Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Meg85 wrote:W Gdańsku specjaliści z Klinicznej mówili, że problem jest przy 30% różnicy w masie ciała.
A widzisz, co lekarz, to opinia. U mnie jeden mówi, że to duża różnica i nie wygląda to dobrze, a drugi twierdzi, że to może być błąd pomiaru. I weź tu, człowieku, słuchaj lekarzy .
Agula, jakie cudaki fajne ❤️.
Gabi, u mnie 2k2o. A u Ciebie?
Jeśli chodzi o ubranka, to ja spakowałam 56, ale teraz, już leżąc w szpitalu, zamówiłam kilka sztuk mniejszych w rozmiarze 50. Kupiłam używane, więc jak nie skorzystam, to nie będzie szkoda, a boję się, że utoną w 56. Kombinezony na wyjście mam 56, mniejszych już nie będę kupować. Na zimę mam 68, bo takie dostałam.
-
BeBeBe a jakie maszcie kombinezony na wyjście?bawełniane?polarowe?bo ja też muszę kupić i się zastanawiam jakie.U mnie ciąża 1k2o.dzisiaj lekaz powiedział,ze skończony 36 tc to ciąża donoszona,36 skończę w następny czwartek,liczę na to że wytrzymam te półtora tyg.po tym 36 tyg powiedział,ze nie będziemy już nic zatrzymywać.
Jeśli chodzi o różnice między blizniakami,to w Twoim przypadku nie jest to chyba az tak znaczące.ogromna rolę odgrywa roznica w ciąży jednokosmowkowej.moja znajoma,w ciazy takiej jak Twoja urodzila niedawno jedno 3400 a drugie 2700 więc spora różnica a wszystko ok☺więc się tym nie martw☺ -
rodzynka66 wrote:Ja mam, ale niestety nie znam jeszcze efektów z autopsji W każdym razie położna polecała na kolki. Poza tym możesz otrzymać darmowy termofor po zarejestrowaniu (przy bliźniakach choć jeden zakup mniej)
http://testoland.pl/darmowy-termofor-i-probki-mleka-bebiko-bebiklub-1154/
Też z tego skorzystałam Jak się urodzą maluchy, to przyślą z kolei jakieś próbki mleka...
Meg & jolka - śliczne zdjęcia maluszków
Powiedzcie mi, jak to jest przy cięciu cesarskim. Trzeba być ogolonym w okolicach intymnych? W domu jest komfort golenia i staram się to robić w miarę regularnie, ale biorąc pod uwagę wcześniejszy pobyt w szpitalu, to będzie ciężka harówka. Tak jak napisała gabi - już samo golenie nóg!27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
gabi 7 wrote:BeBeBe a jakie maszcie kombinezony na wyjście?bawełniane?polarowe?bo ja też muszę kupić i się zastanawiam jakie.U mnie ciąża 1k2o.dzisiaj lekaz powiedział,ze skończony 36 tc to ciąża donoszona,36 skończę w następny czwartek,liczę na to że wytrzymam te półtora tyg.po tym 36 tyg powiedział,ze nie będziemy już nic zatrzymywać.
Jeśli chodzi o różnice między blizniakami,to w Twoim przypadku nie jest to chyba az tak znaczące.ogromna rolę odgrywa roznica w ciąży jednokosmowkowej.moja znajoma,w ciazy takiej jak Twoja urodzila niedawno jedno 3400 a drugie 2700 więc spora różnica a wszystko ok☺więc się tym nie martw☺27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewczyny dawno nie pisałam ale z moimi maluszkami bardzo źle przed wczoraj jeden miał operacje na jelicie wystąpiła performacja .. na szczęście przeżył. . Do tego zarazili go bakteria gronkowcem. . Stan bardzo ciezki nadal nie oddycha sam .. ma rurkę do płuc. Ten drugi oddychal sam 2 tyg a po tym jak go zarazili to też przestał oddychać tzw łapał bezdechy i jest na wspomaganiu .. ten jeden ma mieć dziś prześwietlenie glowki czy nie nastąpiły jakieś zmiany przez niedotlenienie itd ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
nick nieaktualny
-
roletka wrote:Rodzynka jeśli mam być szczera to czkawki po pewnym czasie były dla mnie irytujące pod koniec ciąży czkawka była co chwilę wystarczyło że się napilam a zaraz któreś czkalo ja cała ciążę nie mogłam odróżnić który maluch się rusza tzn czułam ruchy z przodu a z tyłu nie, jak czułam po bokach to wtedy nie wiedziałam właśnie kto się bawi
Oj wierzę! Dziś rano tylko skorzystałam z toalety, żadnego jedzenia czy picia, po czym czuję parę kopniaków i czkawka Grunt, że to zjawisko nie trwa zbyt długo A po urodzeniu też tak często miewały czkawkę?
A jak maluszki były ułożone, że czasem nie mogłaś odróżnić? Moje od lipca zagarnęły sobie po połowie brzucha i niezmiennie siedzą - córka po prawej, synek po lewej, urozmaiceniem jest przekręcanie się główkowo lub miednicowo
Co do ubranek - u mnie wyprawka się zaczyna od 56. ( Z 50tki to mamy chyba tylko kaftaniki od rodziców) Tak myślałam, żeby na wyjście ze szpitala wziąć body z długim rękawem 56 + spodenki 62 (można ewentualnie podwinąć rękaw, nogawki) i jakieś bluzy/ swetry, no i oczywiście czapki.
A co do śpiworków/ kombinezonów to kupiliśmy takie, które nadają się i do wózka, i do fotelików samochodowych rozmiar 68/72, żeby były na całą zimę. Mam cichą nadzieję, że materiał się jakoś bezpiecznie ułoży, naciągnie i maluchy bez problemu pojadą w tym do domu. Wszystko przecież można regulować zamkami itp... a w środku polar mhmm
Czarnulko - cały czas jesteśmy myślami z Tobą. Musi być dobrze. Nie ma innego wyjścia!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 15:21
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
gabi 7 wrote:BeBeBe a jakie maszcie kombinezony na wyjście?bawełniane?polarowe?bo ja też muszę kupić i się zastanawiam jakie.U mnie ciąża 1k2o.dzisiaj lekaz powiedział,ze skończony 36 tc to ciąża donoszona,36 skończę w następny czwartek,liczę na to że wytrzymam te półtora tyg.po tym 36 tyg powiedział,ze nie będziemy już nic zatrzymywać.
Jeśli chodzi o różnice między blizniakami,to w Twoim przypadku nie jest to chyba az tak znaczące.ogromna rolę odgrywa roznica w ciąży jednokosmowkowej.moja znajoma,w ciazy takiej jak Twoja urodzila niedawno jedno 3400 a drugie 2700 więc spora różnica a wszystko ok☺więc się tym nie martw☺
Mam polarkowe, nie są jakieś bardzo ciepłe. Mam też grube śpiworki do nosidełek, ale nie wiem, czy to już nie za dużo, może wystarczy jakiś kocyk do opatulenia? Dzięki za pocieszenie, staram się tym nie przejmować. Grunt, że rosną, jutro się dowiem, ile przybrali.
Trzymam kciuki, żebyś dotrwała do 36 tyg! A ile ważą Twoje dzieciaki? -
Czarnulka i ja Cię sciskam!
Dziś dzwonił dr z wiadomością,że mam GBS dodatni. Buuu , rozumiem że wiąże się to tylko z tym, że antybiotyk mnie czeka przed porodem. Miała, ma któraś z Was gbs+ ?czarnulka24 lubi tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
agula1983 wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie...wybraliśmy na chrzestną moją siostrę i okazało się że jest w ciąży a podobno ciężarna nie powinna być matką chrzestną... wiecie dlaczego?
pierwsze słyszę, jakiś zabobon....szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6)