Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Meg - my starszaka nie mamy, ale to i tak problem. Myślimy nad zmianą auta, Mąż nalegał od maja, odwlekałam, ale czas najwyższy się za to wziąć. Wózek bliźniaczy też będziemy mieć jeden obok drugiego, dlatego musi być spory bagażnik + zapakowanie gondoli lub spacerówek, masę innych tobołków i torby Mamy hmm ;)No bo Taty zawsze się gdzieś upchnie za siedzeniem
Didi - tak jak uwielbiam upały, tak w tym roku stronie od nich kompletnie. Drażnią mnie takie upalne dni, wychodzę tak jak Angela pod wieczór na taras lub ewentualnie przed południem Ale! Lipiec był w większości pochmurny i deszczowy, więc lato było w tym roku po stronie ciężarówek
Meg85, Angela* lubią tę wiadomość
-
Rodzynka to polecam zafirę bo bagażnik jest ogromny a i ceny zafir nie rujnują budżetu poza tym części do opla nie są drogie i każdy mechanik ogarnie wiem co mówię - miałam kiedyś taki wybryk natury kupiony trochę bez zastanowienia - rover. Angielska produkcja nawet koła miały śruby zakręcane w drugą stronę i w moim mieście mało kto chciał tą markę naprawiać, wiec to tez ważne.
rodzynka66 lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim z poniedziałku ☺
Normalnie to byłabym pełna entuzjazmu ale mam kolejny kłopot,który spędza mi od wczoraj sen z powiek:-(jak się ucieszzylam,ze mam już pessar to teraz kolejny problem.zaczelo mi sie swędzenie skóry i oczywiscie postawilam już diagnozę,a mianowicie cholestaza :-(no bo co innego.jadę jutro do laboratorium zrobić próby watrobowe.w czwartek idę do mojej gin to wezmę wyniki,żeby nie czekać aż ona mi je zleci.Jestem załamana,bo jeśli to się potwierdzi to znów czeka mnie szpital:-(
Leżę teraz i zadaje sobie pytanie,co ja takiego zrobiłam,ze mnie cały czas problemy spotykają?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 08:45
-
gabi ja od tygodnia borykam się z tym samym problemem, na początku spanikowałam że to cholestaza, później przestało mnie swędzieć jak popijałam wapno więc badania odpuściłam, a od wczoraj ponownie okropne swędzenie. Jutro mam badania więc też zrobię ale właśnie dziś czytałam, że to również bardzo normalny objaw w czasie ciąży. Ale lepiej nie bagatelizować natomiast myślę, że trzeba podejść do tematu spokojnie https://mamaginekolog.pl/swedzenie-skory-czy-to-cholestaza-ciezarnych/
myślę, że w dużej mierze jest to związane. z upalami, u mnie reakacja alergiczna na ukąszenia komarów i to wszystko potęguje to swędzenie skóry ale oczywiście badanie zrobię dla swojego spokoju
głowa do góry i jutro jedź do lab!gabi 7 lubi tę wiadomość
j. -
Witam dziewczyny
U mnie znowu upal ahhh ...
Choc mam cicha nadzieje , ze popoludniu coś popada , lecz nie zapowiadaja
My odliczamy do polowkowych , ktore mamy 9.08
Jutro robię badanie na przeciwciala , czy ktoras z Was robila ? Macie konflikt krwii ? Ja mam Arh- , mąż 0Rh+ ...
Milego dnia -
nick nieaktualny
-
Emcia123 wrote:Ja robilam przeciwciala☺ mam pytanie Po ktorym tygodniu podaje sie sterydy na rozwoj pluc u dzieci? Dlugo sie lezy w szpitalu?
Kochana ile razy robilas takie badanie ? Masz grupę krwii - ? To Wasze pierwsze dzieci ? rozumiem , że zrobilas i marzę ie wyszly Ci przeviwciala i narazie nie musisz nic z tym zrobic ? Czy musisz powtorzyc jesze? -
gabi 7 wrote:Hej wszystkim z poniedziałku ☺
Normalnie to byłabym pełna entuzjazmu ale mam kolejny kłopot,który spędza mi od wczoraj sen z powiek:-(jak się ucieszzylam,ze mam już pessar to teraz kolejny problem.zaczelo mi sie swędzenie skóry i oczywiscie postawilam już diagnozę,a mianowicie cholestaza :-(no bo co innego.jadę jutro do laboratorium zrobić próby watrobowe.w czwartek idę do mojej gin to wezmę wyniki,żeby nie czekać aż ona mi je zleci.Jestem załamana,bo jeśli to się potwierdzi to znów czeka mnie szpital:-(
Leżę teraz i zadaje sobie pytanie,co ja takiego zrobiłam,ze mnie cały czas problemy spotykają?
Gabi współczuję co do problemów to ja mam cały czas pozbęde się jednego co innego wychodzi i ja już od 5tyg ciąży się borykamy z problemami. Ale musimy być silne. Czasami tak jest ze jedne mają mnóstwo problemów a inne wszystko przechodzą bezproblemowo. .
Trzymam kciuki aby to nie było nic groźnego .. daj znać jak się coś dowiesz.
Mam nadzieje że to nie cholestazaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 14:45
gabi 7 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Bizona,
chciałam Cię serdecznie pozdrowić, trzymaj się w tym szpitalu! To ciężkie momenty, choć pewnie większość z nas to czeka.
Carisma,
ja miałam w trzech ciążach betę dużo ponad normę, nie był to zaśniad. Powodzenia!
Uff dziewczyny, dla mnie te upały to masakra, a ja jeszcze w rajstopach przeciwżylakowychWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 15:00
bizona lubi tę wiadomość
Witajcie córeczki! 5.10.2018 -
Rodzynkami masz rację, lipiec był dla ciężarówek. Sierpień zleci i będzie z górki. Ja też wychodzę z domu ok 19 bo wtedy już lepiej jest.
Normalnie jak spadnie deszcz jakiś to pójdę na golasa biegać w koło blokuszczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
My mamy konflikt. Przeciwciala robilam ze 3 razy. Do 34 tc powinno sie dostac zastrzyk z immunoglobiny..mi zapomniano dac;) nie miakam przeciwcial wiec o tyle spoko. Teraz dostane zastrzyk po porodzie.
Ja juz odliczam dni..jutro taki jeszcze normalny, w srode moj torbe przyniesie dla dzieci i zabierze co niepotrzebne mi juz bedzie i nastepnego dnia cc. Pytalam sie czy moge sobie jakies ciacho zjesc przed cc w nagrode i mowily ze ok, takze w srode opiernicze jakis deser puerwszy raz od dawna;)
Mialam miec usg dzis ale nie będę miec, bo w sumie tao czy siak cc ma byc w czw. Kurde a bylam ciekawa ile dzieci waza...2 tyg temu bylo 2200 i 2100
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona wrote:My mamy konflikt. Przeciwciala robilam ze 3 razy. Do 34 tc powinno sie dostac zastrzyk z immunoglobiny..mi zapomniano dac;) nie miakam przeciwcial wiec o tyle spoko. Teraz dostane zastrzyk po porodzie.
Ja juz odliczam dni..jutro taki jeszcze normalny, w srode moj torbe przyniesie dla dzieci i zabierze co niepotrzebne mi juz bedzie i nastepnego dnia cc. Pytalam sie czy moge sobie jakies ciacho zjesc przed cc w nagrode i mowily ze ok, takze w srode opiernicze jakis deser puerwszy raz od dawna;)
Mialam miec usg dzis ale nie będę miec, bo w sumie tao czy siak cc ma byc w czw. Kurde a bylam ciekawa ile dzieci waza...2 tyg temu bylo 2200 i 2100
Kochana dzięki za info
Ja zrobie jutro , mam nadzieje , że nie bede miala przeciwcial ...
Jezuu juz w czwartek zobaczysz swoje dzieci
Pieknie !bizona lubi tę wiadomość