X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia ja idę na podanie sterydow w czwartek i piątek,bo podaję się je co 24 godz.ja nie idę do szpitala (z czego się bardzo ciesze)tylko moja gin mi poda w gabinecie.U mnie to będzie 29tydz+0d.

Werus ja już sama nie wiem,jak i tym myślę,to swedzi mnie wszędzie z wyjątkiem brzucha.nawet skóra głowy mnie swedzi.dziwne,co?

3i498u69fq9q84na.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie Wiem czy mnie jeszcze pamietacie, pojutrze mamy 4 miesiace! Gratulacje dla Monako.
    U nas ok, karmimy sie piersia, dziewczyny rosną a braciszek bardzo je Kocha. Dodam wam zdjęcia jak się e naucze.

gabi 7, AllishiiA, shooa, bizona, triss lubią tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wasz lekarz wysyła was na ktg jak tak to od którego tygodnia? Czy czy każda ma to robione?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A którą z Was odwiedzała położna przed porodem? Mam mieć jutro pierwszą wizytę domową i się zastanawiam, jak będzie wyglądać?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    A którą z Was odwiedzała położna przed porodem? Mam mieć jutro pierwszą wizytę domową i się zastanawiam, jak będzie wyglądać?

A jak Wy zalatwiacie sobie polozna. ? Jak siw chodzi Państwowo z przychodni przyjeżdża położna ?

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem ze ten temat już był poruszany ale kurczę dziś znów siedzę na sofie a nagle poczułam że ful coś polecialo poszłam do lazienki a tam wkładka mokra .. wiem ze przy pessarze może być tak .. ale mi się juz 3x tak zdarzyło. . A jak sprawdzić czy to np nie wody .. wiem ze panikuje ale normalnie czy to możliwe żeby aż tyle było tej wydzieliny?

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    A jak Wy zalatwiacie sobie polozna. ? Jak siw chodzi Państwowo z przychodni przyjeżdża położna ?

Dzwoniłam do NFZu jakieś 3tygodnie temu i prosiłam o numery kontaktowe do położnych. Potem zadzwoniłam do tej, którą mam wybraną (tak jak lekarza rodzinnego) i właśnie się odezwała, że jutro przyjedzie. Wszystko pokrywa fundusz. Ogólnie niektórzy mają jeździć na spotkania w małych grupach lub indywidualne do ich placówki, ja też tak miałam początkowo, ale jak się dowiedziała, że jesteśmy z tej samej ulicy, to będzie przyjeżdżać do domu. Dla mnie lepiej :)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka są paski które sprawdzają pH, ja byłam w aptece u nas to nie mieli ale powiedziała mi żebym poszła do zoologicznego bo tam mają te paski bo są stosowane do sprawdzania pH wody w akwariach. Nie pamiętam jakie pH maja wody no i wiadomo że nawet jak pasek pokaże pH jakie mają wody tow ale wody nie muszą być bo może być jakaś infekcja albo zapalenie

kiciakocia lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Dzwoniłam do NFZu jakieś 3tygodnie temu i prosiłam o numery kontaktowe do położnych. Potem zadzwoniłam do tej, którą mam wybraną (tak jak lekarza rodzinnego) i właśnie się odezwała, że jutro przyjedzie. Wszystko pokrywa fundusz. Ogólnie niektórzy mają jeździć na spotkania w małych grupach lub indywidualne do ich placówki, ja też tak miałam początkowo, ale jak się dowiedziała, że jesteśmy z tej samej ulicy, to będzie przyjeżdżać do domu. Dla mnie lepiej :)

Kochana, ale jeżeli ja chodze do gina tylko prywatnie , to nie moge tak położnej wybrac ? :)

• Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, tak zwana położna środowiskowa jest zagwarantowana wszystkim ubezpieczonym i jest związana z przychodnią do której jest się zapisanym do lekarza pierwszego kontaktu (choć może on się nazywa inaczej...w każdym razie to lekarz Podstawowej Opieki Zdrowotnej). Namiary na położną można zdobyć w przychodni. Przynajmniej tak to wygląda u mnie w mieście (Warszawa). Choć z tego co słyszałam mamy zawiadomić ją jak dzieci się urodzą i ona przyjdzie wtedy do nas do domu. Słyszałam też, że czasem podaje się namiary na tę położną w szpitalu i szpital zawiadamia o porodzie.

Meg85 lubi tę wiadomość

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Czarnulka są paski które sprawdzają pH, ja byłam w aptece u nas to nie mieli ale powiedziała mi żebym poszła do zoologicznego bo tam mają te paski bo są stosowane do sprawdzania pH wody w akwariach. Nie pamiętam jakie pH maja wody no i wiadomo że nawet jak pasek pokaże pH jakie mają wody tow ale wody nie muszą być bo może być jakaś infekcja albo zapalenie
    Aha rozumiem. Infekcja odpada bo tyle co zrobiłam wymaz i nie wyhodowano żadnej bakterii tylko naturalna flore .. no nic będę 8.08 na wizycie powiem lekarzowi żeby sprawdził poziom wód płodowych

07.06.2019 synek

• Angela* Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun2017 wrote:
    Z tego co wiem, tak zwana położna środowiskowa jest zagwarantowana wszystkim ubezpieczonym i jest związana z przychodnią do której jest się zapisanym do lekarza pierwszego kontaktu (choć może on się nazywa inaczej...w każdym razie to lekarz Podstawowej Opieki Zdrowotnej). Namiary na położną można zdobyć w przychodni. Przynajmniej tak to wygląda u mnie w mieście (Warszawa). Choć z tego co słyszałam mamy zawiadomić ją jak dzieci się urodzą i ona przyjdzie wtedy do nas do domu. Słyszałam też, że czasem podaje się namiary na tę położną w szpitalu i szpital zawiadamia o porodzie.

Aaaa noo to tak , juz wiem o co chodzi hehe ;) tak u nas tez jest polozna srodowiskowa , jak urodziłam córkę 8 lat temu , tez przyjezdzala do mnie do domu :)
    Sorki zakrecilam sie :) hehe

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja też chodzę do profesora prywatnie :) To nie ma nic do rzeczy.

Sun - wszystko zależy od miasta, u nas położne przyjeżdżają przed i po porodzie, a w innych tylko po...Nie wiadomo od czego to zależy ;) Przynajmniej ta opcja jest refundowana, a można się sporo dowiedzieć.

A któraś korzystała ze szkoły rodzenia? Jakie są koszty? Zadowolone?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 21:46

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana ile razy robilas takie badanie ? Masz grupę krwii - ? To Wasze pierwsze dzieci ? ;) rozumiem , że zrobilas i marzę ie wyszly Ci przeviwciala i narazie nie musisz nic z tym zrobic ? Czy musisz powtorzyc jesze?
    Teraz juz 2 raz. Jestem po poronieniu dostalam imunoglobuline w szpitalu. Wszystko jak na razie jest ok mam grupe krwi AB RH -

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Emcia ja idę na podanie sterydow w czwartek i piątek,bo podaję się je co 24 godz.ja nie idę do szpitala (z czego się bardzo ciesze)tylko moja gin mi poda w gabinecie.U mnie to będzie 29tydz+0d.

Werus ja już sama nie wiem,jak i tym myślę,to swedzi mnie wszędzie z wyjątkiem brzucha.nawet skóra głowy mnie swedzi.dziwne,co?
    No wlasnie mi lekarz powiedzial ze po 28 tygodniu ze widzialby mnie w szpitalu

• Angela* Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    Teraz juz 2 raz. Jestem po poronieniu dostalam imunoglobuline w szpitalu. Wszystko jak na razie jest ok mam grupe krwi AB RH -

Dzięki za info , ja jak rodzilam nie dostalam po porodzie imunoglobuliny bo moja cora ma grupe krwi pi mnie ARh- , więc dlatego mi nie podawali ;)

• joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Tika pewnie że pamiętamy ;)

Dziewczyny już jutro do domku,mają jeszcze parę badań, ale to już Pikuś.
    Dziś z mężem skaczylismy resztę w domu ,co było jeszcze do zrobienia. Mówię wam, że raczej dziś nie zasnę z wrażenia ;)
    Pozdrawiam

jomi81, triss, AllishiiA, Meg85 lubią tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka,
    super, że położna przychodzi też przed porodem, trzeba korzystać! :)

Ja chodziłam do szkoły rodzenia. U nas jest jest bezpłatna, jeśli się płaci tu podatki. A jeśli nie to kosztu od 300 zł w górę za 5 spotkań. Ja wybrałam szkołę w szpitalu, w którym chciałabym rodzić ;) Jestem zadowolona tak pół na pół. Zajęcia z pielęgnacji dziecka bardzo fajne, tak jak z fizjoterapeutką. Zwiedzanie szpitala ok, reszta takie sobie (przebieg porodu, spotkanie z psychologiem). Przede mną jeszcze zajęcia na temat karmienia piersią. Na pewno mogłoby być lepiej, ale mimo wszystko uważam, że warto.

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - jak jest taka pomoc oferowana, to trzeba korzystać :)

U nas z kolei szkoła rodzenia jest płatna, ale nie orientuję się, ile dokładnie sobie żądają. A przy podwójnych wydatkach na bliźnięta, nie za bardzo mi się to uśmiecha. I też nie zawsze jest Mąż, żeby ze mną jechał, nie zawsze jest kondycja na takie wyjście, a już na pewno nie w upał ;)

Meg - jaką dostałaś wyprawkę ze szpitala x2 :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 06:08

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży z córką chodziłam do szkoły rodzenia, było to refundowane przez nfz. Poza zajęciami w grupach miałam dwa indywidualne spotkania z położną ze szkoły, mogłam też codziennie w wybranych godzinach podjechać na ktg. Bardzo polecam szkołę rodzenia dla debiutujących rodziców, my z mężem sporo się nauczyliśmy.

rodzynka66 lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ