Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarnulko Świetne wieści o zdrowiu Maluszków!! Tak trzymać. Widzisz, jacy są dla Ciebie dzielni... I wagowo super! Czyimi są kopiami, Mamy czy Taty ? Identyczni;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 08:48
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
rodzynka66 wrote:Czarnulko Świetne wieści o zdrowiu Maluszków!! Tak trzymać. Widzisz, jacy są dla Ciebie dzielni... I wagowo super! Czyimi są kopiami, Mamy czy Taty ? Identyczni;)27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka bardzo się cieszę, że wszystko idzie ku lepszemu.
Chłopcy pięknie rosną! Życzę Ci dużo siły, sciskam!
Dzisiejsza noc okropna, tak plecy mnie bolały, że nie mogłam się wygodnie ułożyć. Plus wiatr, który szalał na dworze. A będzie coraz ciężej...
Startujemy z 28tc!
jomi81, czarnulka24 lubią tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Czarnulka, chłopcy się zmienili nie do poznania! Nie mogę się napatrzeć, są śliczni. Nawet nie wiesz jak się cieszę, że sytuacja jest stabilna. Jesteście wszyscy bardzo, bardzo dzielni.
Gabi, Megg, przy moim obecnym stanie hormonów takue zdjęcia jak Waszych dziewczyn powodują, że ryczę ze wzruszenia. No rozczulające są!
Midwife, u Ciebie juz praktycznie skończony 31tc. Wiadomo, że kazdy dzień na wagę złota, ale jest juz pięknie
Didi, 28tc to moja druga granica do której odliczam tygodnie. Szczerze zazdroszczę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 09:55
Meg85, didi31, Pat85, czarnulka24, gabi 7 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jomi to życzę Ci spokojnego oczekiwania i odliczania do 28tc
Ja też wyznaczam sobie etapami moje cele, kolejny 32tc. Będzie dobrze to oczekujemy dalej i dalej!jomi81 lubi tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Czarnulka Twoje chłopaki są nie do zdarcia będą przewodzić podwórkowej bandzie i rządzić w piaskownicy! co do mleka - niestety nie jest tak jakbym chciała.. a jeszcze mamy pobyt w szpitalu spowodował i nerwy i brak czasu. Dokarmiane cycem są właściwie już tylko nocą i czasem w dzień ale to raczej na uspokojenie nadal są na butli Bebilon 1 i służy im to mm. Mają 5100 i 5200 i dzięki mm w nocy śpią ładnie. Dzisiaj padł rekord - 7 godzin bez przerwy także aż mam wyrzuty sumienia że tak się wyspałam
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Dzięki dziewczyny za miłe słowa i wsparcie . Wczoraj sie dowiedziałam że zapalenie opon mózgowych wykluczone .. ufff ... kamień spadł mi z serca .. miał wracac w niedzielę na maseczke z tlenem bo łapal mega bezdechy non stop ale moja doktora ktora sie nimi zajmuje jednak zdecydowala ze mu przetacza krew i w niedzielę mu przetaczali i praktycznie mu.pomogło teraz sporadycznie lapie jakiekolwiek bezdech i naj ważniejsze ma teraz ciągłość 2 tyg bez jakiekolwiek wspomagania tlenem ..
Na dzien dzisiejszy oprócz cholestazy nic wiecej nie ma i mam nadzieję że już nic nie zalapie ..
Ten drugi ma stan stabilny jak na razie
Waza obecnie 1700 i 1685 kg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9862aec771ca.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10dd7a232b4b.jpg
Czarnulka Śliczni Ci Twoi mężczyźni
I bardzo sie ciesze , że wszystko z nimi dobrze ! i jak ladnie rosna
Caly czas jestem z Wami
I trzymam kciuki !
Buziaki dla Was !czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulko Twoi chłopcy są cudni i waleczni!!! Naprawdę wierzyłyśmy wszystkie że będzie dobrze i jest!!! Jesteście coraz bliżej aby w domku cieszyc się sobą i to wynagrodzi Ci ten stres jaki od urodzenia chłopców Ci towarzyszył. Czekamy na kolejne dobre wiadomości i zdjęcia
triss pytałas o laktację- próbowałam dostawic dziewczynki- pociamkają tylko troszkę i to po butli z mm więc czy cos jedzą, nie mam pojęcia. Na laktator nie miałam czasu więc w weekend zobaczę czy cokolwiek tam jeszcze mam, ale jak nacisnę pierś to od razu jest mleko...W weekend sie za to biorę ale wiem że w tygodniu jak jestem sama na laktator ciężko będzie znależć mi czas, tym bardziej że nawet na ćwiczenia wynajduje nieiwele czasu.
A co do ćwiczeń- dostałam zestaw od fizjoterapeutki. Zobaczymy czy to rozejście sie zmniejszy bo jak nie to pójdę pod nóź. Mam mega kompleks bo zawsze miałam płaski brzuch i mega umięśniony a teraz wyglądam jakbym nadal w ciąży była dobrze że jest jesień bo pod ciepłymi swterami czy kurtką brzucha nie widać ale gdyby było lato- chyba siedziałabym w domu...
Meg jak Ty to robisz że chodzisz na dwa spacery dziennie??? U mnie w tygodniu to jeden kiedy jestem sama i dwóch na arzie sobie nawet nie wyobrażam
Śliczne córeczki Zawsze ubierasz tak samo? Ja w ciąży myślałam, że też będę ubierać je identycznie ale jak urodziłam to zmieniło mi się podejście i ubieram je podobnie ale nie identycznie.
A inne mamy- jak ubieracie swoje pociechy???czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Monako ja odwrotnie - myślałam że nie będę ubierać ich tak samo ale... to jest po prostu fajne no i dostałam ciuchy od koleżanki po bliźniaczkach więc siłą rzeczy są podwójne
Spacery uwielbiam bo to dla mnie jest też dawka świeżego powietrza i trochę ruchu. Poza tym mąż pracuje i zabiera auto - to raczej nie mam wielu opcji na wycieczki.. Dzisiaj byłam trzy razy - jak odprowadzilam syna do szkoły, potem jak go zabierałam i później szliśmy na festyn ale mu się nie podobało więc wziął rower i poszliśmy na ścieżkę rowerową dziewczyny tez lubią spacerki - jak tylko się robią płaczliwe lub "trollują" (tzn nie chcą spać ale same nie do końca wiedzą czego chcą i o co im chodzi) to ubieramy się i wychodzimy. Reakcja jak łopatą w czoło - zasypiają natychmiastWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 22:40
-
Czarnulka wspaniali chłopcy - teraz to już prawdziwe dzidziusie do przytulania mam nadzieję, że będą robić szybkie postępy i niedługo wyjdą z inkubatorków, a później do domku
Meg zazdroszczę dwóch spacerów, też bym chodziła więcej, ale wynoszenie chłopaków z drugiego piętra po zakręconych schodach i walka z dwuskrzydłowymi drzwiami żeby uwolnić wózek mnie zniechęca.
Monako daj znać jak brzuch po ćwiczeniach. Mój też jeszcze nie jest jak dawniej, ale z rozstępu niewiele zostało. Teraz to raczej brak treningów, a ostatnio nie mam czasu na nic niestety.
Ubieram zwykle inaczej, ale podobnie. Wyjątkiem będzie chrzest, bo zamówiłam identyczne spodenki i sweterki (chciałam szare i błękitne, ale teściowa namówiła na oba komplety szare, że bardziej eleganckie). Będą się różnić tylko butami i rozmiarem, bo obecnie mamy 56 Julek i 62 Czarek
Dziewczyny w trójpakach trzymajcie się dzielnie
Poza Sun, bo Tobie życzę szybkiego spotkania z maluchamiczarnulka24, Angela*, Meg85 lubią tę wiadomość
-
No rzeczywiście Pat nie masz łatwo z wyjściem. Ja mam tylko 12 schodków ale "zjeżdżam" po nich na tylnych kołach. Łatwiej zejść niż wejść pocieszam się, że będę miała na chrzest bicki jak ta lala po domu dziewczyny też ubieram różnie. Jak jedna się oszcza czy opluje to głupio i drugą przebierać wcześniej miałam dla nich różne czapeczki - tzn taki sam fason ale jedna różowa a druga biała. Bianka nosiła tą białą opaski z kwiatkami też inne - Emilka ma różowego kwiata a Bianka białego.
-
Angela* wrote:Meg - super jak sprawuje sie wózek ?
Angela* lubi tę wiadomość
-
Meg85 wrote:Rewelacja jedyny minus przy gondoli to kiepski dostęp do kosza pod spodem ale jak mam tylko foteliki to nie ma żadnego problemu. Pewnie przy spacerówkach tez będzie lepiej. Ale nie narzekam bo zakupy się mieszczą amortyzator ma bardzo duży zakres pracy co jest fajne bo u nas wertepy (zamiast ulicy są krzywe płyty jumbo i dziurawe pobocza).
To super , to najwszniejsze bo ja mam ciagle dylemat jaki wozek wybrać: )Meg85 lubi tę wiadomość
-
Meg jeszcze raz szacun za 2 a nawet trzy spacery U mnie jest jeden konkretny bo na dwa brakuje siły albo czasu...
Ja lubię moje dziewczyny ubierać podobnie ale jednak różnie i często kupuje coś w dwupaku co rózni się przeważnie kolorem. Tak mi najwygodniej.
Własnie jestem na etapie kupowania kombinezonów- i proszę podpowiedzcie, co macie na zimę? Co sie sprawdza? Czym sugerować się kupując zimowe kombinezony??
Pat85 dam znać jak z tym moim brzuchem...Ostatnio chyba kiepsko zorganizowana jestem albo za bardzo zaczęłam zajmować się domem zamiast sobą ;/ na nic nie starcza mi czasu.
Też się pochwalę- to moje małe królewny :*
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fd16db191f4.jpg
Angela*, Meg85, gabi 7, Bella93 lubią tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:Meg jeszcze raz szacun za 2 a nawet trzy spacery U mnie jest jeden konkretny bo na dwa brakuje siły albo czasu...
Ja lubię moje dziewczyny ubierać podobnie ale jednak różnie i często kupuje coś w dwupaku co rózni się przeważnie kolorem. Tak mi najwygodniej.
Własnie jestem na etapie kupowania kombinezonów- i proszę podpowiedzcie, co macie na zimę? Co sie sprawdza? Czym sugerować się kupując zimowe kombinezony??
Pat85 dam znać jak z tym moim brzuchem...Ostatnio chyba kiepsko zorganizowana jestem albo za bardzo zaczęłam zajmować się domem zamiast sobą ;/ na nic nie starcza mi czasu.
Też się pochwalę- to moje małe królewny :*
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fd16db191f4.jpg
Monako - śliczne te Twoje królewnyMeg85 lubi tę wiadomość
-
Gabi ja dzisiaj zamierzam odpalić spacer w kombinezonach to wrzucę foto powiesz czy takie same
Monako ja kupiłam X lat temu mojemu małemu (urodzony w grudniu 2009 i wtedy zima była śnieżna i długa!) kombinezon znanej marki, drogi, bo przecież tylko taki daje gwarancję że dziecko nie zmarznie i w ogóle och ach wszystko co najlepsze dla dziedzica guzik prawda.. kombinezon był sztywny i nie przylegał do ciała, Wojtek mi w nim się pocił a jednocześnie marzł bo spocone ciałko nie było opatulone. Wg mnie właśnie najważniejsze w wyborze kombinezonu jest to by materiał nie był sztywny a takich właśnie jest bardzo dużo (i w smyku i w Pepco i pewnie w każdym sklepie). Wolę kupić cieńszy ale miękki i po prostu pod spód włożyć więcej. A powiem wam że są super "butki" dla dziewczyn w TXM błyszczące na zewnątrz (bo jakże inaczej ) a w środku ocieplone futerkiem i zapinane na rzep. Chyba swoim na zimę do wózka kupię po 19.99:
bucikiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 09:09
gabi 7 lubi tę wiadomość