X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi wielkie gratulacje :) no i super że już w domku. Uczcie się teraz siebie.

Czarnulka Twoje chłopaki są naprawde dzielne i ładnie rosną, zobaczysz,że już niedługo będzie mogła ich tulić, a potem będziecie w domku. Nie bój się, niech robią badania i wykluczają podejrzenia, jesteśmy z Tobą.

czarnulka24, gabi 7 lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• didi31 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy w domku Gabi :)

gabi 7 lubi tę wiadomość

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 3 października 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny:) mam do was pytanko;) zaczęłam 19tc ciąża bliźniacza 2k2o. Czy można wchodzić po schodach? Nie że jakoś dla sportu czy biegać po nich ale tak normalnie jak trzeba wejść. Ostatnio słyszałam że w mnogiej schody są zabronione wizytę mam za półtorej tyg. I stąd moje pytanie do was:) z góry dzięki za info:)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_NE wrote:
    Część dziewczyny:) mam do was pytanko;) zaczęłam 19tc ciąża bliźniacza 2k2o. Czy można wchodzić po schodach? Nie że jakoś dla sportu czy biegać po nich ale tak normalnie jak trzeba wejść. Ostatnio słyszałam że w mnogiej schody są zabronione wizytę mam za półtorej tyg. I stąd moje pytanie do was:) z góry dzięki za info:)

Można, bo jak inaczej wyjść z domu/bloku? :) Jak nie masz obowiązku leżenia plackiem to normalnie funkcjonujesz.

Marta_NE, Sun2017 lubią tę wiadomość

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • triss Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi gratulacje kochana . I czekam na fotki . Fajnie ze już w domku jesteście . Jak córcia zareagowała na nowych domowników ? ;-)

Czarnulka nie ma dnia żebym nie myslala o Twoich chłopcach . Cieszę się ze piszesz . Bardzo mocn otrzymam kciuki za wynik badania , napisz koniecznie Jak będziesz coś wiedzieć . Wierze ze wynik będzie dobry
    A chłopcy są cudowni ! I jacy już duzi <3 jeszcze troszkę i będziesz mogła zabrać ich do domku

Monako ładnie Ci panienki przybierają na wadze. :)
    Będziesz walczyć o laktację ?

Sun daj znać co u Ciebie . U mnie w pierwszej ciąży ani balonik foleya ani masaż szyjki ani litry oksytocyny nie spowodowały akcji porodowej. ;-) a w tej ciąży nawet odejście wód jej nie spowodowało . Wiec ten ...życzę Ci żeby u Ciebie było inaczej . Trzymam kciuki żeby poszło sprawnie i ekspresowo. ;)

U mnie młody ma katar :/ gesty i żółty . Chyba starszy syn przyniósł jakiegoś wirusa ze szkoły bo tez zakatarzony

Macie jakieś sprawdzone sposoby na katar u takich maluchów ?

gabi 7 lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_NE wrote:

Ja staram sie unikac schodow, gdzie tylko możliwość jezdze winda , a z domu wychodze normlanie bo na szczescie nie mieszkam w bloku , mam 2 schodki przed wejściem :) ale jesli nie ma przeciwwskazan to normlanie mozna funkcjonować :)

Marta_NE lubi tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Cześć dziewczyny , ostatnio coś się dzieję z forum bo nie mogę ani zacytować ani polubić czasem pomaga odświeżenie strony kilka razy ..

a wiec tak maluszki już ważą ten z wagą urodzeniową 1020 - waży 1500 kg i ten z wagą urodzeniową 890 kg waży 1550 kg . Ten z wagą urodzeniową większą tyje mniej bo 2 tyg nie jadł mojego mleczka po operacji , teraz je ale tylko 12 ml. Ten drugi już zjada 30ml nawet go wczoraj karmiłam bo już pomału uczą go jeść buteleczką a resztę co nie zje dają sondą ..
    Ten jeden ma stan stabilny tylko jest jeszcze na monitorku oddechu bo wcześniej łapał bezdechy . Ale ogólnie rzecz biorąc stan stabilny .

Ten drugi , oddychał tydzień sam ale łapie bardzo często mocne bezdechy więc wraca na wspomaganie tlenem niestety a tak już się cieszyłam że sam oddycha i że mu się płuca zregenerują w końcu .. ściągli mu szwy po operacji , wcześniejsza bakterie niby wyleczył .. I już zapowiadało się że bedzię wszystko dążyć ku lepszemu aż tu wczoraj mnie dobiło ;(
    Będą mu robić punkcję i sprawdzać płyn mózgowo - rdzeniowy ..obawiam się że podejrzewają zapalenie opon mózgowych bo wyczytałam że punkcję się robi przy podejrzeniu właśnie tego lub wodogłowia lub stwardnienie rozsiane.. Także od wczoraj jestem mega niespokojna ,, co chwilę mam ochotę płakać .. aż boję się rozmowy z lekarzem co wyszło ..

A tu dodaję foto z wczoraj moich maluszków :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/542fcd0f32b3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2cf4be921669.jpg

Czarnulka ja nie pisałam na forum choć też jestem listopadowa ;) ale obserwuje i kibicuje wam od początku.
    Chciałam Cię uspokoić trochę. Mam bratanka z 22 tc. Tak to nie pomyłka. Niedawno skończył 6 lat. I radzi sobie świetnie.
    Twoje maluchy też sobie poradzą. Pewne problemy przy wczesniakach to niestety norma. Ale one ż tego wyrastają.
    A funkcje robi się często zapobiegawczo. Właśnie żeby nie dopuścić do poważnej infekcji. Nie martw się na zapas. Będzie dobrze. ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 02:26

czarnulka24 lubi tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias - mocne kciuki za Was <3
    Czarnulka - wyjść z podziwu nie mogę jaka Ty jesteś silna baba i jak twoje maluszki walczą! <3

Gabi! Gratulacje! I zazdrocha tej drugiej, że poszła sn :P buziaki! <3

gabi 7, Alias, czarnulka24 lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie odzywałam. Mama wczoraj wyszła ze szpitala ale nie na długo bo będzie musiała wrócić. Serce nie nadaje się do operacji a do przeszczepu :( na razie myślą o stymulatorze ale najpierw musi podreperowac swój stan ogólny.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    A ja się nie odzywałam. Mama wczoraj wyszła ze szpitala ale nie na długo bo będzie musiała wrócić. Serce nie nadaje się do operacji a do przeszczepu :( na razie myślą o stymulatorze ale najpierw musi podreperowac swój stan ogólny.

Meg kochana , biedna ta Twoja mama - dużo zdrówka!!! <3

Kochana , jakich używasz smoczkow dla dzieci ? Używasz wogole ? :) jal Twoje dziewczynki? Juz pewnie duze :) <3

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moje gwiazdy https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58d55e090ead.jpg

Imiona zostały już ustalone ☺ będzie Łucja i Marysia☺
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93e80d2b45cf.jpg

Meg nie ukrywam ze bardzo sie ciesze,ze udalo sie urodzic obie silami natury☺strasznie od porodu Puchna mi stopy:-(częściowo przez 5 tyg.leżenia a Ty tez moze miałaś taki problem?czy ja mam takiego pecha?syrasznienie to denerwuje:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 16:29

didi31, Alias, Biedroneczka83, Angela*, rodzynka66, Pat85, czarnulka24 lubią tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka jak mi się serce raduje, kiedy widzę Twoich siłaczy:) jak bedziesz miała chwilkę napisz mi proszę na jakiej podstawie u Was zdiagnozowali TTTS i co było powodem natychmiastowego zakonczenia ciąży. przeczytałam już chyba wszystkie artykuły na ten temat- śmiertelnie się boję że to wróci :(

gabi gorąco Ci gratuluję i niezmiernie podziwiam... dziewczynki są prześliczne....a te rożki .....mmmm..... rozpływam się :)

ja mam nowego przyjaciela- rogal do spania----pokochałam go miłością pierwszą ! teraz kiedy muszę leżeć plackiem jest niezbędny :) szczerze polecam, bo sama nie byłam do końca przekonana :)

gabi 7, czarnulka24 lubią tę wiadomość

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi , śliczne te Twoje dziewczynki , takie kochane malutkie - nic tylko schrupać <3

Alias - ja mam rogala , ale jakos nie jestem do niego przekonana i nie sypia ze mna :)

gabi 7 lubi tę wiadomość

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja miałam po porodzie nogi jak baniaki! Długo schodziło, ponad miesiąc!

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czarnulka - z każdą dobrą wiadomością i każdym przybranym gramem Maluszków cieszymy się razem z Wami :) Musicie ufać lekarzom, oni wiedzą, co robią, choć czasem trudno nam się z tym pogodzić...

Gabi - gratuluję Ślicznotek i szybkiego powrotu do domu po porodzie. Rozróżniasz je :D? Widzę, że śpiworki z firmy Lanila :) Jak pierwsze wspólne dni/nocki?

Sun - u nas na razie ok, żadnych wyczuwalnych skurczów (oby tak dalej). W poniedziałek wizyta. Ogólnie dopadła mnie senność...mogę ciągle spać. Tak właśnie wygląda końcówka? Czy nakłada się z jesienną aurą;)? A swoją drogą, Ty to chyba ciążą bliźniaczą przenosisz :)

Meg jak u Was:)? Spacerujecie regularnie? Jak nocki?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka to rozki z firmy Infantil☺

Alias ja tez mialamntakiego przyjaciela ale dopiero teraz jeszcze bardziej dicenilam jak go kocham,gdy po porodzie wszystko ciąg nie i boli i pomaga przy siedzeniu.jest niezastapiony☺

Nocki z dziewczynami jak do tej pory srednio przespane ale to ich pietwsze dni a ja sama się stresuje i nie mogę zasnąć i cały czas patrzę czy wszystko jest ok☺z czasem wszystko się unormuje.na dniu jest ok,tylko ja jeszcze po porodzie jestem obolała i wiele bym już chciała zrobić w domu a nie mogę:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 16:30

3i498u69fq9q84na.png
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka, to super, że się uspokoiło, bądźmy dobrej myśli! Ja jutro kończę 39 tydzień ;)
    Jakby taki wynik można było opatentować, jak piszesz... ;) Wiem, że mam najłatwiejszy rodzaj ciąży bliźniaczej, 2k2o. Przez całą ciążę brałam luteinę, magnez, acard (oczywiście z polecenia lekarza). Spacery, joga ciężarnyvh od 4 miesiąca, częste kontrole. Na początku taz usłyszałam, że mogłoby być więcej wód płodowych i żebym dużo piła, ale potem ten temat nie wracał. Ogólnie starałam się oszczędzać, ale mimo wszystko żyć aktywnie, mąż przejął większość obowiązków ;)

A ja to w sumie ciągle jestem senna, więc nie zauważyłam różnicy ;) Za to jeść mi się chce częściej, a całą ciążę jadłam normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 17:48

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziewuszki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3c73ca2098e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ce6c26c83c2.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/972b744017f9.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f04eed669ae.jpg

Buźki mają takie same, różnią się porostem na głowie :P Bianka to ta bardziej kudłata a Emilka niestety na razie ma włos po tacie (mam nadzieję że dogoni siostrę!) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 19:20

Angela*, Pat85, rodzynka66, gabi 7, Asia87 lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg ale duże dziewczyny!

Gabi śliczne! Super, że tak wszystko dobrze i szybko się potoczyło. Poród SN ,super waga dzieci i szybki wypis.

Alias kiedy masz wizytę? Mam nadzieję, że wszystko już będzie ok!

Sun u mnie też 2k2o i bardzo bym chciała wytrzymać do 36tc. Wszystko jest dobrze, ale w ciąży sytuacja może niestety dynamicznie się zmieniać. Staram się myśleć pozytywnie i odpedzac głupie myśli!

gabi 7 lubi tę wiadomość

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rogala do spania mam, używałam ale ost zauważyłam, że lepiej mi sie bez niego śpi.

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ