X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi wizyta jutro o14.... dzisiaj cały dzien miałam doła...tak się boję tej wizyty...

z pozytywnych rzeczy ogarnęłam sobie zakupy w tesco z dowozem...że też wcześniej na to nie wpadłam . super sprawa jak ktoś jest przykuty do łóżka w pewnym sensie :)

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg - Kochane te Twoje córeczki ! <3 nic tylko całować <3 <3

Allias - trzymam kciuki za wizyte i czekam na same dobre wiesci <3 <3

• didi31 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias wrote:
    didi wizyta jutro o14.... dzisiaj cały dzien miałam doła...tak się boję tej wizyty...

z pozytywnych rzeczy ogarnęłam sobie zakupy w tesco z dowozem...że też wcześniej na to nie wpadłam . super sprawa jak ktoś jest przykuty do łóżka w pewnym sensie :)

To daj znać, a ja będę trzymać kciuki.
    A zakupy przez neta to rzeczywiście ułatwienie. I często ceny niższe... Ja zrobiłam zakupy w aptece internetowej gemini...pod drzwi paczkę przyniosą a ja nie muszę bujac się po sklepach.

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram z tymi zakupami przez neta :) wygoda przede wszystkim :)

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi gratulacje i całusy dla maluszków :) dzielna kobieta z Ciebie - urodzić sn i tak szybko jeszcze ogarniać dzieci w domu - brawo! A nogi miałam tak spuchnięte po porodzie, że nie wciągnęłam majtek powyżej uda ;) trzymało ponad tydzień i zeszło jak zaczęłam się potwornie pocić w nocy (zmiana koszuli obowiązkowa). Ale dobre było, że z pozbyciem się nadmiaru wody zmniejszył mi się też cellulit :)

Czarnulka pięknie już Twoi chłopcy wyglądają. Pamiętam moich jak byli tej wielkości, a teraz to już ponad 5 kg ciałka. Ani się obejrzysz jak będziesz w domu składać za małe ubranka i zastanawiać się jak oni mogli się mieścić w coś takiego :)

Meg piękne dziewczyny :) a włoski i tak super - chciałabym żeby moi mieli takie jak Twoja Emilka :) bo są blond po mnie i na dodatek za dużo tych włosków nie mają ;)

Skw u mnie na pierwszym usg był drugi zarodek tak słabo widoczny, że mi dr o nim nie powiedziała nawet, bo uznała że pewnie się wchłonie. Na prenatalnych już było widać eleganckie dwa maluchy :)

Marta_NE spokojnie możesz chodzić po schodach :) ja mam wysokie drugie piętro w kamienicy i chodziłam do końca i dwa dni po cc już też musialam z nich korzystać. Tylko w pewnym momencie sama zobaczysz, że konieczne będzię pewnie międzylądowanie na półpiętrze żeby złapać oddech ;)

Bulkasia co słychać u Was - jak dziewczynki?

gabi 7, czarnulka24 lubią tę wiadomość

a5707df13e.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_NE schody oczywiście są do używania bo czasami nie ma innej opcji by się gdzieś dostać (lub wydostać) jednak trzeba uważać ;) moje wdrapanie się na 4 piętro komendy skończyło się po niecałych 12 godzinach na porodówce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 01:51

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela - mam smoczki oczywiście. Choć nie jestem ich zwolennikiem to jednak często ratują życie :P szczególnie nocą ;) mamy jeden z Aventu a drugi z nuka chyba. Każda panna ma inny bo tak im podpasowały.

Rodzynko spacerki obowiązkowo czasami udaje se 2-3 dziennie. Dzisiaj byłam tylko raz 2,5 godziny bo lało. Jak sama zmarzłam to stwierdziłam że dosyć :P buty mi przemokły to taki minus obecnej pogody :/ ale jak mawiał taki fajny profesor na moich studiach "Nie ma złej pogody. Są tylko źle ubrane dzieci" :P no i jak widać na moim przypadku - są też źle ubrane matki :P

Panienki zważone: Emi 5100g a Biśka 5200g więc się wyrównały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:49

rodzynka66 lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi a przy Twoim porodzie SN były dwie położne i zespół razy dwa?
    Czy takie zespół to konieczność przy CC tylko czy przy SN również?
    Jak to wygląda dziewczyny? Napiszcie proszę.

Alias jak u Ciebie?

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi, midwife co u Was? I cała reszta ciężarówek? :)

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi przy porodzie byla starsza położna,złota kobieta dzięki ktorejbporod przebiegł tak sprawnie i jedna bardzo młoda,która wspierała mnie duchowo,podpinala ktg,podala kroplowke ale na tym jej rola się kończyła no i lekarz,który wszystko kontrolował.jeśli chodzi o zespół do dzieciaczkow to była Pani Doktor,która dzieciaczki zaraz zbafala i jeszcze położne neatologiczne ale ile nie wiem,bo to w pokoju obok sali porodowej.

Meg prześliczne te Twoje gwiazdeczki i zawsze tak pięknie ubrane☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 17:01

didi31, Meg85 lubią tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi bo ja się jaram jak chomik orzeszkiem :P tak bardzo marzyłam o córce a tu mam dwie :)

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Jomi, midwife co u Was? I cała reszta ciężarówek? :)

Ja leżę i cieszę się z każdego tygodnia. Póki co na szczęście stan szyjki się nie pogarsza, czyli jest miękka i ma maleńkie rozwarcie, ale od 18tc kiedy problem się pojawił nic się nie zmieniło i długość jest bardzo przyzwoita, a odkąd leżę w badaniu usg nie widać już lejka.
    W poniedziałek miałam pobrany wymaz z szyjki i czekam na wynik posiewu. Mam nadzieję, że gronkowiec zareagował na antybiotyk i nic się nie wyhoduje.
    No i mieliśmy połówkowe, dzieci zdrowe, rosną równo (jest między nimi 2g różnicy ;)) i na 100% są dziewczynką i chłopcem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 19:44

Angela*, didi31, rodzynka66, Pat85 lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi - super wieści: ) i gratuluje parki :) odpoczywaj a napewno będzie wszystko dobrze :) buziaki dla Was :-*

• Midwife1991 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam ostatnio coś napisać ale forum szwankowało i w końcu wkurzona zrezygnowalam. U mnie już 3 tyg na patologii ciąży z przygodami,a konkretnie skurczami. Co mi wyciszą to po kilku dniach znowu się zaczyna, także głównie leżę i dojrzewamy :) do porodu już mnie nie wypuszcza. Najważniejsze że 30tydz przekroczony, dawka przypominająca sterydów podana, a ja mam tu opiekę :)
    Gabi ogromne gratulacje!
    Czarnulka cały czas myślami z wami!

gabi 7, Meg85 lubią tę wiadomość

f2w3kw7ikr19qy1o.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midwife - czasem szpital odstrasza, ale z drugiej strony jesteśmy spokojniejsze, ciągle pod obserwacją i dobrą opieką. Odwiedziny też bardzo pozytywnie wpływają na pacjenta ;) Powiedz mi, co Ci podają na wyciszenie skurczów?

Dziewczyny, pierzecie wszystko co możliwe? Tzn. rożki, prześcieradła, śpiworki zimowe do wózka?

Ostatnio mam wrażenie, że w nocy moje Kluski są bardziej ciężkie niż w dzień. Przkręcenie z boku na bok, czy wyjście z łóżka jest bardzo ociężałe, a niekiedy trochę bolesne, bo akurat ktoś mi się wypiął :> W ogóle zauważyłam, że córka ma chimery i nie za bardzo pozwala sobie spać na jej prawym boku ;) A ja mam wrażenie, że jeszcze trochę i mi chyba kości biodrowe pekna albo będzie mnie czekać wizyta u ortopedy po porodzie!!

Dziś lecimy na badanie krwi, więc do 8 niestety zakaz jedzonka!

Alias Jak po wizycie? Trzymam kciuki

Jak u Was po tej strasznej wichurze? U nas prąd w dwóch pomieszczeniach,szkód w mieście mnóstwo (Wielkopolska)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 05:52

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Moje dziewuszki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3c73ca2098e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ce6c26c83c2.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/972b744017f9.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f04eed669ae.jpg

Buźki mają takie same, różnią się porostem na głowie :P Bianka to ta bardziej kudłata a Emilka niestety na razie ma włos po tacie (mam nadzieję że dogoni siostrę!) :)
    Meg przesliczne te twoje córeczki.. jak sobie radzisz? Duzo roboty? Mleczka masz wystarczajaco czy dokarmiasz sztucznym ??

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Oto moje gwiazdy https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58d55e090ead.jpg

Imiona zostały już ustalone ☺ będzie Łucja i Marysia☺
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93e80d2b45cf.jpg

Meg nie ukrywam ze bardzo sie ciesze,ze udalo sie urodzic obie silami natury☺strasznie od porodu Puchna mi stopy:-(częściowo przez 5 tyg.leżenia a Ty tez moze miałaś taki problem?czy ja mam takiego pecha?syrasznienie to denerwuje:-(
    Gabi- malutkie sa cudne . Jeszcze raz gratulacje

gabi 7 lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Midwife1991 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka dostaje wszystko co mogą mi dać. Był już magnez w kroplówkch, no spa domięsniowo, Atosiban przez 48godz, Hydroksyzyna też domięśniowo, także cala mieszanka.... a ja odliczam każdy jeden dzień, byle jak najdłużej. Szyjka też krótka, ale jest!! No i przepuszcza 2 palce...
    Odwiedziny rzecz mega pozytywna, tylko że leżę 130km od domu więc nie są one zbyt częste.
    Co do prania, to prześcieradla pralam, tzn mąż prał, ale rożków już nie.

f2w3kw7ikr19qy1o.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa i wsparcie . Wczoraj sie dowiedziałam że zapalenie opon mózgowych wykluczone .. ufff ... kamień spadł mi z serca .. miał wracac w niedzielę na maseczke z tlenem bo łapal mega bezdechy non stop ale moja doktora ktora sie nimi zajmuje jednak zdecydowala ze mu przetacza krew i w niedzielę mu przetaczali i praktycznie mu.pomogło teraz sporadycznie lapie jakiekolwiek bezdech i naj ważniejsze ma teraz ciągłość 2 tyg bez jakiekolwiek wspomagania tlenem ..
    Na dzien dzisiejszy oprócz cholestazy nic wiecej nie ma i mam nadzieję że już nic nie zalapie ..
    Ten drugi ma stan stabilny jak na razie

Waza obecnie 1700 i 1685 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 14:38

rodzynka66, didi31, Angela*, Pat85, Imbirek91, Katalonia, Basik83, KasiaHaBe, gabi 7, agagaga, Yoselyn82, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias wrote:
    czarnulka jak mi się serce raduje, kiedy widzę Twoich siłaczy:) jak bedziesz miała chwilkę napisz mi proszę na jakiej podstawie u Was zdiagnozowali TTTS i co było powodem natychmiastowego zakonczenia ciąży. przeczytałam już chyba wszystkie artykuły na ten temat- śmiertelnie się boję że to wróci :(

gabi gorąco Ci gratuluję i niezmiernie podziwiam... dziewczynki są prześliczne....a te rożki .....mmmm..... rozpływam się :)

ja mam nowego przyjaciela- rogal do spania----pokochałam go miłością pierwszą ! teraz kiedy muszę leżeć plackiem jest niezbędny :) szczerze polecam, bo sama nie byłam do końca przekonana :)

Alisa odpisze ci później bo troche jest do pisania

07.06.2019 synek

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ