Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
didi wizyta jutro o14.... dzisiaj cały dzien miałam doła...tak się boję tej wizyty...
z pozytywnych rzeczy ogarnęłam sobie zakupy w tesco z dowozem...że też wcześniej na to nie wpadłam . super sprawa jak ktoś jest przykuty do łóżka w pewnym sensie
-
Alias wrote:didi wizyta jutro o14.... dzisiaj cały dzien miałam doła...tak się boję tej wizyty...
z pozytywnych rzeczy ogarnęłam sobie zakupy w tesco z dowozem...że też wcześniej na to nie wpadłam . super sprawa jak ktoś jest przykuty do łóżka w pewnym sensie
To daj znać, a ja będę trzymać kciuki.
A zakupy przez neta to rzeczywiście ułatwienie. I często ceny niższe... Ja zrobiłam zakupy w aptece internetowej gemini...pod drzwi paczkę przyniosą a ja nie muszę bujac się po sklepach.
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Gabi gratulacje i całusy dla maluszków dzielna kobieta z Ciebie - urodzić sn i tak szybko jeszcze ogarniać dzieci w domu - brawo! A nogi miałam tak spuchnięte po porodzie, że nie wciągnęłam majtek powyżej uda trzymało ponad tydzień i zeszło jak zaczęłam się potwornie pocić w nocy (zmiana koszuli obowiązkowa). Ale dobre było, że z pozbyciem się nadmiaru wody zmniejszył mi się też cellulit
Czarnulka pięknie już Twoi chłopcy wyglądają. Pamiętam moich jak byli tej wielkości, a teraz to już ponad 5 kg ciałka. Ani się obejrzysz jak będziesz w domu składać za małe ubranka i zastanawiać się jak oni mogli się mieścić w coś takiego
Meg piękne dziewczyny a włoski i tak super - chciałabym żeby moi mieli takie jak Twoja Emilka bo są blond po mnie i na dodatek za dużo tych włosków nie mają
Skw u mnie na pierwszym usg był drugi zarodek tak słabo widoczny, że mi dr o nim nie powiedziała nawet, bo uznała że pewnie się wchłonie. Na prenatalnych już było widać eleganckie dwa maluchy
Marta_NE spokojnie możesz chodzić po schodach ja mam wysokie drugie piętro w kamienicy i chodziłam do końca i dwa dni po cc już też musialam z nich korzystać. Tylko w pewnym momencie sama zobaczysz, że konieczne będzię pewnie międzylądowanie na półpiętrze żeby złapać oddech
Bulkasia co słychać u Was - jak dziewczynki?gabi 7, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
Marta_NE schody oczywiście są do używania bo czasami nie ma innej opcji by się gdzieś dostać (lub wydostać) jednak trzeba uważać moje wdrapanie się na 4 piętro komendy skończyło się po niecałych 12 godzinach na porodówce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 01:51
-
Angela - mam smoczki oczywiście. Choć nie jestem ich zwolennikiem to jednak często ratują życie szczególnie nocą mamy jeden z Aventu a drugi z nuka chyba. Każda panna ma inny bo tak im podpasowały.
Rodzynko spacerki obowiązkowo czasami udaje se 2-3 dziennie. Dzisiaj byłam tylko raz 2,5 godziny bo lało. Jak sama zmarzłam to stwierdziłam że dosyć buty mi przemokły to taki minus obecnej pogody ale jak mawiał taki fajny profesor na moich studiach "Nie ma złej pogody. Są tylko źle ubrane dzieci" no i jak widać na moim przypadku - są też źle ubrane matki
Panienki zważone: Emi 5100g a Biśka 5200g więc się wyrównałyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:49
rodzynka66 lubi tę wiadomość
-
Gabi a przy Twoim porodzie SN były dwie położne i zespół razy dwa?
Czy takie zespół to konieczność przy CC tylko czy przy SN również?
Jak to wygląda dziewczyny? Napiszcie proszę.
Alias jak u Ciebie?
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Didi przy porodzie byla starsza położna,złota kobieta dzięki ktorejbporod przebiegł tak sprawnie i jedna bardzo młoda,która wspierała mnie duchowo,podpinala ktg,podala kroplowke ale na tym jej rola się kończyła no i lekarz,który wszystko kontrolował.jeśli chodzi o zespół do dzieciaczkow to była Pani Doktor,która dzieciaczki zaraz zbafala i jeszcze położne neatologiczne ale ile nie wiem,bo to w pokoju obok sali porodowej.
Meg prześliczne te Twoje gwiazdeczki i zawsze tak pięknie ubrane☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 17:01
didi31, Meg85 lubią tę wiadomość
-
didi31 wrote:Jomi, midwife co u Was? I cała reszta ciężarówek?
Ja leżę i cieszę się z każdego tygodnia. Póki co na szczęście stan szyjki się nie pogarsza, czyli jest miękka i ma maleńkie rozwarcie, ale od 18tc kiedy problem się pojawił nic się nie zmieniło i długość jest bardzo przyzwoita, a odkąd leżę w badaniu usg nie widać już lejka.
W poniedziałek miałam pobrany wymaz z szyjki i czekam na wynik posiewu. Mam nadzieję, że gronkowiec zareagował na antybiotyk i nic się nie wyhoduje.
No i mieliśmy połówkowe, dzieci zdrowe, rosną równo (jest między nimi 2g różnicy ) i na 100% są dziewczynką i chłopcem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 19:44
Angela*, didi31, rodzynka66, Pat85 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Próbowałam ostatnio coś napisać ale forum szwankowało i w końcu wkurzona zrezygnowalam. U mnie już 3 tyg na patologii ciąży z przygodami,a konkretnie skurczami. Co mi wyciszą to po kilku dniach znowu się zaczyna, także głównie leżę i dojrzewamy do porodu już mnie nie wypuszcza. Najważniejsze że 30tydz przekroczony, dawka przypominająca sterydów podana, a ja mam tu opiekę
Gabi ogromne gratulacje!
Czarnulka cały czas myślami z wami!gabi 7, Meg85 lubią tę wiadomość
-
Midwife - czasem szpital odstrasza, ale z drugiej strony jesteśmy spokojniejsze, ciągle pod obserwacją i dobrą opieką. Odwiedziny też bardzo pozytywnie wpływają na pacjenta Powiedz mi, co Ci podają na wyciszenie skurczów?
Dziewczyny, pierzecie wszystko co możliwe? Tzn. rożki, prześcieradła, śpiworki zimowe do wózka?
Ostatnio mam wrażenie, że w nocy moje Kluski są bardziej ciężkie niż w dzień. Przkręcenie z boku na bok, czy wyjście z łóżka jest bardzo ociężałe, a niekiedy trochę bolesne, bo akurat ktoś mi się wypiął :> W ogóle zauważyłam, że córka ma chimery i nie za bardzo pozwala sobie spać na jej prawym boku A ja mam wrażenie, że jeszcze trochę i mi chyba kości biodrowe pekna albo będzie mnie czekać wizyta u ortopedy po porodzie!!
Dziś lecimy na badanie krwi, więc do 8 niestety zakaz jedzonka!
Alias Jak po wizycie? Trzymam kciuki
Jak u Was po tej strasznej wichurze? U nas prąd w dwóch pomieszczeniach,szkód w mieście mnóstwo (Wielkopolska)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 05:52
-
Meg85 wrote:Moje dziewuszki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3c73ca2098e.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ce6c26c83c2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/972b744017f9.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f04eed669ae.jpg
Buźki mają takie same, różnią się porostem na głowie Bianka to ta bardziej kudłata a Emilka niestety na razie ma włos po tacie (mam nadzieję że dogoni siostrę!)27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
gabi 7 wrote:Oto moje gwiazdy https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58d55e090ead.jpg
Imiona zostały już ustalone ☺ będzie Łucja i Marysia☺
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93e80d2b45cf.jpg
Meg nie ukrywam ze bardzo sie ciesze,ze udalo sie urodzic obie silami natury☺strasznie od porodu Puchna mi stopy:-(częściowo przez 5 tyg.leżenia a Ty tez moze miałaś taki problem?czy ja mam takiego pecha?syrasznienie to denerwuje:-(gabi 7 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Rodzynka dostaje wszystko co mogą mi dać. Był już magnez w kroplówkch, no spa domięsniowo, Atosiban przez 48godz, Hydroksyzyna też domięśniowo, także cala mieszanka.... a ja odliczam każdy jeden dzień, byle jak najdłużej. Szyjka też krótka, ale jest!! No i przepuszcza 2 palce...
Odwiedziny rzecz mega pozytywna, tylko że leżę 130km od domu więc nie są one zbyt częste.
Co do prania, to prześcieradla pralam, tzn mąż prał, ale rożków już nie. -
Dzięki dziewczyny za miłe słowa i wsparcie . Wczoraj sie dowiedziałam że zapalenie opon mózgowych wykluczone .. ufff ... kamień spadł mi z serca .. miał wracac w niedzielę na maseczke z tlenem bo łapal mega bezdechy non stop ale moja doktora ktora sie nimi zajmuje jednak zdecydowala ze mu przetacza krew i w niedzielę mu przetaczali i praktycznie mu.pomogło teraz sporadycznie lapie jakiekolwiek bezdech i naj ważniejsze ma teraz ciągłość 2 tyg bez jakiekolwiek wspomagania tlenem ..
Na dzien dzisiejszy oprócz cholestazy nic wiecej nie ma i mam nadzieję że już nic nie zalapie ..
Ten drugi ma stan stabilny jak na razie
Waza obecnie 1700 i 1685 kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 14:38
rodzynka66, didi31, Angela*, Pat85, Imbirek91, Katalonia, Basik83, KasiaHaBe, gabi 7, agagaga, Yoselyn82, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Alias wrote:czarnulka jak mi się serce raduje, kiedy widzę Twoich siłaczy:) jak bedziesz miała chwilkę napisz mi proszę na jakiej podstawie u Was zdiagnozowali TTTS i co było powodem natychmiastowego zakonczenia ciąży. przeczytałam już chyba wszystkie artykuły na ten temat- śmiertelnie się boję że to wróci
gabi gorąco Ci gratuluję i niezmiernie podziwiam... dziewczynki są prześliczne....a te rożki .....mmmm..... rozpływam się
ja mam nowego przyjaciela- rogal do spania----pokochałam go miłością pierwszą ! teraz kiedy muszę leżeć plackiem jest niezbędny szczerze polecam, bo sama nie byłam do końca przekonana
Alisa odpisze ci później bo troche jest do pisania27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity