dość normalne bo skóra się rozciąga; szczególnie u nas . No ale trzeba sprawdzić bo cholestaza to poważna sprawa. Trzymam kciuki za wyniki &&&

Joasia to dziś wychodzicie? Pewnie już doczekać się nie możesz :-)

Tika fajnie ze się odezwałaś. Czekamy na zdjęcia dziewczynek :)

gabi 7, AllishiiA, joaska1985 lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też pod koniec ciąży wszystko swedzialo, próby watrobowe wyszły dobrze. Dr mi mówił że często jak nabieramy wody to wtedy swędzi skóra, ja wody nabieralam bo już była końcówka ciąży a ty Czarnulka bo jest upał do tego od potu też, trzymam kciuki za dobre wyniki

gabi 7 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss super wieści ☺dzieciaczki faktycznie pięknie ważą.kochana a skora swedzi Cie w roznych miejscach czy tylko cały czas w jednym i tym samym?

Joaska gratuluję Ci jeszcze raz ☺teraz będziesz mogła być już ze Swoimi pociechami w domciu.

Dziewczyny ja od dłuższego czasu w zasadzie tylko leżę i niewiele wychodzę z domu,więc nie mam wcale siły.dzisiaj pojechałam tylko na badania,potem do apteki,rossmanna i dosłownie na 10 min weszłam do smyka i już nie dałam rady wejść do Pepco a teraz leżę plackiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 10:58

joaska1985 lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    I jak się już wykulamy pod wieczór to obowiązkowo zajadamy desery lodowe na dworze :D Koniecznie w miseczkach waflowych ;)

Didi - kreatywny pomysł haha A w którym Ty jesteś tygodniu? Suwaczka załóż, nie będziemy się tak gubić :)

Rodzynka walczyłam z suwaczkiem ale nic z tego, ja tu za darmoszke jestem.. Nie mam abonamentu, więc pewnie nie mogę z takich bajerow korzystać. Ale dla ułatwienia jestem dokładnie na tym samym etapie co Angela :)
    Bizona trzymam kciuki za Was, zamów sobie największy deser z podwójną śmietaną!

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Czy u Was tez dalej tak goraco ?
    Kurde siedze caly dzien w domku , rolety pospuszczane , wiatrak jedzie z koksem i jest dobrze ;) nawet nosa nie wychylam za drzwi , bo na sama mysl mi slabo ... :D
    Jutro o 8 omowilam sie na pobranie krwi na te przeciwciala , a odliczam dni do 9.08 do polowkowych :)

Triss ładna waga dzieciaczków <3 <3

Gabi , ja unikam zakupow bo w takie upaly zaraz jest mi slabo , ( ale w pierwszej ciąży tez tak mialam ) zdarzylo mi siw 2 razy zemdlec ... I kciuki za dobre wyniki <3

Bizona , to juz lada chwila <3
    Trzymam za Was kciuki! :-*

bizona, triss lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi mnie swędzi głównie na brzuchu, ale i na udach , lydkach, przedramionach. Kiedy będziesz miała wyniki?

Angela ja się staram nie wychodzić z domu w taki upał. Wynajmujemy teraz mieszkanie na trzecim piętrze (ostatnim, pod dachem ) w którym jest strasNie gorąco. Na szczęście jest klimatyzacja więc jak jest temperatura taka jak teraz to po prostu włączam i jest mi super. Ale dziś od rana mamy planowaną przerwę w dostawie prądu i w mieszkaniu miałam już rano 28 stopni... do 15 mają włączyć niby, ale do tego czasu ja bym się tam udusila. Pojechaliśmy na naszą "budowę " bo tu mamy chłodno w środku. Chłopcy w ogrodzie, a ja w środku bo tu w miarę przyjemnie.
    Sama na zakupy bym też już teraz w te upały nje pojechała. Czekam na o chłodzenie jak na zbawienie

• Angela* Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Gabi mnie swędzi głównie na brzuchu, ale i na udach , lydkach, przedramionach. Kiedy będziesz miała wyniki?

Angela ja się staram nie wychodzić z domu w taki upał. Wynajmujemy teraz mieszkanie na trzecim piętrze (ostatnim, pod dachem ) w którym jest strasNie gorąco. Na szczęście jest klimatyzacja więc jak jest temperatura taka jak teraz to po prostu włączam i jest mi super. Ale dziś od rana mamy planowaną przerwę w dostawie prądu i w mieszkaniu miałam już rano 28 stopni... do 15 mają włączyć niby, ale do tego czasu ja bym się tam udusila. Pojechaliśmy na naszą "budowę " bo tu mamy chłodno w środku. Chłopcy w ogrodzie, a ja w środku bo tu w miarę przyjemnie.
    Sama na zakupy bym też już teraz w te upały nje pojechała. Czekam na o chłodzenie jak na zbawienie

Jej kochana z tym poddaszem wspolczuje ..
    Ja dzięki Bogu mam swoj dom i jest w nim zimno , ale tez duzo daja rolety :)

I dobrze kochana , trochę chlodku wskazane :) lepiej jak smazyc sie na poddaszu ;)
    Ale i tak dobrze ze macie klime ;)

Ja nawet sama samichodem nie jezdze bo siw boje bo miewan zawroty glowy , dlatego maz mnie wozi do lekarza itd :)
    Kochana Ty juz 30tydzien to juz blizej jak dalej :)
    Milego siedzenia w cieniu kochana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 13:34

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie z duszą na ramieniu sprawdziłam wyniki online i odetchnelam,dosłownie kamień spadł mi z serca ☺
    ALT,AST,BILIRUBINA,FOSFATAZA ZASADOWA - wszystko w normie!!!! A czy Wy jeszcze coś robilyscie?bo ja jeszcze zrobiłam kwasy zolciowe ale na nie czeka się 3 dni.
    Jak myślicie,skoro te enzymy są w normie to chyba jest ok?

triss lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno jest ok :) weź wyniki do lekarza na wszelki wypadek przy następnej wizycie.

A ja pytanie mam do mam po cc - jak długo się po cc krwawi? Położna powiedziała że do 8 tyg - jak było u was?

gabi 7 lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg idę do niej w czwartek to wezmę wyniki☺

Meg85 lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Na pewno jest ok :) weź wyniki do lekarza na wszelki wypadek przy następnej wizycie.

A ja pytanie mam do mam po cc - jak długo się po cc krwawi? Położna powiedziała że do 8 tyg - jak było u was?

Meg u mnie 6.08 będzie miesiąc i ja już noszę od tygodnia wkładki. Mam już końcówkę.

rodzynka66, Meg85 lubią tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wszystkie mamusie!
    Ależ tu się dzieje! wiedziałam, że jak nie zaglądałam tyle czasu to ktoś się musiał rozpakować :)
    Gratulacje Meg, Agula i Monako :) wspaniałe wieści :)
    I gratulacje wszystkim wizytującym dorodnych maluchów :)

Meg ja zaraz będę mieć 7 tygodni i jeszcze plamię, w sumie to od razu zrezygnowałam z podkładów i przeszłam na podpaski a po około 2 tygodniach na wkładki. Więc intensywnie nie krwawiłam, ale za to się to ciągnie strasznie.

Monako kołyszące flaki to najgorsze co miałam po porodzie. U mnie to było ogromne zozejście się mięśni brzucha ( bo był ogromny) i niestety jeszcze trochę zostało. Ale po około 2 tygodniach już prawie nie miałam wrażenia, że jak się kładłam to flaki wypływały na bok ;)

A ja się pochwalę, że jesteśmy w domu od prawie 2 tygodni :) Czarek ważył wczorj 3440g a Julek 2920 g :) i wczoraj był mój termin porodu ;)

AllishiiA, gabi 7, rodzynka66, triss, Meg85 lubią tę wiadomość

a5707df13e.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg ja krwawilam 3dni o niej przez ok 6 tyg plamilam i tak jak pat używałam tylko wkładek

Meg85 lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to po cesarce nie łyzeczkuja? ? Kurczę długo się krwawi, plami po porodzie. Ale w sumie ja po poronieniu plamiłam 2 tyg ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zegnam Was dziewczyny..
    serce mi pęka. na dzisiejszym usg serduszka nie biły a maleństwa były prawie takie jak na usg 20.07.

nie wiem jak to przeżyję drugi raz, ale nie mam wyjścia.

Zdrówka i powodzenia dla Was!

• bizona Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa bardzo bardzo mi przykro:(nawet nie wiadomo co napisac..zycze Ci duzo spokoju i sily w tym trudnym czasie. Pomodle sie dzis za Was. Trzymaj sie kochana

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ