Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Emcia ja idę na podanie sterydow w czwartek i piątek,bo podaję się je co 24 godz.ja nie idę do szpitala (z czego się bardzo ciesze)tylko moja gin mi poda w gabinecie.U mnie to będzie 29tydz+0d.
Werus ja już sama nie wiem,jak i tym myślę,to swedzi mnie wszędzie z wyjątkiem brzucha.nawet skóra głowy mnie swedzi.dziwne,co? -
Hej dziewczyny, nie Wiem czy mnie jeszcze pamietacie, pojutrze mamy 4 miesiace! Gratulacje dla Monako.
U nas ok, karmimy sie piersia, dziewczyny rosną a braciszek bardzo je Kocha. Dodam wam zdjęcia jak się e naucze.gabi 7, AllishiiA, shooa, bizona, triss lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a czy wasz lekarz wysyła was na ktg jak tak to od którego tygodnia? Czy czy każda ma to robione?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewczyny wiem ze ten temat już był poruszany ale kurczę dziś znów siedzę na sofie a nagle poczułam że ful coś polecialo poszłam do lazienki a tam wkładka mokra .. wiem ze przy pessarze może być tak .. ale mi się juz 3x tak zdarzyło. . A jak sprawdzić czy to np nie wody .. wiem ze panikuje ale normalnie czy to możliwe żeby aż tyle było tej wydzieliny?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Angela* wrote:A jak Wy zalatwiacie sobie polozna. ? Jak siw chodzi Państwowo z przychodni przyjeżdża położna ?
Dzwoniłam do NFZu jakieś 3tygodnie temu i prosiłam o numery kontaktowe do położnych. Potem zadzwoniłam do tej, którą mam wybraną (tak jak lekarza rodzinnego) i właśnie się odezwała, że jutro przyjedzie. Wszystko pokrywa fundusz. Ogólnie niektórzy mają jeździć na spotkania w małych grupach lub indywidualne do ich placówki, ja też tak miałam początkowo, ale jak się dowiedziała, że jesteśmy z tej samej ulicy, to będzie przyjeżdżać do domu. Dla mnie lepiej -
Czarnulka są paski które sprawdzają pH, ja byłam w aptece u nas to nie mieli ale powiedziała mi żebym poszła do zoologicznego bo tam mają te paski bo są stosowane do sprawdzania pH wody w akwariach. Nie pamiętam jakie pH maja wody no i wiadomo że nawet jak pasek pokaże pH jakie mają wody tow ale wody nie muszą być bo może być jakaś infekcja albo zapalenie
kiciakocia lubi tę wiadomość
-
rodzynka66 wrote:Dzwoniłam do NFZu jakieś 3tygodnie temu i prosiłam o numery kontaktowe do położnych. Potem zadzwoniłam do tej, którą mam wybraną (tak jak lekarza rodzinnego) i właśnie się odezwała, że jutro przyjedzie. Wszystko pokrywa fundusz. Ogólnie niektórzy mają jeździć na spotkania w małych grupach lub indywidualne do ich placówki, ja też tak miałam początkowo, ale jak się dowiedziała, że jesteśmy z tej samej ulicy, to będzie przyjeżdżać do domu. Dla mnie lepiej
Kochana, ale jeżeli ja chodze do gina tylko prywatnie , to nie moge tak położnej wybrac ? -
Z tego co wiem, tak zwana położna środowiskowa jest zagwarantowana wszystkim ubezpieczonym i jest związana z przychodnią do której jest się zapisanym do lekarza pierwszego kontaktu (choć może on się nazywa inaczej...w każdym razie to lekarz Podstawowej Opieki Zdrowotnej). Namiary na położną można zdobyć w przychodni. Przynajmniej tak to wygląda u mnie w mieście (Warszawa). Choć z tego co słyszałam mamy zawiadomić ją jak dzieci się urodzą i ona przyjdzie wtedy do nas do domu. Słyszałam też, że czasem podaje się namiary na tę położną w szpitalu i szpital zawiadamia o porodzie.
Meg85 lubi tę wiadomość
Witajcie córeczki! 5.10.2018 -
roletka wrote:Czarnulka są paski które sprawdzają pH, ja byłam w aptece u nas to nie mieli ale powiedziała mi żebym poszła do zoologicznego bo tam mają te paski bo są stosowane do sprawdzania pH wody w akwariach. Nie pamiętam jakie pH maja wody no i wiadomo że nawet jak pasek pokaże pH jakie mają wody tow ale wody nie muszą być bo może być jakaś infekcja albo zapalenie27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Sun2017 wrote:Z tego co wiem, tak zwana położna środowiskowa jest zagwarantowana wszystkim ubezpieczonym i jest związana z przychodnią do której jest się zapisanym do lekarza pierwszego kontaktu (choć może on się nazywa inaczej...w każdym razie to lekarz Podstawowej Opieki Zdrowotnej). Namiary na położną można zdobyć w przychodni. Przynajmniej tak to wygląda u mnie w mieście (Warszawa). Choć z tego co słyszałam mamy zawiadomić ją jak dzieci się urodzą i ona przyjdzie wtedy do nas do domu. Słyszałam też, że czasem podaje się namiary na tę położną w szpitalu i szpital zawiadamia o porodzie.
Aaaa noo to tak , juz wiem o co chodzi hehe tak u nas tez jest polozna srodowiskowa , jak urodziłam córkę 8 lat temu , tez przyjezdzala do mnie do domu
Sorki zakrecilam sie hehe -
Angela ja też chodzę do profesora prywatnie To nie ma nic do rzeczy.
Sun - wszystko zależy od miasta, u nas położne przyjeżdżają przed i po porodzie, a w innych tylko po...Nie wiadomo od czego to zależy Przynajmniej ta opcja jest refundowana, a można się sporo dowiedzieć.
A któraś korzystała ze szkoły rodzenia? Jakie są koszty? Zadowolone?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 21:46
-
nick nieaktualnyAngela* wrote:Kochana ile razy robilas takie badanie ? Masz grupę krwii - ? To Wasze pierwsze dzieci ? rozumiem , że zrobilas i marzę ie wyszly Ci przeviwciala i narazie nie musisz nic z tym zrobic ? Czy musisz powtorzyc jesze?
-
nick nieaktualnygabi 7 wrote:Emcia ja idę na podanie sterydow w czwartek i piątek,bo podaję się je co 24 godz.ja nie idę do szpitala (z czego się bardzo ciesze)tylko moja gin mi poda w gabinecie.U mnie to będzie 29tydz+0d.
Werus ja już sama nie wiem,jak i tym myślę,to swedzi mnie wszędzie z wyjątkiem brzucha.nawet skóra głowy mnie swedzi.dziwne,co? -
Emcia123 wrote:Teraz juz 2 raz. Jestem po poronieniu dostalam imunoglobuline w szpitalu. Wszystko jak na razie jest ok mam grupe krwi AB RH -
Dzięki za info , ja jak rodzilam nie dostalam po porodzie imunoglobuliny bo moja cora ma grupe krwi pi mnie ARh- , więc dlatego mi nie podawali
-
Witam
Tika pewnie że pamiętamy
Dziewczyny już jutro do domku,mają jeszcze parę badań, ale to już Pikuś.
Dziś z mężem skaczylismy resztę w domu ,co było jeszcze do zrobienia. Mówię wam, że raczej dziś nie zasnę z wrażenia
Pozdrawiamjomi81, triss, AllishiiA, Meg85 lubią tę wiadomość
Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
Rodzynka,
super, że położna przychodzi też przed porodem, trzeba korzystać!
Ja chodziłam do szkoły rodzenia. U nas jest jest bezpłatna, jeśli się płaci tu podatki. A jeśli nie to kosztu od 300 zł w górę za 5 spotkań. Ja wybrałam szkołę w szpitalu, w którym chciałabym rodzić Jestem zadowolona tak pół na pół. Zajęcia z pielęgnacji dziecka bardzo fajne, tak jak z fizjoterapeutką. Zwiedzanie szpitala ok, reszta takie sobie (przebieg porodu, spotkanie z psychologiem). Przede mną jeszcze zajęcia na temat karmienia piersią. Na pewno mogłoby być lepiej, ale mimo wszystko uważam, że warto.Witajcie córeczki! 5.10.2018 -
Dokładnie - jak jest taka pomoc oferowana, to trzeba korzystać
U nas z kolei szkoła rodzenia jest płatna, ale nie orientuję się, ile dokładnie sobie żądają. A przy podwójnych wydatkach na bliźnięta, nie za bardzo mi się to uśmiecha. I też nie zawsze jest Mąż, żeby ze mną jechał, nie zawsze jest kondycja na takie wyjście, a już na pewno nie w upał
Meg - jaką dostałaś wyprawkę ze szpitala x2 ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 06:08
-
W ciąży z córką chodziłam do szkoły rodzenia, było to refundowane przez nfz. Poza zajęciami w grupach miałam dwa indywidualne spotkania z położną ze szkoły, mogłam też codziennie w wybranych godzinach podjechać na ktg. Bardzo polecam szkołę rodzenia dla debiutujących rodziców, my z mężem sporo się nauczyliśmy.
rodzynka66 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018