X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi tak. W końcu, wczoraj ;) szantaż podzialal na mojego męża. Dałam mu czas do końca dnia do namysłu, w przeciwnym razie sama wybiorę . W zasadzie chodziło o imię dla chłopca, bo co do Lilki byliśmy zgodni. Moim typem był Franek lub Antek. Adaś jet kompromisem. Chłopcy moi teraz na obozie, jak wrócą w piątej i dowiedzą się że imiona wybrane to dopiero będzie :D ich typy jeszcze inne ;)
    Ja też myślałam nad Blanką. Reszta imion też ładna. Mi jeszcze podoba się Pola.

gabi 7 lubi tę wiadomość

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka ładne :) modne ostatnio. U nas miało być. Sprawdź sobie znaczenie imion. Do Bianki miała być Sara. Ale na usg nie pasowało mi Sara do buzi dzieciątka.. :) choć nadal Sara bardzo mi się podoba ;)

gabi 7 lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Triss i mnie w szpitalu też trzeba mieć swoje ubranka.Widzę,ze zdecydowaliscie się na imiona☺piękne.Adam to zawsze był mój typ jeśli chodzi o chłopca ☺Lila też mi się podoba. U mnie cały czas wielką niewiadoma jeśli chodzi o imiona.jest wiele typów ale nic konkretnego jeszcze nie wybraliśmy.PAULA,BLANKA,NADIA,ŁUCJA???? NO i jeszcze cos by sie znalazlo☺

Super , ja dla dziewczynek mialam wybrane imiona Marcelina i Michalina :) Misia i Marcysia ;)
    Pelno tych imion az ciezko sie zdecydować ;) a że teraz bedzie chlopczyk i dziewczynka to musimy pomyslec ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 21:16

gabi 7 lubi tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decyzja z wyborem imienia nie jest łatwa.tyle jest fajnych imion,które mi się podobają... Ale jest jeszcze mój mąż i córką,które też aktywnie włączyła się w wybór imienia i niekoniecznie te imiona,które mi się podobają,podobają się reszcie rodzinki i odwrotnie☺no nic.... musimy wreszcie coś ustalić.

3i498u69fq9q84na.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Decyzja z wyborem imienia nie jest łatwa.tyle jest fajnych imion,które mi się podobają... Ale jest jeszcze mój mąż i córką,które też aktywnie włączyła się w wybór imienia i niekoniecznie te imiona,które mi się podobają,podobają się reszcie rodzinki i odwrotnie☺no nic.... musimy wreszcie coś ustalić.

U mnie córka wybrala Franio i Franio bedzie ;) a dziewczynka zobaczymy :)

triss lubi tę wiadomość

• didi31 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela czy u Ciebie zmienił się suwaczek? Byłyśmy na tym samym etapie a widzę, że teraz jesteś tydzień do przodu ;)
    Ost obudziłam się na prawym boku i wystraszyłam, że zgniotłam jednego bobasa. Oczywiście mój mąż się śmiał ze mnie. Teraz pilnuje lewej strony chociaż tam też przecież lokator mały :)

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion to My też mamy swoje typy, ale zobaczymy na połówkowych czy nic się nie zmieniło i jest parka.
    Adaś ładne imię i dobre chłopaki, Franków coraz więcej. Mi się Filip podobał ale to łobuzy więc chyba sobie darujemy ;)

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela nasza Bianka ma na drugie Marcelina ;)

Angela* lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Angela czy u Ciebie zmienił się suwaczek? Byłyśmy na tym samym etapie a widzę, że teraz jesteś tydzień do przodu ;)
    Ost obudziłam się na prawym boku i wystraszyłam, że zgniotłam jednego bobasa. Oczywiście mój mąż się śmiał ze mnie. Teraz pilnuje lewej strony chociaż tam też przecież lokator mały :)

Nie kochana , zmienilam tylko wyglad suwaczka , ale date om wpisalam ta co mialam caly czas ;)
    Choc moje dzieci ogolnie chlopczyk o tydz starszy , a dziewczynka o 5 dni ;)
    Ale nic nie zmienialam ;)

A co do spania na lrwej stronie , to pilnuje tego ale na prawej stronie mi sie lepiej spi ;) i tak sie w nocy uloze jak mi wygodnie ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi , a na kiedy masz termin porodu eedlug OM a jaki wedlug usg ? :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Angela nasza Bianka ma na drugie Marcelina ;)

Super ;)

Meg85 lubi tę wiadomość

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dokarmiające mm - ile wasze maluchy wypiją naraz?
    I co ile?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 07:18

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEG ja karmię tylko mm
    Jedzą co 3 czasami 4h po około 85ml

Meg85 lubi tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Didi , a na kiedy masz termin porodu eedlug OM a jaki wedlug usg ? :)
    Według OM 5.01. a z USG dr nic nie mówił, plan wytrzymać do 36tc.

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Według OM 5.01. a z USG dr nic nie mówił, plan wytrzymać do 36tc.

To wedlug om masz jak ja , a wedlug usg ja mam na 28.12 , ale najważniejsze aby dotrwać do 36-37tydz ;)

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaska1985 wrote:
    MEG ja karmię tylko mm
    Jedzą co 3 czasami 4h po około 85ml
    A jakie masz mleko? I ile Twoje dziewczyny juz mają? Zdarza Ci się, że zjedzą ale nie chcą spać i za pół godziny-godzinę musisz karmić jeszcze raz?

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEG ja mam te specjalne mleko do wcześniaków Aptamil Proexpert Pdf.
    Dziewczyny mają już 5 tygodni.
    Jest to mleko kaloryczne, u nich norma to właśnie te 3 raczej 4h i tak to śpią.

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,skoro rzucilyscie temat karmienia mlekiem midyf. to poradzcie mi jakie mam kupić na początku butelki?150ml? Bo właśnie siedzę na necie i będę zamawiać.

3i498u69fq9q84na.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko, nie martw się na zapas kochana. Wiem,że łatwo mówić, ale stresem możesz też przyspieszyć ewentualny poród. Póki co Maluszki rosną w brzuszku i oby jak najdłużej, myśl pozytywnie!

Dziewczyny Wasze dzieciaczki cudne :) marze już o tym aby swoje tulić.

Triss brzusio piękny, super wyglądasz.

A ja mam problem :/ podwyższony Alat i Aspat. Ide do lekarza. Miałam tą grype żołądkową i nie wiem czy to przez to, czy coś gorszego się dzieje :/

czarnulka24, triss lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Alias Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss adaś piękne imię ;) mój starszy syn ma tak na imię ;)

ja dzisiaj na 15 śmigam do lekarza...mam całą kartkę pytań ...mam nadzieję, że mnie nie wyśmieje :)

jak zawsze się stresuję - mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i tętno chłopakom się unormowało ;)

pijecie kawę sypankę? bo ja popijam rano i nie wiem czy nie powinnam przestać ;(

triss lubi tę wiadomość

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ