X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midwife to pewnie 56 lub 62. Od urodzenia do ok 2-3 miesięcy bliźniaki mają 56 lub mniejsze 62. Ja bym brała 56 bo w 62 ze szpitala nie wyniesiesz bo za duże. Tylko co firma to rozmiar rozmiarowi nie równy ;)

Midwife1991 lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • BeBeBe Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    W Gdańsku specjaliści z Klinicznej mówili, że problem jest przy 30% różnicy w masie ciała.

A widzisz, co lekarz, to opinia. U mnie jeden mówi, że to duża różnica i nie wygląda to dobrze, a drugi twierdzi, że to może być błąd pomiaru. I weź tu, człowieku, słuchaj lekarzy ;).

Agula, jakie cudaki fajne ❤️.

Gabi, u mnie 2k2o. A u Ciebie?

Jeśli chodzi o ubranka, to ja spakowałam 56, ale teraz, już leżąc w szpitalu, zamówiłam kilka sztuk mniejszych w rozmiarze 50. Kupiłam używane, więc jak nie skorzystam, to nie będzie szkoda, a boję się, że utoną w 56. Kombinezony na wyjście mam 56, mniejszych już nie będę kupować. Na zimę mam 68, bo takie dostałam.

p19u43r85jesg206.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeBeBe a jakie maszcie kombinezony na wyjście?bawełniane?polarowe?bo ja też muszę kupić i się zastanawiam jakie.U mnie ciąża 1k2o.dzisiaj lekaz powiedział,ze skończony 36 tc to ciąża donoszona,36 skończę w następny czwartek,liczę na to że wytrzymam te półtora tyg.po tym 36 tyg powiedział,ze nie będziemy już nic zatrzymywać.

Jeśli chodzi o różnice między blizniakami,to w Twoim przypadku nie jest to chyba az tak znaczące.ogromna rolę odgrywa roznica w ciąży jednokosmowkowej.moja znajoma,w ciazy takiej jak Twoja urodzila niedawno jedno 3400 a drugie 2700 więc spora różnica a wszystko ok☺więc się tym nie martw☺

3i498u69fq9q84na.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Ja mam, ale niestety nie znam jeszcze efektów z autopsji :) W każdym razie położna polecała na kolki. Poza tym możesz otrzymać darmowy termofor po zarejestrowaniu (przy bliźniakach choć jeden zakup mniej)
    http://testoland.pl/darmowy-termofor-i-probki-mleka-bebiko-bebiklub-1154/
    Też z tego skorzystałam :) Jak się urodzą maluchy, to przyślą z kolei jakieś próbki mleka...

Meg & jolka - śliczne zdjęcia maluszków :)

Powiedzcie mi, jak to jest przy cięciu cesarskim. Trzeba być ogolonym w okolicach intymnych? W domu jest komfort golenia i staram się to robić w miarę regularnie, ale biorąc pod uwagę wcześniejszy pobyt w szpitalu, to będzie ciężka harówka. Tak jak napisała gabi - już samo golenie nóg! ;)
    Ja nie musiałam się golić .. pielęgniarka tylko przejechała zyletka taki pasek ktorym mialo byc nacięcie

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    BeBeBe a jakie maszcie kombinezony na wyjście?bawełniane?polarowe?bo ja też muszę kupić i się zastanawiam jakie.U mnie ciąża 1k2o.dzisiaj lekaz powiedział,ze skończony 36 tc to ciąża donoszona,36 skończę w następny czwartek,liczę na to że wytrzymam te półtora tyg.po tym 36 tyg powiedział,ze nie będziemy już nic zatrzymywać.

Jeśli chodzi o różnice między blizniakami,to w Twoim przypadku nie jest to chyba az tak znaczące.ogromna rolę odgrywa roznica w ciąży jednokosmowkowej.moja znajoma,w ciazy takiej jak Twoja urodzila niedawno jedno 3400 a drugie 2700 więc spora różnica a wszystko ok☺więc się tym nie martw☺
    To ja chyba miałam pecha bo u mnie różnica w masach tylko była 130 gram a już wystąpił zespół przetaczania ..

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dawno nie pisałam ale z moimi maluszkami bardzo źle przed wczoraj jeden miał operacje na jelicie wystąpiła performacja .. na szczęście przeżył. . Do tego zarazili go bakteria gronkowcem. . Stan bardzo ciezki nadal nie oddycha sam .. ma rurkę do płuc. Ten drugi oddychal sam 2 tyg a po tym jak go zarazili to też przestał oddychać tzw łapał bezdechy i jest na wspomaganiu .. ten jeden ma mieć dziś prześwietlenie glowki czy nie nastąpiły jakieś zmiany przez niedotlenienie itd ..

07.06.2019 synek

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka musisz byc silna. Wszystko się ulozy tylko potrzeba czasu.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymam za Was caly czas bardzo mocno kciuki i wierzę,ze niedługo przyjdzie taki czas,ze wreszcie los sie odwroci i bwdzie dla Was laskawy☺powodzenia kochana.

3i498u69fq9q84na.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka kochana trzymam mocno kciuki <3
    Duzo sily Ci kochana życzę, a dzieciaczkom zdrówka! <3

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Rodzynka jeśli mam być szczera to czkawki po pewnym czasie były dla mnie irytujące :-D pod koniec ciąży czkawka była co chwilę wystarczyło że się napilam a zaraz któreś czkalo :-P ja cała ciążę nie mogłam odróżnić który maluch się rusza tzn czułam ruchy z przodu a z tyłu nie, jak czułam po bokach to wtedy nie wiedziałam właśnie kto się bawi :-)

Oj wierzę! Dziś rano tylko skorzystałam z toalety, żadnego jedzenia czy picia, po czym czuję parę kopniaków i czkawka ;) Grunt, że to zjawisko nie trwa zbyt długo :) A po urodzeniu też tak często miewały czkawkę?

A jak maluszki były ułożone, że czasem nie mogłaś odróżnić? Moje od lipca zagarnęły sobie po połowie brzucha i niezmiennie siedzą - córka po prawej, synek po lewej, urozmaiceniem jest przekręcanie się główkowo lub miednicowo ;)

Co do ubranek - u mnie wyprawka się zaczyna od 56. ( Z 50tki to mamy chyba tylko kaftaniki od rodziców) Tak myślałam, żeby na wyjście ze szpitala wziąć body z długim rękawem 56 + spodenki 62 (można ewentualnie podwinąć rękaw, nogawki) i jakieś bluzy/ swetry, no i oczywiście czapki.

A co do śpiworków/ kombinezonów to kupiliśmy takie, które nadają się i do wózka, i do fotelików samochodowych rozmiar 68/72, żeby były na całą zimę. Mam cichą nadzieję, że materiał się jakoś bezpiecznie ułoży, naciągnie i maluchy bez problemu pojadą w tym do domu. Wszystko przecież można regulować zamkami itp... a w środku polar mhmm :)

Czarnulko - cały czas jesteśmy myślami z Tobą. Musi być dobrze. Nie ma innego wyjścia!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 15:21

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Midwife1991 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka modlę się za Twoje skarby i za Ciebie!!! Musi być dobrze!!!

f2w3kw7ikr19qy1o.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymam kochana mocno kciuki za Was. Bądź dzielna dla swoich maluszków. Wierzę że będzie dobrze.

syy28iik833b36lq.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wstawiacie zdjęcia w poście :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 18:02

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • BeBeBe Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:

Mam polarkowe, nie są jakieś bardzo ciepłe. Mam też grube śpiworki do nosidełek, ale nie wiem, czy to już nie za dużo, może wystarczy jakiś kocyk do opatulenia? Dzięki za pocieszenie, staram się tym nie przejmować. Grunt, że rosną, jutro się dowiem, ile przybrali.

Trzymam kciuki, żebyś dotrwała do 36 tyg! A ile ważą Twoje dzieciaki?

p19u43r85jesg206.png
  • BeBeBe Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, życzę Tobie i chłopakom dużo siły i woli walki! Modlę się za Was. Musisz być dzielna, trzymaj się!

p19u43r85jesg206.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Jak wstawiacie zdjęcia w poście :)? OO już mam :) Pozdrawiamy wszystkie forumowe ciocie :)

1119259b6d100269med.jpg

e44cc5bace068d2fmed.jpg

SPRÓBUJ SKORZYSTAĆ ZE STRONY naforum.zapodaj.net

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka wiem że się powtarzam ale pozytywne myślenie góry przenosi <3 kciuki za Waszą Rodzinkę! :) <3

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka i ja Cię sciskam!

Dziś dzwonił dr z wiadomością,że mam GBS dodatni. Buuu , rozumiem że wiąże się to tylko z tym, że antybiotyk mnie czeka przed porodem. Miała, ma któraś z Was gbs+ ?

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie...wybraliśmy na chrzestną moją siostrę i okazało się że jest w ciąży a podobno ciężarna nie powinna być matką chrzestną... wiecie dlaczego?

syy28iik833b36lq.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula1983 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie...wybraliśmy na chrzestną moją siostrę i okazało się że jest w ciąży a podobno ciężarna nie powinna być matką chrzestną... wiecie dlaczego?

pierwsze słyszę, jakiś zabobon....

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ